Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται. Μένω σε διόροφο σπίτι όπου ο κάτω όροφος δεν έχει καθόλου τηλεφωνική καλωδίωση. Όσο έμενα κάτω, τράβηξα μία γραμμή από μία τηλεφωνική πρίζα με απλό καλώδιο για να έχω internet και όλα μια χαρά. Τώρα όμως που μετακόμισα στον πάνω όροφο και οι γονείς μου στον κάτω, θέλουν να τους βάλω τηλεφωνικές πρίζες. Πήρα δύο εξωτερικές cat 5, αλλά δεν μπορώ να πετύχω με τίποτα: α.Τη σύνδεση με το απλό τηλεφωνικό και β.τη σύνδεση μεταξύ τους (έχω μερικά μέτρα utp και λέω να χρησιμοποιήσω αυτό).

Δημοσ.

Χαίρεται. Μένω σε διόροφο σπίτι όπου ο κάτω όροφος δεν έχει καθόλου τηλεφωνική καλωδίωση. Όσο έμενα κάτω, τράβηξα μία γραμμή από μία τηλεφωνική πρίζα με απλό καλώδιο για να έχω internet και όλα μια χαρά. Τώρα όμως που μετακόμισα στον πάνω όροφο και οι γονείς μου στον κάτω, θέλουν να τους βάλω τηλεφωνικές πρίζες. Πήρα δύο εξωτερικές cat 5, αλλά δεν μπορώ να πετύχω με τίποτα: α.Τη σύνδεση με το απλό τηλεφωνικό και β.τη σύνδεση μεταξύ τους (έχω μερικά μέτρα utp και λέω να χρησιμοποιήσω αυτό).

Υπό ποιά έννοια δεν μπορείς να πετύχεις τη σύνδεση? Δεν είναι ξεκάθαρο τι εννοείς.

Δημοσ.

Ναι, συγνώμη. Δε μπορώ να βρω που θα μπει το απλό τηλεφωνικό καλώδιο για να πάρει σήμα και που το utp για να συνδέσω τις πρίζες μεταξύ τους.

Δημοσ.

Ναι, συγνώμη. Δε μπορώ να βρω που θα μπει το απλό τηλεφωνικό καλώδιο για να πάρει σήμα και που το utp για να συνδέσω τις πρίζες μεταξύ τους.

Δεν μπορουμε να βοηθησουμε με τετοιες πληροφοριες

αν εχεις βαλει κατω cat5 θα χρησιμοποιήσεις μονο τα 2 απο τα 8 σύρματα που εχει μεσα και εισαι οκ

Δημοσ.

Λοιπόν, δε δίνω σωστά πληροφορίες απ'ότι φαίνεται. Αυτό που δεν μπορώ να βρω είναι ποιά χρώματα από το τηλεφωνικό μπαίνουν σε ποιες εγκοπές για να δίνει σήμα κάτω και από το utp ποιά χρώματα να χρησιμοποιήσω και σε ποιές εγκοπές. Δεν έχω ξανατοποθετήσει cat5 ή utp οπότε είμαι εντελώς άσχετος.

Το καλώδιο: 121er1x.jpg

Η πρίζα: qph5z7.jpg

Δημοσ.

Γίνεται πρέπει να βάλεις τα 2 καλώδια τα 2 μεσαία σύρματα άλλα καλύτερα πήγαινε αγόρασε 1 rj11 να κουμπώνει και πιο σωστά το καλώδιο μέσα και άν θές πάρε μα φτηνή εξωτερική αυτοκόλλητο πριζάκι γύρω στο 1 με 2 ευρώ έχει 

Δημοσ.

Και για να συνδέσω και μία δεύτερη πρίζα σε άλλο δωμάτιο; Να πάρω ίδιο καλώδιο και άλλη μία rj11 εξωτερική ή θα πρέπει να γίνει με rj45 και utp καλώδιο;

Δημοσ.

Οχι με αυτές τις πριζες που πήρες δεν γινετε τίποτα γιατι δεν ειναι συμβατές με τα καλώδια των συσκευών, ή θα πρέπει να κανεις πατεντες για να βάλεις το original καλώδιο στην πριζα ή θα πρεπει να ξερεις σημάδι καθε φορα κλπ

Πετα αυτες τις πριζες και παρε κανονικές

Δημοσ.

το καλώδιο λέγεται utp και απο τα 8 καλωδια μπλε,απρο μπλε-πορτοκαλι,ασπρο πορτοκαλι-πρασινο,ασπρο πρασινο-καφε,ασπρο καφε 

ένα απο αυο το συνδιασμό θές και 2 πρίζες rj 11 

Δημοσ.

Δες στην αρχικη πριζα πια καλωδια εχεις συνδεσει για να στειλεις κατω τηλ. Αν το εχεις με κλιπς ειναι τα δυο μεσαια. Την αλλη ακρη τους θα την βαλεις στις δυο αριστερες θεσεις (μπλε, ασπρο-μπλε) της πριζας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...