mentoras99 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Εδω και 4 χρονια εχει αγοραστει ενα καλό dell laptop για το σπιτι των γονιών μου.Ενω γενικα ολα ηταν παντα μια χαρα, τωρα τελευταια χάνει συνεχώς το δίκτυο.Αυτο που εχει αλλαξει το τελευταιο διαστημα, ειναι οτι επειδη καηκε το router, πηραμε καινουριο απο τον οτε. Αλλα δεν ξερω αν τελικα έχει σχέση αυτό.Το προβλημα;Οπως μου λενε οι δικοι μου, και το εχω δει κι εγω,…’δεν βρεθηκε εξυπηρετητης’.Το laptop το εχω με καλωδιο ethernet συνδεδεμενο στο router, και θα προτιμουσα να το αφησω με ενσυρματη συνδεση.Την τελευταια φορα που ειχε αυτο το προβλημα, εψαξα διαφορα, και ουτε και εγω δεν καταλαβα πως εφτιαξε και τι εφταιγε τελικα.Ανοιγοκλεισα το router, αλλαξα καλωδιο ethernet, τσεκαρα οτι δινει δικτυο ασυρματα, και οντως εδινε, αραγε δεν ηταν οτι δεν ειχε internet το router, αφου με το κινητο μου επιανα internet. Επισης, ενω με καλωδιο δεν εδινε με την καμία δικτυο, οταν το εβαλα να συνδεθει ασυρματα, κανονικα συνδεθηκε το laptop και ειχε internet!Αλλαξα θυρα στο router για το καλωδιο, εκανα επανεκινησεις, προσπαθησα να κανω repair το δικτυο(win 10), και αφου παλεψα καμια ωρα…στο τελος επανηλθε! Ομως μετα απο λιγες μερες, ξανα τα ιδια.Η πρωτη σκεψη που ερχεται στο μυαλο, συμφωνα με οσα εκανα και σας ειπα, θα ηταν για καλωδιο.Ελα ομως που και με αλλο καλωδιο δεν επαιζε!Απο την αλλη, πως στην ευχη μπορει να εχει σχεση το νεο router? Μηπως δεν εχει, και απλα ετυχε, συμπτωση, κατι αλλο να φταιει, την ιδια περιοδο που αλλαχτηκε και το router?Μπορειτε να σκεφτειτε και να μου πειτε τι μπορει να φταιει;Ειναι πραγματικα πολυ σπαστικο ετσι στα καλα καθουμενα να χανει δικτυο, εγω να πρεπει να τρεχω στο σπιτι των γονιων γιατι ουτε team viewer δεν μπορω να εχω, και παλι να μην ξερω τι να κανω για να το ‘συνεφερω’ και να αποκτησει δικτυο με ethernet.Στην τελικη, αμα αποκλειστει καθε αλλο ενδεχομενο, θα το συνδεσω εστω και ασυρματα, αλλα οπως ειπα, προτιμω και θελω αφου ειναι διπλα-διπλα, το router και ο υπολογιστης, να το συνδεω με καλωδιο.Περιμενω τις αποψεις και την βοηθεια σας.
NEFTIS Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Θα σου φανεί κουφό αυτό που θα σου πω. Κάθε ρουτερ έχει τις ασθένειες του. Το ενα δεν αλλάζει ip. Άλλο αλλάζει ip αλλά δεν μπαίνει στο setup. Σε άλλο δεν αναγνωριζουν κάποιες συσκευές το ασύρματο. Άλλο χάνει το συγχρονισμό με το dsl. Κάτι γίνεται με το dhcp, αυτό που δίνει διευθύνσεις αυτόματα στις συσκευές που συνδέονται. Δοκίμασε να απενεργοποιησεις το dhcp στο λάπτοπ και να να του δώσεις σταθερή ip. Μπας και το ξεπεράσει.
mentoras99 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Θα σου φανεί κουφό αυτό που θα σου πω. Κάθε ρουτερ έχει τις ασθένειες του. Το ενα δεν αλλάζει ip. Άλλο αλλάζει ip αλλά δεν μπαίνει στο setup. Σε άλλο δεν αναγνωριζουν κάποιες συσκευές το ασύρματο. Άλλο χάνει το συγχρονισμό με το dsl. Κάτι γίνεται με το dhcp, αυτό που δίνει διευθύνσεις αυτόματα στις συσκευές που συνδέονται. Δοκίμασε να απενεργοποιησεις το dhcp στο λάπτοπ και να να του δώσεις σταθερή ip. Μπας και το ξεπεράσει. Ok, να το δοκιμασω. Αλλα μου λες σε παρακαλω, ποια ip πρεπει να δωσω; Εννοω, μια στην τυχη; Δωσε μου κατι δοκιμασμενο-εστω και αν ακουγεται χαζο αυτο που λεω, γιατι ετσι κι αλλιως νομιζω οτι ολα αυτα τα οικιακα router το ιδιο ευρος διευθυνσεων εχουν.
mphxths Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 πηγαινε στα σιγουρα αρχικα δες τι ip εχει το router. Εστω οτι εχει 192.168.1.1 Πας και βλεπεις το dhcp τι διευθυνσεις δινει . Π.χ. 192.168.1.2-192.168.1.254 Το αλλαζεις ωστε να αφησεις καποιες διευθυνσεις ελευθερες π.χ. 192.168.1.10-192.168.1.254 ή 192.168.1.2-192.168.1.50 (ποσες διευθυνσεις να θες αραγες σε ενα σπιτι με 1 πισι ) Πας μετα στο φορητο και στις ρυθμισεις του δικτυου βαζεις μια απο τις "ελευθερες" διευθυνσεις π.χ. για το 1ο παραδειγμα διευθυνσεων ip - 192.168.1.5 netmask - 255.255.255.0 gateway - 192.168.1.1 (το ρουτερ) dns - το ρουτερ παλι σωζεις reboot (δεν θυμαμαι στα 10 αν θελει μπορει και οχι)..και κανε τον σταυρο σου.. Επισης δοκιμασε και με 3ο ρουτερ να δεις αν εχει το ιδιο προβλημα..μπορει απλα το ρουτερ ναναι μαλακισμενο Αν το ρουτερ δεν εχει διευθυνση 192.168.1.1 αλλα καποια αλλη ..παιζεις με τα αντιστοιχα νουμερα..η λογικη ειναι η ιδια..
mentoras99 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Οποτε δεν θελει αλλαγη μονο απο τα windows, αλλα πρεπει να γινει και στο router? Εγω νομιζα οτι πας και δηλωνεις μια (ελευθερη) μες τα windows και τελος.
David20 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Καλημερα... Εγω θα ελεγα ,χωρις να εννοω οτι οι απο πανω στα λενε λαθος,να κανεις το εξης : Τηλεφωνεις στον παροχο ιντερνετ ,ζητας το τεχνικο τμημα (με το laptop σε λειτουργια),τους περιγραφεις το προβλημα και βημα βημα σε καθοδηγουν τι να κανεις (εαν ειναι κατι που πρεπει να κανεις εσυ ως χρηστης). Εκτιμω οτι κατι εχουν αλλαξει ωστε να εχεις ταχυτητα (πιθανολογω ,δεν ειμαι τεχνικος ουτε κανας εξπερ) αλλα αυτο εχει ως αντικτυπο τα "κρεμασματα" ,αποσυνδεσεις,αποσταθεροποιησεις κλπ κλπ....Το χα παθει κι εγω ακριβως αυτο ενα απογευμα, και εκανα ακριβως αυτα που σε περιγραφω παραπανω.(δεν ειχα προβλημα με ταχυτητα,δεν ειχα ιντερνετ ενσυρματα). Βημα βημα με ελεγε ο τεχνικος τι επρεπε να κανω απ την δικη μου πλευρα (χωρια το τι ρυθμιζαν οι ιδιοι ) και σε 3 λεπτα problem solved. Ξαναλεω οτι δεν στα λενε λαθος οι συνφορουμιτες, σε λεω τι θα εκανα εγω.
mentoras99 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Καλημερα... Εγω θα ελεγα ,χωρις να εννοω οτι οι απο πανω στα λενε λαθος,να κανεις το εξης : Τηλεφωνεις στον παροχο ιντερνετ ,ζητας το τεχνικο τμημα (με το laptop σε λειτουργια),τους περιγραφεις το προβλημα και βημα βημα σε καθοδηγουν τι να κανεις (εαν ειναι κατι που πρεπει να κανεις εσυ ως χρηστης). Εκτιμω οτι κατι εχουν αλλαξει ωστε να εχεις ταχυτητα (πιθανολογω ,δεν ειμαι τεχνικος ουτε κανας εξπερ) αλλα αυτο εχει ως αντικτυπο τα "κρεμασματα" ,αποσυνδεσεις,αποσταθεροποιησεις κλπ κλπ....Το χα παθει κι εγω ακριβως αυτο ενα απογευμα, και εκανα ακριβως αυτα που σε περιγραφω παραπανω.(δεν ειχα προβλημα με ταχυτητα,δεν ειχα ιντερνετ ενσυρματα). Βημα βημα με ελεγε ο τεχνικος τι επρεπε να κανω απ την δικη μου πλευρα (χωρια το τι ρυθμιζαν οι ιδιοι ) και σε 3 λεπτα problem solved. Ξαναλεω οτι δεν στα λενε λαθος οι συνφορουμιτες, σε λεω τι θα εκανα εγω. Καλη προταση, ευχαριστω, θα το δοκιμασω και αυτο. --- Πριν λιγο μου τηλεφωνησαν οι γονεις μου. Το internet εφτιαξε παλι μου ειπαν. Βεβαια, ειμαι σιγουρος οτι σε κανα δυο μερες, θα ξαναχαλασει, αν δεν γινει οτι πρεπει να γινει, να βρεθει η αιτια και να λυθει. Εσεις απο το αυτοματο, φτιαχνει-χαλαει, βγαζετε καποιο νεο συμπερασμα; Εγω θα καλεσω και στο helpdesk του οτε οπως προτεινε ο συμφορουμιτης, μηπως εχουν κανει καποια ρυθμιση πχ ταχυτητας, και χανει το δικτυο. Και αν δεν βγαλω καποια ακρη με αυτους, μετα θα παιξω με τις dynamic ip που ειπατε.
David20 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Καλη προταση, ευχαριστω, θα το δοκιμασω και αυτο. --- Πριν λιγο μου τηλεφωνησαν οι γονεις μου. Το internet εφτιαξε παλι μου ειπαν. Βεβαια, ειμαι σιγουρος οτι σε κανα δυο μερες, θα ξαναχαλασει, αν δεν γινει οτι πρεπει να γινει, να βρεθει η αιτια και να λυθει. Εσεις απο το αυτοματο, φτιαχνει-χαλαει, βγαζετε καποιο νεο συμπερασμα; Εγω θα καλεσω και στο helpdesk του οτε οπως προτεινε ο συμφορουμιτης, μηπως εχουν κανει καποια ρυθμιση πχ ταχυτητας, και χανει το δικτυο. Και αν δεν βγαλω καποια ακρη με αυτους, μετα θα παιξω με τις dynamic ip που ειπατε. Σε ξαναλεω βεβαια οτι δεν εχει να κανει ντε και καλα με ρυθμιση ταχυτητας, αυτο το εθεσα ως παραδειγμα ,αλλα βλεπω το κατανοησες.Εχει να κανει ,(οπως το εθεσες) με αυτα που σε γραφει ο : mphxths Οποτε τηλεφωνησε στο τεχνικο τμημα και στανταρ θα σε πανε βημα βημα να κανεις αυτο που σε εδωσε ως λυση ο συνφορουμιτης απο πανω !!!
mentoras99 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Παιδια τηλεφωνησα στο helpdesk, ειχατε δικιο, μου ειπαν για ασυμβατοτητα του router με την καρτα δικτυου του laptop, και προτειναν αυτο που ειπατε κι εσεις (τζιμανια ειστε!), να βαλουμε static ip στα windows. Τις εβαλα οπως μου ειπαν, και τωρα μενει να δουμε αν θα αποκατασταθει η σταθεροτητα στη συνδεση. Για να δουμε... thanks παντως, και θα ενημερωσω αν ειναι μετα απο καποιο καιρο, να δω πως παει το πραγμα, αν εφτιαξε, ή ξαναβγει στην επιφανεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα