kostas3456 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 καλησπέρα παιδιάείμαι σχετικά νέος με το vmwareθέλω να ρωτήσω πως τρέχουμε ένα virtual machine μέσο pxe booting σε άλλο computer ευχάριστο
TheELF Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Το pxe booting σε αφήνει να βάλεις να ξεκινήσει ένας απομακρυσμένος Η/Υ από μια δισκέτα/αρχείο που εσύ επιλέγεις,δεν έχει καμία σχέση με virtual machine.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 VMware Knowledge Base: -- https://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1322 VMware ESXi (5.x example): -- https://pubs.vmware.com/vsphere-51/index.jsp?topic=%2Fcom.vmware.vsphere.vm_admin.doc%2FGUID-ABDA2AC1-9799-4C9C-B2A0-97CBB5E78D68.html VMware Workstation: -- http://smallbusiness.chron.com/setting-vmware-workstation-pxe-boot-32170.html
micos000 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 καλησπέρα παιδιά είμαι σχετικά νέος με το vmware θέλω να ρωτήσω πως τρέχουμε ένα virtual machine μέσο pxe booting σε άλλο computer ευχάριστο Αν διαβάσεις τα άρθρα που παρέθεσε ο Koftis, ιδίως το 2ο, θα δεις ότι το pxe booting στο vm κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλεις (φαντάζεσαι) εσύ. Δηλαδή ξεκινάς τη virtual machine από απομακρυσμένο σέρβερ (pxe server) χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσεις κάποιο λειτουργικό.
kostas3456 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 ευχάριστο πολύ για της απαντήσεις...ίσως δεν με καταλάβατε..έχω ένα computer το οποιο θα είναι server και θέλω να τρέχω διαφορα λειτουργικά σε virtual από αυτό...και θέλω να συνδέσω παράδειγμα ένα laptop πάνω χωρίς hdd και να τρέχω το virtual machine στο laptop μέσω pxe
TheELF Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δεν μπορείς να τρέξεις το virtual στον server και να εμφανίζεται στο lap με το pxe. Μπορείς να έχεις όλα τα αρχεία του λειτουργικού στο server και να το τρέξεις "κανονικά" στο laptop σου μέσου δικτύου αλλά η καθυστέρηση αυτή του δικτύου θα κάνει απαγορευτικό κάτι τέτοιο,εκτός και αν μιλάμε για dos ή παρόμοιου επιπέδου λειτουργικά. Φτιάξε ένα usb με λειτουργικό να έχεις να τρέχεις στο laptop.
kostas3456 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δεν μπορείς να τρέξεις το virtual στον server και να εμφανίζεται στο lap με το pxe. Μπορείς να έχεις όλα τα αρχεία του λειτουργικού στο server και να το τρέξεις "κανονικά" στο laptop σου μέσου δικτύου αλλά η καθυστέρηση αυτή του δικτύου θα κάνει απαγορευτικό κάτι τέτοιο,εκτός και αν μιλάμε για dos ή παρόμοιου επιπέδου λειτουργικά. Φτιάξε ένα usb με λειτουργικό να έχεις να τρέχεις στο laptop. δοκίμασα σε workstation 12 με connect το remote server στο ίδιο δίκτυο και τρέχει αρκετά καλά τα ubuntu όσο για το δίκτυο που λες...θεωρητικά δεν είναι το streaming που παίζει το ρολο σε αυτό? 300mbps router έχω και είμαι με ethernet παντού
townleader Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα, Εχω εγκαταστήσει vmware workstation 11 σε ενα laptop Lenovo με Windows 10 . Στο virtual machine εχω βάλει windows 7 γιατι θέλουμε να χρησιμοποιησουμε ενα προγραμμα επεξεργασιας φωτογραφίας που τρεχει μόνο σε 7. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν βλέπει το vm machine(win7) τα usb storage. Εχω κάνει διάφορες δοκιμές και ακόμα τίποτα..( ψάχτηκα στο google) Γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει πως θα δω τα usb removable devices στο vm machine ?? Ευχαριστώ πολύ
micos000 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω στήσει fedora στο vmw 11 και βλέπω κανονικά τα usb. Το έχω ενεργοποιήσει από τις ιδιότητες του vm λειτουργικού (usb controller->Automaticaly connect). Αν δεν είναι στην αυτόματη σύνδεση ρέπει να πας από το status bar πάνω και να πατήσεις με δεξί κλικ στο εικονίδιο που θα βγάλει για removable device ή από το μενού player->Removable device και να το κάνεις connect. Δεν μπορείς όμως να το χρησιμοποιήσεις και στα δύο λειτουργικά ταυτόχρονα, μόνο σε ένα.
townleader Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα, Δηλαδη δεν μπορώ να βλέπω το Usb device στο vm machine (Win7) δηλαδή ; Δεν με νοιάζει εάν θα το βλέπω στο Win10 . Τις εχω κανει τις παραπανω ρυθμισεις αλλα και παλι δεν βλεπω βλεπω usb .
micos000 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δηλαδη δεν μπορώ να βλέπω το Usb device στο vm machine (Win7) δηλαδή ; Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα ότι θα το βλέπεις ή στο ένα ή στο άλλο. Τα tools τα εγκατέστησες (player->manage->intstall vmware tools);
townleader Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 micos000 Δες screenshot με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει.. Στο πρώτο απο αριστερά μόλις βάζω το usb stick στο laptοp τι μήνυμα βλέπω. Στο δεύτερο οι ρυθμίσεις που έχω κάνει..όλα επιλεγμένα τα έχω. Στο τρίτο μπορείς να δείς ότι έχω βάλει το vm ware tools... Ελπιζω να μπορείς να καταλάβεις περισσότερα για το πρόβλημα μου... Ευχαριστώ και πάλι.
jumaru99 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Γιατί δεν κάνεις ότι σε προτρέπει το μήνυμα στον 1ο screenshot?Θα πας κάτω στο status bar(κάτω), δεξιά και θα επιλέξεις την εκάστοτε συσκευή που θες να συνδεθεί με το vm σου. Αν παρατηρήσεις φαίνεται αχνό(μη συνδεδεμένο) μετά το εικονίδιο της κάρτας ήχου.
micos000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Όπως είπε ο jumaru, είναι το αχνό (6ο) εικονίδιο. Ή στο 3ο ss πήγαινε removable devices. Εκεί τι σου βγάζει; Δεν μπορείς να κάνεις connect τον samsung;
townleader Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 micos000 και jumaru99 σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Ήταν τόσο απλό, απλά πάτησα το εικονίδιο και έκανα disconnect απο το host (win10) και έγινε connect στα Win7(vm). Ευχαριστώ και πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα