Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτές που σου είπα είναι καλύτερες από την evo.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από την EVO αλλά χωράει στο κουτί λογικά. Επίσης έχω εν τέλη το Corsair 600M (600W) τροφοδοτικό. Οπότε και για το OC της cpu αλλα και της gpu (1060 ή rx480) είναι μια χαρά. Δε πάω και για extreme οc έτσι και αλλιώς. Απλ για CF δε νομίζω ότι φτάνει, αλλά δε νομίζω να κάνω έτσι και αλλιώς.

Δημοσ.

Είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από την EVO αλλά χωράει στο κουτί λογικά. Επίσης έχω εν τέλη το Corsair 600M (600W) τροφοδοτικό. Οπότε και για το OC της cpu αλλα και της gpu (1060 ή rx480) είναι μια χαρά. Δε πάω και για extreme οc έτσι και αλλιώς. Απλ για CF δε νομίζω ότι φτάνει, αλλά δε νομίζω να κάνω έτσι και αλλιώς.

Είναι αρκετά μικρότερη απο την evo όπως επίσης και η h7, γιατί στο site του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο κουτί δεν είδα να γράφει max διαστάσεις ψύκτρας. Οπότε σου προτείνω αυτές για να μην βρεθείς εξ απροόπτου άν και με 21 εκατοστά πλάτος νομίζω οτι και η evo θα μπαίνει.

Με το τροφ δεν θα έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Στο Cm 690 θα μπει. Χωράει σίγουρα, γτ χώραγε κ η CM V8. Απλά θα μετακομίσω το pc της κοπέλας μου σε αυτό κ θα αλλάξω κ 2-3 πραγματάκια.. Ψύκτρα,τροφοδοτικό..

Δημοσ.

Ένα μικρό update που ενδεχομένως να φανεί και χρήσιμο σε κάποιους.

Άλλαξα τελικά την ΑΙΟ υδρόψυξη της υπογραφής μου (thermaltake water 3.0 performer 120) με την αερόψυξη Thermalight spirit 140. Σημειωτέον, στην AIO είχα βάλει δύο απ'τα αποδοτικότερα (και αρκετά ακριβά) fans της αγοράς, τα scythes ultra kaze, χωρίς ωστόσο να δω την προσδοκόμενη απογείωση που oνειρευώμουν..από θόρυβο δε.. άλλο τίποτα.

Η Spirit 140 λοιπόν, είναι ένας άξιος αντικαταστάτης που θεωρώ κάνει πέρα τις σχεδόν όλες τις 120αρες ΑΙΟ της αγοράς.

Για την τιμή του (κοντά στα 50 βρίσκεται), η ποιότητα υλικών και περιοχόμενο στο κουτί είναι ευχάριστη έκπληξη. Το μόνο που με χαλάει είναι ο τρόπος που κουμπώνει το φαν.

Από επιδόσεις, σε idle κατάσταση είμαι κάτω 4-5 βαθμούς συγκριτικά με την thermaltake και σε full load 1-4 (ανάλογα). Έχωσα και το 1 scythe στην άλλη μεριά, βοήθησε 1-2 βαθμούς επιπλέον.

Τοποθέτησα την πάστα που είχε μέσα, οπότε αν βάλω κάποια στιγμή μία πιο μάχιμη ίσως κερδίσω άλλο ένα βαθμό κι από εκεί.

Θόρυβος. Δεν ακούγεται καθόλου. Άψογη σε αυτό τον τομέα. Το cpu fan error που εμφανίζει σε πολλούς (δε τη γλύτωσα ούτε εγώ) λύνεται απ'το bios μειώνοντας τις minimum στροφές σε 200 rpms,

Ωστόσο, εάν κάποιος σκέφτεται να την αγοράσει θα πρέπει να έχει δύο πράγματα στο μυαλό του:

α.) Προσοχή στο κούμπωμα. Βοηθάει το youtube..

β.) Να έχει απαραίτητα κουτί με τεράστιο βάθος. Το Deepcool Landking που διαθέτω είναι απτα ομολογουμένως ογκώδη midis κουτιά (με τάση προς full tower) αλλά δυστυχώς, δεν κλείνει. Μόνο οι πατέντες σώζουν.

Οπότε από 22 cm Και πάνω διαφορετικά θα βρεθείτε προ δυσαρεστων εκπλήξεων.

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα η ενημέρωση πάνω στο θέμα scatman ;). Το κακό με τις aio και ειδικότερα, το τονίζω ειδικότερα τις φθηνότερες, εκεί στο 80αρι, είναι πως πέραν του ότι είναι ακριβότερες σε σχέση με μια αντιστοίχων επιδόσεων αερόψυκτρα είναι πως μετά από κάποια χρόνια αρχίζει και υπολειτουργεί το pump τους, με αποτέλεσμα να πέφτει η απόδοση. Ναι μεν κάνουν την ζωή ευκολότερη σε κουτιά που δεν χωράνε μεγάλες ψύκτρες, ναι μεν δείχνουν πιο minimal και διακριτικές σε ένα κουτί σε σχέση με μια αερόψυκτρα γομάρι :D, αλλά δυστυχώς υστερούν σε απόδοση σε σχέση με τα γομάρια αερόψυκτρες που είναι και φθηνότερες και φυσικά έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο, μιας και το μόνο κινούμενο μέρος είναι το φανάκι, εν αντιθέσει με τις aio που έχουν εκτός από το φανάκι το pump.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστός. Το αντίστοιχο πρόβλημα στις αεροψυξεις είναι πως εαν δεν εχεις μεγαλο κουτί κ σωστη ροή, ο ζεστος αέρας μέσα είναι θεματακι

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...