Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έχεις όρεξη βγάλε την ψύκτρα και μέτρα από τον επεξεργαστή μέχρι το παράθυρο. Πολλά κουτιά δέχονται υψηλότερες ψύκτρες από όσο γράφουν τα specs. 

• Like 1
  • Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 16/12/2020 στις 9:39 ΠΜ, achilles_g_ είπε

Με προβληματίζει το ανεμιστηράκι που έχει και τι θόρυβο θα κάνει. Πήρα την crosshair viii hero για να μη έχω πρόβλημα με vrm.

Δεν ακουγεται καθολου.Εχω κατι αναλογω σε ψυκτρα τις Arctic.Aλλα και παλι μην σκας, με μια οδοντογλυφιδα:D η κατι αλλο το σταματας το ανεμιστηρακι.Εκανα κατι τετοια σε μια παλια accelero 10ετιας και βαλε οπου το ενα ανεμηστηρακι γρυλιζε.Το εδεσα με δεματικο και τελος.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Αν έχεις όρεξη βγάλε την ψύκτρα και μέτρα από τον επεξεργαστή μέχρι το παράθυρο. Πολλά κουτιά δέχονται υψηλότερες ψύκτρες από όσο γράφουν τα specs. 

Δε θέλω να το ρισκάρω με τόσο μικρές αποστάσεις. Γιατί μου έχει τύχει και κατασκευαστές ψυκτρών να αναφέρουν ψευδή νούμερα.

Αν μείνουμε με δεδομένο το μέγιστο ύψος στα 155 χιλιοστά, τι θα ήταν προτιμότερο, είτε μεταξύ αυτών που είπα ενδεικτικά, είτε μεταξύ κάποιας νέας που καλοδεχούμενα έχει κάποιος να συνεισφέρει. :)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Δε θέλω να το ρισκάρω με τόσο μικρές αποστάσεις. Γιατί μου έχει τύχει και κατασκευαστές ψυκτρών να αναφέρουν ψευδή νούμερα.

Αν μείνουμε με δεδομένο το μέγιστο ύψος στα 155 χιλιοστά, τι θα ήταν προτιμότερο, είτε μεταξύ αυτών που είπα ενδεικτικά, είτε μεταξύ κάποιας νέας που καλοδεχούμενα έχει κάποιος να συνεισφέρει. :)

Στα χρήματά της και με την συναρτηση θορύβου-ψύξης η Pure 2 νομίζω ότι είναι η καλύτερη. Η Roch 3 είναι σαφώς προτιμότερη αλλά ψηλότερη στα 163mm. Στα 155mm είναι η Sxythe Mugen 5 αλλά ξεφεύγει από το budget.

https://www.skroutz.gr/s/12479861/Scythe-Mugen-5-Rev-b.html

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Στα χρήματά της και με την συναρτηση θορύβου-ψύξης η Pure 2 νομίζω ότι είναι η καλύτερη. Η Roch 3 είναι σαφώς προτιμότερη αλλά ψηλότερη στα 163mm. Στα 155mm είναι η Sxythe Mugen 5 αλλά ξεφεύγει από το budget.

https://www.skroutz.gr/s/12479861/Scythe-Mugen-5-Rev-b.html

Ωραία, noted! Ευχαριστώ πολύ! Εμπιστεύομαι και περισσότερο την be quiet σε τέτοια θέματα, αν λένε 155, θα είναι 155. Βέβαια και πάλι εξαιρετικά οριακό...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα και Χρονια Πολλα.Θελω να ριξω τις στροφές σε έναν ανεμιστήρα κουτιού (μιας και δεν απαιτείται να τρέχει full) και σκέφτομαι να παρεμβάλω 2 τέτοια που εχω ΣΕ ΣΕΙΡΑ,μεταξύ ανεμιστήρα και molex για να επιτυχω 700rpm περιπου.

Sharkoon Adapter 12V TO 9,5v - Καλωδιο εσωτερικης συνδεσης συσκευων (PER.804332) (e-shop.gr)

Θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ή είναι σχεδιασμένο να παρεμβάλλεται ένα μόνο σε κάθε ανεμιστήρα?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, GPOWERR είπε

Καλημέρα και Χρονια Πολλα.Θελω να ριξω τις στροφές σε έναν ανεμιστήρα κουτιού (μιας και δεν απαιτείται να τρέχει full) και σκέφτομαι να παρεμβάλω 2 τέτοια που εχω ΣΕ ΣΕΙΡΑ,μεταξύ ανεμιστήρα και molex για να επιτυχω 700rpm περιπου.

Sharkoon Adapter 12V TO 9,5v - Καλωδιο εσωτερικης συνδεσης συσκευων (PER.804332) (e-shop.gr)

Θα υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ή είναι σχεδιασμένο να παρεμβάλλεται ένα μόνο σε κάθε ανεμιστήρα?

Για να σου ρίχνει τα volts πρέπει να έχει αντίσταση , αν το βάλεις σε σειρά τα volts θα πέσουν υπερβολικά.

Δημοσ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου ο ανεμιστήρας θα γυρίζει απο τις 1250 στις 780 στροφές(αν δεν κανω λαθος) που θεωρώ μια χαρα.Απλα δεν ξερω αν ενδείκνυται και αν ειναι σωστη αυτή η διάταξη με τις 2 αντιστάσεις σε σειρα.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, καθότι περίμενα την Arctic 50 από amazon, αλλά μου έχασαν κι αυτό το πακέτο, μου έκαναν refund και μου έδωσαν δωρεάν expedited shipping για την επόμενη παραγγελία σε ψύκτρα.

Κουτί έχω το H500p mesh, mobo msi b550 a-pro και ryzen 7 1700 oc, με προοπτική να μπει ρύζι 5700 (όταν και αν με το καλό), ram crucial ballistix sport και περιμένω τις crucial ballistix max rgb (39,17mm height).

Αυτή τη στιγμή έχω μια Raijintek orcus 280mm που είναι εκπληκτική σε performance, αλλά θέλω να πάω σε άερα.

Γιατί τα γράφω? Γιατί θέλω να γυρίσω στην nh d15 (chromax), αλλά φοβάμαι τη συμβατότητα. Όχι τόσο με τις ραμ, αυτό το λύνω, όσο με την καινούρια κάρτα που πήρα μόλις σήμερα (Palit RTX 3070 gamerock oc), η οποία είναι γομάρι (3 slots) και με χοντρό backplate. Η noctua λεει πως είναι compatible με τη μητρική, ωστόσο νομίζω υπολογίζει απόσταση από pci e θύρα χωρίς να συνυπολογίζει τυχόν χοντρά backplates. 

Όχι, δε θέλω να πάω στην nh d15s, καθώς την κανονική τη βρίσκω με +10€ που αξίζουν για το 2ο φαν, ακόμα και αν δε το χρησιμοποιήσω εντέλει.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για tips/βοήθεια!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vins είπε

Καλημέρα παιδιά, καθότι περίμενα την Arctic 50 από amazon, αλλά μου έχασαν κι αυτό το πακέτο, μου έκαναν refund και μου έδωσαν δωρεάν expedited shipping για την επόμενη παραγγελία σε ψύκτρα.

Κουτί έχω το H500p mesh, mobo msi b550 a-pro και ryzen 7 1700 oc, με προοπτική να μπει ρύζι 5700 (όταν και αν με το καλό), ram crucial ballistix sport και περιμένω τις crucial ballistix max rgb (39,17mm height).

Αυτή τη στιγμή έχω μια Raijintek orcus 280mm που είναι εκπληκτική σε performance, αλλά θέλω να πάω σε άερα.

Γιατί τα γράφω? Γιατί θέλω να γυρίσω στην nh d15 (chromax), αλλά φοβάμαι τη συμβατότητα. Όχι τόσο με τις ραμ, αυτό το λύνω, όσο με την καινούρια κάρτα που πήρα μόλις σήμερα (Palit RTX 3070 gamerock oc), η οποία είναι γομάρι (3 slots) και με χοντρό backplate. Η noctua λεει πως είναι compatible με τη μητρική, ωστόσο νομίζω υπολογίζει απόσταση από pci e θύρα χωρίς να συνυπολογίζει τυχόν χοντρά backplates. 

Όχι, δε θέλω να πάω στην nh d15s, καθώς την κανονική τη βρίσκω με +10€ που αξίζουν για το 2ο φαν, ακόμα και αν δε το χρησιμοποιήσω εντέλει.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για tips/βοήθεια!

Βάζω και @kostas_anes που μου είπε ότι την έχει μπας και δώσει φώτα γιανα ρίξω παραγγελία!

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, vins είπε

Βάζω και @kostas_anes που μου είπε ότι την έχει μπας και δώσει φώτα γιανα ρίξω παραγγελία!

Κοίτα και η Gaming X 5700XT που έχω θεωρείται πως έχει χοντρό backplate (κάπου μισό εκατοστό παραπάνω σε σχέση με το PCB) και δεν χωράει δάχτυλο για να βγάλω την κάρτα και να πατήσω το κλιπάκι. Το κάνω με κατσαβίδι από τα πλάγια. 
Προσωπικά δεν με πειράζει αυτό, όπως ούτε και το γεγονός ότι πρέπει να βγει απαραίτητα η κάρτα για να γίνει dismount η ψύκτρα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Κοίτα και η Gaming X 5700XT που έχω θεωρείται πως έχει χοντρό backplate (κάπου μισό εκατοστό παραπάνω σε σχέση με το PCB) και δεν χωράει δάχτυλο για να βγάλω την κάρτα και να πατήσω το κλιπάκι. Το κάνω με κατσαβίδι από τα πλάγια. 
Προσωπικά δεν με πειράζει αυτό, όπως ούτε και το γεγονός ότι πρέπει να βγει απαραίτητα η κάρτα για να γίνει dismount η ψύκτρα. 

Ευχαριστώ πολύ!

Μωρέ κι εμένα δε με πειράζει αυτό, μην ακουμπάει τπτ στην κάρτα μόνο φοβάμαι...

Υπάρχει και η λύση της dark rock pro 4 βέβαια, που αν είναι να βγάζεις κάρτα κι αυτή μετράει και νομίζω έχει καλύτερο compatibility με λίγο χειρότερες επιδόσεις... Ουφ, τι να πω...

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Θέλω να αντικαταστήσω το stock cooler σε έναν 3600Χ. Με ενδιαφέρει να παώ στην δυνατόν πιο αθόρυβη λύση. Αξίζει AIO ή καλύερα ψύκτρα αέρα?

Για budget σκεφτόμουν κανά 50άρι, εκτός αν έχει όντως έχει νόημα κάτι πιο ακριβό. Δε με απασχολεί το o/c.

Το κουτί δίνει μέγιστο ύψος 165 χιλιοστά.

Ευχαριστώ για κάθε συμβουλή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...