Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για να στο κάνω πιο απλό: Από τη μία έχουμε την επίσημη θέση και τα αποτελέσματα τής πολυετούς έρευνας μιας ομάδας επιστημόνων, υπό την επίβλεψη ενός καρδιολόγου και από την άλλη έχουμε τη ...δική σου(!) και τής κυρίας «μηνατμιζετεδιοτιθατοκλεισωτομαγαζάκι».

Και του εθνικού ινστιτούτου υγείας:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4363846/

οπότε οι υπόλοιποι που ανέφερες ... δεν πιάνουν μία... Πάμε παρακάτω...

2) Η νικοτίνη, όντως είναι δηλητήριο όπως λες και ξαναλές - λες και δεν το ξέρουμε και περιμένουμε εσένα να μας το μάθεις... - αλλά όχι με τον τρόπο που προσλαμβάνεται από τη χρήση τού η/τ (εισπνοή νικοτινούχου υδρατμού). Η νικοτίνη είναι δηλητήριο, αν την ...πιεις (ή αν γεμίσεις μια μπανιέρα και βουτήξεις να μουλιάσεις μέσα της...)

Η νικοτίνη, αυτή καθ' αυτή (ως ουσία), δεν είναι υπαίτια για καμία από τής καταστροφικές για την υγεία συνέπειες ακόμα και τού κανονικού τσιγάρου. Ένοχη είναι, λόγω τού ότι, μέσω τού εθισμού που προκαλεί, σε «αναγκάζει» να συνεχίζεις να καπνίζεις (εφόσον στο τσιγάρο μπορείς να τη βρεις) και να εισάγεις στον οργανισμό σου, όλα τα υπόλοιπα «σκατά» που είτε περιέχονται εξ αρχής στον καπνό και το χαρτί, είτε απελευθερώνονται λόγω τής καύσης τους.

Σε αυτό κάνεις λάθος. Η νικοτίνη, ακόμα και σε συνήθεις ποσότητες δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό:

A study relates lung carcinogenesis by nicotine due to genetic variation in CYP2B6.[44] Its simultaneous exposure with hyperoxia has been found to induce cancer in hamsters.[45] Cotinine has been found to promote lung tumorigenesis by inhibiting anti-apoptotic pathway.[46] Nuclear translocation of ARB1 gene by nicotine has found in proliferation and progression of nonsmall-cell lung cancer.

είναι υπεύθυνη και για τη δημιουργία καρκίνου του πνεύμονα και πολλών άλλων. Επίσης από το διεθνές ινστιντούτο υγείας.

Από τη στιγμή που βρέθηκε ένας τρόπος είτε να καλύψουμε την εξάρτησή μας οι μέχρι πρότινος καπνιστές, είτε να παίρνουμε αντίστοιχη απόλαυση στην καθημερινότητά μας, χωρίς να παίρνουμε αναγκαστικά και τα «σκατά» στα οποία αναφέρθηκα προηγουμένως, είμαστε ευτυχισμένοι. Τόσο απλά.

και ο καρκίνος είναι το "μπόνους" της ευτυχίας... Πολύ καλή ζωή...

Τα παραπάνω είναι τα επίσημα στοιχεία. Πάρε τώρα και τα ανεπίσημα, αυτά τής προσωπικής εμπειρίας και τής παρατήρησης τού «πώς ήμουν και πώς έγινα» :

Σε λίγους μήνες θα συμπληρώσω το 48ο έτος τής ζωής μου. Ήμουν καπνιστής από τα 17 μέχρι τα 44-45 και τα τελευταία 3 περίπου χρόνια είμαι αποκλειστικά χρήστης η/τ. Μόλις από τις δύο πρώτες εβδομάδες απομάκρυνσης από το κάπνισμα και καθιέρωσης τού η/τ, εξαφανίστηκαν από το χάρτη τής ζωής μου τα κάτωθι:

- Βήχας

- Φλέματα

- Κόπωση

- Λαχάνιασμα μετά από λίγες δεκάδες μέτρα βαδίσματος

- Βάρος στο στήθος και πόνος σε κάθε απόπειρα βαθιάς εισπνοής

Παράλληλα, επανήλθε η αίσθηση τής γεύσης, την οποία είχα χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά.

όλα αυτά που σε έκαναν να καταλαβαίνεις ότι κάνει κάτι λάθος. Αυτά που ίσως σε έβαζαν στη διαδικασία να το κόψεις μια για πάντα και να ζήσεις μια κανονική ζωή. Γιατί ένα σωρό άλλα προβλήματα παραμένουν. Ο κίνδυνος καρκίνου δεν πέρασε, το πρόβλημα της αρτηριακής πίεσης κτλ. Κατάφερες να σβήσεις κάποιες από τις εμφανείς παρενέργιες, αλλά όχι το πρόβλημα. Ψυχολογικά και σωματικά έχεις ακόμα την εξάρτηση από τη νικοτίνη και όλες τις επιπτώσεις που πάνε παρέα... Ξαναέγραψα ότι δεν είναι το ίδιο με το τσιγάρο, αλλά μακροπρόθεσμα είναι πιο επικίνδυνο: δεν έχεις συμπτώματα, είσαι εξαρτημένος και εισπνέεις δηλητήριο (κάθε μέρα-όλη μέρα σε μικρές ή και μέτριες ποσότητες).

Στη λίστα που έγραψες τα τρία τελευταία είναι ψευδαίσθηση. Κοβωντας τελείως το κάπνισμα χρειάστηκαν μήνες γυμναστήριο και καθημερινή προσπάθεια για να δω διαφορά... Όχι 2-3 εβδομάδες. Το πνευμόνι ενός χρόνιου καπνιστή αργεί πολύ για να δουλέψει σωστά. Επίσης πού να δεις τη διαφορά αν κόψεις και το άτμισμα σε όσα έγραψες...

Θα πει κάποιος, ότι όλα αυτά συνέβησαν χάρη στο ότι σταμάτησα να καπνίζω και όχι χάρη στο άτμισμα και θα έχει απόλυτο δίκιο. Κοινώς, θα είχα όλο το παραπάνω κέρδος, αν απλά έκοβα το κάπνισμα, χωρίς να καταφύγω σε κάποιο υποκατάστατο. Όντως!

Αν νομίζεις ότι τα παραπάνω επανήλθαν στα επίπεδα κάποιου που έκοψε το κάπνισμα... κάνεις μεγάλο λάθος. Αν (και στο έυχομαι ολόψυχα και με κάθε ειλικρίνεια) κόψεις πραγματικά το κάπνισμα, τότε θα καταλάβεις.

Με τη διαφορά ότι, εγώ προσωπικά τουλάχιστον ...δεν ήθελα να κόψω το τσιγάρο! Ή, για να είμαι ακριβής, δεν ήθελα να στερηθώ την απόλαυση που μού έδινε, συνοδεύοντας αρκετές δραστηριότητες τής καθημερινότητάς μου. Το ήξερα ότι μού κάνει κακό, το ένιωθα στον οργανισμό μου, το έβλεπα στις - ανύπαρκτες - αντοχές μου αλλά, τον καφέ ή το ποτό μου, δε μπορούσα όχι απλά να τα απολαύσω, αλλά ούτε και να τα φανταστώ χωρίς τη συνοδεία τσιγάρου.

Αυτό που ήθελα - και το βρήκα στον πλησιέστερο δυνατό βαθμό στο η/τ - ήταν ένας τρόπος με τον οποίο και την εξάρτησή μου θα κάλυπτα και την επιβάρυνση τής υγείας μου θα ελαχιστοποιούσα, χωρίς να στερηθώ την απόλαυση τού καπνίσματος.

Άρα είναι λογικό να με αντιμετωπίσεις με εχθρικότητα: δεν θέλεις να κόψεις, ξέρεις ότι έχω δίκιο και σε πειράζει. Το ηλ. τσιγάρο σου έδωσε ένα άλλοθι για να μπορείς να συνεχίσεις τη παλιά κακή συνήθεια: σε έκανε να πιστέψεις ότι τώρα δε βλάπτεις τον οργανισμό σου σχεδόν καθόλου. Το ίδιο έκανα κι εγώ όταν κάπνιζα, δε σε κατηγορώ.

Όπως λοιπόν - ίσως - καταλαβαίνεις, μόνο ως κούφια λόγια, προερχόμενα από άτομο αδαές και εμπαθές, μπορώ να αντιμετωπίσω τα πλήρη αβασιμότητας λεγόμενά σου. Τουλάχιστον εγώ, επιλέγω το ποιου τις θέσεις υιοθετώ, σύμφωνα με το ποιος είναι και ποια εχέγγυα έχω για την εγκυρότητα των όσων υποστηρίζει.

Σου έφερα ακλόνητη πηγή αυτών που γράφω.Τώρα θα πρέπει να σκεφτείς μήπως, τελικά, εσύ είσαι αυτό το άτομο που περιγράφεις. Δεν επιλέγεις εσύ φίλε μου, η εξάρτησή σου επιλέγει. Χτίζεις τη ζωή σου γύρω από αυτή και παραδέχτηκες ότι είναι πόλαυση και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτή. Κατάλαβε όμως ότι δεν είμαι απέναντί σου. Ημουν κι εγώ στη θέση σου και δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο. Έλεγα ακριβώς τις ίδιες δικαιολογίες και ήμουν επιθετικός σε όσους μου πρότειναν να κόψω το κάπνισμα/άτμισμα.

Κάνε λοιπόν τις επιλογές σου για τον εαυτό σου, αλλά μην εντυπωσιάζεσαι για το κράξιμο που υφίστασαι όταν γράφεις ωκεανούς ανακριβειών. Αυτά! 

Πιο "κράξιμο" μου λες. Αυτό από έναν που δήλωσε ότι είναι έμπορος ηλ.τσιγάρων; Μήπως από τα 18-19 άτομα που μου έκαναν like στο πρώτο σχόλιό μου (που γράφω τα ίδια πράγματα πιο περιληπτικά); Ή μήπως από εσένα που με αντιμετώπισες εχθρικά; Σου έφερα παραπομπή για όσα γράφω. Δεν είμαι "ισχυρογνώμων" είμαι γνώστης όσων γράφω. Σίγουρα κάνω και λάθη, αλλά  πλειονότητα αυτών που γράφω είναι προϊόν μελέτης. Δέχομαι κάθε τεκμηριωμένη άποψη, αλλά οι περισσότεροι απλά βρίζουν (γενικά όχι μόνο εμένα) όποιον έχει αντίθετη άποψη από τη δική τους... Γι αυτούς λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι.

Ήμουν πολύ συγκρατημένος, όταν σε χαρακτήρισα «ισχυρογνώμονα». Εσύ είσαι τελείως κολλημένο μυαλό! Είδες εσύ κανέναν να βαράει ...ενέσεις νικοτίνης και το αναφέρεις ως επικίνδυνο, ή αμφισβήτησε κανείς ότι η λήψη τής νικοτίνης με το συγκεκριμένο τρόπο (ενδοφλεβίως) είναι επικίνδυνη;

Το μόνο που δε μας είπες ακόμα, είναι ότι είναι επικίνδυνο να την αποθηκεύει κανείς σε νταμιτζάνα των 10 λίτρων, διότι αν τη φάει κατακέφαλα θα τού σπάσει το κρανίο...

...τι διαβάζουμε ρε;;;

Στην ...κατηγορία(!) τού καπνίσματος, το εντάσεις εσύ. Το κάπνισμα, λέγεται «κάπνισμα», όχι λόγω τής νικοτίνης (από πού κι ως πού;;; ) , αλλά λόγω τού ότι εισάγεις στον οργανισμό σου καπνό, ο οποίος είναι προϊόν καύσης.

Στο άτμισμα, ούτε καπνός υπάρχει, ούτε καύση πραγματοποιείται. Κοινώς, λες άλλα αντ' άλλων! Από την αρχή τής εμφάνισής σου στο θέμα, όχι μόνο τώρα...

Ενώ εσύ πάσχεις από ανοιχτό μυαλό...

Αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα;

Έγραψα ότι είναι ισχυρό δηλητήριο και σε μικρές ποσότητες προκαλέι προβλήματα.Το 50% της νικοτίνης από 1 μόλις τσιγάρο μπορεί να σκοτώσει ένα μικρό παιδί, πιστεύεις ότι το 10% δεν προκαλέι κανένα πρόβλημα; Ειδικά όταν το εισπνέεις κάθε μέρα, όλη μέρα; 

Αυτό ήθελα να καταλάβεις στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Εσύ επελεξες το κομμάτι που ήθελες να καταλάβεις, γιατί δε θέλεις να καταλάβεις την αλήθεια... Το "άλλα αντ' άλλων" σου ανήκει δικαιωματικά... Για το "κολλημένο μυαλό" ούτε λόγος... Σου 'εγραψα και παραπάνω ότι δε σε κατηγορώ. Κι εγώ τα ίδια έλεγα...

• Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

...μπλα, μπλα, μπλα...

Γιατρός, καρδιολόγος, εργαζόμενος σε κορυφαίο ελληνικό νοσοκομείο, με το ονοματεπώνυμό του και με το πρόσωπό του δημοσιοποιημένα από τον ίδιο πραγματοποιεί έρευνα εδώ και χρόνια και δηλώνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποστηρίζεις εσύ και οι δήθεν πηγές σου (χωρίς κατινιές μάλιστα, τού τύπου να μιλάει για ...ενδοφλέβια χορήγηση νικοτίνης!)

Αυτός είναι ένας εκ των «υπολοίπων που δεν πιάνουν μία»...

Αυτά που λες λοιπόν, τα αντιμετωπίζω - επιεικώς - ως ανοησίες.

Τα περί ψευδαισθήσεων στα όσα διαπίστωσα στον ίδιο μου τον εαυτό δε, καθώς και την ψυχολογική εμβάθυνση (τρομάρα σου!...) και τα αποφθέγματα τού στυλ «ξέρεις ότι έχω δίκιο και σε πειράζει», ούτε καν με χλευασμό δε μπορώ να τα αντιμετωπίσω. Ακόμα κι αυτός πολύς τους πέφτει. Με γέλιο μέχρι δακρύων, ίσως...

• Like 1
Δημοσ.

Γιατρός, καρδιολόγος, εργαζόμενος σε κορυφαίο ελληνικό νοσοκομείο, με το ονοματεπώνυμό του και με το πρόσωπό του δημοσιοποιημένα από τον ίδιο πραγματοποιεί έρευνα εδώ και χρόνια και δηλώνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποστηρίζεις εσύ και οι δήθεν πηγές σου (χωρίς κατινιές μάλιστα, τού τύπου να μιλάει για ...ενδοφλέβια χορήγηση νικοτίνης!)

Αυτά που λες λοιπόν, τα αντιμετωπίζω - επιεικώς - ως ανοησίες.

Τα περί ψευδαισθήσεων στα όσα διαπίστωσα στον ίδιο μου τον εαυτό δε, καθώς και την ψυχολογική εμβάθυνση (τρομάρα σου!...) και τα αποφθέγματα τού στυλ «ξέρεις ότι έχω δίκιο και σε πειράζει», ούτε καν με χλευασμό δε μπορώ να τα αντιμετωπίσω. Ακόμα κι αυτός πολύς τους πέφτει. Με γέλιο μέχρι δακρύων, ίσως...

Θα με τρελάνεις τελείως;;;;;

Η ΠΗΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΝΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ. Πιο πάνω δεν υπάρχει. Τι γιατρούς και πράσινα άλογα μου τσαμπουνάς;;;;

Το (μπλα μπλα μπλα) που κολάει; Στο "ανοικτό σου μυαλό"; Ούτε καν διάβασες όσα γράφω, άρα μάλλον είσαι και ο τρίτος έμπορος ηλ. τσιγάρων της παρέας...

Η ψυχολογική εμβάθυνση δεν είναι δική μου. Οι αντιδ΄ρασσεις των καπνιστών είναι ακριβώς οι ίδιες. Τις έχω διαβάσει από ειδικούς και πίστεψέ με: δεν πρωτοτύπησες... Ούτε κι εγώ, όταν ήμουν καπνιστής, έλεγα διαφορετικά πράγματα, ούτε και όλοι οι υπόλοιποι καπνιστές...

Τα "περί ψευδαισθήσεων" να πας να τα αναφέρεις σε κάποιον πνευμονολόγο. Να προσέχεις όμως να μην πέσει από την καρέκλα του από τα γέλια, να είσαι κοντά να τον αρπάξεις...

Λυπάμαι αν σου το χαλάω. Μπορεί να είσαι ένα ανεξαρτητο και μοναδικό άτομο, αλλά όταν μιλάμε για τσιγάρο κανένας δεν πρωτοτυπεί... Δεν ατμίζεις επειδή ευχαριστιέσαι το άτμισμα, αλλά επειδή δε μπορείς να χαρείς τη ζωή σου χωρίς αυτό. Διάβασε το παρακάτω βιβλίο και θα καταλάβεις:

https://alexanton.files.wordpress.com/2011/02/cf80cf8ecf82-cebdceb1-ceb1cf80ceb1cebbcebbceb1ceb3ceb5ceafcf84ceb5-ceb1cf80cf8c-cf84cebf-cebaceaccf80cebdceb9cf83cebcceb1-cf80ceb1cebd.pdf

Στην σελίδα 61 και μετά λέει τις δικαιολογίες των καπνιστών και μάντεψε: είναι σε όλους ίδιες!... Για να καταλάβεις τις απαντήσεις θα πρέπει να διαβάσεις πως λειτουργεί το τσιγάρο στον οργανισμό που αναλύεται πιο πριν. Αν το διαβάσεις εσύ θα κερδίσεις... Αν θέλεις να κάνεις πειράματα για να διαπιστώσεις ο ίδιος το πρόβλημα κάνε το εξής απλό:

άτμισε την 2πλάσια ποσοτητα, απ' όσο ατμίζεις συνήθως, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και θα διαπιστώσεις ότι θα νοιώσεις ένα δυσάρεστο συναίσθημα (ίσως να νοιώσεις και άρρωστος). Αυτό συμβαίνει γιατί έβαλες μέσα σου περισσότερη ποσότητα, από το δηλητήριο, απ' όσο αντέχει ο οργανισμός σου. Αυτό θα σου απαντήσει για το πόσο διαφορετικό είναι το άτμισμα από την ενδοφλέβεια χορήγηση νικοτίνης και το πόσο "αθώα" είναι. Το σώμα σου λέει ότι είναι δηλητήριο και το μυαλό σου δε θέλει να το καταλάβει...

Δημοσ.

Αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα;

Έγραψα ότι είναι ισχυρό δηλητήριο και σε μικρές ποσότητες προκαλέι προβλήματα.Το 50% της νικοτίνης από 1 μόλις τσιγάρο μπορεί να σκοτώσει ένα μικρό παιδί, πιστεύεις ότι το 10% δεν προκαλέι κανένα πρόβλημα; Ειδικά όταν το εισπνέεις κάθε μέρα, όλη μέρα; 

Αυτό ήθελα να καταλάβεις στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Εσύ επελεξες το κομμάτι που ήθελες να καταλάβεις, γιατί δε θέλεις να καταλάβεις την αλήθεια... Το "άλλα αντ' άλλων" σου ανήκει δικαιωματικά... Για το "κολλημένο μυαλό" ούτε λόγος... Σου 'εγραψα και παραπάνω ότι δε σε κατηγορώ. Κι εγώ τα ίδια έλεγα...

Έγραψες ή όχι για ενδοφλέβια χορήγηση νικοτίνης; Έγραψες! Πού την είδες τη χορήγηση μ' αυτό τον τρόπο, θα μας πεις; Άσε λοιπόν το τι κατάλαβα εγώ από αυτά που έγραψες και το τι ...πιστεύω. Έγραψες συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία δεν έχουν ούτε την ελάχιστη επαφή με τον τρόπο λήψης τής νικοτίνης μέσω τού η/τ, οπότε η κριτική γίνεται πάνω σε αυτά ακριβώς. Το τι ...υπονοούσες, είναι θέμα δικής σου τρικυμίας εν κρανίω...

Η ΠΗΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΝΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ. Πιο πάνω δεν υπάρχει. Τι γιατρούς και πράσινα άλογα μου τσαμπουνάς;;;;

Το (μπλα μπλα μπλα) που κολάει; Στο "ανοικτό σου μυαλό"; Ούτε καν διάβασες όσα γράφω, άρα μάλλον είσαι και ο τρίτος έμπορος ηλ. τσιγάρων της παρέας...

...και η δική μου πηγή είναι ένας συγκεκριμένος, επώνυμος, Έλληνας - σημαντικό διότι τον καταλαβαίνω με ακρίβεια σε ότι λέει, μια και τα λέει όχι μόνο στη γλώσσα μου, αλλά και με ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο, διότι αυτό τον ενδιαφέρει: να καταλαβαίνει ο κόσμος, όχι να «θολώνει» το μυαλό του, από όρους που δεν κατανοεί - γιατρός, ο οποίος αν βγει και πει ψέματα για το θέμα, ξέρει ότι μπορεί να χάσει ακόμα και την άδεια άσκησης επαγγέλματος (αυτός, προσωπικά, ως άνθρωπος, ως επιστήμων και ως επαγγελματίας).

Τη γνώμη του λοιπόν, τη θεωρώ πολύ πιο έγκυρη από την εκ τού ασφαλούς και απρόσωπη ανακοίνωση τού όποιου ινστιτούτου.

(Ναι ρε μάντη! Έμπορος η/τ είμαι, στο ...Batumi τής Γεωργίας όπου ζω εδώ και εννέα χρόνια και πάω να αυξήσω την πελατεία μου στην Ελλάδα, που την επισκέπτομαι μια φορά στα δύο χρόνια και αν...άϊντεεε! )

Αν θέλεις να κάνεις πειράματα για να διαπιστώσεις ο ίδιος το πρόβλημα κάνε το εξής απλό:

άτμισε την 2πλάσια ποσοτητα, απ' όσο ατμίζεις συνήθως, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και θα διαπιστώσεις ότι θα νοιώσεις ένα δυσάρεστο συναίσθημα (ίσως να νοιώσεις και άρρωστος).

Το «πείραμα» που προτείνεις, το κάνω εδώ και καιρό (πάνω από δύο χρόνια), χωρίς να περιμένω εσένα να μού το πεις: Η δουλειά μου είναι, καλώς ή κακώς, καθιστική και το η/τ το έχω σχεδόν συνεχώς στο στόμα μου, καταναλώνοντας τουλάχιστον 30ml υγρού (περιεκτικότητας 1,2 mg μέχρι πριν από ένα χρόνο και 0,6mg πλέον σε νικοτίνη) ημερησίως. Μάντεψε: Τίποτα από τις τρίχες που τσαμπουνάς δεν έχω νιώσει! Αλλά ξέρω: ψευδαίσθηση είναι κι αυτό...

(...επίσης «ψευδαίσθηση» είναι και τα βάρη που κάνω καθημερινά, καθώς και τα 50-60 χλμ ποδηλασίας μέρα παρά μέρα...)

Δημοσ.

Έγραψες ή όχι για ενδοφλέβια χορήγηση νικοτίνης; Έγραψες! Πού την είδες τη χορήγηση μ' αυτό τον τρόπο, θα μας πεις; Άσε λοιπόν το τι κατάλαβα εγώ από αυτά που έγραψες και το τι ...πιστεύω. Έγραψες συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία δεν έχουν ούτε την ελάχιστη επαφή με τον τρόπο λήψης τής νικοτίνης μέσω τού η/τ, οπότε η κριτική γίνεται πάνω σε αυτά ακριβώς. Το τι ...υπονοούσες, είναι θέμα δικής σου τρικυμίας εν κρανίω...

Αν θέλεις να κάνεις πειράματα για να διαπιστώσεις ο ίδιος το πρόβλημα κάνε το εξής απλό:

άτμισε την 2πλάσια ποσοτητα, απ' όσο ατμίζεις συνήθως, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και θα διαπιστώσεις ότι θα νοιώσεις ένα δυσάρεστο συναίσθημα (ίσως να νοιώσεις και άρρωστος). Αυτό συμβαίνει γιατί έβαλες μέσα σου περισσότερη ποσότητα, από το δηλητήριο, απ' όσο αντέχει ο οργανισμός σου. Αυτό θα σου απαντήσει για το πόσο διαφορετικό είναι το άτμισμα από την ενδοφλέβεια χορήγηση νικοτίνης και το πόσο "αθώα" είναι. Το σώμα σου λέει ότι είναι δηλητήριο και το μυαλό σου δε θέλει να το καταλάβει...

Το τί εννοούσα θα το καταλάβαινε και ένας έφηβος χαμηλομεσαίας ευφυίας, ΑΝ δεν ήταν καπνιστής και απλά προσπαθούσε να καταλάβει αυτό που διαβάζει...

...και η δική μου πηγή είναι ένας συγκεκριμένος, επώνυμος, Έλληνας - σημαντικό διότι τον καταλαβαίνω με ακρίβεια σε ότι λέει, μια και τα λέει όχι μόνο στη γλώσσα μου, αλλά και με ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο, διότι αυτό τον ενδιαφέρει: να καταλαβαίνει ο κόσμος, όχι να «θολώνει» το μυαλό του, από όρους που δεν κατανοεί - γιατρός, ο οποίος αν βγει και πει ψέματα για το θέμα, ξέρει ότι μπορεί να χάσει ακόμα και την άδεια άσκησης επαγγέλματος (αυτός, προσωπικά, ως άνθρωπος, ως επιστήμων και ως επαγγελματίας).

Τη γνώμη του λοιπόν, τη θεωρώ πολύ πιο έγκυρη από την εκ τού ασφαλούς και απρόσωπη ανακοίνωση τού όποιου ινστιτούτου.

Τη θεωρείς εγκυρη γιατί σε συμφέρει. Δεν είναι σε καμία περίπτωση το διεθνές ινστιτούτο υγείας είναι το μέρος που μπαίνουν οι γιατροί που αναφέρεις όταν θέλουν να ενημερωθούν. Αυτό που γράφεις είναι του τύπου: "δεν πιστεύω ότι αυτό που γράφει ο καθηγητής πανεπιστημίου είναι σωστό, γιατί ο δάσκαλος του χωριού μου είπε το αντίθετο"... Πάρε και κατάλαβε. Αυτό το άρθρο που σου έδωσα από το διεθνές ινστιτούτο υγεία προκύπτει από 89 μελετες-συγγράμματα (βρίσκονται στο κάτω μέρος της σελίδας) από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο... Καταλαβαίνεις ότι γράφεις ότι να 'ναι. Όλοι αυτοί είναι γιατροί ή και καθηγητές πανεπιστημίου με πλήρη ευθύνη αυτών που γράφουν, οπότε με συγχωρείς αν δεν λαμβάνω καν υπόψη τί γράφει ο γιατρός σου....

Η τελευταία σου φράση είναι... αστεία (για να το πω ευγενικά...).

Το «πείραμα» που προτείνεις, το κάνω εδώ και καιρό (πάνω από δύο χρόνια), χωρίς να περιμένω εσένα να μού το πεις: Η δουλειά μου είναι, καλώς ή κακώς, καθιστική και το η/τ το έχω σχεδόν συνεχώς στο στόμα μου, καταναλώνοντας τουλάχιστον 30ml υγρού (περιεκτικότητας 1,2 mg μέχρι πριν από ένα χρόνο και 0,6mg πλέον σε νικοτίνη) ημερησίως. Μάντεψε: Τίποτα από τις τρίχες που τσαμπουνάς δεν έχω νιώσει! Αλλά ξέρω: ψευδαίσθηση είναι κι αυτό...

Τώρα γράφεις και ψέμματα. Δεν κάνεις το πείραμα που αναφέρω. Απλά κάθεσαι και ατμίζεις όσο σου "χρειάζεται" εγώ σου είπα να αυξήσεις την ποσότητα στο διπλάσιο και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πχ σε 3 λεπτά πάρε 18 καλές τζούρες. Αν ελιναι ακίνδυνη, τότε δε θα έχεις κανένα πρόβλημα...

Εγώ όταν το έκανα ζαλιζόμουν και ένοιωθα χάλια.

(Ναι ρε μάντη! Έμπορος η/τ είμαι, στο ...Batumi τής Γεωργίας όπου ζω εδώ και εννέα χρόνια και πάω να αυξήσω την πελατεία μου στην Ελλάδα, που την επισκέπτομαι μια φορά στα δύο χρόνια και αν...άϊντεεε! )

Μπορεί να κάνω και λάθος ποιος ξέρει... Συνάντησα τόσους σήμερα που έχω χάσει το μπούσουλα... Αν δεν είσαι έμπορος, τότε εύχομαι να συμβεί κάτι στη ζωή σου (όχι κακό) που να σε κάνει να σκεφτείς (έστω και λίγο) την πιθανότητα να κάνεις λάθος...

Δημοσ.

οπότε με συγχωρείς αν δεν λαμβάνω καν υπόψη τί γράφει ο γιατρός σου....

Η τελευταία σου φράση είναι... αστεία (για να το πω ευγενικά...).

Δε χρειάζεται να σε ...συγχωρήσω. Γνώμη σου και γνώμη μου (άσε που δεν είναι ...γιατρός μου, ο Φαρσαλινός! )

Όσο για το άλλο, δε με απασχολεί το αν θα πεις ό,τι πεις, ευγενικά ή όχι. Προσωπικά σε αξιολογώ ως γραφικό, εμπαθή, ισχυρογνώμονα και - προ πάντων - αδαή, οπότε είτε ευγενικά, είτε με αγένεια μού απευθυνθείς, δε μού κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Τώρα γράφεις και ψέμματα. Δεν κάνεις το πείραμα που αναφέρω. Απλά κάθεσαι και ατμίζεις όσο σου "χρειάζεται" εγώ σου είπα να αυξήσεις την ποσότητα στο διπλάσιο και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πχ σε 3 λεπτά πάρε 18 καλές τζούρες. Αν ελιναι ακίνδυνη, τότε δε θα έχεις κανένα πρόβλημα...

Λες ανοησίες! Σού λέω ξανά: Δε γίνεται να ατμίσω περισσότερο απ' όσο ατμίζω καθημερινά! Συνεχώς με το η/τ στο στόμα είμαι, καθ' όλη τη διάρκεια των ωρών πού είμαι ξύπνιος. Τι προτείνεις να κάνω δηλαδή, για να σού βγει αληθινό αυτό που έχει κολλήσει στο μυαλό σου; Να βρω καμιά πατέντα, να τραβάω τζούρες και στον ύπνο μου;

(Ποιες ...18 καλές τζούρες στα 3 λεπτά, ρε ...καραμήτρο; 18 και περισσότερες τζούρες - που κατεβάζουν τον ατμό μέχρι τις ...φτέρνες! - κάνω στο ένα λεπτό...)

Εγώ όταν το έκανα ζαλιζόμουν και ένοιωθα χάλια.

Ναι, και; Κι εμένα με κάνει να νιώθω χάλια το να πιω ακόμα κι ένα ποτήρι γάλα. Όλοι το ίδιο είμαστε; Ή μήπως πρέπει να ισχυριστώ ότι το γάλα κάνει κακό, επειδή πειράζει εμένα;

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να σε ...συγχωρήσω. Γνώμη σου και γνώμη μου (άσε που δεν είναι ...γιατρός μου, ο Φαρσαλινός! )

Όσο για το άλλο, δε με απασχολεί το αν θα πεις ό,τι πεις, ευγενικά ή όχι. Προσωπικά σε αξιολογώ ως γραφικό, εμπαθή, ισχυρογνώμονα και - προ πάντων - αδαή, οπότε είτε ευγενικά, είτε με αγένεια μού απευθυνθείς, δε μού κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Αυτός είναι ο ορισμός ενός ανθώπου που δεν ακούει ακλόνητες πηγές, που επιμένει και προσβάλει τον άλλο, που παίρνει ακραίες θέσεις και όλα αυτά χωρις να ξέρει. Σου γράφω το εξής απλό: εγώ έχω υπάρξει καπνιστής (18 χρόνια, αρκετά για να έχω άποψη...) και σου γράφω κάποια πράγματα. Εσύ τα απορρίπτεις (ενάντια στην κοινή λογική), ζητάς αποδείξεις και σου δίνω ατράνταχτες, μόλις τις παίρνεις (πιο ατράνταχτες δεν υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη)  εξακολουθείς να επιμένεις στην αρχική σου θέση και όλο αυτό εξακολουθεί να μην μου κάνει έκπληξη. Γιατί; Γιατί έλεγα ακριβώς τα ίδια... Εσύ είσαι αδαής, γιατί δεν έχεις υπάρξει μη καπνιστής και έχεις και άποψη... Το ισχυρογνώμονας σου ταιριάζει γάντι... Ο Φαρσαλινός λέει τη γνώμη του και το Διεθνές ινστιτούτο υγεία την επίσημη γνώμη χιλιάδων σαν κι αυτόν. Λυπάμαι, αλλά πιστεύω αυτούς. Ο ένας μπορεί να έχει συγκεκριμένα συμφέροντα (καθόλου σπάνιο σε γιατρούς... μόνο με τα φαρμακευτικά να δει κανείς τί κάνουν και θα χάσει πάσα ιδέα...), οι πολλοί σαν κι αυτόν έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να γράφουν την αλήθεια. Εσύ μπορείς να διαλέξεις αυτή που πιστεύεις ότι σε συμφέρει... Το καλό θα ήταν να ταυτίζονταν και με το συμφέρον της υγείας σου... Τί περιμένεις από έναν άνθρωπο που γράφει ότι "περιορίζοντας το ηλεκτρονικό τσιγάρο, χάνουμε την επαφή με την πραγματικότητα"; Αυτός σε λίγο θα πει ότι είναι καλύτερα και η μη καπνιστές να αρχίσουν το άτμισμα... Ευτυχ΄ς που όλοι "συμφωνούν" μαζί του και απαγορεύουν αυτό το "ακίνδυνο" προϊόν από τους κλειστούς χώρους , τα αεροπλάνα, τη χρήση σε εγκύους κτλ. Αν η λογική σου λέει ότι, ακόμα, έχεις δίκιο...

Λες ανοησίες! Σού λέω ξανά: Δε γίνεται να ατμίσω περισσότερο απ' όσο ατμίζω καθημερινά! Συνεχώς με το η/τ στο στόμα είμαι, καθ' όλη τη διάρκεια των ωρών πού είμαι ξύπνιος. Τι προτείνεις να κάνω δηλαδή, για να σού βγει αληθινό αυτό που έχει κολλήσει στο μυαλό σου; Να βρω καμιά πατέντα, να τραβάω τζούρες και στον ύπνο μου;

(Ποιες ...18 καλές τζούρες στα 3 λεπτά, ρε ...καραμήτρο; 18 και περισσότερες τζούρες - που κατεβάζουν τον ατμό μέχρι τις ...φτέρνες! - κάνω στο ένα λεπτό...)

Ότι πεις... Αυτό κάνει όλους τους καπνιστές να αισθάνονται χάλια και πρόσφατα το δοκίμασα και σε κάποιον ατμιστή και στον εαυτό μου στο παρελθόν... Άσε φίλε μου, αυτά γράψτα αλλού... Όποιος καπνιστής παρακολουθεί τη συζήτηση ξέρει ότι έχω δίκιο. Όλοι έχουμε τύχει να πάμε πχ σε κάποιο πάρτυ και να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες νικοτίνης και στη συνέχεια να νοιώσουμε χάλια. Αυτά πες τα αλλού...

Δημοσ.

Πάρε επίσημη έρευνα από το διεθνές ινστιντούτο υγείας:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4363846/

με 10mg μπορεί να πεθάνει άμεσα ένα παιδί. Ένα τσιγάρο έχει περίπου 20mg, από τα οποία ο οργανισμός προσλαμβάνει το 1mg. Άρα με ενδοφλέβεια χορήγηση της νικοτίνης ενός μόνο τσιγάρου είσαι κοντά στο να πεθαίνεις (ο ενήλικας πεθαίνει με 30-60mg). Τώρα αν θέλεις μπορείς να συνεχίσεις να την εισπνέεις... Δικαίωμά σου... Σε μικρές ποσότητες προκαλεί αυτά που γράφει το "μέγα τρόλ", το οποίο δε μπήκες καν να διαβάσεις, και δεν είναι δικιά της ιδέα. Τα έχει πάρει από άλλα sites πουτ ασχολούνται.

Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι αυτό που λέμε "λασπη". Από που κατάλαβες ότι δουλεύω σε κέντρο διακοπής καπνίσματος; Πρότινα πουθενά κάποιο τέτοιο τρόπο; Εγώ πρότεινα διακοπή και μάλιστα παρέθεσα και ένα δωρεάν ελληνικό βιβλίο που εμένα με βοήθησε να διακόψω το κάπνισμα. Αυτά που γράφεις δεν έχουν λογική υποστήριξη. Εσένα, μάλλον, σου πρόσβαλα το κατάστημα... Οικονομολόγος είμαι και η δουλεία μου δεν έχει καμία σχέση με διακοπή καπνίσματος κτλ... Εσύ είσαι ο πρώτος έμπορος ηλ. τσιγάρων...

Δεν αναφερει για χρηση ατμου τι να παρω λοιπον; Διαβαζε πρωτα τι βαζεις εδω μεσα.

Προτεινεις και βιβλια τωρα; αχαχαχα εσενα περιμενει ο κοσμος να κοψει το καπνισμα.

Αλλα οικονομολογος εισαι ξερεις καλα τι παει να πει κανω προπαγανδα για να πλουτισω.. 

Απο κατι τετοιους σαν και εσενα καταστραφηκε ολοκληρη η Ελλαδα.

Δημοσ.

εγώ έχω υπάρξει καπνιστής (18 χρόνια, αρκετά για να έχω άποψη...)

Το διάστημα από τα 17 μέχρι τα 45 μου, κατά το οποίο κάπνιζα, πώς το κόβεις; Αρκετό για να ...έχω κι εγώ άποψη, ή είσαι τσακωμένος με την απλή αριθμητική; (για να μη σε κουράζω, 28 χρόνια είναι...)

Εσύ είσαι αδαής, γιατί δεν έχεις υπάρξει μη καπνιστής και έχεις και άποψη...

Σαφώς κι έχω υπάρξει - και συνεχίζω να είμαι - μη καπνιστής. Εδώ και τρία χρόνια είμαι ατμιστής, το οποίο είναι ίδιο, ή έστω παρόμοιο με το κάπνισμα μόνο στο δικό σου μυαλό.

Α, και να σού πω, τώρα που το θυμήθηκα: Στο στρατό, μόλις πήρα μετάθεση για τη μονάδα από το κέντρο (1987) και όντας ήδη δυο χρόνια καπνιστής των δύο πακέτων, έφαγα μια φρίκη και το έκοψα, μένοντας τελείως άκαπνος για 2,5 χρόνια. Μετά βέβαια το άρχισα ξανά, αλλά δεν έχει σημασία. Το λοιπόν, τι λες; Έχω, ή δεν έχω υπάρξει και μη καπνιστής (και χωρίς την εναλλακτική τού ατμίσματος, το οποίο τότε δεν είχε ακόμα εφευρεθεί; )

Διότι κάτι έλεγες για το ποιος μπορεί να έχει άποψη, όχι για τίποτε άλλο... 

Ότι πεις... Αυτό κάνει όλους τους καπνιστές να αισθάνονται χάλια και πρόσφατα το δοκίμασα και σε κάποιον ατμιστή και στον εαυτό μου στο παρελθόν... Άσε φίλε μου, αυτά γράψτα αλλού... Όποιος καπνιστής παρακολουθεί τη συζήτηση ξέρει ότι έχω δίκιο. Όλοι έχουμε τύχει να πάμε πχ σε κάποιο πάρτυ και να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες νικοτίνης και στη συνέχεια να νοιώσουμε χάλια. Αυτά πες τα αλλού...

Μπα, σ' εσένα τα λέω! Εσύ είσαι αυτός που λέει ανοησίες και μαντεύει το τι συμβαίνει στους άλλους...

Α! Επειδή μίλησες για «ακλόνητες» πηγές, τις πλέον ακλόνητες σε όλο τον πλανήτη (τι λες ρε παιδί μου; ) και για διάφορα άλλα χαριτωμένα: Το πλέον ...ακλόνητο για τον καθένα, είναι αυτό που διαπιστώνει εμπράκτως ο ίδιος, στον ίδιο του τον εαυτό. Βέβαια ...λέω ψέματα, όπως - επιτυχημένα όπως πάντα - μάντεψες, αλλά τι να κάνουμε; Κανείς δεν είναι τέλειος...

Δημοσ.

Δεν αναφερει για χρηση ατμου τι να παρω λοιπον; Διαβαζε πρωτα τι βαζεις εδω μεσα.

Προτεινεις και βιβλια τωρα; αχαχαχα εσενα περιμενει ο κοσμος να κοψει το καπνισμα.

Αλλα οικονομολογος εισαι ξερεις καλα τι παει να πει κανω προπαγανδα για να πλουτισω.. 

Απο κατι τετοιους σαν και εσενα καταστραφηκε ολοκληρη η Ελλαδα.

Τράβα στο μαγαζί να πουλήσεις κανένα τσιγάρο και ξαναέλα... Εσύ που είσαι έμπορος ξέρεις πολύ καλύτερα την τέχνη του κανω προπαγανδα για να πλουτισω. Εγώ ξέρω να την εντοπίζω καλυτερα από το μέσο πολίτη... Οπότε... καληνύχτα.

Για το εθνικό ινστιτούτο υγείας μου γράφεις κοτσάνες...

Σου γράφει ότι η προσληψη νικοτίνης από τον οργανισμό βλάπτει και εσύ μου λες ότι "δεν γράφει για το ηλεκτρονικό τσιγάρο"... Το ότι περιέχει νικοτίνη, την οποία προσλαμβάνει ο οργανισμός του ατμιστη, δε σου λέει κάτι...

Δημοσ.

Τράβα στο μαγαζί να πουλήσεις κανένα τσιγάρο και ξαναέλα... Εσύ που είσαι έμπορος ξέρεις πολύ καλύτερα την τέχνη του κανω προπαγανδα για να πλουτισω. Εγώ ξέρω να την εντοπίζω καλυτερα από το μέσο πολίτη... Οπότε... καληνύχτα.

Για το εθνικό ινστιτούτο υγείας μου γράφεις κοτσάνες...

Σου γράφει ότι η προσληψη νικοτίνης από τον οργανισμό βλάπτει και εσύ μου λες ότι "δεν γράφει για το ηλεκτρονικό τσιγάρο"... Το ότι περιέχει νικοτίνη, την οποία προσλαμβάνει ο οργανισμός του ατμιστη, δε σου λέει κάτι...

Mακαρι να ειχα μαγαζι ποσο μαλλον με ατμιστικα προιοντα. Ανεργος ειμαι και αν θες σου δινω και καρτα οαεδ.

Εσυ εισαι εδω ο απατεωνας που προπαγανδιζεις.

Ποιο εθνικο ινστιτουτο υγειας μας λες ρε;  αχαχαχα

Και η προσληψη νερου απο τον οργανισμο σου βλαπτει. Ελα να σου κανω μια ενδοφλεβια με νερο απο τη βρυση μου 1ml να δεις τι θα παθεις.

Η νικοτινη του τσιγαρου ειναι 10πλασια και το μεγεθος αυτης ειναι ανα τζουρα. Στο ατμιστικο προιον ειναι ανα ml. 

Τωρα τι μας λες εσυ τα ακουμε βερεσε!

Το ατμισμα θα σωσει ζωες και το εχει κανει και θα συνεχιζει να το κανει!

Δημοσ.

Το διάστημα από τα 17 μέχρι τα 45 μου, κατά το οποίο κάπνιζα, πώς το κόβεις; Αρκετό για να ...έχω κι εγώ άποψη, ή είσαι τσακωμένος με την απλή αριθμητική; (για να μη σε κουράζω, 28 χρόνια είναι...)

Με τον ίδιο τρόπο που το έκοψε ο πατέρας μου όταν του είπαν ότι έχει καρκίνο στον πνεύμονα: μαχαίρι. Το απόγευμα, πριν το χειρουργείο που θα του αφαιρούσαν μέρος από τον κάτω αριστερό λοβό του αριστερού πνέυμονα, ζήτησε να κάνει το τελευταίο του τσιγάρο σαν καπνιστής και από τότε μέχρι που πέθανε (4 χρόνια μετά) δεν το ξαναέβαλε στο στόμα του. Κάπνιζε από τα 13 μέχρι τα 61. Για να μην σε κουράζω 48 χρόνια είναι... Κρίμα που δεν το έκανε κάποια χρόνια πριν, θα προλαβαινε να δει και εγγόνι...

Σαφώς κι έχω υπάρξει - και συνεχίζω να είμαι - μη καπνιστής. Εδώ και τρία χρόνια είμαι ατμιστής, το οποίο είναι ίδιο, ή έστω παρόμοιο με το κάπνισμα μόνο στο δικό σου μυαλό.

Στο μυαλό το δικό σου είναι το ίδιο. Κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα και αντί για τσιγάρο βάζεις αυτό το ηλεκτρονικό ματσούκι. Έχεις τον ίδιο εθισμό και νομίζεις ότι οι αρρώστιες είναι για τους άλλους. Τίποτα δεν άλλαξε.

Μπα, σ' εσένα τα λέω! Εσύ είσαι αυτός που λέει ανοησίες και μαντεύει το τι συμβαίνει στους άλλους...

Είμαι αυτός που διαβάζει και παρατηρεί τί συμβαίνει σε άλλους και στον εαυτό του. Οι "ανοησίες" είναι δική σου άποψη... Όλοι οι καπνιστές έχουν νοιώσει αυτό που γράφω. Δε θες να το δεις, πρόβλημά σου. 'Οχι δικό μου. Εγώ ξεμπέρδεψα μια και καλή από τις εξαρτήσεις. Δε δέχεσαι αυτό που γράφω, δικαίωμά σου. Ας σταματήσουμε τη συζήτηση εδώ. Όταν και αν γαννηθεί μέσα σου η επιθυμία να ζήσεις μια σωστή και υγιή ζωή τα ξανασυζητάμε. Τώρα μόνο κακό σου κάνω, αφού δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι η ζωή είναι καλυτερη χωρίς νικοτίνη...

Δημοσ.

Όταν και αν γαννηθεί μέσα σου η επιθυμία να ζήσεις μια σωστή και υγιή ζωή τα ξανασυζητάμε. Τώρα μόνο κακό σου κάνω, αφού δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι η ζωή είναι καλυτερη χωρίς νικοτίνη...

Κοψε κρεας,κινητο τηλεφωνο,νερο βρυσης,κοκα κολα,αερα της πολης,αγχος,ναρκωτικα,αλκοολ,παθητικο καπνισμα,μεταλλαγμενα κλπ και μετα ναι ας πουμε και για το ατμισμα.

Μεχρι τοτε κατουρα και λιγο.

Δημοσ.

Η ψυχολογική εμβάθυνση δεν είναι δική μου. Οι αντιδ΄ρασσεις των καπνιστών είναι ακριβώς οι ίδιες. Τις έχω διαβάσει από ειδικούς και πίστεψέ με: δεν πρωτοτύπησες... Ούτε κι εγώ, όταν ήμουν καπνιστής, έλεγα διαφορετικά πράγματα, ούτε και όλοι οι υπόλοιποι καπνιστές...

Τα "περί ψευδαισθήσεων" να πας να τα αναφέρεις σε κάποιον πνευμονολόγο. Να προσέχεις όμως να μην πέσει από την καρέκλα του από τα γέλια, να είσαι κοντά να τον αρπάξεις...

Λυπάμαι αν σου το χαλάω. Μπορεί να είσαι ένα ανεξαρτητο και μοναδικό άτομο, αλλά όταν μιλάμε για τσιγάρο κανένας δεν πρωτοτυπεί... Δεν ατμίζεις επειδή ευχαριστιέσαι το άτμισμα, αλλά επειδή δε μπορείς να χαρείς τη ζωή σου χωρίς αυτό. Διάβασε το παρακάτω βιβλίο και θα καταλάβεις:

https://alexanton.files.wordpress.com/2011/02/cf80cf8ecf82-cebdceb1-ceb1cf80ceb1cebbcebbceb1ceb3ceb5ceafcf84ceb5-ceb1cf80cf8c-cf84cebf-cebaceaccf80cebdceb9cf83cebcceb1-cf80ceb1cebd.pdf

Στην σελίδα 61 και μετά λέει τις δικαιολογίες των καπνιστών και μάντεψε: είναι σε όλους ίδιες!... Για να καταλάβεις τις απαντήσεις θα πρέπει να διαβάσεις πως λειτουργεί το τσιγάρο στον οργανισμό που αναλύεται πιο πριν. Αν το διαβάσεις εσύ θα κερδίσεις... Αν θέλεις να κάνεις πειράματα για να διαπιστώσεις ο ίδιος το πρόβλημα κάνε το εξής απλό:

Έχεις κάνει μεγάλη προσπάθεια να αποδείξεις ότι το άτμισμα βλάπτει με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους. Ένας απλός αναγνώστης θα νόμιζε πως έχεις συμφέρον για να τα γράφεις αυτά. Γιατί να κάτσεις να αφιερώσεις τόσο χρόνο και να γράψεις τόσα πολλά. Εκτός και αν είσαι nolifer οπότε πάμε αλλού. 

Για την νικοτίνη δεν γίνεσαι πιστευτός με το άρθρο που spamάρεις. Και δεν γίνεσαι πιστευτός γιατί ο τρόπος λήψης της νικοτίνης είναι διαφορετικός, η ποσότητα είναι ελάχιστη και συνεχώς μειώνεται με την χρήση του (αν ήσουν ατμιστής θα καταλάβαινες) και στο φινάλε σου βρίσκω άνετα 100 άρθρα τα οποία υποστηρίζουν το αντίθετο, ότι δηλαδή η νικοτίνη δεν προκαλεί τίποτα από όλα αυτά και μοιάζει πολύ με την καφεΐνη όσον αφορά την επίδραση της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δεν πρόκειται όμως να κάνω κάτι τέτοιο, είσαι κλασικό troll που και 100 άτομα να σε βγάλουν λάθος και άκυρο, εσύ θα πεισμώσεις και θα συνεχίσεις να spamάρεις μπαρούφες για να ικανοποιηθεί το μικρούτσικο εγώ σου. 

Εκτός και αν δουλεύεις σε κάποιο από αυτά τα fail κέντρα διακοπής καπνίσματος οπότε καλά κάνεις και συγνώμη, συνέχισε να προασπίζεσαι τον κλάδο σου.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...