Haldol Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Η χρεωστική της πειραιώς δεν ισχύει για online συναλλαγές, παρά μόνο με τη φυσική μου παρουσία. Την κλασική ασπρο-κίτρινη Visa δε λες; Αυτή χρησιμοποιώ χρόνια τώρα σε online συναλλαγές, και με PayPal και παντού. Φυσικά πριν τα CC αυτά, τώρα το γύρισα σε Revolut. Ξαναδοκίμασέ την μήπως ήταν τυχαίο. Κρίμα να σου τρώει λεφτά για κάθε "φόρτιση" η προπληρωμένη. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Η χρεωστική της πειραιώς δεν ισχύει για online συναλλαγές, παρά μόνο με τη φυσική μου παρουσία. Κανεις λαθος .Εχει η κορη μου της μισθοδοσίας και μια χαρα ισχυει για on Line αγορες. Μια χαρά ισχύει. Ετσι ακριβως.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Μια χαρά ισχύει. Αυτή που έχω εγώ ΔΕΝ ισχύει. Είναι η γενιά πριν αλλάξουν με τις νέες και αυτός ήταν ο λόγος που έβγαλα την prepaid. Επιπλέον νιώθω και πιο safe με την prepaid άσχετα που με χρεώνει σε κάθε φόρτιση κλπ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Αυτή που έχω εγώ ΔΕΝ ισχύει. Είναι η γενιά πριν αλλάξουν με τις νέες και αυτός ήταν ο λόγος που έβγαλα την prepaid. Επιπλέον νιώθω και πιο safe με την prepaid άσχετα που με χρεώνει σε κάθε φόρτιση κλπ. Άλλο το πιο safe και άλλο το ότι εχεις μεινει πισω σε ανανεωση.
Haldol Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Συνδέεις μια χρεωστική σε 2ο λογαριασμό, που τον έχεις αποκλειστικά γι αυτή τη χρήση και στον οποίο μεταφέρεις λεφτά (όποτε χρειάζεσαι) απ'τον κύριο μέσω e-banking. Έτσι ακόμα κι αν γίνει η στραβή, θα χάσεις όσα έχεις αφήσει στον 2ο λογαριασμό, κι όχι κάνα μεγάλο ποσό απ'τον "κανονικό" σου. Επίσης μπορείς να αλλάξεις κάρτα με μια επίσκεψη σε υποκατάστημα. Είναι 10 λεπτά υπόθεση. Ανέφερε καταστροφή πλαστικού, και σου εκδίδουν την καινούρια αμέσως. Άμα κάνεις και το προηγούμενο που είπα, είσαι 100% safe. 1
kfyros Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Οι χρεωστικές κάρτες (debit cards) δεν είναι ίδιες με τις πιστωτικές (credit cards).Αρκετά σάιτς δεν δέχονται χρεωστικές.Πχ. Της ίδιας τράπεζας mastercard debit τρώει Χ, mastercard credit περνάει.Οι λόγοι είναι αρκετοί. Άλλες προμήθειες, διαφορετικός τρόπος verification, μη υποστήριξη από τον πάροχο που κάνει το clearance κλπ.Βασικά , μια χρεωστική απαιτεί pin , μια πιστωτική όχι πάντα.Σιγά σιγά , με την αύξηση των μηχανισμών ασφαλείας των καρτών και των μηχανημάτων των εμπόρων , αυτά ξεπερνιούνται, αλλά αυτό σημαίνει αναβάθμιση των μηχανισμών πληρωμών των σάιτς (δηλαδή έξοδα), τα οποία δεν τα κάνουν όλοι.Όσον αφορά τις κάρτες, πιθανά υπάρχουν και εξαιρέσεις ως προς τα κριτήρια έκδοσης τους, αλλά τα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό - ταυτότητα/διαβατήριο, διεύθυνση κατοικίας και αποδεικτικά αυτής όπως λογαριασμοί δεκο -τηλεφωνίας κλπ.)είναι υποχρεωτικά.
gokuthelegend Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Το οτι πληρώνεις αυτο που αγόρασες ενα μηνα μετα δεν σου λεει κατι? Προπληρωμένη με τίποτα, χρεωστική ναι Υπάρχει βεβαια και η ρεβολυτ που λύνει με την μια ολα τα προβλήματα οσο αφορα τις ηλεκτρονικές αγορες Αν έχεις σταθερό εισόδημα και ξέρεις ότι θα τα έχεις τα χρήματα σε ένα μήνα τότε ναι, λέει. Αλλά για κάποιον άνεργο ή για κάποιον που δεν έχει σταθερό μεροκάματο, αυτό ίσως να είναι και χειρότερο διότι θα αγοράζει και δεν θα έχει να πληρώσει. 1
Praetorianos Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Επιπλέον νιώθω και πιο safe με την prepaid άσχετα που με χρεώνει σε κάθε φόρτιση κλπ. Συνδέεις μια χρεωστική σε 2ο λογαριασμό, που τον έχεις αποκλειστικά γι αυτή τη χρήση και στον οποίο μεταφέρεις λεφτά (όποτε χρειάζεσαι) απ'τον κύριο μέσω e-banking. Έτσι ακόμα κι αν γίνει η στραβή, θα χάσεις όσα έχεις αφήσει στον 2ο λογαριασμό, κι όχι κάνα μεγάλο ποσό απ'τον "κανονικό" σου. ή αντί να ταλαιπωρείστε με δύο κάρτες και άσκοπες μεταφορές και διπλούς λογαριασμούς και αεριτζίδικες χρεώσεις μπορείτε απλά να βάλετε όριο στις επιτρεπόμενες συναλλαγές, το οποίο ανεβοκατεβάζετε κατά το δοκούν. Ακόμα κι αν σου κλέψουν την κάρτα, θα σου σηκώσουν μόνο μέχρι το μέγιστο ποσό που έχεις βάλει όριο, το οποίο μπορείς και να το θέσεις πολύ μικρότερο από μια "φόρτιση" προπληρωμένης, άρα ακόμα μικρότερη ζημιά από τις προπληρωμένες. Και για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, για τους τεχνοφοβικούς, ειδοποίηση SMS για οποιαδήποτε συναλλαγή εκτελείται, κι αράζεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος για προπληρωμένη στη σύγχρονη εποχή, παρά μόνο αν δεν υπάρχει δυνατότητα για χρεωστική. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 ή αντί να ταλαιπωρείστε με δύο κάρτες και άσκοπες μεταφορές και διπλούς λογαριασμούς και αεριτζίδικες χρεώσεις μπορείτε απλά να βάλετε όριο στις επιτρεπόμενες συναλλαγές, το οποίο ανεβοκατεβάζετε κατά το δοκούν. Ακόμα κι αν σου κλέψουν την κάρτα, θα σου σηκώσουν μόνο μέχρι το μέγιστο ποσό που έχεις βάλει όριο, το οποίο μπορείς και να το θέσεις πολύ μικρότερο από μια "φόρτιση" προπληρωμένης, άρα ακόμα μικρότερη ζημιά από τις προπληρωμένες. Και για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, για τους τεχνοφοβικούς, ειδοποίηση SMS για οποιαδήποτε συναλλαγή εκτελείται, κι αράζεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος για προπληρωμένη στη σύγχρονη εποχή, παρά μόνο αν δεν υπάρχει δυνατότητα για χρεωστική. Τα κάνω ήδη με τη Number26 όλα αυτά και μάλιστα μέσα από το app σε πραγματικό χρόνο. Και χωρίς χρεώσεις απο ATM για αναλήψεις κλπ. Αν δεν υπήρχαν τα Ccontrols και ο περιορισμός των συνολικών εμβασμάτων προς το εξωτερικό στις τράπεζες (η Πειραιώς ας πούμε εξαντλεί τα όρια από τις 12-13 του κάθε μήνα), θα είχα αντικαταστήσει όλες τις κάρτες με αυτή...
Constant1ne Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Btw τζάμπα πληρώνετε τις μεταφορές σε prepaid αν το θέμα είναι η ασφάλεια. Υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί ασφαλείας πλέον όπως τα SMS σε κάθε συναλλαγή που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω ή authentication codes σε SMS ή σε εφαρμογή κινητό για κάθε πληρωμή. Ακόμα και να γίνει η στραβή και να χρεωθείς π.χ. κάτι που έκανε κάποιος κλέβοντας τον αριθμό της πιστωτικής σου θα αρνηθείς τη συναλλαγή στην τράπεζα και θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Btw τζάμπα πληρώνετε τις μεταφορές σε prepaid αν το θέμα είναι η ασφάλεια. Υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί ασφαλείας πλέον όπως τα SMS σε κάθε συναλλαγή που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω ή authentication codes σε SMS ή σε εφαρμογή κινητό για κάθε πληρωμή. Ακόμα και να γίνει η στραβή και να χρεωθείς π.χ. κάτι που έκανε κάποιος κλέβοντας τον αριθμό της πιστωτικής σου θα αρνηθείς τη συναλλαγή στην τράπεζα και θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Η ασφάλεια είναι το λιγότερο. Μετά τα c controls οι εγκρίσεις συναλλαγών ειδικά από το εξωτερικό, γινόταν με τυχαίο τρόπο ανάλογα την κάρτα, την τράπεζα, την εταιρεία από την οποία ήθελες να αγοράσεις κλπ κλπ. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Εγω εχω την προηγουμενη χρεωστικη της Πειραιως απο αυτη που ποσταρε ο φιλος απο πανω και δουλευει κανονικοτατα σε online συναλλαγες. Την ειχα βγαλει καπου Σεπτεμβριο του 12. Πλεον η χρηση των χρεωστικων εχει αυξηθει ενω γινονται δεκτες ακομα και για αγορες που παλια ετρωγες Χ, οπως πχ στη Lufthansa που χρειαζοσουν πιστωτικη για να κλεισεις. Τωρα το τι πλεονεκτηματα εχει μια πιστωτικη τα εχουμε πει επανειλλημενως ωστοσο ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις πλεον ενω κι αν βγαλεις μπορει το οριο να ειναι αστειο (500-600€). Παλι καλα που εβγαλα τη University το 2012 και εχει 800€ οριο γιατι τωρα δεν θα εβγαινε με τιποτα. Εννοειται οτι οι προπληρωμενες δεν προσφερουν τιποτα, κανεις μια αγγαρεια να πας τα χαρτια σου σε μια αλλη τραπεζα αν δεν θες να μπλεξεις τις καρτες και τους λογαριασμους σου και ανοιγεις νεο λογαριασμο σε μιση ωρα. Και δεν πληρωνεις και τιποτα. Ερωτηση προς παλιους κατοχους Debit Πειραιως: οταν εληξε, η καινουρια ηρθε Contactless ή απλη;
overpower Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Ερωτηση προς παλιους κατοχους Debit Πειραιως: οταν εληξε, η καινουρια ηρθε Contactless ή απλη; Εχω μια prepaid της πειραιως (την μαυρη) την οποια την εβγαλα Απριλη '14 και ηταν contactless, οπως και η χρεωστικη που εβγαλα το φθινοπωρο με την προσφορα του ΑΒ. Πιστευω απο εδω και περα ολες ετσι ερχονται. Κριμα που η revolut και η leupay δεν εχουν :/
ProponitisTouKanape Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Ο λογος που το λεω ειναι επειδη η Eurobank αν δεν την ζητησεις, δεν τη βγαζει ανεπαφη. Τουλαχιστον αυτο μου ειχε συμβει οταν ανοιξα λογαριασμο και μετα δεν ηθελαν να την αντικαταστησουν με επιχειρηματα οπως: και γιατι την θελετε την ανεπαφη, η κλασικη ειναι πιο ασφαλης
libe13 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις..θελω να δωσω συγχαρτηρια στους διαχειριστες αλλα και οσους απαντησαν..παιζει να ειναι το μονο σοβαρο ελληνικο φορουμ...σ αλλα μπαινεις κ ρωτας τωρα τι ωρα ειναι κ σ απαντανε δεν εχει μπαταρια το ρολοι σου...εδω οτι ερωτηση κανεις την ιδια απαντηση παιρνεις...στο θεμα που ανοιξα καποιοι υποστηριζετε οτι μπορω να κανω αγορα μεσω χρεωστικης αλλα παω να κανω την αγορα και μου βγαζει ενα αριθμο καρτας ccv το οποιο ειναι τι;εναλλακτικα prepaid για paypal για να βγαλω πρεπει να παω σε τραπεζα με εκαθαριστικα αφμ κ.τ.λ ή μπορω να την προμηθευτω με πιο απλο τροπο απο καπου αλλου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα