Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ελπίζω να είμαι στο σωστό μέρος και να μην παραβιάζω κάποιον κανονισμό.

Σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο pc και ψάχνοντας σε διάφορα καταστήματα για hardware βλέπω ότι οι τιμές Ελλάδα-εξωτερικό έχουν μεγάλη διαφορά. Στο γερμανικό mindfactory.de π.χ. για hardware γύρω στα 900€, ακόμα και με 60€ μεταφορικά η τελική τιμή βγαίνει χαμηλότερη απ' ότι στα φθηνότερα sites του skroutz.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι μήπως υπάρχουν "κρυμμένες" χρεώσεις που δεν αναγράφονται στο site τους. Πρώτον, υποθέτω ότι μέσα στην Ε.Ε. δεν υπάρχουν χρεώσεις για τελωνείο, σωστά; Δεύτερον, όσον αφορά τη φορολογία, το mindfactory προσθέτει στην τιμή 19% γερμανικό Φ.Π.Α.. Αυτό ισχύει, ή επειδή παραγγέλνω στην Ελλάδα θα χρεωθώ με ελληνικό Φ.Π.Α.; Τέλος, στην πληρωμή δέχονται μόνο κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό περιλαμβάνει επιπλέον χρέωση εκ μέρους της τράπεζας; Με λίγα λόγια, η τιμή του Hardware, ο γερμανικός Φ.Π.Α. 19% και τα έξοδα αποστολής θα είναι τα μόνα έξοδα; Αν ναι, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να μην αγοράσω από το εξωτερικό;

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Καλώς όρισες στο forum.

Έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα μπορείς να βρεις καλές τιμές για το στήσιμο ενός desktop, αλλά αυτές είναι προσωπικές επιλογές.

Στην ΕΕ δεν υπάρχουν τελωνειακές διατυπώσεις. Για τον ΦΠΑ πρέπει να γνωρίζεις ότι εάν ο πωλητής έχει (και) ελληνικό ΑΦΜ, όπως πχ το Amazon, χρεώνει τον ελληνικό ΦΠΑ στο τέλος, αλλά αυτό θα το διαπιστώσεις πριν εκτελέσεις την παραγγελία.

Δημοσ.

Καλώς όρισες στο forum.

Έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα μπορείς να βρεις καλές τιμές για το στήσιμο ενός desktop, αλλά αυτές είναι προσωπικές επιλογές.

Στην ΕΕ δεν υπάρχουν τελωνειακές διατυπώσεις. Για τον ΦΠΑ πρέπει να γνωρίζεις ότι εάν ο πωλητής έχει (και) ελληνικό ΑΦΜ, όπως πχ το Amazon, χρεώνει τον ελληνικό ΦΠΑ στο τέλος, αλλά αυτό θα το διαπιστώσεις πριν εκτελέσεις την παραγγελία.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Όσον αφορά την τραπεζική κατάθεση, υπάρχει εκεί επιπλέον χρέωση; Συγγνώμη που επιμένω, απλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι αν π.χ. το γερμανικό κατάστημα μου δίνει τελική τιμή 800€, αυτή θα είναι και η τιμή που θα πληρώσω.

Δημοσ.

Ο τρόπος πληρωμής που προτείνουν είναι, κατά τη γνώμη μου, απαγορευτικός για αγορά από αυτό το κατάστημα.

Όταν έχει εξαπλωθεί, πλέον, σε όλο σχεδόν τον πλανήτη η προστασία του paypal, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα αγοράσω από κάποιον πωλητή, χωρίς αυτό το πλεονέκτημα.

Εάν επιμείνεις, το ρίσκο είναι αποκλειστικά δικό σου.

• Like 2
Δημοσ.

Ο τρόπος πληρωμής που προτείνουν είναι, κατά τη γνώμη μου, απαγορευτικός για αγορά από αυτό το κατάστημα.

Όταν έχει εξαπλωθεί, πλέον, σε όλο σχεδόν τον πλανήτη η προστασία του paypal, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα αγοράσω από κάποιον πωλητή, χωρίς αυτό το πλεονέκτημα.

Εάν επιμείνεις, το ρίσκο είναι αποκλειστικά δικό σου.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το paypal όμως με τα capital controls?

Δημοσ.

Όχι, κανένα, αν και ξεφεύγουμε από το νήμα.

Μπορεί οι συνδεδεμένες ελληνικές κάρτες να μην περνάνε σε πολλούς πωλητές, αλλά, αν έχεις 1) χρήματα στο balance, αγοράζεις χωρίς κανένα πρόβλημα και 2) συνδεδεμένη μια ή περισσότερες κάρτες εξωτερικού, κάνεις, επίσης, αγορές χωρίς πρόβλημα.

Αλλά, λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στα αντίστοιχα νήματα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Με τα capital control θα έχεις θέμα υπάρχει όριο για να στείλεις συνάλλαγμα σε άλλη χώρα ρώτα την τράπεζα σου, θα χρεωθείς τα έξοδα του εμβασματος (γυρω στα 6 ευρώ νομίζω είναι αν πας σε καταστήμα τράπεζας , μέσω ίντερνετ είναι λιγότερα), έχω ψωνισει αρκετές φορές από minsfactory, σε γενικές γραμμές είναι λίγο αργόι πολλές φορές μπορεί να περάσει και βδομάδα χωρίς να σε ενημερώσουν για την παραγγελία, και ένα σημαντικό μειονέκτημα όσες φορές μίλησα με τι support οι περισσότεροι το επίπεδο τους είναι δημοτικού

Δημοσ.

Μεχρι τα Χριστουγεννα μπορουσες να στειλεις ποσο μεχρι 400 ευρω το μηνα στο εξωτερικο και απο οσο ξερω,αλλα δεν ειμαι σιγουρος 100%,δεν εχει αλλαξει αυτο. Τωρα για Paypal ισχυουν αλλα οπως ειπε ο mak αλλα δεν γνωριζω λεπτομερειες.

Δημοσ.

Το έμβασμα ανέβηκε στα 1000€/μήνα, ανά Customer ID και ανά τράπεζα,  αλλά, για μένα, δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά η αγορά με κατάθεση και όχι χωρίς την κάλυψη paypal, και μάλιστα για τέτοια ποσά.

• Like 1
Δημοσ.

Το έμβασμα ανέβηκε στα 1000€/μήνα, ανά Customer ID και ανά τράπεζα,  αλλά, για μένα, δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά η αγορά με κατάθεση και όχι χωρίς την κάλυψη paypal, και μάλιστα για τέτοια ποσά.

Ναι αλλά το συγκεκριμένο κατάστημα δεν θεωρείται αξιόπιστο;

Δημοσ.

Έγραψα την άποψή μου.

Προσωπικά, δεν θα διέθετα τέτοιο ποσό χωρίς την κάλυψη του paypal, αλλά καθένας αποφασίζει με τα δικά του κριτήρια.

Δημοσ.

Σωστό, τώρα μπήκα στο site και βλέπω ότι έχει επιλογή πληρωμής με Paypal.

Επομένως, ο TS μπορεί να αγοράσει με την κάλυψή του, εάν έχει λογαριασμό, βέβαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...