Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το δημοσιεύω εδώ μια και υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία  σε σχέση με τα ηλεκτρονικά από  ότι σε άλλα μέρη του  forum...

Μού κάηκε ή έκαψα το τσιπάκι που φαίνεται στις φωτογραφίες...  Από οσο μπορώ να ξεχωρίσω επάνω  γιατι ειναι ψιλοκαμμενο φαινεται να γραφει p3n564 ισως και p3n584. Απο πάνω  γράφει 54328?

H μεσαια γραμμή δεν διαβαζεται  καλα ??39a

Βέβαια και κάτι αντιστάσεις και πυκνωτες smd  που είναι γύρω φαίνονται και αυτοι καρβουνιασμένοι..

Πως τ ο βλέπεται παώ για άλλη πλακέτα ή επισκευάζεται?

Ειναι σε μια πλακέτα μίας samsung LT28C570EW  ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ...

ενα πρόχειρο ψάξιμο στο google δεν εβγαλε κατι.. Ειναι custom samsung chip?

post-349653-0-51065400-1464633363_thumb.jpg

post-349653-0-88351400-1464633395_thumb.jpg

Δημοσ.

Κάποιος με καμμια ιδέα? Που αλλού μπορώ να ρωτήσω?

Λοιπόν βρήκα πάνω στην ίδαι πλακέτα ένα παρόμοιο (εννοειται ίδια ποδαράκια με παρεμφερη σήμανση -πλαγια κάθετη μπαρα πριν τα χαρακτηριστικά του ) και γράφει επάνω

54327

TI 39A

P1VFC(G?)4

ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΝΩ ΔΙΑΔΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ .. και η κατω είναι τελείως διαφορετικη...

Απο το κάψιμο που έχει υπάρχει περίπτωση να είναι voltage regulator?

Δημοσ.

Κάποιος με καμμια ιδέα? Που αλλού μπορώ να ρωτήσω?

Λοιπόν βρήκα πάνω στην ίδαι πλακέτα ένα παρόμοιο (εννοειται ίδια ποδαράκια με παρεμφερη σήμανση -πλαγια κάθετη μπαρα πριν τα χαρακτηριστικά του ) και γράφει επάνω

54327

TI 39A

P1VFC(G?)4

ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΝΩ ΔΙΑΔΕΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ .. και η κατω είναι τελείως διαφορετικη...

Απο το κάψιμο που έχει υπάρχει περίπτωση να είναι voltage regulator?

Ετσι το έψαξα και βρήκα τα παρακάτω:

TPS54328DDA

http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/396305/TI1/TPS54328DDA.html

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XTPS54328DDA+.TRS0&_nkw=TPS54328DDA+&_sacat=0

Δημοσ.

Ευχαριστω πολύ το βρήκα και σε ενα καταστημα στο αιγάλεω... θα πάω άυριο να το πάρω... υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να έχουν καρβουνιάσει και οι γύρω πυκνωτες/resistors.... αλλά για 2 ευρώ αξίζει ο κόπος..

Δημοσ.

Ευχαριστω πολύ το βρήκα και σε ενα καταστημα στο αιγάλεω... θα πάω άυριο να το πάρω... υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να έχουν καρβουνιάσει και οι γύρω πυκνωτες/resistors.... αλλά για 2 ευρώ αξίζει ο κόπος..

Αν μπείς στον κοπο και βέβαια να τα αλλάξεις.Εξάλλου δεν θες και μια περιουσία

Δημοσ.

Λοιπόν μάλλον για ebay το βλέπω.. ψαχνωντας ελλαδα το βρηκα στο νταρλα....

https://www.darlas.gr/comersus/store/comersus_listCategoriesAndProducts.asp?idCategory=28045983&curPage=43

αλλά το  στοκ πουλ εει ειναι.....στο εξωτερικο...

Τα  υπολοιπα γύρω γύρω SMD resistors@capasitors υπάρχουν κάπου ελλά δα για να τα αλλαξω αν χρειαστει?

Δημοσ.

Λοιπόν μάλλον για ebay το βλέπω.. ψαχνωντας ελλαδα το βρηκα στο νταρλα....

https://www.darlas.gr/comersus/store/comersus_listCategoriesAndProducts.asp?idCategory=28045983&curPage=43

αλλά το  στοκ πουλ εει ειναι.....στο εξωτερικο...

Τα  υπολοιπα γύρω γύρω SMD resistors@capasitors υπάρχουν κάπου ελλά δα για να τα αλλαξω αν χρειαστει?

http://venieris.com/

http://grobotronics.com/

kαι γενικά δες σε καταστήματα με μικροηλεκτρονικά

Δημοσ.

λοιπον τα παραγγειλα απο ebay... αφου η samsung hellas ρωτώντας τους για την πολιτική επισκευής σε τέτοιες περιπτώσεις  δεν μπορει να επιβεβαιωσει αν σε τετοιες περιπτωσεις προχωρουν σε αλλαγη πλακέτας(70 ευρω+!!!) ή την επισκευάζουν.....(ανταλλακτικα 4-5 ευρω...)

Δημοσ.

Μπορείς φίλε μου να βγάλεις μια φωτογραφία απο την πίσω πλευρά της πλακέτας, στο σημείο περίπου που βρίσκεται το καμένο τσίπ?

Δημοσ.

Θα ανεβασω αυριο.. αν ρωτας για το αν ειναι μαυρισμενη και η πίσω πλευρά... ναι ειναι ελαφρά όμως και στο κεντρο..... Φαντάζομαι ότι επειδή αυτές οι πλακέτες πρεπει να ειναι multilayer... πρεπει να έχει γίνει ζημιά και στα traces (not to mention the smd capacitors and resistors...)

Δημοσ.

Θα ανεβασω αυριο.. αν ρωτας για το αν ειναι μαυρισμενη και η πίσω πλευρά... ναι ειναι ελαφρά όμως και στο κεντρο..... Φαντάζομαι ότι επειδή αυτές οι πλακέτες πρεπει να ειναι multilayer... πρεπει να έχει γίνει ζημιά και στα traces (not to mention the smd capacitors and resistors...)

Βασικά θέλω να δώ αν η πλακέτα είναι σχεδιασμένη βάσει των οδηγιών του datasheet για το συγκεκριμένο τσιπάκι.

Κανονικά απο την πίσω πλευρά της πλακέτας πρέπει να έχει μία σχετικά μεγάλη, συνεχόμενη επιφάνεια χαλκού, και ακριβώς εκεί που βρίσκεται το τσιπάκι πρέπει να έχει μία τετράγωνη περιοχή με πολλές μικρές τρυπίτσες, όπως περίπου σε αυτή τη φωτογραφία:

GcUsC.png

Αυτό είναι το λεγόμενο via stitching, ενώνει την πάνω και κάτω επιφάνεια του χαλκού και πρακτικά δημιουργεί μια ψύκτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εριξα ματιά σε ένα παρόμοιο Τ28D310 που έχω και έχει αυτό το σύστημα με περίπου 7 τρύπες. Θα βγάλω μια photo για συγκριση...

Αν στην αλλη υλοποίση  δεν εχει όσες προβλέπεται αυτό θα μπορούσε να  στοιχειοθετήσει δικαίωμα εγγύησης λόγω  κακής κατασκευής από την samsung..

Επεξ/σία από heros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό ειναι απο περιεργια φιλε μου να έχουμε και απο το δικό σου.. Σε μενα ακριβως πισω απο την περιοχη  και σε μεγαλυτερη επιφανεια κολλάει και ένα αυτοκολλητο που κανει σωμα με την μεταλλικη πλατη του μονιτορ.... Σε μενα παντως το μονιτορ έφυγε απο πανελ, η πλακεττα ειναι οκ....

Επεξ/σία από heros
Δημοσ.

Βασικά θέλω να δώ αν η πλακέτα είναι σχεδιασμένη βάσει των οδηγιών του datasheet για το συγκεκριμένο τσιπάκι.

Κανονικά απο την πίσω πλευρά της πλακέτας πρέπει να έχει μία σχετικά μεγάλη, συνεχόμενη επιφάνεια χαλκού, και ακριβώς εκεί που βρίσκεται το τσιπάκι πρέπει να έχει μία τετράγωνη περιοχή με πολλές μικρές τρυπίτσες, όπως περίπου σε αυτή τη φωτογραφία:

GcUsC.png

Αυτό είναι το λεγόμενο via stitching, ενώνει την πάνω και κάτω επιφάνεια του χαλκού και πρακτικά δημιουργεί μια ψύκτρα.

Λοιπον καθυστερησα  λίγο ...ετσι  φιλε μου  fubar...  δεν ειναι.. εχει 5 τρυπες ....

Φιλε HERO ανεβασε και εσει μια φωτο ή στειλε μου ενα προσωπικο μυνημα με τον κωδικο της πλακετας σου  μηπως μου κατά τύχη μου κανει , αν και ειδα ότι το μοντελλο απεχει..

post-349653-0-19934800-1465202344_thumb.jpg

Δημοσ.

Υπάρχουν vias, τα οποία όμως δεν είναι εκτεθειμένα. Λειτουργούν κι αυτά σαν ψύκτρα (εφόσον συνδέονται σε μια μεγάλη επιφάνεια χαλκού) αλλα φυσικά λιγότερο αποτελεσματικά σε σχέση με το να μην υπήρχε solder mask από πάνω.

Υποπτεύομαι όμως ότι θα υπάρχουν καμμένοι / κομμένοι χαλκοδιάδρομοι, έστω και στα "μέσα" layers. Αυτό σημαίνει ότι η πλακέτα πάει στα σκουπίδια.

Φυσικά, εφόσον μπορείς να αντικαταστήσεις το ολοκληρωμένο, κάντο. Μπορείς όμως; Τα μικρα SMD parts δε φαντάζεσαι πόσο δύσκολο είναι να κολληθούν χωρίς το σωστό εξοπλισμό (θερμός αέρας + stencil). Το να το δώσεις σε ηλεκτρονικό σίγουρα δεν αξίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...