Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα laptop Acer Aspire 5552 με Windows 10 Home 64 bit, έκανα αναβάθμιση από Windows 7 Home 64 bit και κατόπιν έκανα καθαρή εγκατάσταση Windows 10 Home 64 bit.

Είχε 2 GB RAM και θέλησα να του βάλω 4 GB ο κατασκευαστής λέει πως σηκώνει μέχρι 8 GB

Τα Windows αναφέρουν  “Εγκατεστημένη μνήμη:  4 GB  (3,74 είναι δυνατή η χρήση)”  (Εικόνα Νο 1)  Το ίδιο πρόβλημα είχα και με τα Windows 7 Home 64 bit.

Ψάχνοντας στο Internet διάβασα ότι από το παράθυρο “Παράμετροι συστήματος” πάμε καρτέλα “Εκκίνηση υπολογιστή” πατάμε “Επιλογές για προχωρημένους” στο παράθυρο που θα ανοίξει τσεκάρουμε: “Αριθμός επεξεργαστών 2” (Εικόνα Νο 2). Μετά από επανεκκίνηση του υπολογιστή το πρόβλημα παραμένει.

Έψαξα στο ΒΙΟS για κάποια ρύθμιση, αλλά δεν βρήκα κάτι ανάλογο (Εικόνες 3 μέχρι 7)

Έχω το νεότερο BIOS Update.

Πως θα μπορούσαν τα Windows να δούνε όλη την RAM;;;

Επισυνάπτω τις εικόνες      Ευχαριστώ

post-122196-0-13822500-1464523056_thumb.jpg

post-122196-0-35235000-1464523077_thumb.jpg

post-122196-0-67076400-1464523105_thumb.jpg

post-122196-0-52016200-1464523127_thumb.jpg

post-122196-0-33587800-1464523143_thumb.jpg

post-122196-0-08731200-1464523186_thumb.jpg

post-122196-0-52127500-1464523206_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω η καρτα γραφικων δεσμευει ενα μερος απο την Ram.Δεν μπορεις να κανεις κατι.

Ναι, αλλά δε θα κρατάει 4gb!

@stelios.

Φίλε, εκεί που άλλαξες τον αριθμό των επεξεργαστών, τσεκάρισε και το "Μέγιστη μνήμη" και βάλε 8192.(άκυρο)

Σε ένα φόρουμ που είδα, ο χρήστης έκανε επαναφορά στην προηγούμενη έκδοση του bios και του λύθηκε το πρόβλημα. (Κι αυτό άκυρο)

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Ναι, αλλά δε θα κρατάει 4gb!

@stelios.

Φίλε, εκεί που άλλαξες τον αριθμό των επεξεργαστών, τσεκάρισε και το "Μέγιστη μνήμη" και βάλε 8192.

Επίσης, σε ένα φόρουμ που είδα, ο χρήστης έκανε επαναφορά στην προηγούμενη έκδοση του bios και του λύθηκε το πρόβλημα.

Μα ποιος είπε ότι δεσμεύει 4 Gb? Εγώ κατάλαβα ότι ο TS έχει 4 GB και του δεσμεύει 0,26 GB.
  • Like 1
Δημοσ.

Μα ποιος είπε ότι δεσμεύει 4 Gb? Εγώ κατάλαβα ότι ο TS έχει 4 GB και του δεσμεύει 0,26 GB.

Σόρυ, δικιά μου παρανόηση. Νόμιζα ότι έβαλε άλλα 4 gb.

Πάντως αυτά τα 0,26 ή θα είναι όπως είπες από την κάρτα γραφικών ή δεσμεύονται από κάπου αλλού σε hardware επίπεδο.

@stelios.

Άνοιξε τη διαχείριση εργασιών->Επιδόσεις->Εποπτεία πόρων->Μνήμη και ανέβασε ένα screenshot (ALT+PRT SCR - μετά στο https://snag.gy/ και επικόλληση εκεί - κροπάρισμα αν χρειαστεί - αντιγραφή το λινκ - επικόλληση σε μήνυμα)

Επίσης δοκίμασε το παρακάτω:

1. Run "Regedit" (Type in "Regedit" in search after clicking Windows Key)

2. Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlDSet\Control\Session Manager\Memory Management

3. Find "ClearPageFileAtShutdown" and Double Click

4. Type in 1 and Press Enter

5. Double Click "ClearPageFileAtShutdown", Type in 2 and Press Enter

6. Double Click "ClearPageFileAtShutdown", Type in 0 and Press Enter

7. "Shutdown" Computer (Do not Restart as this does not work)

8. Power up computer and you should have Full use of of the computers RAM

Δημοσ.

Λοιπόν, αν θα δεις κάτω από τη λίστα με τις διεργασίες θα δεις ότι τα 262ΜΒ είναι δεσμευμένα απ΄οτο σύστημα και ίσως να είναι από την κάρτα γραφικών. Στο bios έχει κάποια επιλογή για το πόση μνήμη θα δεσμεύει η vga;

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου και τις γνώσεις μου δεν υπάρχει κάτι σχετικό να πειράξω στο BIOS

Στο αρχικό μου μήνυμα ανέβασα εικόνες με το μενού του BIOS όπως το βλέπω.

Ρίξε μια ματιά σε παρακαλώ και εσύ μήπως κάτι μου διαφεύγει.

Δημοσ.

όχι δυστυχώς δεν μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος.

Σε λαπτοπ δεν έχω διε να μπορείς να αλλάξεις το πόσο ραμ δεσμευει η κάρτα γραφικών για δική της μνήμη.

εχω την εντύπωση πάντως οτι πάει ανάλογα το πόση ραμ έχεις.

Πιθανολογώ οτι με 2 γιγα ραμ θα ειχε 128ΜΒ δεσμευμένο και αν ειχες 8 γιγα 512.

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου και τις γνώσεις μου δεν υπάρχει κάτι σχετικό να πειράξω στο BIOS

Στο αρχικό μου μήνυμα ανέβασα εικόνες με το μενού του BIOS όπως το βλέπω.

Ρίξε μια ματιά σε παρακαλώ και εσύ μήπως κάτι μου διαφεύγει.

Ναι, έχεις δίκιο. Δεν εξέτασα αρκετά τις εικόνες.

Στην 4η (2η του bios) αναφέρει Video Memory 256MB, οπότε εκεί πάει η μνήμη και δε βλέπω τρόπο να αλλάζει αυτό.

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα δεν μπορεί να αλλάξει κάτι το λαπτόπ πάντως δουλεύει καλά για τις δυνατότητες του.

micos000    σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά για το ενδιαφέρον που έδειξες για το πρόβλημα μου.

Xristaras12  πρέπει να έχεις δίκιο   2 GB RAM τα Windows βλέπουν 1,75 GB    με 4 GB RAM τα Windows βλέπουν 3,74 GB  

Δημοσ.
[...]

Xristaras12  πρέπει να έχεις δίκιο   2 GB RAM τα Windows βλέπουν 1,75 GB    με 4 GB RAM τα Windows βλέπουν 3,74 GB  

Όχι, δεν είναι έτσι. 2.00 - 1.75 = 0.25

Και στις δύο περιπτώσεις η δέσμευση της ram είναι 256ΜΒ περίπου/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...