akoinonitos Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Στις 5/4/2019 στις 2:10 ΜΜ, Stamer είπε Μιας και δεν βλέπω καμία απάντηση/γνώμη, τουλάχιστον μήπως θα μπορούσατε κάποιοι με AIO να αφήσετε εντυπώσεις από άποψη θορύβου? Οι μόνοι ήχοι που κατάφερα να ακούσω (για να δω περίπου πως έιναι) από κάποια video ήταν κάτι σαν συνεχόμενο "τσίριγμα" (σε μεγαλύτερο cpu load βέβαια). Το θέμα με τις aio ειναι οι ανεμιστήρες... Αν τους έχεις να δουλεύουν από 900 στροφές και κάτω είναι σχεδόν αθόρυβος από εκεί και πάνω όλες ακούγονται και φτάνοντας στις max στροφές κάνουν σαν σκούπες ειδικά οι corsair και η evga. H πιο αθόρυβη είναι η nzxt. 1
Stamer Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Το θέμα με τις aio ειναι οι ανεμιστήρες... Αν τους έχεις να δουλεύουν από 900 στροφές και κάτω είναι σχεδόν αθόρυβος από εκεί και πάνω όλες ακούγονται και φτάνοντας στις max στροφές κάνουν σαν σκούπες ειδικά οι corsair και η evga. H πιο αθόρυβη είναι η nzxt. Αν καταλαβαίνω σωστά (χωρίς επαναλαμβάνω να έχω εμπειρία)... ο "τσιριχτός" θόρυβος που μπορεί να συμβεί οφείλεται στην ίδια φάση σαν να σφυράμε εμείς στην σφυρίχτρα? Δηλαδή η πίεση του αέρα πάνω στις γρίλιες του ψυγείου στην ουσία το προκαλεί?? ...και να υποθέσω ο όποιος ήχος της αντλίας απο εκεί και πέρα δεν πρέπει να είναι κάτι το ιδιαίτερο
akoinonitos Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 12 λεπτά πριν, Stamer είπε Αν καταλαβαίνω σωστά (χωρίς επαναλαμβάνω να έχω εμπειρία)... ο "τσιριχτός" θόρυβος που μπορεί να συμβεί οφείλεται στην ίδια φάση σαν να σφυράμε εμείς στην σφυρίχτρα? Δηλαδή η πίεση του αέρα πάνω στις γρίλιες του ψυγείου στην ουσία το προκαλεί?? ...και να υποθέσω ο όποιος ήχος της αντλίας απο εκεί και πέρα δεν πρέπει να είναι κάτι το ιδιαίτερο Όλοι οι ήχοι εξαρτώνται και από το κουτί που έχεις. Οι ανεμιστήρες τώρα γενικά όταν τους βάζεις να τραβούν αέρα από ένα ψυγείο και όχι να σπρώχνουν προς τις γρίλιες δλδ κάνουν περισσότερο θόρυβο, είναι πιο αισθητό το τσιριγμα αλλά και αυτό εξαρτάται από τις στροφές που θα δουλεύουν. Αλλά επαναλαμβάνω πάνω από τις 900 στροφές αν είσαι άνθρωπος που δεν του αρέσει ο θόρυβος όλοι αρχίζουν και γίνονται ενοχλητικοί. Η αντλία ανάλογα πάλι τις στροφές που δουλεύει ακούγεται και αυτή. Δλδ αν έχεις σε χαμηλές στροφές τους ανεμιστήρες πιο πολύ θα ακους την αντλια αλλά είναι και στον άνθρωπο πόσο ενοχλείται από αυτόν καθώς και πόσο καλή μόνωση στον ήχο έχει το κάθε κουτί. Γενικά αν θες απόλυτη ησυχία μόνο σε χαμηλές στροφές σε αντλία και ανεμιστήρες θα την έχεις αλλά δεν θα έχεις και την καλύτερη απόδοση ψύξης.
Stamer Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Όλοι οι ήχοι εξαρτώνται και από το κουτί που έχεις. Οι ανεμιστήρες τώρα γενικά όταν τους βάζεις να τραβούν αέρα από ένα ψυγείο και όχι να σπρώχνουν προς τις γρίλιες δλδ κάνουν περισσότερο θόρυβο, είναι πιο αισθητό το τσιριγμα αλλά και αυτό εξαρτάται από τις στροφές που θα δουλεύουν. Χμ.. δηλαδή λες οτι αν έχεις τους ανεμιστήρες να τραβάνε αέρα από το ψυγείο κάνει λιγότερο θόρυβο ε? Ενδιαφέρον! Για κάποιο λόγο νόμιζα ακριβώς το αντίθετο (με την έννοια οτι ο αέρας που "χτυπάει" το ψυγείο θα είναι περισσότερος). Πάντως αν τελικά πάρω (όταν κάνω νέο σύστημα) θα πήγαινα στανταρ για x62 ή x72 απλά και μόνο γιατί μου αρέσει πολύ αισθητικά, όχι για κάποιο άλλο λόγο. Και μία ακόμα ερώτηση... (σόρρυ για το ζάλισμα), η ταχύτητα της αντλίας ρυθμίζεται κι αυτή από το software της υδρόψυξης ή είναι τελείως auto?
akoinonitos Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 19 λεπτά πριν, Stamer είπε Χμ.. δηλαδή λες οτι αν έχεις τους ανεμιστήρες να τραβάνε αέρα από το ψυγείο κάνει λιγότερο θόρυβο ε? Ενδιαφέρον! Για κάποιο λόγο νόμιζα ακριβώς το αντίθετο (με την έννοια οτι ο αέρας που "χτυπάει" το ψυγείο θα είναι περισσότερος). Πάντως αν τελικά πάρω (όταν κάνω νέο σύστημα) θα πήγαινα στανταρ για x62 ή x72 απλά και μόνο γιατί μου αρέσει πολύ αισθητικά, όχι για κάποιο άλλο λόγο. Και μία ακόμα ερώτηση... (σόρρυ για το ζάλισμα), η ταχύτητα της αντλίας ρυθμίζεται κι αυτή από το software της υδρόψυξης ή είναι τελείως auto? Όχι ρε το αντίθετο σου έγραψα όταν σπρώχνουν αέρα προς το ψυγείο κάνουν λιγοτερο και γενικά ακόμα και στο case να βάλεις έναν ανεμιστήρα που η εξωτερικη πλευρά των πτερυγίων είναι στην μεριά που είναι οι γρίλιες παράγουν πιο πολύ φασαρία. Η nzxt από όσο το είχα ψάξει παλιότερα είναι η πιο ήσυχη, την αντλία την ρυθμίσεις όπως θες από το κάθε software. 1
Stamer Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Όχι ρε το αντίθετο σου έγραψα όταν σπρώχνουν αέρα προς το ψυγείο κάνουν λιγοτερο και γενικά ακόμα και στο case να βάλεις έναν ανεμιστήρα που η εξωτερικη πλευρά των πτερυγίων είναι στην μεριά που είναι οι γρίλιες παράγουν πιο πολύ φασαρία. Η nzxt από όσο το είχα ψάξει παλιότερα είναι η πιο ήσυχη, την αντλία την ρυθμίσεις όπως θες από το κάθε software. Ναι αυτό κατάλαβα που είπες εξ αρχής (απλά προσωπικά νόμιζα οτι ισχύει το αντίθετο). Πάντως διαβάζοντας... βλέπω οτι λένε οτι την λιγότερη ησυχία την επιτυγχάνεις τελικά με push/pull. Απλά σε αυτό το σημείο ξεκινάω κλασσικά να σκέφτομαι ποιός και σε τι κοινό τα γράφει! Εννοούν οτι είναι πιο ήσυχο configuration επειδή απλά είναι -2 ή -3 db (οπότε μιλάμε για το κλασσικό κοινό των αριθμολάγνων ) ή εννοούν αρκετά λιγότερα db? Δεν μπήκα σε πολύ λεπτομέρεια να δω charts. Λεπτομέρειες ίσως... Πάντως ευχαριστώ για το tip με το push γιατί είναι σημαντικό
akoinonitos Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Stamer είπε Ναι αυτό κατάλαβα που είπες εξ αρχής (απλά προσωπικά νόμιζα οτι ισχύει το αντίθετο). Πάντως διαβάζοντας... βλέπω οτι λένε οτι την λιγότερη ησυχία την επιτυγχάνεις τελικά με push/pull. Απλά σε αυτό το σημείο ξεκινάω κλασσικά να σκέφτομαι ποιός και σε τι κοινό τα γράφει! Εννοούν οτι είναι πιο ήσυχο configuration επειδή απλά είναι -2 ή -3 db (οπότε μιλάμε για το κλασσικό κοινό των αριθμολάγνων ) ή εννοούν αρκετά λιγότερα db? Δεν μπήκα σε πολύ λεπτομέρεια να δω charts. Λεπτομέρειες ίσως... Πάντως ευχαριστώ για το tip με το push γιατί είναι σημαντικό Το πετυχαίνεις με push pull γιατί έχεις καλύτερη απαγωγή με χαμηλότερες στροφές σε σχέση με push η pull σκέτο. Πάντως αν το αποφασίσεις προτίμησε την nzxt και αν πας για 9900k την 360αρα. Επίσης υπάρχει πάντα η επιλογή να αλλάξεις ανεμιστήρες αν δεν είναι προβλημα το οικονομικό με πιο ήσυχους ανεμιστήρες, όπως οι bquiet silent wings ας πούμε που είναι από τους πιο ήσυχους. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2019 από akoinonitos 1
Stamer Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Το πετυχαίνεις με push pull γιατί έχεις καλύτερη απαγωγή με χαμηλότερες στροφές σε σχέση με push η pull σκέτο. Πάντως αν το αποφασίσεις προτίμησε την nzxt και αν πας για 9900k την 360αρα. Επίσης υπάρχει πάντα η επιλογή να αλλάξεις ανεμιστήρες αν δεν είναι προβλημα το οικονομικό με πιο ήσυχους ανεμιστήρες, όπως οι bquiet silent wings ας πούμε που είναι από τους πιο ήσυχους. Καλώς ή κακώς... αυτό που με οδηγεί κυρίως (χωρίς να θέλω να ρίχνω σε ποιότητες) είναι το rgb και το αισθητικό κομμάτι... οπότε όσο αφορά το οικονομικό είμαι απλά doomed! 😜 Αν ήταν θα με απασχολούσε απλά να πληρώσω μια be quiet dark rock 4 και τέλος... αλλά... κολλήματα είναι αυτά 1
Sheogorath Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, mad-proffessor είπε Έχω δυο δύσκολες ερωτήσεις: Υπάρχει low profile cpu cooler για amd FM2 socket που να ξέρουμε ότι δέχεται σίγουρα ανεμιστήρα 80x80x25; Έχω βρει μια akasa που χρησιμοποιεί 80x80x10 φαν αλλά δεν ξέρω αν δέχεται aftermarket fan. Έχω "δέσει" τον ανεμιστήρα με tie wraps πάνω σε κάτι αλουμινένιες βάσεις της ψύκτρας, υπάρχει θέμα να λιώσει το υλικό του tie wrap? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί. Σε όλες μπορείς να κανεις πατέντα από πάνω, αν χωραει σε ύψος. Δεν έχεις πρόβλημα, αυτό το πλαστικό λιώνει συνηθως στους 150+C βαθμούς. 1
life is music Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Στις 7/4/2019 στις 4:14 ΜΜ, akoinonitos είπε Όλοι οι ήχοι εξαρτώνται και από το κουτί που έχεις. Οι ανεμιστήρες τώρα γενικά όταν τους βάζεις να τραβούν αέρα από ένα ψυγείο και όχι να σπρώχνουν προς τις γρίλιες δλδ κάνουν περισσότερο θόρυβο, είναι πιο αισθητό το τσιριγμα αλλά και αυτό εξαρτάται από τις στροφές που θα δουλεύουν. Αλλά επαναλαμβάνω πάνω από τις 900 στροφές αν είσαι άνθρωπος που δεν του αρέσει ο θόρυβος όλοι αρχίζουν και γίνονται ενοχλητικοί. Η αντλία ανάλογα πάλι τις στροφές που δουλεύει ακούγεται και αυτή. Δλδ αν έχεις σε χαμηλές στροφές τους ανεμιστήρες πιο πολύ θα ακους την αντλια αλλά είναι και στον άνθρωπο πόσο ενοχλείται από αυτόν καθώς και πόσο καλή μόνωση στον ήχο έχει το κάθε κουτί. Γενικά αν θες απόλυτη ησυχία μόνο σε χαμηλές στροφές σε αντλία και ανεμιστήρες θα την έχεις αλλά δεν θα έχεις και την καλύτερη απόδοση ψύξης. Λέω να αλλάξω τα φανακια στο κουτί Μ και να βάλω δύο μπροστά στην πρόσοψη και ένα πίσω...πιστεύεις αν κάνω αυτό π σκέφτομαι θα έχω καλή Ρόι αέρα;
thetiesthatbind Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Αυτήν θες: https://www.skroutz.gr/s/17311660/Corsair-Hydro-Series-H115i-RGB-Platinum.html Έρχεται με ML Fans. Αθόρυβη, την τρέχεις με Balanced PUMP profile και κανεις και ένα custom curve . Το πολύ πολύ να αλλάξεις τα fans με ML Fans με λιγότερα max RPM. Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τον θόρυβο. ~300-400 RPM idle και σε Load ~ 700-800 max. Δε χρειάζεται δηλαδή και over 1K rpm αλλά ακόμη και έτσι, είναι πάλι αρκετά αθόρυβα σε σύγκριση με αλλά fans
balt123 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) +1 για pinned.. να μην ψάχνουμε κάθε φορά Λοιπον ψάχνω ψύχτρα να κάνει για τα πάντα όλα τα σόκετ. Αποτελεσματική με όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο. Προσανατολίζομαι σε κάτι ψύχτρες της bequiet αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες (για το βάρος πιο πολύ) το PC: zalman Gs1000 Full tower Μητρική Asus Sabertooth 990fX R3.0 μνήμες 4χ4GB επεξεργαστής FX 8350 κάρτα γραφικών R9 390X νομίζω αυτά φτάνουν. επειδή δεν ξέρω το επόμενο κουτί μου τι θα ειναι.. (ίσως πάω σε ryzen ίσως μετακομίσω και σε ιντελ 1151 socket) θα προτιμούσα κάτι σαν την Bequiet Dark Rock TF αλλά με ανησυχεί λίγο το βάρος που είναι 600 ή 800 γραμμάρια.. μην μου κάνει ζημιά στο motherboard και τρέχω.. δεν μου ακούγεται φυσιολογικό τέτοιο βάρος να το έχεις να στέκεται μόνο απο τις βίδες της βάσης.. το κουτί είναι όρθιο πάντα (είχα ξανακάνει θέμα νομίζω κάπου κάπως κάποτε αλλά έσκασαν άλλες ζημιές και δεν το ολοκληρώσαμε.) οι noctua που μου ειχαν προτείνει πολλοί δε μου αρέσουν εμφανισιακά. Δεν με ενδιαφέρει να έχει κλαρινοled η ψύχτρα αλλά να μην είναι και καφέ Αερόψυξη ή υδρόψυξη δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση.. μό,τι ειναι καλύτερο σε αυτή την τιμή με το καλύτερο ratio αποτελεσματικότητα/θόρυβο ελπιζω να μη ζητάω τρελά πράγματα. θενκς budget γύρω στα 30-40-50€ Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από balt123
life is music Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, balt123 είπε +1 για pinned.. να μην ψάχνουμε κάθε φορά Λοιπον ψάχνω ψύχτρα να κάνει για τα πάντα όλα τα σόκετ. Αποτελεσματική με όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο. Προσανατολίζομαι σε κάτι ψύχτρες της bequiet αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες (για το βάρος πιο πολύ) το PC: zalman Gs1000 Full tower Μητρική Asus Sabertooth 990fX R3.0 μνήμες 4χ4GB επεξεργαστής FX 8350 κάρτα γραφικών R9 390X νομίζω αυτά φτάνουν. επειδή δεν ξέρω το επόμενο κουτί μου τι θα ειναι.. (ίσως πάω σε ryzen ίσως μετακομίσω και σε ιντελ 1151 socket) θα προτιμούσα κάτι σαν την Bequiet Dark Rock TF αλλά με ανησυχεί λίγο το βάρος που είναι 600 ή 800 γραμμάρια.. μην μου κάνει ζημιά στο motherboard και τρέχω.. δεν μου ακούγεται φυσιολογικό τέτοιο βάρος να το έχεις να στέκεται μόνο απο τις βίδες της βάσης.. το κουτί είναι όρθιο πάντα (είχα ξανακάνει θέμα νομίζω κάπου κάπως κάποτε αλλά έσκασαν άλλες ζημιές και δεν το ολοκληρώσαμε.) οι noctua που μου ειχαν προτείνει πολλοί δε μου αρέσουν εμφανισιακά. Δεν με ενδιαφέρει να έχει κλαρινοled η ψύχτρα αλλά να μην είναι και καφέ Αερόψυξη ή υδρόψυξη δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση.. μό,τι ειναι καλύτερο σε αυτή την τιμή με το καλύτερο ratio αποτελεσματικότητα/θόρυβο ελπιζω να μη ζητάω τρελά πράγματα. θενκς budget γύρω στα 30-40-50€ Οκ μπορείς να πάρεις στα 31 ευρώ την be quiet pure rock που κάνει γ όλα τα σοκετ! https://www.skroutz.gr/s/5720882/Be-Quiet-Pure-Rock.html Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από life is music
vardaloupas Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Λόγο του ότι η be quiet dark rock δεν κάνει σε όλες τις μητρικές εναλλακτικά θα μου προτείνατε την Be Quite Dark Rock TF;
leros2004 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Για κάνα cpu fan 12αρη ,pwm , στα 10-15€ τι να προτιμήσω? Μην είναι ψοφίμια, rgb παντελώς αδιάφορο. Update: https://www.skroutz.gr/s/17083680/Arctic-Bionix-P120-White.html To Κουτί έχει γίνει arctic φωλιά.... Επεξ/σία 11 Απριλίου 2019 από leros2004
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα