Shadows Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Kαλησπερα, στο συστημα της υπογραφης με μητρικη μια asus p6t deluxe,εχω προβλημα με το overclock και τρωω συνεχομενα bsod. Συγκεκριμενα οι ρυθμισεις μου ειναι cpu ratio =auto BCLK frequency=180 PCI-E frequency=100 Dram Frequency=1143 UCLK Frequency=2887 qpi link data rate=6496mt/s CPU Voltage – ~1.2v CPU PLL Voltage – 1.80v QPI/DRAM Voltage – 1.2v IOH Voltage- standard voltage IOH PCIE Voltage- standard voltage ICH Voltage-standard voltage DRAM Bus Voltage – 1.62 DRAM DATA REF Voltage on CHA – AutoDRAM CTRL REF Voltage on CHA – AutoDRAM DATA REF Voltage on CHB – AutoDRAM CTRL REF Voltage on CHB – AutoDRAM DATA REF Voltage on CHC – AutoDRAM CTRL REF Voltage on CHC – Auto Ακολουθησα αυτον εδω τον οδηγο http://whirlpool.net.au/wiki/rmp_i7_920_overclocking Το προβλημα ειναι ενω πριν μηνες που ειχα τρεξει τις ιδιες ρυθμισεις και τον ειχα στα 3,8 με καλες θερμοκρασιες για πολλους μηνες(65c full με ψυκτρα cnps 11-x perfoma) Χτες που δοκιμασα παλι να τον ανεβασω στα 3,8 και αφου του κανα στρες τεστ με το occt για κανα 2ωρο,με το που του εβαλα παιχνιδι μου εβγαλε μπλε οθονη clock_watchdog_timeout.Το περιεργο που παρατηρησα πριν βαλω καποιο παιχνιδι ή τον στρεσσαρο,οτι οι θερμοκρασιες ηταν αρκετα υψηλες και μαλιστα μεταξυ στους πυρηνες ειχανε διαφορα μεχρι 10 βαθμους για καποια δευτερολεπτα. Εν ολιγης,μπορω να κανω κατι για να το σταθεροποιησω,δηλαδη να του ανεβασω vcore?Επισης υποψιαζομαι οτι μπορει να φταινε και οι μνημες μου,γιατι εχω 2 στικακια,2gb 1066mhz και ενα 4gb 1333mhz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sarandis Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ρίξε μια ματιά στα codes μήπως βγάλεις άκρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 αδερφέ 1,2 v σε 920 ι7 δύσκολο. Επίσημα η ιντελ δίνει απο 0,8 εως 1,375V. Ανέβασε τη τάση στη επίσημη τιμή απο το κατασκευαστή για αρχή ή auto. Επίσης παραβλέπεις ένα γεγονός. Τα ηλεκτρονικά που απαρτίζουν το κύκλωμα παροχής ρεύματος στον επεξεργαστή δεν έχουν σταθερή συμπεριφορά,κυρίως οι πυκνωτές. Κοινώς οι τιμές που αναγράφονται με τη πάροδο του χρόνου τείνουν να αποκλίνουν. π.χ αν δώσεις στο βιος 1.375v σε 7 χρόνων μητρική μπορεί τελικά στον 920 να φτάσουν λιγότερα οπότε και να έχεις αστάθεια. Αν τώρα πας διορθωτικά και δινεις περισσότερο ρεύμα,θα πιέσεις το ήδη ''γηρασμένο'' υλικό με αποτέλεσμα να το αποτελειώσεις. Καλή διασκέδαση αλλά αν θες τη τεχνική μου άποψη σε μητρική 7 ετίας μείνε στις αυτόματες ρυθίσείς και μαζεψε λεφτά για νέο σετ γιατί το τέλος πλησιάζει χεχεχε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisOP Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 έχε υπόψιν σου ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο ρεύμα θα ζητάει, έμενα ο 950 όταν τον έκανα oc στην αρχή , είχε τα 4ghz με 1,28v , 6 χρονιά σχεδόν μετά έχει φτάσει στο 1.4v Οπότε για αρχή ανέβασε λίγο το vcore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shadows Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια,εξακολουθω να πιστευω οτι οι μνημες μου κανουν θεμα γιατι θελει triple channel,αλλα οπως και να χει δεν αξιζει να το ζορισω προς το παρον,οποτε τον εχω σε στοκ ταχυτητες με vcore 1.00. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα