Προς το περιεχόμενο

RGB led..που?

menelaos.TS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημέρα παιδιά θέλω να αγοράσω rgb λεντακια για το
pc αλλα δεν μπορώ να βρω κάποια καλά
θα ήθελα κάποια έτοιμα κομμένα  με τηλεκοντρολ
για την αλλαγή χρωμάτων  
είχα παλιά ένα σετάκι
είχε 2 rgb ταινίες led 15-20cm
και κοντρολακι που άλλαζε χρώματα γύρο στα 20 ευρώ το είχα βρει τότε
αλλα δεν μπορώ να βρω που το είχα πάρει
και έψαξα αλλα δεν το βρίσκω
άμα ξέρετε κάποιο να παραγγείλω από ελλάδα
γιατί από εξωτερικό δεν την ξέρω την όλη διαδικασία.

με συγχωρείτε αν δεν έχω βάλει το θέμα στη σωστή στήλη
μπορείτε να το μετακινήσετε.

ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με συγχωρείς αλλα αυτά είναι κουλούρα
εγώ δεν κατέχω κολλητήρια κλπ για να τα κόψω επίσης
θα ήθελα να παίρνει ρεύμα από molex από το τροφοδοτικό και όχι από εξωτερική πρίζα συγγνώμη που δεν το ανέφερα πιο πριν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με συγχωρείς αλλα αυτά είναι κουλούρα

εγώ δεν κατέχω κολλητήρια κλπ για να τα κόψω επίσης

θα ήθελα να παίρνει ρεύμα από molex από το τροφοδοτικό και όχι από εξωτερική πρίζα συγγνώμη που δεν το ανέφερα πιο πριν

η καλυτερη λυση ειναι να παρεις κουλουρα ετοιμη με το τηλεκοντρολ οπως σου εδειξαν τα παιδια. παιρνεις και ενα καλωδιο μολεξ αφηνεις πανω το κιτρινο(+12volt) και το μαυρο(γειωση) καλωδιο, κοβεις οση ταινια θες και την ενωνεις με μια (ειναι ετοιμη ηδη απο την μια πλευρα). κοβεις το μετασχυματιστη εκει που ειναι η γραμμη στην φωτο και ενωνεις το molex (αν εχει αλλα χρωματα καλωδια ο μετασχυματιστης μεσα να ξερεις το κοκκινο θα ναι το ρευμα οποτε κοκκινο με κοκκινο και το κιτρινο με οτι αλλο ειναι) και εισαι ετοιμος,πιαστα καλα με μονωτικη το καθενα ξεχωριστα και τελειωσε.. ετσι εχω κανει και εγω στο δικο μου..

post-330850-0-73312300-1464604704_thumb.png

Επεξ/σία από ekans

λογικά αυτό θα κάνω αν και από το παλιό set που είχα το άσπρο κομματάκι είναι ίδιο με το παλιό μου οποτε μπορώ να χρησιμοποιήσω το παλιό καλώδιο που είχα που είναι έτοιμο σε molex>είσοδος για led

θα ανέβαζα και photo να δείτε το παλιό πως ήταν αλλα 4-5 site που δοκίμασα για upload μου βγάζουν error στο τέλος

η καλυτερη λυση ειναι να παρεις κουλουρα ετοιμη με το τηλεκοντρολ οπως σου εδειξαν τα παιδια. παιρνεις και ενα καλωδιο μολεξ αφηνεις πανω το κιτρινο(γειωση) και το κοκκινο(+12volt) καλωδιο, κοβεις οση ταινια θες και την ενωνεις με μια (ειναι ετοιμη ηδη απο την μια πλευρα). κοβεις το μετασχυματιστη εκει που ειναι η γραμμη στην φωτο και ενωνεις το molex (αν εχει αλλα χρωματα καλωδια ο μετασχυματιστης μεσα να ξερεις το κοκκινο θα ναι το ρευμα οποτε κοκκινο με κοκκινο και το κιτρινο με οτι αλλο ειναι) και εισαι ετοιμος,πιαστα καλα με μονωτικη το καθενα ξεχωριστα και τελειωσε.. ετσι εχω κανει και εγω στο δικο μου..

ουτε καν να το κανει αυτο που λες.γιατι κιτρινο γειωση φιλε μου;;;στα ηλεκτρονικα κυκλοματα ΠΑΝΤΑ το μαυρο ειναι η γειωση.

απο μολεξ χριαζεται κιτρινο 12βολτ και μαυρο γειωση

ουτε καν να το κανει αυτο που λες.γιατι κιτρινο γειωση φιλε μου;;;στα ηλεκτρονικα κυκλοματα ΠΑΝΤΑ το μαυρο ειναι η γειωση.

απο μολεξ χριαζεται κιτρινο 12βολτ και μαυρο γειωση

αναλογα το μολεξ που θα παρει φιλε.. μαυρο ειναι γειωση παντα. αναλογα τα χρωματα καλωδιων..

απο το μολεξ για να παρεις 12 βολτ χριαζεσαι το κιτρινο και το μαυρο καλώδιο αν το κοντρολερ σου θελει 12 βολτ απο κει και περα ειναι θεμα αν θα εχεις έτοιμο κιτ η θα πας να το φτιάξεις μονος.

και σου ξαναλεω ειναι αναλογα το molex και τα χρωματα που εχει, μπορει να χει sleeved καλωδια. γι αυτο παιζει ρολο η θεση των καλωδιων πανω στο molex. τσεκαρε στην φωτο..

post-330850-0-69167000-1464612526_thumb.jpg

molex ειναι ενα και μονο ενα με στανταρ τα καλωδια. απο αυατα που εχεις βαλει στις φωτογραφιες ειναι απο τις 2 κατω εικονες το πρωτο.

αυτο ονομαζεται μολεξ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...