Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο ίδιο club και εγώ παιδιά. Ford focus 2008. Το Μάρτη 2008 εκεί που πήγαινα άναβαν όλες οι ενδείξεις, έκοβε στροφές και κάποια στιγμή επανερχόταν. Σε λίγες μέρες για να πάρει μπροστά, την ώρα που γυρνουσες το κλειδί έπρεπε να ρίξεις και κανα δύο σφαλιάρες στο ταμπλό. Μάστορας και διάγνωση πλακέτα ταμπλό. Κόστος καινούριας 500€, επισκευή 200€. Επισκευάστηκε και σήμερα 15/12/20, 8 μήνες μετά το ίδιο πρόβλημα και άντε βγάλε άκρη. Όπως βλέπω και όπως μου είπαν, το ίδιο πρόβλημα έχουν πολλά μην πω τα περισσότερα από τα focus και, βέβαια, σιγά μην κάνει ο Γερμανός ανάκληση. Πρώτη και τελευταία φορά γερμανικό αυτοκίνητο, γερμανικό προϊόν γενικότερα, αφού τα ίδια προβλήματα πλακέτες αντιμετώπισα και με πανάκριβο γερμανικό ψυγείο. Δεν το χουν οι άνθρωποι στα ηλεκτρονικά.

Μόλις τώρα, changas είπε

Στο ίδιο club και εγώ παιδιά. Ford focus 2008. Το Μάρτη 2020 εκεί που πήγαινα άναβαν όλες οι ενδείξεις, έκοβε στροφές και κάποια στιγμή επανερχόταν. Σε λίγες μέρες για να πάρει μπροστά, την ώρα που γυρνουσες το κλειδί έπρεπε να ρίξεις και κανα δύο σφαλιάρες στο ταμπλό. Μάστορας και διάγνωση πλακέτα ταμπλό. Κόστος καινούριας 500€, επισκευή 200€. Επισκευάστηκε και σήμερα 15/12/20, 8 μήνες μετά το ίδιο πρόβλημα και άντε βγάλε άκρη. Όπως βλέπω και όπως μου είπαν, το ίδιο πρόβλημα έχουν πολλά μην πω τα περισσότερα από τα focus και, βέβαια, σιγά μην κάνει ο Γερμανός ανάκληση. Πρώτη και τελευταία φορά γερμανικό αυτοκίνητο, γερμανικό προϊόν γενικότερα, αφού τα ίδια προβλήματα πλακέτες αντιμετώπισα και με πανάκριβο γερμανικό ψυγείο. Δεν το χουν οι άνθρωποι στα ηλεκτρονικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, changas said:

σιγά μην κάνει ο Γερμανός ανάκληση. Πρώτη και τελευταία φορά γερμανικό αυτοκίνητο, γερμανικό προϊόν γενικότερα, αφού τα ίδια προβλήματα πλακέτες αντιμετώπισα και με πανάκριβο γερμανικό ψυγείο. Δεν το χουν οι άνθρωποι στα ηλεκτρονικά.

Αμερικάνικη εταιρεία είναι η Ford.
Εγκαταστάσεις έχει και στη Γερμανία και στην Αγγλία και σε όλο τον κόσμο.

Αντίστοιχα η KIA, η Tesla προσεχώς κοκ.
Κι αυτή έχει εγκαταστάσεις στη Γερμανία, αλλά γερμανική δεν τη λέμε.

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
Στις 15/12/2020 στις 6:55 ΜΜ, changas είπε

Στο ίδιο club και εγώ παιδιά. Ford focus 2008. Το Μάρτη 2008 εκεί που πήγαινα άναβαν όλες οι ενδείξεις, έκοβε στροφές και κάποια στιγμή επανερχόταν. Σε λίγες μέρες για να πάρει μπροστά, την ώρα που γυρνουσες το κλειδί έπρεπε να ρίξεις και κανα δύο σφαλιάρες στο ταμπλό. Μάστορας και διάγνωση πλακέτα ταμπλό. Κόστος καινούριας 500€, επισκευή 200€. Επισκευάστηκε και σήμερα 15/12/20, 8 μήνες μετά το ίδιο πρόβλημα και άντε βγάλε άκρη. Όπως βλέπω και όπως μου είπαν, το ίδιο πρόβλημα έχουν πολλά μην πω τα περισσότερα από τα focus και, βέβαια, σιγά μην κάνει ο Γερμανός ανάκληση. Πρώτη και τελευταία φορά γερμανικό αυτοκίνητο, γερμανικό προϊόν γενικότερα, αφού τα ίδια προβλήματα πλακέτες αντιμετώπισα και με πανάκριβο γερμανικό ψυγείο. Δεν το χουν οι άνθρωποι στα ηλεκτρονικά.

ok

θα πουλησω το bmw επειδη ειχες εσυ θεμα με το ..."Γερμανικο" ford

οτι ναναι αποψη

Δημοσ.

Ρε παιδιά ο άνθρωπος έχει τον πόνο του. Ψάξε πληροφορίες στο club Ford. Μακάρι να λυθεί γρήγορα. Τελικά οι Ιάπωνες και κορεατες σε αξιοπιστία είναι μπροστά.. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, anikologr είπε

Ρε παιδιά ο άνθρωπος έχει τον πόνο του. Ψάξε πληροφορίες στο club Ford. Μακάρι να λυθεί γρήγορα. Τελικά οι Ιάπωνες και κορεατες σε αξιοπιστία είναι μπροστά.. 

για ψαξε λιγο τους κινητηρες σε yaris prius που καινε λαδακια και πανε για ρεκτιφιε

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fragsp είπε

για ψαξε λιγο τους κινητηρες σε yaris prius που καινε λαδακια και πανε για ρεκτιφιε

Πράγματι ισχύει αυτό που λες αλλά δεν αλλάζει αυτό που λέω εγώ.. Το ότι υπήρξε αστοχία στον 1,33 κινητήρα δεν κάνει την Ford πιο αξιόπιστη από την Toyota.. Αν πιστεύεις το αντίθετο δικαίωμά σου αλλά έχεις λάθος.. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

ok

θα πουλησω το bmw επειδη ειχες εσυ θεμα με το ..."Γερμανικο" ford

οτι ναναι αποψη

Σου είπα εγώ να πουλήσεις το bmw σου; Εγώ αναφερθηκα σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες focus, το γνωρίζουν τα συνεργεία επισκευής και οι αντιπροσωπείες ford, το γνωρίζει η κατασκευάστρια εταιρεία τουλάχιστον από τα focus 2, δηλαδή από το 2007, και, όμως, όχι δεν ανακάλεσε ποτέ καμία παρτίδα από αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά ούτε καν φρόντισε να διορθώσει το πρόβλημα. Αυτά ως απάντηση στο σχόλιο "ότι ναναι". 

3 ώρες πριν, fragsp είπε

Συμφωνώ αγαπητέ μου. Τί δεύτερο αυτοκίνητο μου είναι ένα hundai atos 16 χρόνων. Κοντά στα 200.000 km, μόνο service. 

3 ώρες πριν, fragsp είπε

Δημοσ.

επιμενω στο σχολιο μου οτι γραφεις οτι ναναι σχολια. Αν δε ξερεις εσυ να γραφεις δε θα μαθω εγω τραβα στο δημοτικο.

Δε γινεται επειδη εχεις θεμα με συγκεκριμμενο μοντελο συγκεκριμμενης εταιριας να γενικευεις

Επιπλεον μιας και δε το εχεις με τα μηχανικα μετα το δημοτικο τραβα καμμια βολτα απο συνεργειο ford (αν εισαι Αθηνα τρεχα στο Φανη Λ. Αναπαυσεως)να σου πει για το συγκεκριμμενο κινητηρα..ισως σου δωσει και 2-3 να εχεις μαζι σου ενω εγκεφαλο για focus ψαξε στη λαικη μιας και εκατονταδες focus εχουν θεμα οποτε πλεον υπαρχουν παντου..

Δημοσ.
Στις 18/12/2020 στις 9:47 ΠΜ, vamvakoolas είπε

επιμενω στο σχολιο μου οτι γραφεις οτι ναναι σχολια. Αν δε ξερεις εσυ να γραφεις δε θα μαθω εγω τραβα στο δημοτικο.

Δε γινεται επειδη εχεις θεμα με συγκεκριμμενο μοντελο συγκεκριμμενης εταιριας να γενικευεις

Επιπλεον μιας και δε το εχεις με τα μηχανικα μετα το δημοτικο τραβα καμμια βολτα απο συνεργειο ford (αν εισαι Αθηνα τρεχα στο Φανη Λ. Αναπαυσεως)να σου πει για το συγκεκριμμενο κινητηρα..ισως σου δωσει και 2-3 να εχεις μαζι σου ενω εγκεφαλο για focus ψαξε στη λαικη μιας και εκατονταδες focus εχουν θεμα οποτε πλεον υπαρχουν παντου..

Κοίταξε να δεις, εγώ σου μίλησα και σου έγραψα όμορφα. Το ποιος από τους δύο μας πρέπει να πάει στο δημοτικό φαίνεται από τον τρόπο που χειρίζεται τον γραπτό λόγο. Και, ναι, μηχανικός δεν είμαι, η μόρφωση μου όμως μου επιτρέπει να σκέπτομαι και να αξιολογώ πρόσωπα και καταστάσεις. Άντε, λοιπόν, στο καλό άνθρωπε μου.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα!!εχω ένα φόρντ φιέστα 2009.χθες μου έβγαλε μια ένδειξη το αμάξι ένα γρανάζι με ένα θαυμαστικό και στο ταμπλό malfunction engine damage service now.το πάω στον μηχανικό το βάζει στον υπολογιστή μ λέει έχει πάρει νερό ο κινητήρας να το πας σε ηλεκτρολόγο.Το πάω σήμερα το πρωί μου λένε η πεταλούδα την βγάζουν την καθαρίζουν έτοιμη μου λένε φεύγω μετά από δυο λεπτά πάλι τα ίδια.πεντάλ γκαζιού μ λένε μετά ,το αλλάζουν μου λένε είσαι οκ φεύγω πάλι τα ίδια το αμάξι.για να μην τα πολύ λέω το έχουν ακόμα συνεργείο αφού έγινε άλλες δυο φορές αυτή η ιστορία.το κάνανε κ βόλτα όλα καλά μου το δίνουν πάλι τα ίδια.μου φαινεται ότι κ αυτοί δν ξέρουν τι γίνεται και αυτό με έχει απογοητεύσει κ δν έχω εμπιστοσύνη στο αμάξι!ξερει κανεις να μου πει τι συμβαίνει;ευχαριστω εκ των προτέρων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε θα σου γραψω τι πιστευω αλλα για να λυσεις το προβλημα και να μη τραβιεσαι αδικα και γινεσαι πειραματοζωο σε κα8ε "μηχανικο" πηγαινε το ειτε σε επισημη αντιπροσωπεια ή σε εξουσιοδοτημενο φορντ συνεργειο. Αυτα τα συνεργεια δουλευουν φορντ και εχουν εμπειρια απο καθε ειδους βλαβη και πως θα λυθει.

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ!! δυστυχώς είναι ακόμα στον ηλεκτρολογο χωρις να έχω κάποια ενημέρωση..επειδή είχε κλείσει η αντιπροσωπεία στη περιοχή που μένω για αρκετά χρόνια μολισ σήμερα έμαθα ότι πριν λίγο καιρό άνοιξε πάλι.αν δν βρω άκρη σίγουρα θα το πάω εκεί.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 4/4/2019 στις 4:24 ΜΜ, witchofangmar είπε

Να μπω και εγώ στο κλαμπ με τις βλάβες. (Ford Focus MK2, 1400, βενζίνη, 2007)

Αρχικά, Χριστούγεννα του 2018, άναψε το κόκκινο λαμπάκι σε σχήμα γραναζιού με το θαυμαστικό μέσα (βλάβη στο σύστημα κίνησης σύμφωνα με το εγχειρίδιο). Συμπτώματα: όχι γρήγορο ανέβασμα στροφών μετά από αλλαγή ταχύτητας, τα πρώτα 2-3 δευτερόλεπτα, μετά ανέβαζε κανονικά (όσο έμενα στην ίδια σχέση). Ενίοτε, όταν άναβα ξανά το αμάξι, το λαμπάκι ήταν σβηστό αλλά πάντα άναβε μετά τα 15-20 χλμ πορείας με το πιο πάνω σύμπτωμα.

Επισκέφτηκα αντιπροσωπεία της Ford, αλλάξαμε πεταλούδα (γιατί το διαγνωστικό έβγαζε εκεί το πρόβλημα, λόγω του ότι το γκάζι ειναι ηλεκτρικό νομίζω), φεύγω από το συνεργείο, μετά από 15χλμ μέχρι να φτάσω σπίτι, ξανά ανάβει το γνωστό λαμπάκι. Το άφησα ως έχει και συνέχισα την χρήση του αμαξιού.

Πριν ένα μήνα άρχισε να ανάβει και το λαμπάκι το κίτρινο της μηχανής (το κόκκινο λαμπάκι συνέχισε να υπάρχει, με το παραπάνω σύπτωμα, πότε αναμμένο από την αρχή της εκκίνησης, πότε μετά απο 15-20 χλμ). Πάω στην αντιπροσωπεία πάλι, σβήνω το αμάξι και όταν το βάζει για έλεγχο ο τεχνικός, κανένα λαμπάκι δεν ήταν αναμένο. Περιμέναμε λίγο, το βάλαμε στο διαγνωστικό, τίποτα. Φευγω και συνεχίζω την χρήση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε πορεία, μου δείχνει θερμοκρασία στο τέρμα! Σταματάω, γυρίζω σπίτι σιγά σιγά με αναμενο ανεμιστηρα φουλ και θερμοκρασία λίγο πριν τα κόκκινα. Το πάω συνεργείο. Διαρροη δεν ειχα, υγρο ηταν μια χαρα, ολα καλα και στο διαγνωστικό, το εκανε και βολτα ο τεχνικος, δεν ανέβασε ποτέ θερμοκρασία. Δυο μέρες τωρα το κινώ χωρίς να έχει ανεβάσει θερμοκρασία (παραμένει μόνο το κόκκινο λαμπάκι με το γνωστό συμπτωμα και το λαμπάκι της μηχανης ενίοτε. 

Πιστευω ειναι ηλεκτρολογικό πρόβλημα του καντράν, πολλά φόκους το έχουν βγάλει. Ψάχνω να βρω ηλεκτρολόγο μήπως λυθεί το θεμα γιατί ειναι πραγματικά σπαστικό.

Καλη χρονια με υγεια...ηθελα να ρωτησω αν βρηκες τελικα το προβλημα ςχω το ιδιο το αμαξι με αναψε πριν 2 βδομαδες μια φορα αυτο το λαμπακι που ειναι σαν γραναζι με θαυμαστικο μολις αναβει αργει να ανεβασει στροφες εσβησα το αμαξι ελμολις το εβαλα μπρος εφυγε το λαμπακι ολα καλα.με το αμαξι με το εκανε και χθες και σμρ  μετα απο 2 βδομαδες παλι το.ιδιο σβημω αναβω ολα καλατοναμαξι λειτουργει πενα και πριν λιγο που πηγα να το βαλω παλι μπρος το πρωι αναβω σβηνουν ολα ξεκιανω και στα 10 μετρα αναβουν ολα τα λαμπακια σαν χριστουγεννιατικο δεντρο ενω τοα αμξι κινουνταν σταματαω και μολις πατησα φρενο σβηνουν ολα και μενει μονο το γραναζι μπορεις να μου πεις τι εκανες και τι ηταν...

Ευχαριστω...

2 λεπτά πριν, Billermani είπε

Καλη χρονια με υγεια...ηθελα να ρωτησω αν βρηκες τελικα το προβλημα ςχω το ιδιο το αμαξι με αναψε πριν 2 βδομαδες μια φορα αυτο το λαμπακι που ειναι σαν γραναζι με θαυμαστικο μολις αναβει αργει να ανεβασει στροφες εσβησα το αμαξι μολις το εβαλα μπρος εφυγε το λαμπακι ολα καλα.με το αμαξι με το εκανε και χθες και σμρ  μετα απο 2 βδομαδες παλι το.ιδιο σβηνω αναβω ολα καλα το αμαξι λειτουργει πενα και πριν λιγο που πηγα να το βαλω παλι μπρος το πρωι αναβω σβηνουν ολα ξεκιναω και στα 10 μετρα αναβουν ολα τα λαμπακια σαν χριστουγεννιατικο δεντρο ενω το αμαξι κινουνταν σταματαω και μολις πατησα φρενο σβηνουν ολα και μενει μονο το γραναζι μπορεις να μου πεις τι εκανες και τι ηταν...

Ευχαριστω...

Δημοσ.
Στις 1/1/2022 στις 3:58 ΜΜ, Billermani είπε

Καλη χρονια με υγεια...ηθελα να ρωτησω αν βρηκες τελικα το προβλημα ςχω το ιδιο το αμαξι με αναψε πριν 2 βδομαδες μια φορα αυτο το λαμπακι που ειναι σαν γραναζι με θαυμαστικο μολις αναβει αργει να ανεβασει στροφες εσβησα το αμαξι ελμολις το εβαλα μπρος εφυγε το λαμπακι ολα καλα.με το αμαξι με το εκανε και χθες και σμρ  μετα απο 2 βδομαδες παλι το.ιδιο σβημω αναβω ολα καλατοναμαξι λειτουργει πενα και πριν λιγο που πηγα να το βαλω παλι μπρος το πρωι αναβω σβηνουν ολα ξεκιανω και στα 10 μετρα αναβουν ολα τα λαμπακια σαν χριστουγεννιατικο δεντρο ενω τοα αμξι κινουνταν σταματαω και μολις πατησα φρενο σβηνουν ολα και μενει μονο το γραναζι μπορεις να μου πεις τι εκανες και τι ηταν...

Ευχαριστω...

Καλή χρονιά φίλε μου με υγεία πρώτα από όλα. Το βρήκα το πρόβλημα όχι βέβαια στην αντιπροσωπεία αλλά σε ένα γατονι ηλεκτρολόγο. Δυσλειτουργία πλακέτας. Καινούρια έχει 500€. Την έστειλε για επισκευή με κόστος 150€, - και το σχετικό ρίσκο βέβαια-, με εγγύηση επισκευής ενός χρόνου και από τότε έχω πραγματικά άλλο αυτοκίνητο. Δε ρεταρει, ροπή που τη νιώθεις, γενικά άλλο αμάξι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...