Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Θα προσπαθήσω να τα πω οσο πιο απλά γίνεται γιατί έχουν γίνει άπειρες δοκιμές και εχουν βγεί διάφορα ερρορς.

Έχω ενα Laptop HP G4 250 το οποίο ήρθε FreeDos.

Κατεβάζω απο το dreamspark (πανεπιστήμιο) windows 10, φτιαχνω ενα bootable στικακι παω να κανω install αρχίζει τα error 0x80070570 (Οτι κάποια αρχεία λείπουν ή είναι corrupted.)

Οκ κατεβάζω πάλι windows 10 32 bit αυτή την φορά. Πάλι το ίδιο.

Κατεβάζω windows 7, πάλι το ίδιο. Όλα αυτά απο το dreamspark. 

Να σημειώσω οτι το bootable το έφτιαχνα είτε με Rufus είτε με το εργαλειάκι Windows 7 USB DVD Download Tool. 

Μια δοκιμή που έκανα με το Rufus με επιλεγμένο το Check for Bad Sectors μου έβγαλε οτι το στικάκι έχει πρόβλημα (ή το ISO δεν κατάλαβα) 256 Bad Sectors νομίζω. 

Βρίσκω 2 cd που είχα με παλιά windows (Vista και 7) και έκαναν κανονικότατα Install.

Οκ λέω χάλασε "λίγο" το usb στικακι και δημιουργεί το πρόβλημα. 

Παίρνω dvd, το γράφω (σε χαμηλή ταχύτητα) με Magic ISO, τα windows 10 64 bit, παω να κάνω install και δεν με άφηνε γιατί είχε μήνυμα ότι είναι σε MBR ενω τα windows μπορουν να εγκαταστηθούν σε GPT.

ΟΚ το ψάχνω αυτό και βρίσκω ότι πρέπει να το αλλάξω σε GPT (το έκανα μέσω cmd με το diskpart), και με άφησε να εγκαταστήσω τα Windows.

Ξεκινάω την διαδικασία και ενώ στις προηγούμενες δοκιμές μου πέταγε το ερρορ 0x80070570 μέχρι το 9% τώρα φτάνει μέχρι το 50% και λεώ οκ έφταιγε σίγουρα το στικάκι, και ΜΠΟΥΜ πάλι το ίδιο ερρορ (0x80070570)

Αγανακτώ, κατεβάζω απο τον "θείο" windows 10, μπας και και τα 3 iso απο το dreamspark ήταν χαλασμένα και το βάζω στο στικάκι (δεν είχα άλλο dvd). Πάω να κάνω boot απο το usb και μου βγάζει ερρορ 0x0000098 Your PC must be repaired (κάτι με το boot έβγαζε)

Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει... Έχω αγανακτήσει.. Τώρα έβαλα πάλι τα 7 τα παλιά που έχω σε δισκακι αλλα δεν μπορώ να μείνω με αυτά γιατί είναι μια περίεργη έκδοση που είχα κατεβάσει παλιά με θέματα κλπ, ενώ το pc δεν είναι για μενα. 

Τι μπορεί να συμβαίνει;

Κάποια βοήθεια; Το μόνο που μένει να δοκιμάσω τώρα είναι DVD με τα Windows απο τον θείο.

Αλλά δεν είναι λογικά όλα αυτά που συμβαίνουν. Το λαπτοπ είναι καινούριο 2-3 ημερών.

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Κανείς??

Να κάνω μια ερώτηση,

είναι δυνατόν αν μεταφέρω ένα ISO απο ενα pc σε άλλο με usb stick που εχει bad sectors, να χαλάσει και το ISO?

Δημοσ.

Δεν μπορεις να κανεις αναβαθμιση απο 7 σε 10 μεσα απο το λειτουργικο και μετα να αλλαξεις το κλειδη με αυτο που κατεβασες απο dreamspark;

Αν δεν εχεις αλλο στικ  η οπτικο μεσο για να κανεις την εγκατασταση;

Με ενα απο αυτα μπορεις να τσεκαρεις τα MD5 και SHA1 του iso που εχεις με αυτα του πρωτοτυπου

https://www.raymond.cc/blog/7-tools-verify-file-integrity-using-md5-sha1-hashes/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δες την υγεία του δίσκου με το Hard disk sentinel.

Οκ θα το κοιτάξω αργότερα και αυτό αν είναι.

Δεν μπορεις να κανεις αναβαθμιση απο 7 σε 10 μεσα απο το λειτουργικο και μετα να αλλαξεις το κλειδη με αυτο που κατεβασες απο dreamspark;

Αν δεν εχεις αλλο στικ  η οπτικο μεσο για να κανεις την εγκατασταση;

Με ενα απο αυτα μπορεις να τσεκαρεις τα MD5 και SHA1 του iso που εχεις με αυτα του πρωτοτυπου

https://www.raymond.cc/blog/7-tools-verify-file-integrity-using-md5-sha1-hashes/

Το κλειδί είναι για Education έκδοση και δεν ξέρω αν θα μου κατεβάσει αυτά αν κάνω το update. 

Που μπορώ να βρω το hash της εκδοσης που κατεβασα?

Γιατί είναι ελληνικά οπότε υποθέτω δεν θα έχουν το ίδιο hash με τα αγγλικά που βρήκα το hash τους στο  google.

EDIT:

Βρήκα το hash τις έκδοσης μου και το έλεγξα και με το iso και είναι το ίδιο.

Απλά το iso το εχω μεταφέρει (με το στικακι με bad sectors) απο mac (που εκανα τωρα τον ελεγχο) σε windows pc για να κάνω το bootable stick.

οπότε θα κάνω και τον έλεγχο στο άλλο pc για να σιγουρευτώ οτι ειναι και εκει οκ το iso.

EDIT:

Τελικά αυτό είχε γίνει, με την μεταφορά απο το ενα pc στο άλλο "χάλασε" το iso. Μυστήρια πράγματα.

Κατέβασα τα iso απευθείας στο άλλο pc και εκανα εκει το bootable με άλλο στικάκι (όχι αυτό με τα bad sectors που είχα χρησιμοποιήσει) και έγινε κανονικά η εγκατάσταση. 

Επεξ/σία από epir21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...