Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. 

Συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία στην Αθήνα για την σελίδα της εταιρείας και μου έστειλε ένα κατεβατό με αλλαγές τόσο στο backend όσο και σε αρχεία , κώδικα κλπ κλπ 

Μου έχουν μείνει αυτά τα λίγα...

Ζηταέι να μπει κάποιο πρόσθετο plugin μάλλον για css/js compress. Έχετε να μου προτείνετε κανένα?

Πρόσθετο plugin για canonical..?

Μου έχει δώσει 2 url από την σελίδα τα οποία έχουν κατάληξη .js να τα κάνω minify

Και τέλος θέλει οδηγίες στο htaccess για deflate και expires

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για το .htaccess θα το κανεις edit και θα βαλεις αυτα:

## EXPIRES CACHING ##

ExpiresActive On
ExpiresByType image/jpg "access 1 year"
ExpiresByType image/jpeg "access 1 year"
ExpiresByType image/gif "access 1 year"
ExpiresByType video/webm "access 1 year"
ExpiresByType video/ogg "access 1 year"
ExpiresByType video/mp4 "access 1 year"
ExpiresByType image/png "access 1 year"
ExpiresByType text/css "access 1 month"
ExpiresByType application/pdf "access 1 month"
ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month"
ExpiresByType image/x-icon "access 1 year"
ExpiresByType application/javascript "access plus 1 year"
ExpiresDefault "access 2 days"

## EXPIRES CACHING ##

Αυτα ειναι για τα expires.

Οσο για το compression και τα Minify θα χρειαστει να βαλεις plugin.  Σε τι πλατφορμα δουλευεις;

Στην ουσια ο πελατης σου πρεπει να μπηκε σε σελιδα σαν το gtmetrix.com και σου ζηταει να κανεις αλλαγες για τη βελτιστοποιηση του site. Καλο θα ηταν να μπαινεις και εσυ και να το κανεις για ολες σου τις σελιδες. 90+ % ειναι καλα.

Δημοσ.

Σε joomla 2.5 είναι η σελίδα. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την βοήθεια αυτές τις μέρες

Δημοσ.

Χμ, δυστηχως δεν εχω μεγαλη εμπειρια σε Joomla. Το μονο που μπορω να σου πω ειναι να ψαξεις για modules τυπου css / js minify. Σιγουρα θα βρεις. Αν θελεις να τσεκαρεις οτι οντως "πετυχε" το minification θα μπεις στο gtmetrix.com και θα κανεις ενα σκαναρισμα (πριν την ενεργοποιηση του module). Λογικα θα σου βγαλει οτι απετυχες στο minify. Μετα ενεργοποιησε το module και κανε ξανα σκαναρισμα μεχρι να ανεβει η βαθμολογια σου.

Δημοσ.

Μου βγάζει τα παρακάτω με χαμηλό grade. Θα τα ψάξω. Πολύ χρήσιμο εργαλείο πάντως και ενδιαφέρον.

RECOMMENDATION GRADE TYPE PRIORITY Make fewer HTTP requests
F (0)
CONTENT HIGH Compress components with gzip
F (0)
SERVER HIGH Use a Content Delivery Network (CDN)
F (0)
SERVER MEDIUM Add Expires headers
E (56)
SERVER HIGH Use cookie-free domains
F (0)
COOKIE LOW Reduce the number of DOM elements
D (69)
CONTENT LOW
RECOMMENDATION GRADE TYPE PRIORITY Serve scaled images
F (0)
IMAGES HIGH Defer parsing of JavaScript
F (14)
JS HIGH Enable gzip compression
F (40)
SERVER HIGH Combine images using CSS sprites
F (43)
IMAGES MEDIUM Optimize images
E (59)
IMAGES HIGH Specify a Vary: Accept-Encoding header
D (60)
SERVER HIGH Specify image dimensions
C (75)
IMAGES HIGH Minify JavaScript
C (77)
JS HIGH
Δημοσ.

Χωρις να θελω να το παιξω εξυπνος αλλα, ολα αυτα που ζηταει ειναι τοσο περιτα για το seo που ειναι χασιμο χρονου και το κανει απο μονος του δυσκολο ωστε να εχει δικαιολογιες για τη επιτευξη του αποτελεσματος.

αν ηταν να χρειαζοντουσαν ολα αυτα για το seo τοτε καμια σελιδα δε θα ηταν ψηλα.

εμπειρικα (εχοντας περασει πανω απο 400 projects απο τα χερια μου) θα σου ελεγα να μην ασχοληθεις καθολου με το seo αν το εχεις σαν σκοπο marketing και ειδικοτερα αν σκοπευεις να δωσεις λεφτα. εχει αλλαξει τοσο πολυ το seo που πλεον δε συμφερει.

δες τη σελιδα στην υπογραφη μου και θα καταλαβεις.

φιλικα παντα

Δημοσ.

Μπορεις να κανεις share το λινκ για ευκολοτερη χρηση! :D

ΓΙα τα περισσοτερα οι μονες απαντησεις που εχω να σου πω ειναι plugins και σε καποια αλλα scripts για Wordpress. Λογικα πρεπει να ψαξεις modules στο google να βρεις για το καθε ενα.

Χωρις να θελω να το παιξω εξυπνος αλλα, ολα αυτα που ζηταει ειναι τοσο περιτα για το seo που ειναι χασιμο χρονου και το κανει απο μονος του δυσκολο ωστε να εχει δικαιολογιες για τη επιτευξη του αποτελεσματος.

αν ηταν να χρειαζοντουσαν ολα αυτα για το seo τοτε καμια σελιδα δε θα ηταν ψηλα.

εμπειρικα (εχοντας περασει πανω απο 400 projects απο τα χερια μου) θα σου ελεγα να μην ασχοληθεις καθολου με το seo αν το εχεις σαν σκοπο marketing και ειδικοτερα αν σκοπευεις να δωσεις λεφτα. εχει αλλαξει τοσο πολυ το seo που πλεον δε συμφερει.

δες τη σελιδα στην υπογραφη μου και θα καταλαβεις.

φιλικα παντα

Δεν βοηθαει το PageSpeed της Google οσον αφορα την θεση στα αποτελεσματα; Ηξερα πως αν η σελιδα σου ειναι αργη και οχι mobile-friendly τοτε χανεις σε βαθμολογια.

Δημοσ.

Βασικά όλα αυτά που κάνω τώρα πιο πολύ σε pagespeed μου κάνουν. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό.Έκανα κάτι αλλαγές στο htaccess , στα robots.txt και πείραξα πάνω από 60 σελίδες (title και description)

Εντάξει με βοηθάει όλο αυτό και γενικα μου αρέσει να μαζεύω γνώσεις...

Δημοσ.

Φυσικά και είναι χρήσιμο ειτε για το SEO είτε για το performance. Απ' οτι είδα το μεγαλυτερο "προβλημα" είναι στις εικόνες. Χρειάζεται να δηλώσεις στην HTML στις εικόνες σου width και height αλλά και να τις μικρύνεις (πχ. μια εικόνα εχει μεγεθος 800x600 ενω στη σελιδα την βαζεις να εμφανιστει σε πλαισιο 400x200). Οποτε καλο θα ηταν η εικονα ειναι ειναι εξ αρχης 400x200. 

• Like 1
Δημοσ.

Aledjo η σελίδα σου τελικά ειναι πολύ χρήσιμη.

Μόλις διάβασα για το visibility.gr . Στα μάτια μου φαίνεται ένα τέλειο εργαλείο . Επίσης με άγγιξε πολύ αυτό με το google το οποίο ψάχνει ανάλογα την τοποθεσία του χρήστη. 

Βλέπω ότι στο site που με ενδιαφέρει υπάρχουν 98 εγγραφές σε λέξεις κλειδιά. Η προτελευταία αναζήτηση ήταν στις 5/5 και η τελευταία στις 23/5. Λογικά αν φτιάξω αυτές τις μέρες κάποια πραγματάκια προς το καλύτερο θα φαίνονται στην επόμενη αναζήτηση?

Φυσικά και είναι χρήσιμο ειτε για το SEO είτε για το performance. Απ' οτι είδα το μεγαλυτερο "προβλημα" είναι στις εικόνες. Χρειάζεται να δηλώσεις στην HTML στις εικόνες σου width και height αλλά και να τις μικρύνεις (πχ. μια εικόνα εχει μεγεθος 800x600 ενω στη σελιδα την βαζεις να εμφανιστει σε πλαισιο 400x200). Οποτε καλο θα ηταν η εικονα ειναι ειναι εξ αρχης 400x200. 

Ναι το είδα αυτό. Scaled images. ευχαριστώ για την επισήμανση

Δημοσ.

Βλέπω ότι στο site που με ενδιαφέρει υπάρχουν 98 εγγραφές σε λέξεις κλειδιά. Η προτελευταία αναζήτηση ήταν στις 5/5 και η τελευταία στις 23/5. Λογικά αν φτιάξω αυτές τις μέρες κάποια πραγματάκια προς το καλύτερο θα φαίνονται στην επόμενη αναζήτηση?

ναι θα εχει καποια βελτιωση αλλα πρακτικα στο marketing δε θα δεις καμια απολυτος διαφορα.

Δεν βοηθαει το PageSpeed της Google οσον αφορα την θεση στα αποτελεσματα; Ηξερα πως αν η σελιδα σου ειναι αργη και οχι mobile-friendly τοτε χανεις σε βαθμολογια.

βοηθαει τοοοοοσο λιγο, τοσο οσο να μην αξιζει ο κοπος να ασχοληθεις.

τουτεστιν, τελευταιο προσωπικο project seo ειναι η σελιδα μου http://www.ad4u.gr/ η οποια βγαινει πρωτη

με "διαφημιση ιστοσελιδων"

ακρος ανταγωνιστικη λεξη, και αν τη βαλεις σε ολα τα tools θα σου βγαλει οτι ειναι μαπα, οπως και οντως ειναι!

τις κακιας ωρας server και σερνεται....

δεν ειναι το μοναδικο. το εχω κανει απειρες φορες σε πελατες.... ολα αυτα που ακουγονται το seo ειναι περισσοτερο θεωρια ωστε να ακουγεται δυσκολο.

Δημοσ.

Κάποια βλακεία έκανα και όσα images έχω σε image galleries Μου τα βγάζει λευκά . Πατώντας πάνω στο κάθε image το δείχνει σε μεγάλο αλλά από μονα τους δεν εμφανίζονται.

Αυτά ήταν ενεργοποιημένα κανονικά με το simple image gallery pro με το οποίο έκανες add μέσα σε articles 

Δημοσ.

Κάποια πατάτα έκανα με το htaccess . Βέβαια είχα κρατήσει backup και πέρασα το backup πάλι. Ολα τα images λειτουργούν κανονικά εκτός απο αυτά που είναι σε gallery.εχω κάνει τα πάντα απο clear cache

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...