*nenya* Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Κοιτάω και σκέφτομαι πόση ώρα τον βαρύγδουπο τίτλο, βιβλίο που να με έχει κάνει να αναθεωρήσω την άποψή μου για τη ζωή...χμμμ... Έχω διαβάσει πολλά βιβλία αλλά όχι κάτι να μου αλλάξει την άποψη ότι θα ζω για λίγο σ'αυτόν τον σκατένιο κόσμο, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κενοί και η προσπάθεια μου να αλλάξω κάτι προς το καλύτερο θα χάνεται σε έναν ωκεανό μαλακισμενης νοοτροπίας βαθιά ριζωμένης από γενιά σε γενιά. [Και ωστόσο -η ανώμαλη- με βλέπω να συνεχίζω να προσπαθώ.] Οπότε όχι, δεν μ'έχει οδηγήσει κάποιο βιβλίο στην αναθεώρηση της στάσης ζωής, αλλά θέλω ν'αναφέρω ένα βιβλίο που μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, θα το θυμάμαι πάντα σαν one of the good reads out there, και το είχα διαβάσει στα φοιτητικά χρόνια, πρώτο έτος: το 'The Waves' της Virginia Woolf. Είναι κάτι μεταξύ πεζού και ποιήματος, the lines are blurred, και μιλάει κυρίως περί φιλίας, πώς οι ζωές μας μπλέκονται και τί μονοπάτια μπορεί να πάρουν, και ποσά πράγματα κρυβονται πίσω από ένα πρόσωπο που νομίζαμε ότι το ξέραμε 100% αλλά τελικά δεν ξέραμε ούτε το 5%. Και βιαζόμαστε να κρίνουμε βλέποντας μόνο την επιφάνεια των ανθρώπων... 1
Backpacker Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Η Ασκητική του Καζαντζάκη. Αν ο κόσμος διάβαζε αυτό αντί για Βιβλους-Κοράνια και Ταλμούδ θα ηταν πολυ καλύτερος. Είναι κατι παραπάνω από βιβλίο..΄.η πνευματικότητα του ειναι κατι το μοναδικό. 3
DDevil Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 http://www.politeianet.gr/books/greene-robert-esoptron-dunami-147429 αυτό ειχα διαβασει το 2008 και το έχω κρατημενο στην βιβλιοθηκη μου πάντα σαν βιβλο. Συνεχώς υποψη το ευρετηριο του. Πιστευω εχει αρκετές περιπτώσεις που αν κάποιος αντιμετωπιζει προβλήματα μπορει να ανατρέξει στην κάθε περιπτωση ή νομο και να δει τι πρέπει να κάνει. Στο τελευταιο νομο γραφει ότι τελικά θα πρεπει οι ιδιοι να επαναπροσδιορίζουμε την θέση μας μεσα στην κοινωνια και τη χρονικη περιοδο που ζουμε. Όλα οσα μάθαμε και διαβάσαμε θα βοηθησουν να έχουμε μια καλη κριση. Πιστευω είναι ένα πολύ ωραιο πληρες και κυριως ρεαλιστικο βιβλιο που σκοπο έχει να σε κάνει οντως να πετυχεις κάποια πραγματα χωρις να σου χαιδευει τα αυτια και να σου παρουσιαζει κοσμους που δεν υπάρχουν. Το εντυπωσιακο είναι ότι διαβαζοντας αυτό το βιβλιο παιρνεις γνωσεις και από άλλους τομεις όπως η Ιστορια η Ψυχολογια ακομα και η αισθητικη. Κάθε νομος έχει ιστορικα παραδείγματα από εκεινους που δεν τον σεβάστηκαν και καταστράφηκαν και από εκεινους που τον τηρησαν και συνεχισαν την πορεια τους. Επισης κάθε νομος έχει και το αντιστροφο του νομου στη τελευταια σελιδα κάθε ενοτητας για να δεις τι μπορει να γινει αμα εφαρμοσεις το νομο και τι συνεπειες μπορει να υπάρξουν το εντυπωσιακο με κάποιους νομους είναι ότι δεν έχουν αντιστροφο πχ ο 19 πιστευω είναι μεγάλη βαση για πολλα πράγματα διοτι ξέροντας με ποιον έχεις να κάνεις ελεγχεις το αποτέλεσμα εκ των προτέρων διοτι επιλέγεις κάποιον με τον οποιο μπορεις να κανεις αυτό που θέλεις να γινει. 1
Captn Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Όλα, αυτουνού... σε εκανε να πεις οτι humanity is overrated?
Miracle Worker Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Το ηλεκτρικό πρόβατο (Do androids dream of electic sheep?), του Philip Dick. 1
ALLisCHAOS Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 http://www.politeianet.gr/books/greene-robert-esoptron-dunami-147429 ΝΟΜΟΣ 6ος ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΟΜΟΣ 7ος ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ γκουχου γκουχου.. 2
pappous_soulis Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 http://www.politeianet.gr/books/greene-robert-esoptron-dunami-147429 Αν κρίνω απ'τα περιεχόμενα, ο τύπος που το'γραψε είναι ψυχοπαθής. 3
evabb Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Να διαβάσεις τη Θεία Κωμωδία σε μετάφραση Καζαντζάκη. Κερνάω εγώ τα λοναρίντ μετά. Πού το βρίσκουμε αυτό; Για να απαντήσω και στο θέμα για μένα ήταν το Brave New world.
Bspus Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 http://www.politeianet.gr/books/greene-robert-esoptron-dunami-147429 αυτό ειχα διαβασει το 2008 και το έχω κρατημενο στην βιβλιοθηκη μου πάντα σαν βιβλο. Συνεχώς υποψη το ευρετηριο του. Πιστευω εχει αρκετές περιπτώσεις που αν κάποιος αντιμετωπιζει προβλήματα μπορει να ανατρέξει στην κάθε περιπτωση ή νομο και να δει τι πρέπει να κάνει. Το βιβλιο ειναι οντως καταπληκτικο και σκεφτομουν να το γραψω και εγω στο thread. Δυστυχως ειναι πολυ ευκολο να το παρεξηγησει καποιος διαβαζοντας τον τιτλο και την περιληψη ή τους τιτλους των κεφαλαιων. Γι αυτο καταλαβαινω απολυτα τα σχολια που ακολουθησαν. Εχω διαβασει και αλλα δυο απο τον ιδιο (Mastery και the 33 strategies of war) που ειναι στο ιδιο στυλ γραψιματος και διαβαζονται ευχαριστα αλλα ουτε πλησιαζουν την ποιοτητα του προηγουμενου. 2
DDevil Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Το βιβλιο ειναι οντως καταπληκτικο και σκεφτομουν να το γραψω και εγω στο thread. Δυστυχως ειναι πολυ ευκολο να το παρεξηγησει καποιος διαβαζοντας τον τιτλο και την περιληψη ή τους τιτλους των κεφαλαιων. Γι αυτο καταλαβαινω απολυτα τα σχολια που ακολουθησαν. Εχω διαβασει και αλλα δυο απο τον ιδιο (Mastery και the 33 strategies of war) που ειναι στο ιδιο στυλ γραψιματος και διαβαζονται ευχαριστα αλλα ουτε πλησιαζουν την ποιοτητα του προηγουμενου. Εντάξει ο καθενας με τη γνώμη του. Πάντως έχει πληθώρα ιστορικών παραδειγμάτων και την αναλυει με βάση τον κάθε νομο! ΝΟΜΟΣ 6ος ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΟΜΟΣ 7ος ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΕΣΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ γκουχου γκουχου.. Καταρχην στον Νομο 6 ολους αυτους τους μαϊντανους που βλέπεις κατα καιρους να κανουν δηλωσεις και στην πολιτική και αλλου για αυτο το λογο τους κάνουν. 1
katergaris79 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 τα πάντα όλα και τίποτα.... Γι' αυτό μπήκα να γράψω κι εγώ! 1
Lucifer Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Πού το βρίσκουμε αυτό; Για να απαντήσω και στο θέμα για μένα ήταν το Brave New world. http://www.public.gr/product/books/greek-books/literature/poetry/i-theia-komodia/prod4800080pp/ Εγώ το έχω σε μια έκδοση του 1954, αλλά ίδιο πράμα. Επίσης με μια γρήγορη που έκανα, δεν το βρήκα pdf.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα