gtaddict Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Έχοντας διαβάσει μερικά ποστ ονλάιν θα ήθελα να μεταφέρω μία πολύ σωστή γνώμη που διάβασα. Βλέπω τιμές GTX 980ti στα 500+. GTX 980 στα 350+, GTX 970 στα 250+. Η GTX 1070 θα κάνει ντεμπούτο εκτός απροόπτου στην Ευρώπη κάπου στα 429-449€. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να πληρώσει κανείς πάνω από αυτό το ποσό για να πάρει μία GTX 980ti μεταχειρισμένη. Στην πραγματικότητα οι μεταχειρισμένες GTX 980ti θα έπρεπε να κάνουν ακόμα λιγότερα! Ορίστε γιατί: Μειωμένη κάλυψη εγγύησης Γενική φθορά από χρήση Υψηλότερη κατανάλωση ρεύματος Περισσότερη vram Μειωμένη υποστήριξη νέων χαρακτηριστικών Tα ίδια θα μπορούσαν να ειπωθούν ακόμα για την Titan X με τη μόνη διαφορά την μεγαλύτερη μνήμη που σε καταστάσεις rendering βοηθάει. Επαναλαμβάνω ότι ανακυκλωνω μία γνώμη που διάβασα και την εστερνίζομαι πλήρως, και ως στόχο δεν έχω να πλήξω τα άτομα που πουλάνε μία από τις εν λόγω κάρτες. Αλλά το γεγονός ότι πλήρωσες 700€ για κάτι που σε 1 μήνα θα είναι υποδεέστερο από ένα προϊόν που θα κάνει 450€ δεν δικαιολογεί να το πουλάς 600€. Φιλικά, Χρύστος 3
Haldol Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Το πόσο θα έπρεπε να κάνει το οποιοδήποτε προϊόν (μεταχειρισμένο ή μη) σηκώνει πολύ κουβέντα. Έχουμε ελεύθερη αγορά όμως. Μπορώ να βάλω ότι τιμή θέλω & σε ότι θέλω. Εγώ μπορώ να βάλω αγγελία το iPhone 6 - 64GiB μου στα 2000€. Δικαίωμά μου, πρόβλημά μου. Είναι δουλειά του αγοραστή να κρίνει κατά πόσο κάτι που βλέπει σε μια αγγελία είναι σε "τίμια", συμφέρουσα, ή όχι τιμή. Ο πωλητής προσπαθεί πάντα να κερδίσει όσο περισσότερο γίνεται, και δε βλέπω κιόλας κάτι κακό σε αυτό. 2
gtaddict Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Το πόσο θα έπρεπε να κάνει το οποιοδήποτε προϊόν (μεταχειρισμένο ή μη) σηκώνει πολύ κουβέντα. Έχουμε ελεύθερη αγορά όμως. Μπορώ να βάλω ότι τιμή θέλω & σε ότι θέλω. Εγώ μπορώ να βάλω αγγελία το iPhone 6 - 64GiB μου στα 2000€. Δικαίωμά μου, πρόβλημά μου. Είναι δουλειά του αγοραστή να κρίνει κατά πόσο κάτι που βλέπει σε μια αγγελία είναι σε "τίμια", συμφέρουσα, ή όχι τιμή. Ο πωλητής προσπαθεί πάντα να κερδίσει όσο περισσότερο γίνεται, και δε βλέπω κιόλας κάτι κακό σε αυτό. Συμφωνώ απόλυτα γι' αυτό και αν είδες αναφέρω ότι άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχει λόγος κανείς να πληρώσει τέτοιο ποσό, και όχι κανένας να ζητήσει ένα αντίστοιχο.
MechaCorn Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Έχοντας διαβάσει μερικά ποστ ονλάιν θα ήθελα να μεταφέρω μία πολύ σωστή γνώμη που διάβασα. Βλέπω τιμές GTX 980ti στα 500+. GTX 980 στα 350+, GTX 970 στα 250+. Η GTX 1070 θα κάνει ντεμπούτο εκτός απροόπτου στην Ευρώπη κάπου στα 429-449€. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να πληρώσει κανείς πάνω από αυτό το ποσό για να πάρει μία GTX 980ti μεταχειρισμένη. Στην πραγματικότητα οι μεταχειρισμένες GTX 980ti θα έπρεπε να κάνουν ακόμα λιγότερα! Ορίστε γιατί: Μειωμένη κάλυψη εγγύησης Γενική φθορά από χρήση Υψηλότερη κατανάλωση ρεύματος Περισσότερη vram Μειωμένη υποστήριξη νέων χαρακτηριστικών Tα ίδια θα μπορούσαν να ειπωθούν ακόμα για την Titan X με τη μόνη διαφορά την μεγαλύτερη μνήμη που σε καταστάσεις rendering βοηθάει. Επαναλαμβάνω ότι ανακυκλωνω μία γνώμη που διάβασα και την εστερνίζομαι πλήρως, και ως στόχο δεν έχω να πλήξω τα άτομα που πουλάνε μία από τις εν λόγω κάρτες. Αλλά το γεγονός ότι πλήρωσες 700€ για κάτι που σε 1 μήνα θα είναι υποδεέστερο από ένα προϊόν που θα κάνει 450€ δεν δικαιολογεί να το πουλάς 600€. Φιλικά, Χρύστος Φιλέ χρηστο βλέπω αγγελίες για "vr-ready, 4k gaming PC" που κοστίζουν 800€+ και μέσα έχουν κάτι gtx 650. Και πάντα η περιγραφή ειναι στυλ "this gaming computer can handle every game at 4k, ultra settings at 60fps! I built it just a month ago, I am selling it because it is too powerful for me!" Άμα κοιτάξεις σε τίποτα ξένα sites με αγγελίες θα εντυπωσιαστεις από το πόσες τέτοιες αγγελίες υπάρχουν, η 980ti στα 600€ σε πείραξε; Αν και Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και βρίσκω όλη την φάση με τα μεταχειρισμένα γελοία. Για να δικαιολογείται η αγορά μιας μεταχειρισμένης gpu (ή οποιουδηποτε αλλού κομματιού) πρέπει να είναι σημαντικά φθηνοτερη ώστε να ρισκάρει κάποιος να πάρει κάτι ελαττωματικό/χωρίς εγγύηση, φθαρμένο από την υπερβολική χρήση. Κλασσικά όμως βλέπω μεταχειρισμένες gpu ~30€ κάτω από την τιμη αγοράς. Βάλτο κοντά -30% να αξίζει η αγορα, γιατί να παίρνει ο κάθε εξυπνακιας gpu, να την κρατάει κάνα χρόνο ο και μετά να πηγαίνει στην καινούρια γενιά με ένα 50αρικο χασουρα; Με το που πήγα στην αρχική σελίδα πετυχα αυτό το διαμάντι http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/fullpc/620831-%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%82-gamer-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-pc-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%82-amd-fx-8350-%CF%83%CF%84%CE%B1-4ghz-16gb-ram-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/ 600€ gaming λέει με gddr3 κάρτα γραφικων. Ένα pc που σκοπεύω να στησω για έναν φίλο βγαίνει 550€ καινουριο και θα πιάνει διπλάσια fps από αυτό σε gaming με πολύ καλύτερα και ποιοτικοτερα parts. Σε αυτά τα λεφτά όχι απλά μπορείς να πάρεις κάποιο καλύτερο μεταχειρισμένο, μπορείς να πάρεις καινούριο με πολύ καλύτερες επιδόσεις. Αλλά έτσι που το βλέπω και ο τύπος που έκανε την αγγελία από τα κοροιδα που πήραν "gaming prebuilt pc" θα είναι. Συνήθως κάτι και καλά σούπερ 8πυρηνους fx με μπόλικη ram, τρέλα overkill τροφοδοτικα, κάτι φθηνιαρικα κουτιά με 100 ledακια και gpu σκουπίδι είναι έτοιμα, λίγο χλωμό να το εχτισε μόνος και να έκανε τέτοιες επιλογές. Υ.Γ: Σήμερα έμαθα πως το am3+ είναι καινούρια γενιά, κοιτά τι μαθαίνει κανείς. Και εγώ ο άσχετος νόμιζα πως αυτό και το fm είναι από τα πιο νεκρά socket που κυκλοφορούν ακόμα. "Μου κοστισε πάνω από 1000€ το 2014". Καλά κατάλαβα, δίκιο είχα έτοιμο το πήρε. 2
Bigi444444 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μια παρατήρηση μόνο, οι 980ti δεν είναι κάρτες εκτός εγγύησης που ρισκάρεις κάτι για να τις αγοράσεις.Εκτός πια και αν τις κέρδισε κανείς σε κανένα διαγωνισμό ή δεν ξέρω τι άλλο.Διαφορετικά ακόμα και οι πιο παλιές θα έχουν 1,5 χρόνο εγγύηση ακόμα μπροστά τους γεμάτο. Προσωπικά εκτιμώ πως μια καλή υλοποίηση μιας 980ti είναι απολύτως φυσιολογικό να πουληθεί σε μια τιμή 80€ κάτω από την όποια τιμής της 1070 όταν με το καλό έρθει.Θες και 100;100.Μεγαλύτερη διαφορά προσωπικά τη θεωρώ άνευ λόγου.Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.
Sheogorath Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 BTW γιατί δεν γράφετε εδώ? http://www.insomnia.gr/topic/501899-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%83%CF%89-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%89-%CE%AD%CE%BD%CE%B1/
MechaCorn Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 BTW γιατί δεν γράφετε εδώ? http://www.insomnia.gr/topic/501899-πόσο-να-πουλήσω-αγοράσω-ένα/ Σιγά μην ρωτήσουμε εσάς τους άσχετους, κάτσε να τσιμπησω τον τελευταίας γενιάς fx μαζί με την πανίσχυρη gtx 295 (gddr3 κιόλας) για τρελό gaming.Σχεδόν καινούριο το θηρίο, του κουτιού το λες. Για αυτό έχει ένα σωρό από καλώδια που μοιάζουν με την λερναια Υδρα. Εν το μεταξύ ο τύπος το φωνάζει πόσο σκουπίδι είναι το pc όταν λέει ότι το ανταλλάσσει με ps3! Ναι καλά διαβάσατε, Playstation 3, κονσόλα 7ετιας η οποία πωλείται μεταχειρισμένη με κάτω από 130€ και καινούρια στα 180€. Οπότε σου λέει κατάμουτρα ότι το pc ο ίδιος το κοστολογει στα 130€.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Αν η τιμές της 1070 έχουν αντίστοιχη αύξηση με αυτή της 1080 μην περιμένετε 1070 κάτω από 500-550 1
vste Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Αυτός είναι ο λόγος που αν και ξεκίνησα να ψάχνω μτχ pc τελικά κατέληξα να δώσω παραπάνω και να πάρω καινούριο. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν και αγγελίες σε λογικές τιμές. Απλά είναι σπάνιες. Βλέπεις κουτιά με 6 κατοσταρικα είναι κατά πολύ χειρότερα από το δικό μου που κόστισε 500. Αλλά ειδικά στις κάρτες γραφικών γίνεται σφαγή. Ναι καταλαβαίνω, σου γυαλισε ή καινούρια και θέλεις να κάνεις upgrade. Αλλά κάνε μία έρευνα πόσο πιάνει αυτή που έχεις βρε φίλε.
LLLEFTERIS Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Στις αγγελιες ειναι το ελα να δεις. Ο αλλος πουλαει κουτι 10 ευρω ποιο χαμηλα απο οσο εχει στο μαγαζι αλλα ψαχνει να αγορασει οθονη που εχει 550 να την παρει με 250 ευρω. Εγω την εδωσα την Nitro 390 και πηρα αρκετα καλα χρηματα. @Inuyasha εγω που ηθελα να παω σε 980 η 980Ti επρεπε να δωσω χρηματικη διαφορα τουλαχιστον 100-150 για την πρωτη και 200-250 για την δευτερη. Τον Σεπτεμβρη που θα παρω παλι καρτα αν η 1070 εχει 500-550 οπως λες η 980Ti θα πωλειται και με 400 ευρω στις αγγελιες ετσι αντι για 200-250 θα δωσω μονο 80 ευρω. Θα μου πεις θα μεινεις χωρις καρτα 3 μηνες και θα δουλευεις με την 4600 του 4790k ε δεν πειραζει καλοκαιρακι ερχεται υπαρχουν και αλλα πραγματα να κανεις.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Στις αγγελιες ειναι το ελα να δεις. Ο αλλος πουλαει κουτι 10 ευρω ποιο χαμηλα απο οσο εχει στο μαγαζι αλλα ψαχνει να αγορασει οθονη που εχει 550 να την παρει με 250 ευρω. Εγω την εδωσα την Nitro 390 και πηρα αρκετα καλα χρηματα. @Inuyasha εγω που ηθελα να παω σε 980 η 980Ti επρεπε να δωσω χρηματικη διαφορα τουλαχιστον 100-150 για την πρωτη και 200-250 για την δευτερη. Τον Σεπτεμβρη που θα παρω παλι καρτα αν η 1070 εχει 500-550 οπως λες η 980Ti θα πωλειται και με 400 ευρω στις αγγελιες ετσι αντι για 200-250 θα δωσω μονο 80 ευρω. To Ξερω Βλεπω κατι αρκετα θετικο στα καταστηματα εξωτερικου ξεκινησαν αμεσα εκδοσεις με custom cooler πλεον η χαμηλοτερη τιμη (mindfactory.de) παιζει στα 700 (730 με μεταφορικα) , βεβαια για τον περισσοτερο κοσμο που αγοραζει απο ελλαδα το αρνιτικο θα ειναι οτι τα περισσοτερα καταστηματα για να εχουν μεγαλυτερο κερδος στην αρχη με το hype του κοσμο θα φερουν μονο founder edition καρτες (αρα και reference cooler)
arrows Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Αφου άνοιξε τέτοιο thread να πώ και γω τη γνώμη μου GTX 980ti, αν μπείς σε κάποιο κατάστημα τώρα να την πάρεις θα σου κοστίσει κανα 700αρι, οι επιδόσεις της είναι κορυφαίες, Οποιαδήποτε 980τι custom με το ζόρι να είναι ενα 15-20% μπροστά της η 1080, (γιατι προφανώς το μαξιμαλιστικό 25-30%) που βγάζουν οι reviewers e;inai me to στανιο με ακλοκάριστη την reference Mε την 1070 είναι στα ίδια (So)? Aρα επειδή έχει βγεί μια κάρτα γρηγορότερη απο την 980ti h 1080, θέλετε να την πάρετε 350€ και γιατί όχι με ενα 700αρι λιγότερο απο μια 1080 να αποκτήσετε και 4Κ rig πιάνοντας τους άλλους μαλάκες....... Η δική μου κοστολόγηση είναι πόσο θα έχει η 1070 σε plaisiο, e-shop, (αλυσίδες που ψωνίζουν οι περισσοτεροι) Χ, αρα μια ρεαλιστική τιμή για την 980ti είναι Χ-50€, και άμα σ αρέσει απλά 1
La_MoRt Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Παιδιά μπερδεύεστε μια κάρτα 980Ti στοιχίζει αυτή τη στιγμή από 630€ στο skroutz αναλόγως φυσικά και την υλοποίηση της κάθε εταιρείας η κάρτα μπορεί να φτάσει ψηλά. Ένας άνθρωπος που την αγόρασε και τη πουλάει σα μεταχειρισμένη δε μπορεί αν τη που λύσει 300€ επειδή η 1080 που θα βγει θα είναι καλύτερη. Μη συγκρίνουμε διαφορετικά ήδη καρτών. Αν κάποιος έχει μαι υλοποίηση της MSI πχ που κοστίζει περίπου 750€ πόσο δηλαδή πρέπει να τη πουλήσει μεταχειρισμένη 300; Οι τιμές για τις 980Τι τις βρίσκω φυσιολογικές εκτός μερικών περιπτώσεων που όντως ζητάνε ότι θέλουν. Βασικά οι 2 αυτές κάρτες είναι εντελώς διαφορετικές, άσχετα με το αν η 1080 είναι πιο γρήγορη η 980Τι είναι κορυφαία κάρτα και είναι και από τις σειρές που κρατάνε τιμή για αυτό ακόμα πουλιέται τόσο και θα συνεχίσει να πουλιέται. Το ίδιο ισχύει και για την 980 η πιο φθηνή κοστίζει 500€ αν κάποιος τη πουλάει 350 και έχει και εγγύηση πόσο να πάει δηλαδή κάτω; 200€; 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Αφου άνοιξε τέτοιο thread να πώ και γω τη γνώμη μου GTX 980ti, αν μπείς σε κάποιο κατάστημα τώρα να την πάρεις θα σου κοστίσει κανα 700αρι, οι επιδόσεις της είναι κορυφαίες, Οποιαδήποτε 980τι custom με το ζόρι να είναι ενα 15-20% μπροστά της η 1080, (γιατι προφανώς το μαξιμαλιστικό 25-30%) που βγάζουν οι reviewers e;inai me to στανιο με ακλοκάριστη την reference Mε την 1070 είναι στα ίδια (So)? Aρα επειδή έχει βγεί μια κάρτα γρηγορότερη απο την 980ti h 1080, θέλετε να την πάρετε 350€ και γιατί όχι με ενα 700αρι λιγότερο απο μια 1080 να αποκτήσετε και 4Κ rig πιάνοντας τους άλλους μαλάκες....... Η δική μου κοστολόγηση είναι πόσο θα έχει η 1070 σε plaisiο, e-shop, (αλυσίδες που ψωνίζουν οι περισσοτεροι) Χ, αρα μια ρεαλιστική τιμή για την 980ti είναι Χ-50€, και άμα σ αρέσει απλά Και γιατι να αγορασω εγω και πολλοι αλλοι απο το Πλαισιο και να μην παρω απο το γνωστο μαγαζι στην νεα Ιωνια που πηρα την 390 G1 του λεω κανει θορυβο και χωρις μα μου σου του μου εδωσε την Nitro μετα καποια στιγμη η Nitro μου πετουσε καποια νερα μου εκανε αντικατασταση χωρις καν να την στειλει για ελεγχο. Δηλαδη αν στο μαγαζι η 1070 που λενε οτι ειναι καλυτερη απο την 980Ti εχει 500 ευρω στις αγγελιες θα πουλανε τις 980Ti με 50 ευρω λιγοτερο και αμα μας αρεσει; Σε αυτους που θα πουλανε μεταχειρισμενη 980Ti 50 ευρω λιγοτερο απο οσο θα εχει μια 1070 καινουρια καλο ραφι τους ευχομαι. Εκτος αν δεν καταλαβα καλα και εννοεις οτι η 980Ti θα εχει 50 ευρω λιγοτερα απο την 1070 στο μαγαζι και οχι στις αγγελιες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις