Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

εχω αγοράσει ενα σκληρό δίσκο ssd 240GB

μπορεί καποιος να με βοηθήσει σχετικά με τις ρυθμίσεις στο bios

εχω μητρικη μια asrock g31m-gs R2.0

το προβλημα που αντιμεμετωπίζω είναι το εξής

μπαινει στο bios στο storage configuration αλλα δεν μου εχει πουθενα την επιλογη

configuration sata as ide or ahci or raid (την επιλογη δηλαδη που το αλλαζει απο sata σε ahci)

το μόνο που μου βγαζει είναι οι δισκοι οι οποίοι ειναι συνδεδεμενοι στο pc νου

sata 1 atapi cd rom

sata 2 hard disk

sata 3 disable

sata 4 hard disk

μπορει καποιος να βοηθησει?

η πρεπει να παω καπου αλλου στο bios σε καποια άλλη ρυθμιση?

ευχαριστω!

Δημοσ.

Κάπου υπάρχει η συγκεκριμένη ρύθμιση αλλου στο bios δεν μπορώ να σε βοηθήσω ομως μια και δεν εχω την συγκεκριμένη μητρική αλλα αμα ψάξει θα το βρείς

• Moderators
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

εχω αγοράσει ενα σκληρό δίσκο ssd 240GB

μπορεί καποιος να με βοηθήσει σχετικά με τις ρυθμίσεις στο bios

εχω μητρικη μια asrock g31m-gs R2.0

το προβλημα που αντιμεμετωπίζω είναι το εξής

μπαινει στο bios στο storage configuration αλλα δεν μου εχει πουθενα την επιλογη

configuration sata as ide or ahci or raid (την επιλογη δηλαδη που το αλλαζει απο sata σε ahci)

το μόνο που μου βγαζει είναι οι δισκοι οι οποίοι ειναι συνδεδεμενοι στο pc νου

sata 1 atapi cd rom

sata 2 hard disk

sata 3 disable

sata 4 hard disk

μπορει καποιος να βοηθησει?

η πρεπει να παω καπου αλλου στο bios σε καποια άλλη ρυθμιση?

ευχαριστω!

Αρκετές μητρικές 775 δεν έχουν επιλογή achi
Δημοσ.

εφόσον δεν το υποστηρίζει,δες μηπως το βάζουν σε κάποιο Bios update,διαφορετικά έχω διαβάσει για asus κυρίως οτι υπάρχουν modded bios που το ενεργοποιούν(φυσικά θα πρέπει να δεις αν υπάρχει αντίστοιχο για την δική σου)

Απο εκει και πέρα, μπορείς να αφήσεις τον ssd σε ide,αλλά θα έχεις μειωμένες αρκετά επιδόσεις και θα πρέπει να κάνεις Manual trimming απο το software του δίσκου(αν έχει εκει πέρα)

Δημοσ.

''εχω μητρικη μια asrock g31m-gs R2.0''

Καλημέρα φίλε μου ,δυστυχώς το chipset (g31-ich7) δεν υποστηρίζει το AHCI.

Aπό κει και πέρα δεν τρέχει και τίποτα το ιδιαίτερο,ούτως ή άλλως η ταχύτητα απόκρισης θα είναι  η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τον δίσκο που έχεις τώρα.

*'' θα πρέπει να κάνεις Manual trimming απο το software του δίσκου(αν έχει εκει πέρα)''

Φίλε Xristaras12 αυτό έχει σχέση μόνο με το λειτουργικό σύστημα(και τον δίσκο αλλά όλοι υποστηρίζουν trim) ,αν δηλαδή το παιδί έχει windows 7 και μεταγενέστερο δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

Δημοσ.

Aπό κει και πέρα δεν τρέχει και τίποτα το ιδιαίτερο,ούτως ή άλλως η ταχύτητα απόκρισης θα είναι  η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τον δίσκο που έχεις τώρα.

*'' θα πρέπει να κάνεις Manual trimming απο το software του δίσκου(αν έχει εκει πέρα)''

Φίλε Xristaras12 αυτό έχει σχέση μόνο με το λειτουργικό σύστημα(και τον δίσκο αλλά όλοι υποστηρίζουν trim) ,αν δηλαδή το παιδί έχει windows 7 και μεταγενέστερο δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

ευχαριστω πολυ φιλε

μια ερωτηση μονο

τι ειναι αυτο?

μπορεις να με βοηθησεις και πως θα το κανω ?

ευχαριστω!!

Δημοσ.

είναι σίγουρο όμως οτι σε ide μπορεί να κάνει trim κλπ;

δεν γνωρίζω γι αυτό ρωτάω.

θυμάμαι παλαιότερες αναφορές για manual trimming κλπ.

Δημοσ.

Παρακαλώ αλλά δεν διάβασες όλο το post μου και θα σε μαλώσω  :P .

Ποιό λειτουργικό έχεις;

Ωπ Χρηστάρα δεν πάει για σένα το post, ναι είναι σίγουρο αυτό που έγραψα πρίν.

Δημοσ.

καλησπερα και απο μενα δεν εχεις την επιλογη ACHI αλλα εχεις την επιλογη Compatible or Enhanced εσυ επιλεγεις την πρωτη

Δημοσ.

η επιλογή compatible τι ακριβως είναι?

το εκανα αυτο που μου γραφεις αλλα δεν ειδα τρομερή διαφορα οσο αφορα την ταχητητα του pc μου

ειναι στα ιδια επιπεδα περιπου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...