Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παντως πολλα μπορει να συμβουν απλως γιατι θα εισαι απροσεκτος η τσαπατσουλης.

εχεις εμπειρια καθολου απο ηλεκτρονικα?

Από το άγχος μου και μόνο δεν θα μπορώ να είμαι τσαπατσούλης. Εμπειρία δεν έχω, αλλά το internet είναι γεμάτο από κόσμο που ασχολείται πρώτη φορά και ισχυρίζεται ότι είναι εύκολο, αρκεί να είσαι προσεκτικός και να ακολουθείς τις σωστές οδηγίες.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κατα την αποψη μου δεν χρειαζεται εμπειρια στα ηλεκτρονικα. Να δεις 10 βιντεακια συναρμολογησης απο ατομα που τα εξηγουν ομορφα χρειαζεται και να μην εισαι πολυ χαζος.

Εδω κυκλοφορουν βιντεο που συναρμολογουν 5χρονα, η γυναικες ασχετες τελειως με τον τομεα, απλα με την καθοδηγηση ενος εμπειρου.

Αν κατσεις και δεις πολλα βιντεακια δεν θα εχεις θεμα. Το πιο επικινδυνο κομματι ειναι η τοποθετηση του επεξεργαστη στην μητρικη. Αν δεν κανεις εκει την ζημια, ειναι λιγο δυσκολο να την κανεις αλλου εφοσον εισαι προσεκτικος (gentle κινησεις δηλαδη).

άν πάρει ένα τροφοδοτικό το οποίο έχει κοντά καλώδια ή δεν έχει 6+2 πχ για συγκεκριμένη Gpu τι θα γίνει; Ξέρει τι είναι το molex το 4πινο το 8πινο; Δεν πρέπει να είναι κάποιος απο πάνω;

'Αν καργάρει καμμια βίδα στη μητρική και του μείνει στα χέρια ή πάρει μητρική με μία υποδοχή για fan και το κουτί του έχει πέντε με όλα αυτά δε θα πελαγώσει; Άν θέλει να βάλει καμμιά after market ψύκτρα και πέσει καμμια πάστα στα Pin τι θα γίνει; Εδώ άνθρωποι με εμπειρία κάνουν μλκιες με ένα βίντεο όλα λύνονται; Δεν συμφωνω άν δεν έχεις έστω παρακολουθήσει κάποιον.

Δημοσ.

Φίλε χαλάρωσε. Το να χτίζεις PC έιναι εύκολο και δεν χρειάζεται επιστημονικές γνώσεις και άλλες υπερβολές. Το λέω σαν κάποιος που ασχολήθηκε με κονσόλες για 20 χρόνια και έχτισα PC μόνος μου πέρσι το καλοκάιρι.

Καταρχήν, να είσαι υπομονετικός και να ακολουθάς πιστά τις οδηγίες, διάβασε και κανα manual που έρχεται μαζί με την μητρική (για ποιό καλώδιο πάει πού) κτλ. Δες και κανα2 βιντεάκια στο YouTube, υπάρχουν εκατοντάδες εξαιρετικά χρήσιμα "how to" βίντεος στο YouTube.

Δημοσ.

άν πάρει ένα τροφοδοτικό το οποίο έχει κοντά καλώδια ή δεν έχει 6+2 πχ για συγκεκριμένη Gpu τι θα γίνει; Ξέρει τι είναι το molex το 4πινο το 8πινο; Δεν πρέπει να είναι κάποιος απο πάνω;

'Αν καργάρει καμμια βίδα στη μητρική και του μείνει στα χέρια ή πάρει μητρική με μία υποδοχή για fan και το κουτί του έχει πέντε με όλα αυτά δε θα πελαγώσει; Άν θέλει να βάλει καμμιά after market ψύκτρα και πέσει καμμια πάστα στα Pin τι θα γίνει; Εδώ άνθρωποι με εμπειρία κάνουν μλκιες με ένα βίντεο όλα λύνονται; Δεν συμφωνω άν δεν έχεις έστω παρακολουθήσει κάποιον.

Τα περισσοτερα προβληματα απο αυτα που αναφερεις λυνονται απλα με την καταλληλη επιλογη συνθεσης. Αν δεις 10 20 30 βιντεο οπως ειπα, και οχι ενα, σιγα σιγα ξερεις τι να περιμενεις και πως να το αντιμετωπισεις.

Προκυπτει προβλημα που τον κανει και πελαγωνει? Ρωταει σε φορουμς βγαζει φωτος να δειξει κτλ. Απο οτι βλεπω υπαρχει ορεξη, οποτε ολα γινοντα!

Disclaimer:Φυσικα δεν επιμενω ουτε αναλαμβανω ευθυνη αν κανει πατατα, και φυσικα δικο μου build δεν θα εδινα να μου το χτισει καποιος χωρις εμπειρια και να του λεγα, οτι θες ρωτα με. :P

απλα λεω οτι μπορει και να το κανει με σχετικα μικρο ρισκο αν εχει προετοιμαστει καταλληλα και ειναι προσεκτικος.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μίλησε κανείς για επιστημονικές γνώσεις; Το μόνο που είπα είναι να έχει μαζί του καποιον που είτε το έχει ξανακάνει είτε το κατέχει. Και πρώτα απο όλα να βάλει τις επιλογές του, έτσι ώστε να τον βοηθήσουν τα παιδιά εδώ.

End of story :)

Disclaimer:Φυσικα δεν επιμενω ουτε αναλαμβανω ευθυνη αν κανει πατατα, και φυσικα δικο μου build δεν θα εδινα να μου το χτισει καποιος χωρις εμπειρια και να του λεγα, οτι θες ρωτα με. :P
απλα λεω οτι μπορει και να το κανει με σχετικα μικρο ρισκο αν εχει προετοιμαστει καταλληλα και ειναι προσεκτικος.

like!

Δημοσ.

Μίλησε κανείς για επιστημονικές γνώσεις; Το μόνο που είπα είναι να έχει μαζί του καποιον που είτε το έχει ξανακάνει είτε το κατέχει. Και πρώτα απο όλα να βάλει τις επιλογές του, έτσι ώστε να τον βοηθήσουν τα παιδιά εδώ.

Το σχόλιο μου δεν απευθυνόταν σε εσάς. Γενικά το είπα.

Δημοσ.

Από το άγχος μου και μόνο δεν θα μπορώ να είμαι τσαπατσούλης. Εμπειρία δεν έχω, αλλά το internet είναι γεμάτο από κόσμο που ασχολείται πρώτη φορά και ισχυρίζεται ότι είναι εύκολο, αρκεί να είσαι προσεκτικός και να ακολουθείς τις σωστές οδηγίες.

Ελυσα το παλιο μου pc χωρίς να έχω καμιά εμπειρία(ούτε βίντεο είχα δει), έκανα 100 λάθη, μου έσβησε δύο φορές από υπερθέρμανση επειδή δεν έβαλα σωστα την ψυκτρα, χτυπησα σκληρους/τροφοδοτικό, έπιασα με τα χέρια την μητρική. Δεν έπαθε τίποτα.

Πήρα νέο pc κομμάτι κομματι, δεν είχα κουτί το εχτισα σε ένα χαρτοκουτο. Χτυπησα πάλι τα μισά κομμάτια κτλ πάλι δεν έπαθε τίποτα. Πήρα το κουτί μου χθες (bitfenix prodigy m). Είναι ένα πολύ μικρό case και πολύ περίεργο. Χτυπησα το τροφοδοτικό αμέτρητες φορές, ο δίσκος έκανε 360° καμία δεκαρια φορές, ο ssd μου έπεσε άλλες 2-3, τρβηξα με δύναμη τα front panel connectors, κοντεψα να κόψω το καλώδιο του τροφοδοτικου, έβαλα τα μισά βιδακια της motherboard, μου μπήκε καλώδιο στο ανεμιστηρακι της gpu και άλλα. Δουλεύει και αυτό κομπλε.

Κανείς δεν με καθοδήγησε/συμβούλεψε, με όσα έμαθα online το εχτισα. Τα συμπεράσματα δικά σου.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το σχόλιο μου δεν απευθυνόταν σε εσάς. Γενικά το είπα.

like και σε 'σένα για τον πληθυντικό :-D

Δημοσ.

Κανείς δεν με καθοδήγησε/συμβούλεψε, με όσα έμαθα online το εχτισα. Τα συμπεράσματα δικά σου.

Βλέπω φίλε έχεις και παρόμοιο build με το δικό μου. Πώς σου φαίνεται από άποψη performance; Καμιά συμβουλή για το χτίσιμο;

Εγώ μάλλον είμαι σε καλύτερη κατάσταση από εσένα, καθώς έχω φίλους που ξέρουν και μπορούν να βοηθήσουν.

Δημοσ.

Ρε συ MechaCorn άστο καλύτερα αγόρι μου θα μακελευτείς έτσι όπως πας  :P  :P  :P

Ανεβάζω ξανά το build από pcpartpicker, γιατί ίσως να μην είδαν όλοι το edit.

http://pcpartpicker.com/p/Y6Rwr7

Δώσε κάτι παραπάνω για μητρική και κόψε άμα είναι από ssd.

• Like 1
Δημοσ.

Δώσε κάτι παραπάνω για μητρική και κόψε άμα είναι από ssd.

Μπορείς να μου προτείνεις μια μητρική;

Επισκέπτης
Δημοσ.

λές και το ήξερα.. Κουτί με 5 ανεμιστήρες και μητρική με μία υποδοχή :P

Δημοσ.

Βλέπω φίλε έχεις και παρόμοιο build με το δικό μου. Πώς σου φαίνεται από άποψη performance; Καμιά συμβουλή για το χτίσιμο;

Εγώ μάλλον είμαι σε καλύτερη κατάσταση από εσένα, καθώς έχω φίλους που ξέρουν και μπορούν να βοηθήσουν.

Θα σου έλεγα να πάρεις μία λίγο καλύτερη μητρική, WD caviar blue αντί για toshiba και αν μπορείς και θες να περιμένεις για τη νέα γενιά gpu. Κατά τα άλλα είσαι κομπλε δεν θα αλλαζα κάτι. Τρέχω fallout 4 όλα ultra εκτός από godrays (και κάτι άλλες ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως NPC distance και τέτοια) και με visual enhancement mods και πιάνω 50fps στις έξω περιοχές και 55-60 μέσα σε κτήρια.

λές και το ήξερα.. Κουτί με 5 ανεμιστήρες και μητρική με μία υποδοχή :P

Που το ειδες ότι έχει μία υποδοχή; Ρωταω επειδή δεν το βλέπω κάπου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα σου έλεγα να πάρεις μία λίγο καλύτερη μητρική, WD caviar blue αντί για toshiba και αν μπορείς και θες να περιμένεις για τη νέα γενιά gpu. Κατά τα άλλα είσαι κομπλε δεν θα αλλαζα κάτι. Τρέχω fallout 4 όλα ultra εκτός από godrays (και κάτι άλλες ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως NPC distance και τέτοια) και με visual enhancement mods και πιάνω 50fps στις έξω περιοχές και 55-60 μέσα σε κτήρια.

Μια χαρά είναι η gpu μπορούσε και με φθηνότερη, με αυτή την οθόνη γιατί να περιμένει τις καινούργιες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...