akpe Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παίδες. Πριν λίγο καιρό είχα αναβαθμίσει στους τελευταίους Nvidia Drivers για την MSI 660ti μου. Αν και για πολλές ημέρες έπαιζα κανονικά χωρίς θέμα, ξαφνικά άρχισαν τα προβλήματα, εντός αλλά και εκτός παιχνιδιών. Ο υπολογιστής φαινομενικά κολλάει, εννοώντας πως δεν έχω απλά οθόνη/εικόνα, αλλά οι εφαρμογές και το ίδιο το λειτουργικό φαίνεται να λειτουργούν κανονικά: Εξηγώ: Στο άσχετο σβήνει η οθόνη, χάνω ήχο, και καμιά φορά (όχι πάντα) από τα ηχεία ακούγεται ένα σπαστικό βουητό. Η θερμοκρασία του επεξεργαστή ανεβαίνει αρκετά (idle εχω περίπου 35-40, όταν συμβαίνει αυτό ανεβαίνει μέχρι 50-55). Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από επανεκκίνηση πατώντας το reset. Το περίεργο είναι πως ενώ η οθόνη σβήνει σα να μην παίρνει σήμα, ο υπολογιστής (λειτουργικό/εφαρμογές) δείχνει να λειτουργεί, έστω και χωρίς οθόνη. Μπορώ, για παράδειγμα, να συνδεθώ μέσω TeamViewer από το κινητό, αν και αντί για την οθόνη βλέπω και κουνάω κανονικά τον κέρσορα σε μαύρο background. Συντομεύσεις όπως Ctrl-Alt-Del είτε δε δουλεύουν, είτε απλά δεν το βλέπω λόγω μαυρίλας, Επίσης, μέσω μιας εφαρμογής για Android, του Pulseway, μπορώ κανονικά να βλέπω τις θερμοκρασίες, το memory cpu usage, εφαρμογές που τρέχουν, να τις κλείνω, καθώς και να στείλω εντολή για shutdown ή reboot. Οπότε τα windows «τρέχουν» κανονικά, απλά δεν έχω «εικόνα» (ελλείψη καταλληλότερης περιγραφής) Αυτό συνέβη τόσο όσο έπαιζα (μια φορά στο Arma 3, δύο τρεις στο Division, στο Rocket League άλλη μία) αλλά και όταν δεν έπαιζα παιχνίδια: πρώτη φορά όταν ο υπολογιστής ήταν ανοιχτός αλλά κλειδωμένος το βράδυ, και άλλες δύο τρεις όταν έκανα απλά browse. Οι λεπτομέρειες προβλημάτων του ελέγχου αξιοπιστίας των Windows 10 μου δίνουν «σφάλμα υλικού» με αναγνωριστικό κλάδου «LKD_0x117_Tdr:9_IMAGE_nvlddmkm.sys». Σε συνδυασμό με αυτό που ανέφερα πριν για τη σύνδεση μέσω TeamViewer φαίνεται πως το πρόβλημα είναι η κάρτα γραφικών, φαντάζομαι (και ελπίζω) οι drivers, σωστά; Υπάρχει περίπτωση γενικά να ψοφάει η κάρτα; Πέρασα τώρα τους 347.88, με clean install (μέσω του installer της nvidia τουλάχιστον) αρκετά παλιοί αλλά διάβασα εδώ κι εκεί πως είναι οι πιο σταθεροί. Προς το παρόν δεν έχω θέμα, ούτε για λίγο που άφησα το Division να τρέχει.. Έχει αντιμετωπίσει κανένας παρόμοιο θέμα με τους τελευταίους της nvidia; Καμιά ιδέα για το τι άλλο μπορεί να φταιεί; Αν παίζει ρόλο, τροφοδοτικό έχω το Corsair AX860, ενώ η κάρτα δεν έχει γίνει overclock. Οι θερμοκρασίες της όσο έπαιζα δεν ξεπερνούσαν τους 69-70 βαθμούς. Στην κάρτα επάνω έχω συνδέσει τηλεόραση μέσω HDMI ως δεύτερο monitor. Έχω τρέξει sfc scannow για να σιγουρευτώ ότι δεν έχει σκιστεί κάτι στα windows (αυτό προτού ανακαλύψω το nvlddmkm.sys error).Edit: και με τους παλιούς το ίδιο... καθάρισα drivers μέσω του DDU, πέρασα τους καινούριους. Πρόσεξα το εξής, το crash σχεδόν πάντα συνέβαινε λίγο αφού άνοιγα το MSI Afterburner, διάβασα και παρόμοια θέματα (αν και σε παλιότερες εκδόσεις). Το διαολόστειλα και ξαναδοκιμάζω. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2016 από akpe
GeorgeSmirlis Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Το ιδιο ακριβως με εμενα με την gtx 670 καο τους πιο προσφατους drivers. Απλα εκει στο ακυρο μπορει να εχανα την εικονα αλλα οι εφαρμογες απο πισω μια χαρα και μουσικη εκανα play/pause και ταινια που ειχα. Το ιδιο πραμα και στο πισι φιλου με r9 290 trix. Υποπτευομαι οτι μεγαλο ρολο βαρανε τα μη ετοιμα windows 10 και μετα οι drivers.
akpe Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Το γαμώτο είναι ότι λέω κάθε φορά να ρίξω reinstall των windows αλλά διαβάζω ακριβώς τα ίδια για νεότερες εκδόσεις των driver και λυπάμαι να το κάνω Περίεργο πάντως, το κρας δε φαίνεται να έχει σχέση με τη χρήση της κάρτας. Χτες είχα ανοιχτό το Division κανένα τετράωρο, κανένα πρόβλημα. Το κλείνω, κλειδώνω το pc και πάω για ύπνο, μετά από λίγες ώρες χωρίς καν να κάνω χρήση κράσαρε. Αυτά είναι τα errors που πετάει κάθε φορά που κρασάρει: Και καπάκια display error με περιγραφή: «Η εκκίνηση του προγράμματος οδήγησης οθόνης απέτυχε. Αντ' αυτού χρησιμοποιείται το Βασικό πρόγραμμα οδήγησης οθόνης της Microsoft. Ελέγξτε αν υπάρχει νεότερο πρόγραμμα οδήγησης οθόνης στο Windows Update.»Μιας και έχω εκατοντάδες (!) ακόμα δεν το γλυτώνω το clean install, αλλά μάλλον το συγκεκριμένο είναι θέμα driver, ίσως κάνει conflict με κάποιο από τα εκατοντάδες DCOM και Win32k errors που έχω ακόμα.
ZELOMOTH Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Βαλε windows 8.1 να ζησεις ηρεμα κι ανετα την ζωη σου.. Και οταν πλεον θα ειναι ωριμα τα 10αρια και απαραιτητα λογο dx12 κτλ τοτε ξανα βαλτα.. 2
fallen4ngel Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 είναι που ή and έχει χάλια driver's. Βάλε 2-3 drivers πίσω και λογικά θα στρώσει, άλλωστε κέρδος δεν έχεις μιας και παίζεις με σειρά 6χχ οπότε μάλλον χάνεις σε κάθε driver update παρά κερδίζεις
Ghost007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 κοιτα εγω που ειχα ενα παρομοιο προβλημα καποια στιγμη και μαλιστα στα 8.1 με 650τι μολις εβαλα καθαρη εκδοση στρωσαν ολα.. τωρα τι να σου πω...σιγουρη λυση δεν ειναι αλλα αν δε το κανεις ποτε δε θα μαθεις οποτε εγω θα ελεγα ξαναπερνα μια καινουργια εκδοση με τα 10αρια και αμα στο ξανακανει μετα το ψαχνεις για αλλου το θεμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα