Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θέλω να πάρω καινούριο pc, κυρίως για gaming. Μια επιλογή είναι να το παραγγείλω ολόκληρο από eshop και να τους ζητήσω να το χτίσουν. Από την άλλη μπορώ να ψάξω στο skroutz για πιο ανταγωνιστικές τιμές και να το χτίσω ο ίδιος. 

Για να σας βάλω στο κλίμα, μόλις τέλειωσα τις πανελλήνιες και ο πατέρας μου μου σύστησε ένα φίλο του για να με συμβουλέψει στην αγορά. Μόλις του είπα ότι θέλω να χτίσω το pc ο ίδιος, αφού κάνω την έρευνα μου και μελετήσω οδηγίες, με αποθάρρυνε αμέσως λέγοντας ότι έχει μεγάλο ρίσκο και είναι καλύτερα να ζητήσω να μου το χτίσουν από το eshop (να σημειώσω ότι προφανώς δεν έχω ξαναχτίσει pc). Πέρα και από το οικονομικό δέλεαρ, μου άρεσε η ιδέα να το κάνω ο ίδιος για να μάθω πέντε πράγματα και να μπορώ πιο άνετα στο μέλλον να κάνω αναβαθμίσεις κλπ. Σε ανάλογες ερωτήσεις στο /r/buildapc, τα παιδιά εκεί το συστήνουν ανεπιφύλακτα, ενώ βλέποντας οδηγίες φαίνεται αρκετά εύκολο. Υπάρχει πραγματικά τόσο μεγάλος κίνδυνος να πάει κάτι στραβά και να χάσω τα λεφτά μου; Εσείς τι θα μου προτείνατε;

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Φιλε μου αν εισαι προσεχτικος και υπομονετικος,μπορεις ευκολα να φτιαξεις μονος σου τον υπολογιστη σου.Μεγαλυτερη προσοχη χρειαζεται στην επιλογη των κομματιων ωστε να ταιριαζουν ολα μεταξυ τους και να ειναι αρκετα ωστε να αποφυγεις θεματα ανεπαρκειας τροφοδοτικου,επεξεργαστικης ισχυος κτλ.Μπορεις να συμπληρωσεις τη φορμα συνθεσης και να σου απαντησουν τα παιδια,να σου προτεινουν και να επιλεξεις αυτο που θα καλυψει τις αναγκες σου.

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι τόσο δύσκολο το να συναρμολογήσεις 5 εξαρτήματα, ακόμα κι αν δεν το έχεις ξανακάνει.

Ακολουθείς πιστά τις οδηγίες και προσέχεις, δεν είναι τίποτα. 

Εφόσον έχεις όρεξη να μάθεις, go for it.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ ρε παιδιά.

Όσον αφορά την επιλογή του hardware δεν υπάρχει πρόβλημα, το /r/buildapc και το pcpartpicker είναι από μόνα τους αρκετή βοήθεια και ο γνωστός που ανέφερα μπορεί να το τσεκάρει. Το πρόβλημα του ήταν ότι μπορεί να καταστρέψω κάτι στην πορεία και να χάσω τα λεφτά μου. Αν πείσω τους γονείς μου και είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όλα καλά.

Δημοσ.

Εφοσον δεν εχεις εμπιερια γιατι να παιδευτεις και να μην εισαι και σιγουρος οτι ολα θα πανε καλα για να κερδισεις μερικα ευρω?

• Like 2
Δημοσ.

αυτο που ρωτας κι εδω που το ρωτας τι απαντηση περιμενες να παρεις?

σαφως και θα σου προτεινουμε να το στησεις εσυ.

ξεκινα καλυτερα με ερωτηση τι υλικο να παρεις λεγοντας για τι χρηση θα το θελεις και τα λεφτα που θα διαθεσεις.

οσον αφορα το στησιμο μετα μπορεις να ρωτησεις οτι θελεις και καποιος θα βρεθει να σε συμβουλεψει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν είναι lego να συναρμολογήσεις και ούτε θα έχεις 100% επιτυχία μόνο άν αρκεστείς στο να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες, ειδικά άν δεν είχες ουδεμία σχέση με ηλεκτρονικά. Αυτό που σε συμβουλεύω εγώ είναι να παρακολουθήσεις κάποιον γνωστό σου που ξέρει (ουσιαστικά να σε επιβλέπει και να σε διορθώνει και μετά να σχοληθείς μόνος σου. Εδώ πάντως θα έχεις την καλύτερη δυνατή βοήθεια για την επιλογή, αφού συμπληρώσεις όπως σου είπε και το τσακάλι την φόρμα  http://www.insomnia.gr/topic/531918-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85/

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ ρε παιδιά.

Όσον αφορά την επιλογή του hardware δεν υπάρχει πρόβλημα, το /r/buildapc και το pcpartpicker είναι από μόνα τους αρκετή βοήθεια και ο γνωστός που ανέφερα μπορεί να το τσεκάρει. Το πρόβλημα του ήταν ότι μπορεί να καταστρέψω κάτι στην πορεία και να χάσω τα λεφτά μου. Αν πείσω τους γονείς μου και είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όλα καλά.

ο βαθμος κινδυνου εξαρταται απο εσενα και πως θα το χειριστεις.

δεν μπορουμε να σου εγγυηθουμε κατι πανω σε αυτο.

Εφοσον δεν εχεις εμπιερια γιατι να παιδευτεις και να μην εισαι και σιγουρος οτι ολα θα πανε καλα για να κερδισεις μερικα ευρω?

για την αποκτηση εμπειριας ισως και την χαρα της δημιουργειας.

το οικονομικο αλλωστε απο οτι λεει οι γονεις το καλυπτουν.

Δημοσ.

Ξέρω ήδη τι hardware θα πάρω, έχω ελέγξει compatibility, performance κλπ.

Δεν είναι lego να συναρμολογήσεις κοι ούτε θα έχεις 100% επιτυχία μόνο άν αρκεστείς στο να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες, ειδικά άν δεν είχες ουδεμία σχέση με ηλεκτρονικά. 

Τι μπορεί να πάει τόσο στραβά, υποθέτοντας ότι δεν είμαι τελείως ηλίθιος; Ίσως μπορώ να βρω κάποιον γνωστό που ξέρει να με βοηθήσει πάντως.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν χάνεις κάτι να παραθέσεις εδώ το υλικό που έχεις επιλέξει, μόνο θα κερδίσεις. Κάνε ένα κόπο και πες μας.

Δημοσ.

Ξέρω ήδη τι hardware θα πάρω, έχω ελέγξει compatibility, performance κλπ.

Τι μπορεί να πάει τόσο στραβά, υποθέτοντας ότι δεν είμαι τελείως ηλίθιος; Ίσως μπορώ να βρω κάποιον γνωστό που ξέρει να με βοηθήσει πάντως.

Αφού έχεις ήδη διαλέξει το hardware, παράθεσέ το εδώ να σου πούμε και εμείς μια γνώμη για τυχόν αλλαγές!

EDIT: Με πρόλαβε ο radiohead :)

Στατικός ηλεκτρισμός (αν δεν έχεις γηωθεί) αν και δεν έχω ακούσει περίπτωση που έπαθε κάποιο κομμάτι κάτι από αυτό, να βάλεις λάθος τον επεξεργαστή ή να μην τον "κουμπώσεις σωστά", έτσι πρόχειρα.

Υπάρχουν αρκετά αναλυτικά βίντεο στο YouTube.. Δες τα, ακόμη και στα ελληνικά!

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: Γύρω στα 800-850€

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : Κυρίως για gaming.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Έχω ήδη την εξής οθόνη. http://www.lg.com/us/commercial/lcd-computer-monitors/lg-22MC37D-B

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι.

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

Μάλλον θα ψάξω για τις πιο ανταγωνιστικές τιμές στο skroutz.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Όπως ανέφερα, προτιμώ να το στήσω ο ίδιος.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Έχω ήδη ένα αχρησιμοποίητο κλειδί Windows 7.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού 

Πιθανώς θα κάνω αναβαθμίσεις, αλλά δεν νομίζω να πάω για sli/crossfire.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

Όχι.

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

Ούτε.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Τίποτα.

Επεξ: Ελπίζω να βολεύει το pcpartpicker: http://pcpartpicker.com/p/Y6Rwr7

Πώς είναι αυτό; Μήπως να ανεβάσω καινούριο post?

Δημοσ.

αν υποθεταμε οτι εισαι τελειως ηλιθιος θα σου λεγαμε να μην το κανεις.

αν τωρα κι εσυ δεν εισαι σιγουρος αλλα το υποθετεις τι να πω?

παντως πολλα μπορει να συμβουν απλως γιατι θα εισαι απροσεκτος η τσαπατσουλης.

εχεις εμπειρια καθολου απο ηλεκτρονικα?

Επισκέπτης
Δημοσ.

μια χαρά είναι, μόνο συμπλήρωσε αυτά που έχεις ήδη επιλέξει.

Δημοσ.

Κατα την αποψη μου δεν χρειαζεται εμπειρια στα ηλεκτρονικα. Να δεις 10 βιντεακια συναρμολογησης απο ατομα που τα εξηγουν ομορφα χρειαζεται και να μην εισαι πολυ χαζος.

Εδω κυκλοφορουν βιντεο που συναρμολογουν 5χρονα, η γυναικες ασχετες τελειως με τον τομεα, απλα με την καθοδηγηση ενος εμπειρου.

Αν κατσεις και δεις πολλα βιντεακια δεν θα εχεις θεμα. Το πιο επικινδυνο κομματι ειναι η τοποθετηση του επεξεργαστη στην μητρικη. Αν δεν κανεις εκει την ζημια, ειναι λιγο δυσκολο να την κανεις αλλου εφοσον εισαι προσεκτικος (gentle κινησεις δηλαδη).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...