IBAGASA Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Καλησπέρα παιδιά.Σκέφτομαι να αναβαθμιστώ από ADSL 24 σε VDSL 50. Είμαι στην Forthnet.Επίσης να σημειωθεί πως θα παίρνω VDSL από Αστικό Κέντρο και όχι από νέα Καμπίνα. Πόσο πιστεύετε πως θα πρέπει να είναι οι προσδοκίες μου σε VDSL 50?? Τα στατιστικά της γραμμής μου τα παραθέτω παρακάτω. Eυχαριστώ εκ των προτέρων.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Θεωρητικά τουλάχιστον 45mbps, αν δεν είσαι άτυχος θα δεις και 49999...
IBAGASA Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Το 49999 το βλέπουν όσοι παίρνουν από καμπίνα.Έτσι δεν είναι? Εγώ εικάζω γύρω στα 30Mbps...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Έχεις αρκετά χαμηλό downstream line attenuation, οπότε είσαι αρκετά κοντά στο Α/Κ. Από εκεί και πέρα είναι θέμα παρεμβολών κι αν έχεις παράληλη καλωδίωση στο σπίτι..
dbconan Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Για να δουμε...εγω λεω 50αρι καρφι θα πιασεις...αντε ο τυχερος τι κερδιζει..χαχαχαχ
giannisopc Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 με 11 attenuation σε adsl εισαι στα 800 μετρα απο Α/Κ σε vdsl αυτο το 11 8α γινει καπου 17-18 db στα 800 μετρα περιμενε απο 40 και πανω λογικα 45-50 θα παιζεις αν η γραμμη σου ειναι καλη λογικα θα τερματισεις τα 50...
heavyrain Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 με 11 attenuation σε adsl εισαι στα 800 μετρα απο Α/Κ σε vdsl αυτο το 11 8α γινει καπου 17-18 db στα 800 μετρα περιμενε απο 40 και πανω λογικα 45-50 θα παιζεις αν η γραμμη σου ειναι καλη λογικα θα τερματισεις τα 50... Ακριβως αυτο. Ειχα σχεδον ιδιες τιμες οταν ειχα adsl και τωρα με vdsl κλειδωνω στα 45 περιπου.
dbconan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Μονο η δικια μου ειναι χαλια η γραμμη....ΟΤΕ ,σου λενε μετα..
IBAGASA Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Παίδες είμαι ικανοποιημένος αρκετά καθώς από κει που κατέβαζα με 1.7Mb/s,πλέον κατεβάζω με 3.8Mb/s! Δηλαδή υπερδιπλασίασα της ταχύτητες μου! Είναι αλήθεια πως κάποιοι περίμεναν και πάνω από 40Mpbs σε κλείδωμα Router σύμφωνα με τα στατιστικά της γραμμής μου! Να σας πω πως έχω κάνει έλεγχο στο κουτί του κτιρίου μου καθώς τράβηξα απευθείας καλώδιο στο Router αποσυνδέοντας την υπάρχουσα εγκατάσταση.Αυτά πριν 1 εβδομάδα,πριν δηλαδή ενεργοποιηθεί η VDSL. Αποτέλεσμα:Δεν βρήκαμε απώλειες μετά από επανειλημμένα Tests με τον Ηλεκτρολόγο!! Συνεπώς τώρα οι υποψίες μας πέφτουν στο καλώδιο που έρχεται από την κολώνα του Oτέ! Θα του πω να έρθει σύντομα του Ηλεκτρολόγου ώστε να ενώσουμε απευθείας από το κουτί του Οτέ πάνω στο Router μου!Και εκεί θα δούμε την αλήθεια! Φυσικά μετά θα τα ξανασυνδέσουμε όπως τα βρήκαμε για να μην έχουμε κανά νομικό θέμα! Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε πως το Router κλειδώνει αξιοσημείωτα περισσότερο από ότι τώρα,έχουμε 2 Plans για να προβεί σε αντικατατάσταση του καλώδιου ο Οτέ! Plan A = Ο Καλός Τρόπος! Plan B = Ο Κακός Τρόπος! Πάντως να τονίσω πως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις νέες ταχύτητες VDSL!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 To attenuation να ξέρεις ότι ανεβαίνει λόγω διαφορετικών συχνοτήτων VDSL. Πέφτει αρκετό crosstalk φαίνεται στην γραμμή για αυτό είσαι κάτω από 40.
IBAGASA Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 To attenuation να ξέρεις ότι ανεβαίνει λόγω διαφορετικών συχνοτήτων VDSL. Πέφτει αρκετό crosstalk φαίνεται στην γραμμή για αυτό είσαι κάτω από 40. Crosstalk τι εστί??
giannisopc Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Crosstalk τι εστί?? όταν αρχίζουν να μπαίνουν νέες συνδέσεις στην περιοχή σου vdsl κυριως που παίζουν σε μεγάλες συχνότητες εάν κάποια καλώδια έχουν ματίσεις σε διαφορα σημεία η πολύ υγρασία επηρεάζουν και αλλα καλά καλώδια με αποτέλεσμα να ρίχνουν τον συγχρονισμό αυτό είναι Crosstalk όσο ποιο πολύ μπαίνουν σε vdsl στην περιοχή σου τόσο περισσότερο θα πέφτει εγώ ξεκίνησα από τα 30 και έχω πέσει στα 21 αστο μεγάλη ηλιθιότητα πολύ απλά γιατί ο οτε είναι ότι να ναι με τα box και τα καλώδια του 1821 ελπιζω καποια στιγμη να σωθουμε με το vectoring που εχει noise cancelation... το 16 attenuation που έχεις σε vdsl είναι ικανό ακόμα και για 50mbps εάν είναι ok το ζεύγος σου έχω δει με attenuation 18 να πιάνουν 47mbps τα 35 που πιάνεις είναι αστεία για το attenuation που έχεις οποτε σε πρώτη φάση η το καλώδιο σου είναι μάπα η δεν έχεις κάνει σωστά δομημένη καλωδίωση μέσα στο σπίτι βρες την πρώτη μπρίζα που μπαίνει το καλώδιο απ έξω μέσα στο σπίτι και σύνδεσε εκεί μονο το router χωρίς φίλτρο χωρίς τηλέφωνο έχοντας βγάλει όλες της συσκευές από πάνω αν αλλάξει παίζει θέμα μέσα στο σπίτι αν όχι είναι απ έξω ακόμα καλύτερα θα ήταν να έβαζες από τον κατανεμητή καλώδιο πάνω στο router αλλα πρέπει να ξέρεις τι κανεις οποτε να απομονώσεις όλο το σπίτι και να είσαι σίγουρος πως είναι απ έξω το θέμα... πάντως 16db φτάνουν και για 50 και αν όχι 50 45-47 για πλακα μη το αφήσεις ψαχτo..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 aka παρεμβολές 1
IBAGASA Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Φίλε Γιάννη Opc(Οpelάκιας κι εσύ???)έκανα καταρχήν τον βασικό έλεγχο με τον Ηλεκτρολόγο μου! Βρήκαμε τον κατανεμητή (αφού ξηλώσαμε μία πέτρα!!!)και τραβήξαμε κατευθείαν καλώδιο στο Router απενεργοποιώντας προσωρινά την εγκατάσταση! Ακριβώς την ίδια ταχύτητα είχα!Άρα απορρίψαμε πως φταίει η εγκατάσταση! Δες ΕΔΩ! Το επόμενο βήμα και δυσκολότερο είναι να ενώσουμε προσωρινά καλώδιο απευθείας από το Box του Oτέ στο Router και να δούμε που κλειδώνει! Είναι μόλις 20 μέτρα απόσταση το Box του Οτέ από τον χώρο μου συνεπώς συντόμως θα μας λυθούν όλες οι απορίες!!! Σε λίγες μέρες θα κάνω update!
dbconan Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Ζωντανο εδω το παραδειγμα για να περνεις κουραγιο...σχεδον 600+ μετρα απο την καμπινα και βουαλα..Χαλια,αλλα τι να κανω...Το εντεχω....και η πλακα ειναι οτι ξεκινησα με 17,8 Ατουλ/ον και με 45.000 και λιγο και τωα παει πανω 18,3 και ανεβαινει η ταχυτητα..χαχαχα η γραμμη μου κατι εχει η κατι περνα μεσα της...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα