Προς το περιεχόμενο

Lubuntu or Zorinn OS lite και απορια


olimpiakos 7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια! Εχω αυτο το netbook (με σπασμενη οθονη) και σκεφτηκα να του βαλω linux, μαλλον εχω ηδη πανω linux το zorin os lite....Κλασσικα θα παει η εικονα με καλωδιο σε τηλεοραση(σαν htpc) και ρωταω το εξης, ειναι μηπως το lubuntu ελαφρυτερο;;ΓΙα browser με ενσωματωμενο adblock (η ξεχωριστα να βαλω γω) και να ειναι ελαφρυς υπαρχει;γιατι ο firefox δεν την παλευει και πολυ!

Επισης για καθαρισμο και τετοια κατεβαζω κατι;;

Tweaks για να το ελαφρυνω ακομα περισσοτερο;

Ευχαριστω!

Αυτος εδω ειναι!

 

http://support.hp.com/us-en/document/c02577843

 

Ο τιτλος ειναι Zorin OS

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Zorin!!! Το συμπαθω περισσοτερο απο lubuntu δεν ξερω το γιατι και σε ολα τα pc που το περασα δεν εχει συμβει τιποτα απο προβληματα.

Γενικοτερα στο ιντερνετ θα εχεις θεματα, ειδικα σε βαριες σελιδες. Προσωπικα ειμαι με chromium σε ενα netbook που εχω. Επισης δοκιμασε τον παλιο opera, o 11 νομιζω.

Για καθαρισμο αποτι ξερω δεν χρειαζεται να βαλεις καποιο tool, θα μας πουνε και οι linuxαδες βεβαια. Για tweaks δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις και πολλα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτελους καποιος απαντησε! 

Ευχαριστω Αλεξ για την απαντηση σου!

Τελικα το αλλαξα και εβαλα Lubuntu...παει ακομα καλυτερα,απλα οπως ειπες εχει βαρυνει το internet και εκει σερνεται λιγο...κανει καλη δουλεια ο chromium βεβαια!!

Για tweaks εννοω μπας και τον κανω ακομα πιο γρηγορο!

Εεε τον opera αλλαζω την εκδοση απτο synaptics ή κατεβαζω απτο internet την εκδοση αυτη για Linux?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σε γελασω για τα tweaks. Μονο αν περασεις debian/arch minimal με καποιον openbox θα δεις διαφορα στην επιδοση (offline παντα, online οτι και να βαλεις το ιδιο θα ειναι). Για τον opera οριστε

 

http://www.opera.com/download/guide/?os=linux-i386&ver=12.16&local=y

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα ελεγα να ξεχασεις εντελως τη χρηση σαν pc, δηλαδη browsing κλπ, και να το κανεις media center με kodi με το libreelec (ο απογονος του openelec). Ο επεξεργαστης σου υποστηριζει 64bit, πραγμα αναγκαιο γιατι εδω και κατι μηνες ειναι αποκλειστικα 64αρα διανομη, εχει απλη διαχειρηση που γινεται μεσα απο το ιδιο το kodi, πχ να συνδεθεις σε δικτυο, και σχεδον καθολου maintenance.

 

https://libreelec.tv/

 

Σαν χρηστης openelec 5.0.8 (το τελευταιο 32αρι openelec, μιας και ο atom του dell mini 9 που εγκατελειψε ο χρηστης του σε μενα δεν υποστηριζει 64bit), μονο 2 πραγματα εχω αλλαξει στο συστημα. Το να σβηνει αυτοματα σε καθε εκκινηση οτι προθετο εχει κατεβει σαν ενημερωση στο kodi και το να μην βλεπω την splash sceen του kodi στην εκκινηση :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμμ jim εδω με πιανεις αδιαβαστο....ειναι 32-bit ο επεξεργαστης(Intel aton n455 1.6GHz)...πως ακριβως λειτουργει το kodi?? Πεταω μια ταινια απομακρυσμενα στο netbook και την βλεπω;;Βοηθησε με! :ph34r: :-D

Παντως για ταινιες για να βλεπουν οι γονεις μου στο internet παιζουν ωραιοτατα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι αλλο σου λεει ο jim. Η διανομη που περασες ειναι 32 bit. Εννοει οτι επεξεργαστης αυτος υποστηιζει και 32 και 64. Μπορεις να περασεις και 64αρα διανομη δηλαδη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωπ το τσεκαρα μολις τωρα και οντως ειναι 64bit.... αα...εε εαν περασω 64bit υποθετω δεν θα ναι πιο βαρυ;;ή δεν εχει καμια σχεση;;ειμαι noob σε linux..μονο τα βασικα ξερω..synaptics για αλλαγη εκδοσεων(chromium,firefox και τετοια) και μολις εχθες εφτιαξα και το ποντικι που δεν εμφανιζονταν μεσω terminal και αυτο απτο internet!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο βαρυ δεν θα ειναι, απλα θα εχει μεγαλυτερη καταναλωση μνημης, επειδη τα 64αρια εκτελεσιμα (και οι βιβλιοθηκες τους) ειναι μεγαλυτερα απο τα αντιστοιχα 32αρια.

 

Το openelec ειναι φτιαγμενο γυρω απο το σκεπτικο "το ελαχιστο δυνατο συστημα για να τρεχει kodi", γιαυτο πχ δεν εχει καποιο desktop enviroment, δηλαδη gnome, kde, κλπ και σε βαζει κατευθειαν στο kodi.

Απο πισω τρεχουν διαφορα, πχ ο connman που αναλαμβανει τις συνδεσεις σε δικτυα κλπ, ssh για να συνδεεσαι μεσω putty πχ για να κανεις καμια δουλεια που δεν γινεται μεσα απο το ιδιο το kodi, samba για να βλεπεις τους ~10 σημαντικους φακελους που εχει το συστημα στο δικτυο κλπ. Βασικα, αυτα πρεπει να ειναι ολα κι ολα τα εξτρα που εχει απο τη μαμα του

 

Περα απο αυτο, μπορεις να του βαλεις οποιο προσθετο μπαινει στο kodi, πχ sportsdevil, exodus κλπ με την ιδια διαδικασια ακριβως. Απλα αν καποιο εχει εγκατασταση μεσω zip, οπως ειναι πχ το... sportsdevil, πρεπει πρωτα να μεταφερεις το αρχειο μεσω δικτυου στο openelec και μετα να το κανεις εγκατασταση μεσω του kodi. Δεν μπορει δηλαδη να γινει ληψη κατευθειαν στο ιδιο το συστημα, ουτε μεσω ssh.

 

Για τα εκτος του kodi, οι devs του openelec εχουν φτιαξει συγκεκριμενα πακετα με τα οποια μπορεις να επεκτεινεις τη λειτουργικοτητα του openelec. Μπορεις πχ να βαλεις το transmission και να κατεβαζεις τα torrents σου κατευθειαν εκει και γενικα να το χειριζεσαι μεσα απο το web interface του (= του transmission).

 

Μια αλλη λυση που δεν νομιζω να σε ενδιαφερει ειναι να το κανεις "mame machine" (γενικα να παιζεις παλια παιχνιδια μεσω του εκαστοτε emulator).

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχαα..καταλαβα πως το λες αλλα περισσοτερο με μπερδεψες....αστο δε πειραζει..θα τ'αφησω οπως ειναι που κανει εστω και ψιλοκαλα τη δουλεια του και τελος...

τωρα για mame καταλαβα τι λες(τα παλια παιχνιδια που παιζαμε προ (xp,windows 97) οχι δεν ενδιαφερομαι!

Σας ευχαριστω οπως και να χει!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Guys μια τελευταια ερωτηση..υπαρχει προγραμμα σαν το bsplayer που να βρισκει αυτοματα υποτιτλους ή να κατεβασω το vlc player ή καποιον αλλον και να τους βαζω χειροκινητα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...