Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως είναι λίγο χαζή ερώτηση, αλλά γιατί ζεσταίνεις την gpu; Δεν αρκεί απλά να αλλάξεις πάστα; Το λέω επειδή έχω και εγώ πρόβλημα με artifacts και chrasarismata των drivers, υπάρχει περίπτωση ζεσταίνοντας την gpu να διορθωθεί ;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ζέσταμα όπως λες και εσύ, προκαλεί λιώσιμο του solder (καλαι) ανάμεσα σε πυρήνα και pcb ώστε να έρθουν και να ξανακάτσει ο πυρήνας πάνω στο solder αποκτώντας και κάνοντας επαφή και πάλι με την πλακέτα. Αυτό σε μένα μάλλον δημιουργήθηκε είτε απο τα χρονάκια της κάρτας ή απο την επικίνδυνη κλίση που έχει πάρει λόγω της βαριάς ψύκτρας της! Δεν σου προτείνω σε καμία περίπτωση να κανείς reflow εκτός και αν αυτό είναι η τελευταία σου και η πιο φθηνή λύση σου! Υπάρχει πιθανότητα να φτιάξει, όμως υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να το ξαναπάθει σε 2 μήνες!

• Like 1
Δημοσ.

• Eγω ειχα μια gtx 460, οπου ειχα καταντησει Τρυφωνας Σαμαρας απο την κομμωτικη και το πιστολακι.Στην αρχη κραταγε περιπου ενα μηνα μετα, ειχα βαρεθει να ανοιγω το PC και να βγαζω ψυκτρα για ζεσταμα.Στο τελος εφαγε σουτ.

Δημοσ.

• Eγω ειχα μια gtx 460, οπου ειχα καταντησει Τρυφωνας Σαμαρας απο την κομμωτικη και το πιστολακι.Στην αρχη κραταγε περιπου ενα μηνα μετα, ειχα βαρεθει να ανοιγω το PC και να βγαζω ψυκτρ για ζεσταμα.Στο τελος εφαγε σουτ.
Εκλαψα!!! Δεν ξερω ρε, δεν μου παει η καρδια να την αφησω! Θα την προσπαθησω οσο μπορω!
Δημοσ.

Την ξαναέκανα με το πιστολάκι απο την πίσω μεριά 10 λεπτά, αλλά, πρώτον παρατήρησα ότι το πιστολάκι σε εμένα δεν δουλεύει καθώς θέλει μεγαλύτερη θερμοκρασία αποτι βγάζει το πιστολάκι για να λιώσει το καλαι. Δεύτερον την έβαλα στο πισι και κλασσικά τα ίδια αρτιφακτς. Όποτε θα ψαχτω να βρω απο κανα φίλο πιστόλι θερμού αέρα για να έχω μεγαλύτερη θερμοκρασία και πιο σίγουρο αποτέλεσμα. Το reflow με αέρα το κάνουμε μόνο στον πυρήνα ή και στις μνήμες; Στις μνήμες δεν κάνω καθόλου εκτός απο 1 λεπτό την πρώτη φορά. Όπου και την πρώτη φορά με 7:30 λεπτά δούλεψε για λίγο βέβαια!

Δημοσ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: θερμή παράκληση, σε περίπτωση που τελικά ακουληθήσετε την τακτική του "ψησίματος" σε φούρνο και όχι του πιστολιού αέρα, ΜΗΝ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΦΑΓΗΤΟ!!!

Στοιχηματίζω δε θέλετε να βγάλετε καρκίνο από όλα αυτά τα τοξικά υλικά που θα τρώτε στη συνέχεια....

• Like 2
Δημοσ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: θερμή παράκληση, σε περίπτωση που τελικά ακουληθήσετε την τακτική του "ψησίματος" σε φούρνο και όχι του πιστολιού αέρα, ΜΗΝ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΦΑΓΗΤΟ!!!

Στοιχηματίζω δε θέλετε να βγάλετε καρκίνο από όλα αυτά τα τοξικά υλικά που θα τρώτε στη συνέχεια....

Μια Gigabyte 660Ti που έχω δεν είναι πλέον λειτουργική και σκέφτηκα να τη βάλω στο φούρνο που μαγειρεύουμε. Κάπου διάβασα κάτι σχετικό μ' αυτό που λες και τελικά τρόμαξα και δεν την έβαλα. 

Δημοσ.

Όλοι μας έχουμε μία ξεχασμένη κάρτα εκτός εγγύησης που δε θα μας χάλαγε να πειραματιζόμαστε λίγο επάνω της.Αλλά προσοχή, όχι στον οικιακό φούρνο που τρώμε!Οι αναθυμιάσεις από όλα αυτά τα υλικά δεν είναι για να παίζεις.Εάν έχεις κανά φουρνάκι από φοιτητής ξέρω γω ή οτιδήποτε άλλο, καλώς.Όχι όμως να δηλητηριαστούμε για να κάνουμε μια δοκιμή.Το τονίζω μπάς και κανείς δεν το έχει κατά νου, διόλου απίθανο...

Δημοσ.

Aσε δε πάει έτσι να σου πώ ενα όνομα, ΑΜD 4870X2, όταν ήμουν στο πλαίσιο είχαμε χάσει το λογαριασμό με τα RMA, την άλλαξα 2 φορες γιατι την είχα και εγώ, και κυρίως οι saphire, όλα καλά και μια μέρα black screen.

Εχω ακόμα μια reflowed που δουλεύει

Δημοσ.

Τι να πω και γω που την καρτα του τιτλου την εκαψε το τροφοδοτικο (Evga g2 750w) το οποιο εσκασε και παρεσυρε στον θανατο ευτυχως μονο την καρτα γραφικων!

Δημοσ.

Τι να πω και γω που την καρτα του τιτλου την εκαψε το τροφοδοτικο (Evga g2 750w) το οποιο εσκασε και παρεσυρε στον θανατο ευτυχως μονο την καρτα γραφικων!

Πώς ξέρεις ότι την έκαψε το τροφοδοτικό ; 

Δημοσ.

Την δοκιμασα με αλλο τροφοδοτικο, περνει ρευμα κανονικα, αλλα δεν δινει εικονα. Δοκιμασα μετα το πισι με την 4850 και επαιξε κανονικα. Θα δοκιμασω και αλλα "κολπα" μπας και παιξει αλλα μαλλον δεν θα δω φως.

• Moderators
Δημοσ.

Με τόσα ψευτο reflow που έχεις κάνει και πάλι καλά να λες για όσο άντεξε
Δημοσ.

Λες να με βαρεθηκε? Χαχαχ, νταξει σιγα, παλι καλα να λεω που δεν εκαψε καμια μητρικη ή κανα σκληρο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...