Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω έναν iMac 21.5" late 2009 και θέλω να του προσθέσω έναν ssd σκληρό μια και πλέον τα προγράμματα (ms office, mozilla, iphoto κλπ) αργούν αρκετά να ανοίξουν.

Σκόπευα να πάω στην πιο φτηνή λύση στα 480 gb αλλά είπα πρώτα να ρωτήσω τη γνώμη σας ώστε να μην χτυπάω το κεφάλι μου στην οθόνη για 5-10 ευρώ.

Ποια θεωρείτε ότι είναι η καλύτερη λύση;

Αυτός εδώ αξίζει; http://www.skroutz.gr/s/7576587/Patriot-Blast-480GB.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλός και ο patriot αλλα καλός και ο triactor http://www.skroutz.gr/s/8564310/Mushkin-Triactor-480GB.html
Δεν νομίζω οτι θα έχεις θέμα με τους controller με κανέναν σημερινό ssd.
ΥΓ. Έξαλλο σε Sata 2 θα δουλέψει οποίο και να βάλεις όποτε η ταχύτητα δεν παίζει ρόλο.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Σ΄ ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή!

Αυτό που λες ότι η ταχύτητα δεν παίζει ρόλο, δεν θα δω δηλαδή διαφορά από τη μετάβαση;

Αν όχι, αξίζει τότε να το κάνω;

Δημοσ.

Εννοούσε ότι δε θα δεις διαφορά ανάμεσα σε όποιον SSD και να επιλέξεις, διότι περιορίζεσαι από το SATA/300 πρωτόκολλο που έχει ο υπολογιστής σου. Οι πιο νέοι υπολογιστές έχουν SATA/600, και (σχεδόν) διπλάσια ταχύτητα επικοινωνίας με το δίσκο.

Σε σχέση με HDD, εννοείται ότι η διαφορά θα είναι τεράστια!

Δημοσ.

Όποιον SSD και να πάρεις, η διαφορά που θα δείς θα είναι ίδια, αφού όπως είπανε τα παιδιά πιο πάνω, θα τρέχει σε sata 2. Από κει και πέρα το μηχάνημά σου θα αλλάξει τόσο, που δε φαντάζεσαι! Εγώ στη θέση σου είχα αντικαταστήσει το DVD του iMac με ένα tray, στο οποίο κούμπωσα τον SSD και έμεινα με 2 δίσκους. Αν δε σου είναι απαραίτητο το DVD, σκέψου το σαν εκδοχη, αφού θα έχεις πολύ περισσότερο χώρο αθροιστικά...

• Like 1
Δημοσ.

Κρίμα να παίζει σε SATA/150 μόνο, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να μη μεταβεί κάποιος σε SSD. Έτσι κι αλλιώς, τη μεγάλη διαφορά απ'τους κλασικούς σκληρούς την κάνει το access time (το οποίο είναι ίδιο) κι όχι η ταχύτητα διαμεταγωγής.

Αν δε παίζει καν είναι άλλο θέμα βέβαια. :P

Δημοσ.

Wishful thinking rulez, μα μην γραφουμε ο,τι θελουμε! Τα nvidia chipset, καταρχην να ειναι καλα, και...

αν ειμαστε ατυχοι μια χαρα μπορει, να παιζει ssd @ sata I speed μονο, η και να μην παιζει* καθολου!

:cry:

*

http://www.skroutz.gr/s/6582188/HyperX-Savage-240GB.html

Aπο οτι ειδα έχει Phison  controller ,    τον ιδιο εχει και ο Patriot που ηθελε να πάρει ο ts. :shock: 

Bεβαια θα χρειαστει και το kit για  την θερμοκρασια.

http://www.logicsolu...-drive-upgrade/

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές αλλά ομολογώ ότι από το μήνυμα του φίλου TheDevilMayCare και μετά το έχασα λίγο το ζήτημα.

Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει περίπτωση να πάρω ssd και να μην παίζει;

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές αλλά ομολογώ ότι από το μήνυμα του φίλου TheDevilMayCare και μετά το έχασα λίγο το ζήτημα.

Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει περίπτωση να πάρω ssd και να μην παίζει;

Δε χρειάζεται να μπερδεύεσαι. Πάρε έναν SSD που σου αρέσει και θα κάνεις super δουλειά. Τα άλλα είναι λεπτομέριες που δε θα καταλάβεις σε καθημερινή χρήση. Όλοι θα παίζουν και όλοι θα εκτοξεύσουν το mac σου.

Δημοσ.

Πρέπει να σκεφτείς πρώτα που θα τον βάλεις ώστε να πάρεις τον κατάλληλο ανταπτορα. Απέφυγε ssd με phison controller και θα είσαι οκ.

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να μπερδεύεσαι. Πάρε έναν SSD που σου αρέσει και θα κάνεις super δουλειά. Τα άλλα είναι λεπτομέριες που δε θα καταλάβεις σε καθημερινή χρήση. Όλοι θα παίζουν και όλοι θα εκτοξεύσουν το mac σου.

OK λοιπον! Επειδη, προφανως, εγω κανω κατι λαθος...

Ποτε, θα ερθεις να βαλεις εσυ, τους 2 hyperx savage?

:-(

Υποψιν πως το οτι ο ssd ειναι ασυμβατος με συγκεκριμενο chipset παλιοτερο /

που δεν χρησιμοποιειται πουθενα σημερα, δεν δικαιολογει την επιστροφη του...

Mac compatible δεν σημαινει -καλως η κακως- ολα τα μοντελα ever, με sata :cry:

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας όλους.

Κατέληξα σε Samsung που μπορώ να τον βρω και πιο φθηνά.

Μόλις τον εγκαταστήσω θα γράψω εντυπώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...