Thukididis Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Καλημέρα παιδιά, εχω αγοράσει ενα σκληρό δίσκο ssd 240GB μπορεί καποιος να με βοηθήσει σχετικά με τις ρυθμίσεις στο bios εχω μητρικη μια asrock g31m-gs R2.0 το προβλημα που αντιμεμετωπίζω είναι το εξής μπαινει στο bios στο storage configuration αλλα δεν μου εχει πουθενα την επιλογη configuration sata as ide or ahci or raid (την επιλογη δηλαδη που το αλλαζει απο sata σε ahci) το μόνο που μου βγαζει είναι οι δισκοι οι οποίοι ειναι συνδεδεμενοι στο pc νου sata 1 atapi cd rom sata 2 hard disk sata 3 disable sata 4 hard disk μπορει καποιος να βοηθησει? η πρεπει να παω καπου αλλου στο bios σε καποια άλλη ρυθμιση? ευχαριστω!
SPANK Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Κάπου υπάρχει η συγκεκριμένη ρύθμιση αλλου στο bios δεν μπορώ να σε βοηθήσω ομως μια και δεν εχω την συγκεκριμένη μητρική αλλα αμα ψάξει θα το βρείς
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Καλημέρα παιδιά, εχω αγοράσει ενα σκληρό δίσκο ssd 240GB μπορεί καποιος να με βοηθήσει σχετικά με τις ρυθμίσεις στο bios εχω μητρικη μια asrock g31m-gs R2.0 το προβλημα που αντιμεμετωπίζω είναι το εξής μπαινει στο bios στο storage configuration αλλα δεν μου εχει πουθενα την επιλογη configuration sata as ide or ahci or raid (την επιλογη δηλαδη που το αλλαζει απο sata σε ahci) το μόνο που μου βγαζει είναι οι δισκοι οι οποίοι ειναι συνδεδεμενοι στο pc νου sata 1 atapi cd rom sata 2 hard disk sata 3 disable sata 4 hard disk μπορει καποιος να βοηθησει? η πρεπει να παω καπου αλλου στο bios σε καποια άλλη ρυθμιση? ευχαριστω! Αρκετές μητρικές 775 δεν έχουν επιλογή achi
terry308 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δεν πρέπει να έχει Κάπου διάβασα να προτείνουν καρτα pci-e με usb3 και sata που υποστηρίζει ahci πρωτόκολλο
Thukididis Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 εγω δηλαδη τι πρεπει να κανω? τιποτα? δεν υπάρχει πουθενα αυτή η ρύθμιση?
Xristaras12 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 εφόσον δεν το υποστηρίζει,δες μηπως το βάζουν σε κάποιο Bios update,διαφορετικά έχω διαβάσει για asus κυρίως οτι υπάρχουν modded bios που το ενεργοποιούν(φυσικά θα πρέπει να δεις αν υπάρχει αντίστοιχο για την δική σου) Απο εκει και πέρα, μπορείς να αφήσεις τον ssd σε ide,αλλά θα έχεις μειωμένες αρκετά επιδόσεις και θα πρέπει να κάνεις Manual trimming απο το software του δίσκου(αν έχει εκει πέρα)
pano Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 ''εχω μητρικη μια asrock g31m-gs R2.0'' Καλημέρα φίλε μου ,δυστυχώς το chipset (g31-ich7) δεν υποστηρίζει το AHCI. Aπό κει και πέρα δεν τρέχει και τίποτα το ιδιαίτερο,ούτως ή άλλως η ταχύτητα απόκρισης θα είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τον δίσκο που έχεις τώρα. *'' θα πρέπει να κάνεις Manual trimming απο το software του δίσκου(αν έχει εκει πέρα)'' Φίλε Xristaras12 αυτό έχει σχέση μόνο με το λειτουργικό σύστημα(και τον δίσκο αλλά όλοι υποστηρίζουν trim) ,αν δηλαδή το παιδί έχει windows 7 και μεταγενέστερο δεν υπάρχει κάποιο θέμα.
Thukididis Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 ''εχω μητρικη μια asrock g31m-gs R2.0'' Καλημέρα φίλε μου ,δυστυχώς το chipset (g31-ich7) δεν υποστηρίζει το AHCI. Aπό κει και πέρα δεν τρέχει και τίποτα το ιδιαίτερο,ούτως ή άλλως η ταχύτητα απόκρισης θα είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τον δίσκο που έχεις τώρα. *'' θα πρέπει να κάνεις Manual trimming απο το software του δίσκου(αν έχει εκει πέρα)'' Φίλε Xristaras12 αυτό έχει σχέση μόνο με το λειτουργικό σύστημα(και τον δίσκο αλλά όλοι υποστηρίζουν trim) ,αν δηλαδή το παιδί έχει windows 7 και μεταγενέστερο δεν υπάρχει κάποιο θέμα. ευχαριστω πολυ φιλε μια ερωτηση μονο *'' θα πρέπει να κάνεις Manual trimming απο το software του δίσκου(αν έχει εκει πέρα)'' τι ειναι αυτο? μπορεις να με βοηθησεις και πως θα το κανω ? ευχαριστω!!
Xristaras12 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 ''εχω μητρικη μια asrock g31m-gs R2.0'' Καλημέρα φίλε μου ,δυστυχώς το chipset (g31-ich7) δεν υποστηρίζει το AHCI. Aπό κει και πέρα δεν τρέχει και τίποτα το ιδιαίτερο,ούτως ή άλλως η ταχύτητα απόκρισης θα είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τον δίσκο που έχεις τώρα. *'' θα πρέπει να κάνεις Manual trimming απο το software του δίσκου(αν έχει εκει πέρα)'' Φίλε Xristaras12 αυτό έχει σχέση μόνο με το λειτουργικό σύστημα(και τον δίσκο αλλά όλοι υποστηρίζουν trim) ,αν δηλαδή το παιδί έχει windows 7 και μεταγενέστερο δεν υπάρχει κάποιο θέμα. είναι σίγουρο όμως οτι σε ide μπορεί να κάνει trim κλπ; δεν γνωρίζω γι αυτό ρωτάω. θυμάμαι παλαιότερες αναφορές για manual trimming κλπ.
pano Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Παρακαλώ αλλά δεν διάβασες όλο το post μου και θα σε μαλώσω . Ποιό λειτουργικό έχεις; Ωπ Χρηστάρα δεν πάει για σένα το post, ναι είναι σίγουρο αυτό που έγραψα πρίν.
virus33 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 καλησπερα και απο μενα δεν εχεις την επιλογη ACHI αλλα εχεις την επιλογη Compatible or Enhanced εσυ επιλεγεις την πρωτη
Thukididis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 η επιλογή compatible τι ακριβως είναι? το εκανα αυτο που μου γραφεις αλλα δεν ειδα τρομερή διαφορα οσο αφορα την ταχητητα του pc μου ειναι στα ιδια επιπεδα περιπου...
virus33 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 κανε ενα speed test με το CrystalDiskMark και δωσεμας τιμες να δουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα