apostolisR Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Υπάρχει ένα μονόζυγο τοίχου και θέλω να το βάλω σε τοίχο απο τούβλο. Τι είδους ούπα πιστεύετε θα αντέξουν έως και 100 κιλά βάρος στη τελική;
VasKag Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Για τουβλο, παρε τα λευκα με την εξωτερικη πατουρα. Απο 8αρια και πανω εισαι νομιζω καλυμενος. Για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, 10αρια 1
NikosKallithea Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Σε τουβλο ξεχασε το, δεν εχει τετοιες προδιαγραφες το τουβλο 1
idomeneas7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Παρε ενα πόρτας χωρις βιδες να μην καταστρεψεις το σπιτι. 1
maik42 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 εξαρταται παντα και απο τα ποσα στριφωνια στερεωνετε η καθε "πλευρα" του μονοζυγου στον τοιχο. συνηθως εινα απο 3 σε καθε μερια. με 10αρες ουπες εισαι μια χαρα. (αρκει να χωραει το στριφωνι απο την τρυπα της βασης)
kfyros Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 100 κιλά;Καταρχήν έλεγξε αν το μονόζυγο έχει προδιαγραφές για τέτοιο βάρος. Φαντάζομαι εννοείς μονόζυγο με χειρολαβές και όχι απλή σωλήνα.Αν αντέχει το βάρος, μόνο σε μπετό μπορεί να βιδωθεί με ούπα μπετού για τέτοιο βάρος.Βέβαια , γενικά, απαγορεύεται να τρυπάς μπετό γιατί επηρεάζει τη στατικότητα του κτιρίου..Κανονικά για τέτοιο βάρος, αν δεν είναι από τοίχο σε τοίχο , θες μονόζυγο γυμναστηρίου (μηχάνημα με σκελετό που πατάει στο πάτωμα).Καλύτερα πάρε κανένα γερό μονόζυγο σωλήνα για τοίχο με τοίχο , που να κάνει για αυτό το βάρος , και βάλτο σε κανένα διάδρομο με τρία στριφόνια δεκάρια για τούβλο σε κάθε ένα από τους δύο αντικρυστούς τοίχους που θα πατάει (με προσοχή τα ρεύματα που τυχόν περνάνε από εκεί και τα πρεβάζια).. Για να αντέχει τέτοιο βάρος πρέπει να έχει και τέτοιες βάσεις..Επίσης, ξέχνα τα μονόζυγα πόρτας και τα μονόζυγα σωλήνα με βεντούζες που σφηνώνουν σε κάσες ή διαδρόμους.Θα διαλύσεις τις πόρτες, τις κάσες , ή θα χτυπήσεις όταν θα ξεβεντουζάρουν.
idomeneas7 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μια χαρα ειναι αυτα που βεντουζαρουν. Ο στυλος pole dance που βεντουζαρει αντεχει πολύ πάνω από 100 κιλά (3 άτομα πάνω ταυτόχρονα) και δεν εχει κανενα προβλημα να τον βγαζεις και να τον ξαναβαζεις χωρις να χαλαει τιποτα. Ενα αξιοπρεπες μονοζυγο πορτας ειναι αντιστοιχο. 1
menostospitimou Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Και εγώ πιστεύω το μονόζυγο-βεντούζα λογικά θα σε καλύψει. Ίσα-ίσα, αλλά θα είναι πολύ πιό γερό από ένα βιδωτό, το ποίο θα μεταφέρει δυναμικά φορτία με ανορθόδοξο τρόπο σε πολύ λιγότερη επιφάνεια ενός ψαθυρού υλικού. Δηλαδή δεν θα πρότεινα τοίχου. Άλλωστε όπως και να τρυπήσεις τον τοίχο, θα έχεις μια φέτα ούτε πέντε χιλιοστών τούβλο για να στηρίξει το βάρος σου (και μάλιστα εφελκυστικά), εκτός αν βάλεις ένα σωρό τρύπες και στόκο/τσιμέντο.
agamoi-thytai Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μια χαρα ειναι αυτα που βεντουζαρουν. Ο στυλος pole dance που βεντουζαρει αντεχει πολύ πάνω από 100 κιλά (3 άτομα πάνω ταυτόχρονα) και δεν εχει κανενα προβλημα να τον βγαζεις και να τον ξαναβαζεις χωρις να χαλαει τιποτα. Ενα αξιοπρεπες μονοζυγο πορτας ειναι αντιστοιχο. Πες μου ότι και συ κάνεις poll dancing ως άθλημα.... 1
idomeneas7 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 'Εκανα ως χόμπι και περιμένω το ανάλογο δούλεμα. Φαντάζομαι είναι διαφορετικό απο το αν έκανα ως άθλημα ε? 1
NikosKallithea Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μια χαρα ειναι αυτα που βεντουζαρουν. Ο στυλος pole dance που βεντουζαρει αντεχει πολύ πάνω από 100 κιλά (3 άτομα πάνω ταυτόχρονα) και δεν εχει κανενα προβλημα να τον βγαζεις και να τον ξαναβαζεις χωρις να χαλαει τιποτα. Ενα αξιοπρεπες μονοζυγο πορτας ειναι αντιστοιχο. Εχει σημασία σε τι κατασκευής ειναι η πόρτας που θα το βαλεις, αν ειναι αυτες οι παλιές οι βαφομενες με τον ξύλινο κούφωμα ναι κανει, αν ομως το σπιτι ειναι σύγχρονο και οι πόρτες ειναι απο καπλαμά, τοτε υπάρχει κίνδυνος να φυγει και η πόρτα και το κούφωμα και οι σοβάδες. 1
idomeneas7 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δεν εχω ιδέα από πόρτες. Εμας ειναι κατι απλες λευκες 15ετίας και μια χαρα αντεχουν.
apostolisR Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Ναι το ότι το τούβλο δεν είναι πολύ γερό υλικό για τέτοιες καταστάσεις, το γνωρίζω όντως. Τελικά ποια ούπα όμως κάνουν για τούβλο; Πλαστικά, μεταλλικά κλπ. κλπ. Οι κάσες που έχω σπίτι, δεν κάνουν για βεντουζαρίσματα δυστυχώς. Για τουβλο, παρε τα λευκα με την εξωτερικη πατουρα. Απο 8αρια και πανω εισαι νομιζω καλυμενος. Για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, 10αρια Ποια είναι αυτά; μπερδεύτηκα φίλος. Μπορείς να μου στείλεις μια φωτο απο γκούγκλ αν δεν είναι κόπος; Θενκς
menostospitimou Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Τελικά ποια ούπα όμως κάνουν για τούβλο; Απ'όσο ξέρω δεν μπορείς να βάλεις ούπα σε τούβλο. Μόνο σε μπετό. Εκτός ίσως αν το τούβλο είναι συμπαγές (που αποκλείεται σε μοντέρνο ελληνικό σπίτι, και πάλι δεν ξέρω αν κάνει). Όσο για το κούφωμα τουλάχιστον εγώ αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο
nosstrom Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα παιδιά εχω 2 βάσεις ηχείων που θέλω να βάλω στο ταβάνι , το συνολικό βάρος του ηχείου με τη βάση είναι 3.5 κιλα , αν χρησιμοποιήσω 6ρια ούπα είναι οκ ; Η να βάλω 8ρια ; Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα