Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας για μια πατέντα που θέλω να κάνω στο εξοχικό μου για να πάρω νετ από μια θεία μου που μένει καμιά 300 μέτρα μακριά!!!! Κοιτούσα Link.png Site: αυτό αλλά είδα οτί είναι κάπως βλαβερό!!!!! πάνστο pc μου έχω αυτό Link.png Site: εχωαυτό   Μήπως έχετε καμία ιδέα τη μπορώ να βάλω πάνω σε αυό τον adapter σκέφτομαι να πάω σε κάτι τετοιο Link.png Site: αυτό     ή  Link.png Site: αυτό2     και Link.png Site: αυτό3

Σας Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!!

Δημοσ.

Μέχρι πόσα θες να δώσεις;

Ποιο ρούτερ έχει η θεία σου; Μπορείς να στήσεις εκεί κεραία κάπου έξω απο το σπίτι της αν χρειαστεί;

Στο google Maps μέτρα την απόσταση σε ευθεία, πόσο είναι;

Οπτική επαφή έχεις με το σπίτι της;

Αν βγάλεις λάπτοπ έξω απο το σπίτι σου το δίκτυο το πιάνεις;

Δημοσ.

καλησπέρα Νίκο μεχρι 30 ναι το βλέπω τοδικτυο με το λαπτοπ αλλά δεν δουλέυει γιατι είναι σε πολύ χαμηλή εμβέλεια και ναι εχω οπτική επαφή με το χώρο είναι διπλά απλά υπαρχει ενα χωραφάκι που μας χωρίζει επιπλέον μπορώ να βάλω και εξωτερική θα προτιμούσα όμως μια εσωτερική !!!! Το ρούτερ είναι απλό του ΟΤΕ ΤΟ ΖΤΕ  ευχαριστώ πολύ!!!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 80 ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΒΕΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ  ΑΥΤΑ !!!!!

Δημοσ.

To ZTE του ΟΤΕ είναι για τα πανηγύρια πάντως... Και πως το πιάνεις εκεί θαύμα είναι :P

Με 30 το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι (αφού δεν έχει αποσπώμενη κεραία το ρούτερ) να πας στο σπίτι της θείας σου και να βάλεις το ρούτερ σε ένα παράθυρο να κοιτάει το σπίτι σου. Μετά μπες στο interface του ρούτερ και σιγούρεψε οτι παίζει στο 100% της ισχύος.

Μετά σπίτι σου με εξωτερική USB κεραία πανελ σαν και αυτήν που έλεγες (σε κάποιο παράθυρο να κοιτάει το ρούτερ σε ευθεία) προσπαθείς να πιάσεις.

Αν δεν πιάσεις όμως και με αυτήν την USB τότε πρέπει να βάλεις κεραία στο σπίτι της θείας σου να εκπέμπει προς εσένα... Αυτές κάνουν ένα 50ρι περίπου + καλώδια + εγκατάσταση...

Τώρα η λύση να αλλάξεις ρούτερ δεν ξέρω, πάει πολύ και δεν είναι και εγγυημένο το αποτέλεσμα....

Γιατί δεν βάζεις καλώδιο btw? 80 μέτρα δεν έχει θέμα το utp, φτάνει το σήμα. Απλά ο ήλιος το τρώει και κάποια στιγμή θα θέλει άλλαγμα. Κάπου στα 30 θα κάνουν τα 100 μέτρα το απλό UTP και κάπου στα 50 αν πάρεις εξωτερικού χώρου. Το εξωτερικού αντέχει περισσότερο στον ήλιο, το απλό χαλάει.... Βέβαια μην περάσει και κανένας απο το χωράφι και το πάρει παραμάζομα.... :P

Δημοσ.

μάλλον θα πάρω το πάνελ αυτό ετσι και αλλίως μόνο για το καλοκαίρι το θέλω !!!!! για 2-3 μήνες. παρόλα αυτα πέρισυ είχα πάρει καλώδιο και είχα επεκτίνει την κεραία απο τον adapter μου και δεν έκανε σχεδον τίποτα ίσα που έκανε τα βασικά!!!!

Μ ε το πάνελ δεν θα έχω θεμα απο άποψη κυμάτων επειδή είναι δυνατά και πέρα απο την ασφαλεια που δείνουν τα προτόκολλα!!!!

Δημοσ.

Απο μεριάς σου ναι, πάνελ είναι μια καλή λύση, μετά ανεβαίνεις στην 2πλάσια τιμή αν πάρεις καλή κεραία.

Απο απέναντι είναι το θέμα όμως... Εσύ θα στέλνεις δυνατά, το ρούτερ θα στέλνει; Αυτό μόνο με επι τόπου δοκιμή.... :(

Το καλώδιο πάντως είναι η καλύτερη λύση, θα είσαι απευθείας απάνω στο ρούτερ, ούτε καθυστερήσεις ούτε τίποτα. Απλά πρέπει να βρεις απο που θα βγάλεις το καλώδιο απο απέναντι και απο που θα το περάσεις για να να έρθει σε σένα. Το βάζεις 3 μήνες και το μαζεύεις :P Του χρόνου πάλι :P

Το πάνελ αν το δεις στα χαρακτηριστικά που δίνει τρελά νούμερα, βέβαια μιλάμε για κινέζικες κεραίες άρα ότι και να γράφουν πίστευε τα μισά (και ούτε) :P + οτι η κεραία είναι κατεθυντηκιά και θα την έχεις έξω απο το σπίτι άρα άστην να στέλνει οτι θέλει.... Τα πρωτόκολλα εννοείς τα max που δίνει ο ΕΕΤΤ για εκπομπή; Στην κεραία γράφει: 1000mw max χαχαχαχα  Άντε βγάλε άκρη...

ps Μην πάρεις σκέτες κεραίες και τις βάλεις στην κάρτα σου όπως αυτές που έδειξες, πάρε απο αυτές που είναι USB και έχουν την κεραία και όλο το κύκλωμα στο πάνελ μέσα και βγάζουν καλώδιο USB.

Οι πρώτες έχουν μακρύ καλώδιο και άρα πολύ μεγάλες απώλειες, οι USB απο την άλλη τα έχουν όλα απάνω μέσα στο κουτί και μετά έχεις και 2-3-5 μέτρα καλώδιο μέχρι τον υπολογιστή το οποίο δεν έχει επίπτωση στο σήμα.

Δημοσ.

Δηλαδή πρέπει να έχω υπόψην μου και το ρούτερ όχι μόνο την κεραία μου.. Σε αυχαριστώ πολύ για την βοήθεια και καλό καλοκαίρι!!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα έχω παρόμοιο θέμα και θέλω μια εξωτερική κεραία sub για να συνδέσω στο λαπτοπ καθώς απ την γειτονιά εδώ μου έχουν δώσει τους κωδικούς 5-6 αλλά πρέπει να βγαίνω στο μπαλκόνι.Εχετε να προτείνετε καμία καλή?

*usb

Δημοσ.

Δηλαδή πρέπει να έχω υπόψην μου και το ρούτερ όχι μόνο την κεραία μου.. Σε αυχαριστώ πολύ για την βοήθεια και καλό καλοκαίρι!!!!

Ναι, για να γίνει επικοινωνία πρέπει και να λάβεις και να στείλεις, αν το ρούτερ δεν έχει δύναμη να σε φτάσει τότε κλάφτα... Εσύ με αυτήν την κεραία καλύπτεις το μέρος της αποστολής και μια καλής ευαισθησίας στην λήψη αλλά στην αποστολή του ρούτερ πέραν του να το βάλεις στο φούλ δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο... Μπορείς βέβαια να το ανοίξεις και να του βάλεις κεραία μέσα με pigtail ή κολλητή (ανάλογα το ρούτερ) αλλά δεν αξίζει το συγκεκριμένο... Άσε που μετά δεν θα πιάνει η θεία σου στο σπίτι της γιατί θα στέλνεις το WiFi με κατεύθυνση στο σπίτι σου...

Καλό ξεμπέρδεμα και καλό καλοκαίρι :)

Καλησπέρα έχω παρόμοιο θέμα και θέλω μια εξωτερική κεραία sub για να συνδέσω στο λαπτοπ καθώς απ την γειτονιά εδώ μου έχουν δώσει τους κωδικούς 5-6 αλλά πρέπει να βγαίνω στο μπαλκόνι.Εχετε να προτείνετε καμία καλή?

*usb

Δώσε 30 και πάρε την παραπάνω USB (Πόστ #4), έχει δύναμη. Αλλιώς πάρε ένα AP έξω στην βεράντα και φέρνεις το σήμα μέσα με καλώδιο. Μπορείς να βάλεις έξω και ένα repeater αλλά προσωπικά τα έχω σαν εσχάτη λύση... Αν αγοράζεις απο ebay πάρε μια απο εκεί USB στα 15€ και είσαι κομπλέ. λινκ

Δοκιμασμένη έχω μόνο την kasens g900, ωραίο τσιπάκι, τα έπιανε όλα αλλά δεν ξέρω αν σε βολεύει γιατί δεν θα την έλεγα και εξωτερικού χώρου...

Δημοσ.

Αλλιώς πάρε ένα AP έξω στην βεράντα και φέρνεις το σήμα μέσα με καλώδιο.

-------------------------------------------------------------------------------------

Νίκο τι εννοείς με το παραπάνω? Να φέρει ιντερνετ ενσύρματα απο το μπαλκόνι μέσα στο σπίτι με το AP?

Το ethernet (LAN)  δεν παίρνει μόνο για να δώσει ασύρματα?

Δημοσ.

Client mode σε access point σαν και αυτό: link

Ή αλλιώς repeater εκεί αλλά θα έχει τα μειονεκτήματα του repeater...

Βέβαια υπάρχει και η κλασικιά κεραία που πιάνει και καλύτερα. Airgrid ή loco m2.

Δημοσ.

Client mode σε access point σαν και αυτό: link

Ή αλλιώς repeater εκεί αλλά θα έχει τα μειονεκτήματα του repeater...

Βέβαια υπάρχει και η κλασικιά κεραία που πιάνει και καλύτερα. Airgrid ή loco m2.

Repeater για να πάρει ασύρματο και να δώσει ασύρματο.

Client για να πάρει ασύρματο και να δώσει ενσύρματο?

Δημοσ.

Ναι, ανάλογα τι θες να κάνεις βολεύει το ένα ή το άλλο.

Ευχαριστώ Νίκο

Αγνοούσα τη συγκεκριμένη λειτουργία. Νόμιζα οτι τα access point μπορούν μόνο να πάρουν απο τη LAN και όχι να δώσουν.

Θα το δοκιμάσω κιόλας γιατί έχω 2 τέτοια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...