lef80 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Παιδιά καλησπέρα ! σκέφτομαι να ρισκάρω και να πάρω ένα από τους πολλούς xeon που έχουν κατακλείσει τελευταία το ebay , αυτούς δλδ, που είναι πιο οικονομικοί γιατί χρησιμοποιήθηκαν από τους beta testers λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορίας τους ! Εδώ να πω ότι το πισί θα είναι καθαρά για επαγγελματική χρήση , για 3d modelling και rendering κτλ για καθαρά λόγους κόστους , μάλλον θα πάω σε 1 xeon και όχι 2 , οπότε 2011-3 απλή μητρική ! cpu: Intel Xeon E5-2697 v4 _18cores /36 thr. 45MB cache / 145 watt 530 ευρώ mobo: Supermicro X10SRA-F(ddr4) 470 ευρώ ram: G.Skill Ripjaws 32g ddr4 2400 130 ευρώ gpu: έχω μια msi 480gtx για αρχή αυτή (ή μια 960gtx αργότερα, δεν χρειάζομαι παραπάνω) psu: έχω ένα thermaltake 775w φαντάζομαι φτάνει cpu cooler: noctua NH-U9s (2011-3) 60 ευρώ case: haf 922 (το έχω) φτάσαμε αισίως στα 1200! και τώρα οι ερωτησούλες : - στο ebay ο πωλητής δοκίμασε την cpu στην supermicro που προαναφέρω , αλλά εγώ αναρωτιέμαι αν θα είναι όλα κομπλέ στην Asrock X99 Extreme4, που βλέπω καλές κριτικές και είναι και 270 ευρώπουλα φθηνότερη ! τι λέτε ? στο site της asrock λέει το υποστηρίζει , μήπως είναι η mobo τσίπικη και δεν τα καταφέρει καλά ? - έχω βάλει ram απλές και όχι ecc , θα έχω θέμα ? - τι άλλο πρόβλημα βλέπετε ? σκέψεις - ιδέες ? ευχαριστώ ! υγ. θα ήθελα πολύ να πάω σε dual xeon αλλά θέλω 2500-3 τα οποία δεν μπορώ να διαθέσω !
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Με την πρώτη ματιά,η supermicro είναι server board και η asrock enthusiast. Δεν έψαξα τι παραπάνω έχει η πρώτη,ταχύτητα,διαύλους,αξιοπιστία,αλλά ειλικρινά δε νομίζω να έχεις κανένα απολύτως θέμα με την asrock και σε αυτούς τους τομείς.Ποιοτικότατη φαίνεται,και σίγουρα είναι. Oι ecc είναι μνήμες server,εκεί που δε πρέπει να "περάσει" κανένα λάθος,δεν τις χρειάζεσαι. Αν δεν το βιάζεσαι,θα έλεγα να περιμένεις την άφιξη των αμδ ζεν,έστω και μόνο για την πιθανή πτώση των τιμών. 2
sazistas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Παιδιά καλησπέρα ! σκέφτομαι να ρισκάρω και να πάρω ένα από τους πολλούς xeon που έχουν κατακλείσει τελευταία το ebay , αυτούς δλδ, που είναι πιο οικονομικοί γιατί χρησιμοποιήθηκαν από τους beta testers λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορίας τους ! Εδώ να πω ότι το πισί θα είναι καθαρά για επαγγελματική χρήση , για 3d modelling και rendering κτλ για καθαρά λόγους κόστους , μάλλον θα πάω σε 1 xeon και όχι 2 , οπότε 2011-3 απλή μητρική ! cpu: Intel Xeon E5-2697 v4 _18cores /36 thr. 45MB cache / 145 watt 530 ευρώ mobo: Supermicro X10SRA-F(ddr4) 470 ευρώ ram: G.Skill Ripjaws 32g ddr4 2400 130 ευρώ gpu: έχω μια msi 480gtx για αρχή αυτή (ή μια 960gtx αργότερα, δεν χρειάζομαι παραπάνω) psu: έχω ένα thermaltake 775w φαντάζομαι φτάνει cpu cooler: noctua NH-U9s (2011-3) 60 ευρώ case: haf 922 (το έχω) φτάσαμε αισίως στα 1200! και τώρα οι ερωτησούλες : - στο ebay ο πωλητής δοκίμασε την cpu στην supermicro που προαναφέρω , αλλά εγώ αναρωτιέμαι αν θα είναι όλα κομπλέ στην Asrock X99 Extreme4, που βλέπω καλές κριτικές και είναι και 270 ευρώπουλα φθηνότερη ! τι λέτε ? στο site της asrock λέει το υποστηρίζει , μήπως είναι η mobo τσίπικη και δεν τα καταφέρει καλά ? - έχω βάλει ram απλές και όχι ecc , θα έχω θέμα ? - τι άλλο πρόβλημα βλέπετε ? σκέψεις - ιδέες ? ευχαριστώ ! υγ. θα ήθελα πολύ να πάω σε dual xeon αλλά θέλω 2500-3 τα οποία δεν μπορώ να διαθέσω ! Πήρα κι εγώ τελευταια απο ebay τον Xeon E5-2698 v4 (20 cores/ 40 threads) , και τον χρησιμοποιω για την ιδια δουλεια, 3dsmax vray render, ο CPU σκοτώνει κυριολεκτικα.... εχω και τον 5960x overclocked στα 4.6ghz αλλα μιλαμε για διπλασια δυναμη τουλαχιστον απο τον overclocked 5960x. Σκεφτομαι να παρω κι εγω εναν δευτερο τωρα, ειτε να τον βαλω σε αλλη μητρικη, ειτε να αγορασω μητρικη με διπλο socket και να τους βαλω μαζι. Αξιζει 100% η αγορα του , οι τιμες των ES ειναι χωμα στο ebay. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα