keto Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Καλησπερα,προσφατα εκει που ειμουν στον υπολογιστη ξαφνικα μου μαυριζει η οθονη,συνεχιζα να εχω ηχο μεν,οποτε εκανα restart.Απο εκεινο το restart και επειτα καθε φορα που τον ανοιγω,εχω μαυρη οθονη και 5 beeps απο το buzzer.Ψαχνοντας στο site της μητρικης(asrock) ειδα οτι ειναι cpu error.Οντως οταν τον ειχα περασει ειχε πεσει λιγη παστα στο socket αλλα και στα pins του cpu δεν εδωσα σημασια γιατι νομιζα πως ηταν αγωγιμη.Στην συνεχεια καθαρισα socket και τα pins (oδοντοβουρτσα+οινοπνευμα) αλλα τιποτα.Η ερωτηση ειναι πως μπορω να δω τι φταει,το cpu (καηκε?) ή η μητρικη(θελει καλυτερο καθαρισμα ή καηκε το socket)?Προφανης λυση ειναι αλλαξε cpu και δες,ελα ομως που δεν μπορω να βρω φιλο με am3+. YΓ:Τσεκαρα (λεμε τωρα αν...ειμασταν τυχεροι),Ram και εβγαλα την gpu σε επομενη φαση,παλι 5 beeps,μενει να δοκιμασω αλλη gpu (θα γινει) αλλα πιστευω οτι και παλι το cpu ειναι(βασικα σιγουρος ειμαι αλλα μπορει να ειμαι τυχερος...) Γνωμες?
Silverage Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Οδοντόβουρτσα;Αγώγιμη πάστα; Νομίζω το κατέστρεψες. Δεν πρέπει να έχει μείνει πινάκι ίσιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Πιο κατεστραμμένο και από το Βερολίνο μετά το Β' ΠΠ μου ακούγεται. Ετοιμάσου για νέα CPU.
La_MoRt Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Οδοντόβουρτσα θέλω να πιστεύω πως καθάρισες το socket σου και όχι τον επεξεργαστή. Αν μπορείς ανέβασε καμία φωτογραφία να δούμε μήπως φαίνεται κάτι που ίσως να μην έχεις προσέξει. 1
keto Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Oχι παιδια ολα ειναι πενα στο cpu εκανα και zoom με εναν φακο που τα δειχνει σαν μικροσκοπιο και δεν εχει θεμα.Το μονο που με ανησυχει ειναι μην εκανα κανα βραχυκυκλωμα γιατι στα tutorial που ειδα λεει ενα ειδος αλκοολης που μου διαφευγει αυτη την στιγμη αλλα οχι οινοπνευμα.Οταν λεω οδοντοβουρτσα δεν εννοω οτι το ετριψα λες και ηταν δοντια αλλα παρα πολυ απαλα. Eικονες(2 μεριες,ετσι ειναι και οι υπολοιπες) http://postimg.org/image/hytfgs2uz/ http://postimg.org/image/4gmj4hqpn/
nikos903 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Clear CMOS έκανες; Ποια είναι η μητρική σου; Τροφοδοτικό; 1
keto Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Εκανα clear CMOS. Mobo:Asrock 970 Performance PSU:THERMALTAKE SPS-630MPCBEU SMART SE SERIES 630W CM 87+ Δεν νομιζω να φταιει το τροφοδοτικο,ειπα οτι επεσε παστα σε socket και pins οποτε εκει θα ειναι το προβλημα...Απλως λεω αν υπαρχει τροπος να το ελενξω χωρις να βαλω αλλο cpu μιας και δεν βρισκω
nikos903 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Να δοκιμάσεις το σύστημα χωρίς επεξεργαστή δύσκολο, δεν μου έρχεται καμια ιδέα... Χωρίς επεξεργαστή απάνω τι beep code δίνει; Τα πινάκια είχαν βουτήξει στην πάστα ή απλά είχε λίγη; Ποια πάστα ήταν; Όχι καμια liquid metal ε; Παίζει να μπήκε πάστα μέσα στο σόκετ ή ήταν απάνω και δεν παίζει τέτοιο θέμα; Μπορείς να βγάλεις την μητρική απο το κουτί και να την κοιτάξεις και απο πίσω;
La_MoRt Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Στη φωτογραφία φαίνεται να έχει περάσει ανάμεσα από τα πινάκια του επεξεργαστή άρα πιθανόν να έχει περάσει και μέσα στο socket. Πες λίγο ποια πάστα ήταν;
keto Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Xωρις επεξεργαστη φιλε δεν ειναι σε θεση να δωσει beep code εκτος αυτου οτι λειπει ο επεξεργαστης . Τα πινακια ελαφρως στις ακρες ειχαν λιγη παστα αλλα τα καθαρισα.Δεν θυμαμαι πια παστα ηταν αλλα νομιζω ηταν αγωγιμη,μπορει να ειμουν και λαθος.Ναι παστα μπηκε και στο socket αλλα το καθαρισα με οδοντοβουρτσα(προσεχτικα εννοειτε).Η παστα ειναι χρωματος ασημη ή καλυτερα γκριζο με ασημοσκονη οπως το λεω,δεν ξερω αν βοηθαει αυτο
La_MoRt Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Από τη στιγμή που δεν έχεις καμία πρόσβαση ούτε καν σε BIOS από τον υπολογιστή σου αν δε δοκιμάσεις με άλλον επεξεργαστή τότε κάπου πρέπει να το πας να το δούνε.
keto Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Nα το δουνε?τι σοι επιδοξοι κουμπιουτεραδες ειμαστε.Για μενα ενα ειναι το σιγουρο η μητρικη παει για αλλαγη(ευτυχως εχει εγγυηση,θα τα μπαλοσω λιγο) η ο επεξεργαστης,απλα δεν εχω φιλο με am3 να τον δοκιμασω.Απλα η ερωτηση που εκανα ηταν αν ξερει κανεις καναν τροπο για να δω τι απο τα 2 ειναι χωρις να αλλαξω cpu,αλλα οπως το βλεπω δεν εχω αλλη λυση πρεπει να βρω καποιον με am3(+) μητρικη η εναν am3(+) επεξεργαστη.
La_MoRt Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Τώρα χωρίς παρεξήγηση και εντελώς φιλικά πάντα αν ήσουν κομπιουτεράς δε θα έβαζες πάστα και στο socket Πληροφοριακά και μόνο δε στη λέω.
nikos903 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Λίγες πάστες είναι αγώγιμες, που πήγες και την βρήκες.... Anyway, αν έκανες βραχυκύκλωμα στον επεξεργαστή μπορεί να έμεινε, όπως είπες βρίσκεις άλλον και δοκιμάζεις. To πολύ πολύ πάρε έναν φθηνό απο τις αγγελίες και όταν κάνεις τις δοκιμές τον σουτάρεις πάλι (ή αμα έχει καεί ο δικός σου τον κρατάς ). Απλά κοίτα να έχει εγγύηση γιατί αν φταίει η μητρική και στον κάψει και αυτόν τσάμπα θα πάει ps υπάρχουν και κάτι κάρτες PCI που δείχνουν σε ποια φάση βρίσκεται η μητρική κατα το μπουτάρισμα αλλά αφού το speaker είναι νεκρό μάλλον και αυτή δεν θα σου βγάλει κάτι...
keto Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 La_MoRt συμβαινει και στα καλυτερα παιδια να τους γλυστρανε πραγματα.(λες να την εβαλα επιτηδες στο socket ) nikos903 δεν βλεπω αλλη λυση,αφτο με τις καρτες pci δεν το εχω ξανακουσει,τι εννοεις με το speaker?δεν ειναι νεκρο οπως ειπα κανει τα 5 χαρακτηριστικα beep
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα