teo20net Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημέρα. Και εγω ακριβώς το ίδιο θελω να κανω, με την Eisbaer. Μπορείς να βάλεις οτι fitting θέλεις αρκεί να ειναι g1/4. Μπορείς να βάλεις και την gpu στην λουπα αν θέλεις, αυτο βέβαια θα ανεβάσει αρκετά την τιμη, και λες οτι θέλεις κάτι φτηνό! Με cpu/gpu + fittings + tubing, θα πιάσεις 300 ευρώ. Ενώ cpu μόνο γύρω στα 160. Άντε τώρα να σου πω ότι ψήθηκα τόσο πολύ που σκέφτομαι ήδη (και ψάχνω ήδη) να βάλω και 2ο ψυγείο. Στην μελέτη είμαι ακόμη βέβαια γιατί δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα γύρω απο τις αντλίες.
Νυσταγμένος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημέρα. Και εγω ακριβώς το ίδιο θελω να κανω, με την Eisbaer. Μπορείς να βάλεις οτι fitting θέλεις αρκεί να ειναι g1/4. Μπορείς να βάλεις και την gpu στην λουπα αν θέλεις, αυτο βέβαια θα ανεβάσει αρκετά την τιμη, και λες οτι θέλεις κάτι φτηνό! Με cpu/gpu + fittings + tubing, θα πιάσεις 300 ευρώ. Ενώ cpu μόνο γύρω στα 160. Αρχικα μπορει να κανει μονο cpu και μετα να κανει και την gpu.Δεν ειναι απαραιτητο να τα κανει και τα 2 μαζι.
Chocobo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Άντε τώρα να σου πω ότι ψήθηκα τόσο πολύ που σκέφτομαι ήδη (και ψάχνω ήδη) να βάλω και 2ο ψυγείο. Στην μελέτη είμαι ακόμη βέβαια γιατί δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα γύρω απο τις αντλίες. Κοίτα σιγά σιγά το πάσ στο να κάνεις full loop.Οπότε δώσε το κάτι παραπάνω να πάς σε σωστά πράγματα.Το να δώσεις χρήματα σε 2 ψυγεία ακρυλικούς , fittngs κλπ για να είσαι με αντλία μιας aio είναι πεταμένα χρήματα.Η αντλία είναι το πιο βασικό. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Όντως καλύτερα ψάξε μτχ πράγματα πχ μια d5 παίζει κοντά στο 40 με 50 πολλές φορές έτοιμη με καπάκι για να βάλεις ότι fitting θέλεις αν ψάξεις θα βρεις αρκετά πράγματα μτχ και ναι μεν θα βγει λίγο πιο ακριβά αλλά θα στήσεις κάτι πολύ καλύτερο
raxanas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Γεια σας παιδια εχω ενα Phanteks enthoo Pro.Εχει μεσα μια noctua nh d15 στον 5820k και μια 980ti.Εχω αφησει το κατω hdd cage και το πανω το εβγαλα για καλυτερο airflow.Μπροστα φοραει 2x 140 Phanteks SP fans και πισω exhaust 1x140 Phanteks SP.Αν βγάλω το hdd cage,βαλω τον σκληρο στο drive bay και κουμπώσω 1-2 120x noiseblockers κατω και 1-2 πάνω θα δώ διαφορές σε θερμοκρασίες?Με απασχολεί ο ηχος για αυτο ειπα noiseblockers σε χαμηλα rpm.Θα δώ διαφορες 5-6c?Με 29c βαθμους κελσιου θερμοκρασια δωματιου εχω 56c max στην cpu με 4ghz overclock και στην 980ti 69c με μικρο overclock.
Chocobo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Γεια σας παιδια εχω ενα Phanteks enthoo Pro.Εχει μεσα μια noctua nh d15 στον 5820k και μια 980ti.Εχω αφησει το κατω hdd cage και το πανω το εβγαλα για καλυτερο airflow.Μπροστα φοραει 2x 140 Phanteks SP fans και πισω exhaust 1x140 Phanteks SP.Αν βγάλω το hdd cage,βαλω τον σκληρο στο drive bay και κουμπώσω 1-2 120x noiseblockers κατω και 1-2 πάνω θα δώ διαφορές σε θερμοκρασίες?Με απασχολεί ο ηχος για αυτο ειπα noiseblockers σε χαμηλα rpm.Θα δώ διαφορες 5-6c?Με 29c βαθμους κελσιου θερμοκρασια δωματιου εχω 56c max στην cpu με 4ghz overclock και στην 980ti 69c με μικρο overclock. Απο την δική μου εμπειρία.Δεν έχω δει ποτέ διαφορά σε θερμοκρασία απλά επειδή έχω αλλάξει φανάκια(και ας ήταν απο το arctic τον 5 ευρώ στο Noctua τον 30) Eπίσης δεν έχω δει και ποτέ φανάκι να μην κάνει θόρυβο πάνω απο 1200 στροφές.Κάτω απο 1200 βέβαια υπάρχουν διαφορές που πλέον για μένα τις πληρώνεις χρυσάφι. Αν δεις διαφορά πιστεύω θα είναι της τάξης 1-2 βαθμούς αν μιλάμε για ίδες στροφές και αφού βγάλεις το hdd cage. Kάνε την δοκιμή είναι εύκολο,βγάλε απλά το hdd cage και παίξε με αυτους που φοράει τώρα να δείς τι διαφορές θα δείς. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Γεια σας παιδια εχω ενα Phanteks enthoo Pro.Εχει μεσα μια noctua nh d15 στον 5820k και μια 980ti.Εχω αφησει το κατω hdd cage και το πανω το εβγαλα για καλυτερο airflow.Μπροστα φοραει 2x 140 Phanteks SP fans και πισω exhaust 1x140 Phanteks SP.Αν βγάλω το hdd cage,βαλω τον σκληρο στο drive bay και κουμπώσω 1-2 120x noiseblockers κατω και 1-2 πάνω θα δώ διαφορές σε θερμοκρασίες?Με απασχολεί ο ηχος για αυτο ειπα noiseblockers σε χαμηλα rpm.Θα δώ διαφορες 5-6c?Με 29c βαθμους κελσιου θερμοκρασια δωματιου εχω 56c max στην cpu με 4ghz overclock και στην 980ti 69c με μικρο overclock.ίσως δεις 1-2 βαθμούς προς τα κάτω 5-6 βαθμούς πολύ χλωμό να δεις εκτός αν βάλεις κάτι αρκετά δυνατό και βέβαια με αρκετό θόρυβο αλλά και πάλι το θεωρώ αδύνατο 5 βαθμούς απλά αλλάζοντας ανεμιστήρες 1
teo20net Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Όντως καλύτερα ψάξε μτχ πράγματα πχ μια d5 παίζει κοντά στο 40 με 50 πολλές φορές έτοιμη με καπάκι για να βάλεις ότι fitting θέλεις αν ψάξεις θα βρεις αρκετά πράγματα μτχ και ναι μεν θα βγει λίγο πιο ακριβά αλλά θα στήσεις κάτι πολύ καλύτερο Βλέπω online ότι πολλές αντλίες απο AIO (ακόμη και απο πολύ αξιόλογες εταιρίες) έχουν Max Flow rate 70L/Hour ενώ οι αντλίες των custom φτάνουν τα 1500L/Hour. Είναι τόσο τερατώδης η διαφορά; Αν είναι όντως έτσι τότε δεν νομίζω να μπορεί η αντλιούλα απο μια AIO να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε modification του loop και μάλιστα αναρωτιέμαι για την ροή ακόμη και μέσα στην AIO. Πρέπει το υγρό στην ουσία απλά να κουνιέται σε σχέση με μια aftermarket αντλία, όπου υπάρχει κανονική ροή.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Βλέπω online ότι πολλές αντλίες απο AIO (ακόμη και απο πολύ αξιόλογες εταιρίες) έχουν Max Flow rate 70L/Hour ενώ οι αντλίες των custom φτάνουν τα 1500L/Hour. Είναι τόσο τερατώδης η διαφορά; Αν είναι όντως έτσι τότε δεν νομίζω να μπορεί η αντλιούλα απο μια AIO να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε modification του loop και μάλιστα αναρωτιέμαι για την ροή ακόμη και μέσα στην AIO. Πρέπει το υγρό στην ουσία απλά να κουνιέται σε σχέση με μια aftermarket αντλία, όπου υπάρχει κανονική ροή. Αρκουνε τα λίτρα για απλά κυκλώματα, στης αντλίες δεν μετράνε μόνο τα λίτρα ανά ώρα αλλά και η πίεση (head pressure), όσο περισσότερα πράγματα φορτώνεις τόσο πιο πολύ ζορίζεται, μεγάλη ζημιά κάνουν τα γωνιακα ρακορ Την προηγούμενη έκδοση της alphacool eisburg την δούλευα κοντά στο 6μηνο με 3πλο ψυγείο 60μμ και GPS Block alphacool nexxos
VagosM Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Αν περαστεί όλο το κουτί με 3D carbon αυτοκόλλητα λέτε να έχει θέμα με στατικό ηλεκτρισμό και να καεί τίποτε; Πολύ ωραία δουλειά από όλους
teo20net Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Αρκουνε τα λίτρα για απλά κυκλώματα, στης αντλίες δεν μετράνε μόνο τα λίτρα ανά ώρα αλλά και η πίεση (head pressure), όσο περισσότερα πράγματα φορτώνεις τόσο πιο πολύ ζορίζεται, μεγάλη ζημιά κάνουν τα γωνιακα ρακορ Την προηγούμενη έκδοση της alphacool eisburg την δούλευα κοντά στο 6μηνο με 3πλο ψυγείο 60μμ και GPS Block alphacool nexxos Άρα λές η απλή αντλία της Eisbaer να βολέψει με 280 ή 360 ψυγείο για αρχή; Αν περαστεί όλο το κουτί με 3D carbon αυτοκόλλητα λέτε να έχει θέμα με στατικό ηλεκτρισμό και να καεί τίποτε; Πολύ ωραία δουλειά από όλους Το έχω κάνει στο CoolerMaster Elite 430 μου, το οποίο κουβαλούσα συνέχεια σε ταξίδια που έκανα και είχε κάνει σημάδια γύρω γύρω. Δεν το λές άσχημο, είναι καλός τρόπος να το φρεσκάρεις και δεν είχα θέματα με στατικό ηλεκτρισμό απο όσο θυμάμαι.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Άρα λές η απλή αντλία της Eisbaer να βολέψει με 280 ή 360 ψυγείο για αρχή; Το έχω κάνει στο CoolerMaster Elite 430 μου, το οποίο κουβαλούσα συνέχεια σε ταξίδια που έκανα και είχε κάνει σημάδια γύρω γύρω. Δεν το λές άσχημο, είναι καλός τρόπος να το φρεσκάρεις και δεν είχα θέματα με στατικό ηλεκτρισμό απο όσο θυμάμαι. Άμα έχεις σκοπό να δώσεις λεφτά αργότερα δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για ένα aio κιτ τζάμπα λεφτά, καλύτερα κοίτα σε μεταχειρισμενα κομμάτια, μόνο αν βρεις κανένα σετακι έτοιμο με την Eisbaer μαζί με ψυγείο σε αρκετά δελεαστική τιμή τότε θα ίσως αξίζει (εγώ την eisburg 240 την είχα βρει από εδώ μέσα 50 ευρώ και αποφάσισα μετά από 6-7 χρόνια μα ξανά παίξω με νερό
teo20net Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 ...μόνο αν βρεις κανένα σετακι έτοιμο με την Eisbaer μαζί με ψυγείο σε αρκετά δελεαστική τιμή τότε θα ίσως αξίζει (εγώ την eisburg 240 την είχα βρει από εδώ μέσα 50 ευρώ και αποφάσισα μετά από 6-7 χρόνια μα ξανά παίξω με νερό Έτσι ακριβώς ξεκίνησα γιατί την βρήκα φτηνή αλλα μας την πρόλαβε άλλος και τώρα φτου και πάλι απο την αρχή. Αλλά έχω μπεί στο τρυπάκι τώρα και δεν ξέρω αν έχει σωτηρία.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Έτσι ακριβώς ξεκίνησα γιατί την βρήκα φτηνή αλλα μας την πρόλαβε άλλος και τώρα φτου και πάλι απο την αρχή. Αλλά έχω μπεί στο τρυπάκι τώρα και δεν ξέρω αν έχει σωτηρία. Και εγώ από την eisburg ξεκίνησα και έστησα κύκλωμα με 2 3πλα και 2 αντλίες αλλά αναμονή για της rx 490x μαζί με wb γιατί για την nitro που έχω τώρα δεν τεριαζει ούτε το Block της alphacool
driftingcris Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα αλανια Δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο ειναι case modding, αλλα ειχα στησει ολο το πισι πανω σε ενα κομματι ξυλο, και το ειχα κρεμασμενο στον τοιχο. Τα standoff της μητρικης τα ειχα βαλει τερμα ghetto. Εκανα μια μικρη τρυπα με πολυ ψιλο τριπανακι στο ξυλο, και απο πανω καρφωσα τα standoffs. Μετα απο κατι μηνες καποια απο αυτα ειχαν φυγει, και το κατεβασα για να μην πεσει και κλαιω. Θελω να το ξανακανω. Εχει κανεις καμια προταση? Σκεφτομουν να μην βαλω, και στην θεση τους να βαλω ξυλοβιδα τυλιγμενη με μονωτικη ταινια ή κατι τελος παντων(Ακομα πιο ghetto). Ή ισως με μπουλονια τα οποια περνανε απο την πισω μερια, και εχουν παξιμαδια απο την αλλη πλευρα, με μια πλαστικη ροδελα στο τελος Ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα