Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο forum, εχω ψαξει πολυ στο internet αλλα δυστυχως δεν μπορω να βγαλω ακρη.

Το σεναριο ειναι το εξης: υπαρχει ενας nas4free server και θελω να εχω προσβαση στα αρχεια του απο το εξωτερικο δικτυο εκτος του τοπικου που εχω ετσι κι αλλιως.

Αρχικα να σας πω οτι χρησιμοποιω default gateway το ρουτερακι του οτε σαν 192.168.1.1 και μετα απο αυτο εχω ενα mikrotik router 192.168.10.1 και πανω σε αυτο το δικτυο 192.168.10.0 δηλαδη εχω τα παντα οπως καμερες σερβερ συσκευες κ.α.

Στις ρυθμισεις του mikrotik IP->Firewall->NAT rules εχω φτιαξει αρκετους πχ για τις καμερες και μπαινω απομακρισμενα αφου εχω ανοιξει καποιες πορτες και ειναι οκ.

Οσο αναφορα ομως την απομακρισμενη συνδεση ftp δεν εχω προσβαση.

Κανοντας port checking στην πορτα 21 που ειναι default για την ftp μου λεει οτι ειναι κλειστη εχοντας φτιαξει rule.

Σαν service ftp στον nas4free το εχω ενεργοποιησει στην πορτα 21 και επισης στο firewall εχω κανει allow τα tcp request στην πορτα 21.

Με το winSCP που χρησιμοποιω σαν ftp client οταν πληκτρολογω 192.168.10.3 μεσα απο το τοπικο δικτυο και βαζοντας στοιχεια χρηστη που εχω δηλωσει στον nas4free μπαινω κανονικα. Απο εξωτερικο δικτυο που εχω δωσει την public ip μου με ενα ddns ομως δεν μπορω να μπω.

Αν καποιος εχει ασχοληθει ποτε με κατι παρομοιο και εχει χρονο θα χαρω να ειχα καποιες απαντησεις.

++++προσθετω οτι απο εξωτερικο δικτυο το σφαλμα που παιρνω ειναι οτι ο server απερριψε ενεργα το αιτημα για συνδεση.

Φιλικα,

Παναγιωτης

Δημοσ.

Μήπως στην μπλοκάρει ο ISP την port 21;

Δοκίμασε να αντιστοιχήσεις προσωρινά μια εξωτερική πόρτα που ξέρεις ότι δουλεύει (π.χ. μιας κάμερας) με την εσωτερική πόρτα 21 του FTP και δες αν συνδέεται.

Δημοσ.

Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση, μετά από τόσο ψάξιμο έχω καταλήξει ότι φταίει αυτό. Θα πάρω τον ΟΤΕ την Δευτέρα να μπω στο myotenet μήπως υπάρχουν ρυθμίσεις από εκεί.

Ποια πόρτα μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί της 21 για ftp;

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε δεν χρησιμοποιείται στο δίκτυο σου. Καλύτερα επέλεξε μία non-standard port, δηλ. που δεν χρησιμοποίεται ευρέως. Π.χ. η 80 χρησιμοποιείται από ολους τους http web servers οπότε μην βάλεις αυτή. Για να είσαι πιο σίγουρος, να βάλεις μία τυχαία από 30000 και πάνω αλλά δεν ξέρω αν τις κόβει το firewall του ΟΤΕ.

Θεωρώ ότι αν μιλήσεις μαζί τους θα στην ξεμπλοκάρουν την 21. Καλύτερα βέβαια και πάλι να χρησιμοποιήσεις μια τυχαία πόρτα αντί τις 21, για να μην έχεις πρόβλημα με ξένους χρήστες που θα προσπαθούν να μπουν στον FTP Server σου.

Δημοσ.

Θα κοιταξω τι γινετε με την πορτα 21 απο το profile του ΟΤΕ αν ειναι οντως κλειστη και την μποκαρουν τα εχω κανει ολα σωστα απλα ειναι θεμα δικο τους.

Θα δοκιμασω ομως και καποια αλλη πορτα.

Ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

Εχω φτιαξει ενα account στο no-ip.com και δουλευει κανονικα οσο αναφορα καμερες και κατι αλλα.

Δημοσ.

Αν δεν ειναι η αυξημενη ασφαλεια στον ΟΤΕ ποσταρε μια το cofiguration firewall εδω μετα

ip firewall print

ip firewall nat print

ip firewall mangle print

Δημοσ.

οκ μετα απο επικοινωνια οντως αυτες οι πορτες μπλοκαρονται απο τον ΟΤΕ, θα δοκιμασω οπως μου ειπατε μια αλλη πορτα, αν παλι δεν δουλεψει θα ποσταρω το setup του mikrotik.

Δημοσ.

Λοιπον τελικα με αλλαγη πορτας για το ftp δουλευει κανονικα σε μια πανω απο το 1000+, βεβαια πρεπει να γινουν αλλαγη και στις ρυθμισεις μεσα στο nas4free για να δουλεψει δεν αρκει μονο το firewall του mikrotik.

Επισης ερωτηση, πως μπορω να κανω terminate το ftp session απο την πλευρα του server.

Δηλαδη καποιος τραβαει ενα αρχειο απο τον σερβερ και θελω να τον κοψω εστω οχι μονιμα σβηνοντας τα username/pass που εχω ορισει στο nass4free groups.

Δημοσ.

Δεν με καταλαβες, εννοουσα πως μπορω να κανω ftp monitoring να βλεπω ποιος ειναι συνδεδεμενος ποσο τραβαει κλπ.

Δημοσ.

Δε βλεπω αλλο τροπο απο το να εισαι μπροστα στο server τη δεδομενη στιγμη. Αν δεν εισαι μπορεις με καποιο remote sotware του τυπου teamviewer

Δημοσ.

τελικα βρηκα απο τα advanced settings στην καρτελα ftp, σου δειχνει ποιος χρηστης ειναι συνδεδεμενος σε ποιο directory κλπ κλπ.

ευχαριστω πολυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...