Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΛΟΛ ποιά είναι τα επιχειρήματα στα οποία καλούμαι να απαντήσω;Οι ψυχολογικές εξαρτήσεις ,η ενδοφλέβια δόση νικοτίνης,ή τα βιβλία που ποστάρεις και μιλάνε για το ΚΑΠΝΙΣΜΑ.Για να σου λύσω την απορία:ναι είμαι έμπορος-άλλωστε μόνο ένας έμπορος θα έβρισκε εξωφρενική την μανιέρα κάποιου να αποδείξει ότι το άτμισμα είναι μια θανατηφόρα συνήθεια ερχόμενος σε σύγκρουση με οργανισμούς όπως ο βρετανικός NHS.Ιδίως δε στο νήμα με το Η.Τ του φόρουμ ,έχω ποστάρει αμέτρητα μυνήματα με λινκ από το καταστημά μου. 

Ντροπή σου, τότε, να προσπαθείς να υπερασπίσεις τη δουλειά σου με προσβολή της αντίθετης άποψης!

Να θυμίσω ότι τα ίδια έγραφαν και για το κάπνισμα τα πρώτα χρόνια: το παρουσίαζαν και ως φάρμακο για πνευμονικές παθήσεις... Λέει κάπου ο βρετανικός NHS ότι το άτμισμα είναι μια υγιή συνήθεια; Λέει ότι όποιος ατμίζει είναι το ίδιο υγιής με τον μη καπνιστή; Λέει ότι η νικοτίνη δεν είναι δηλητήριο; Αν ναι, τότε θα ήθελα μια παράθεση από το επίσημο site τους, που να το ισχυρίζεται. Αν όχι, τότε 2 φορές ντροπή σου, γιατί και προσβάλεις και κάνεις και προπαγάνδα! Δεν έγραψα κάπου ότι είναι το ίδιο βλαβερό με το κάπνισμα. Έγραψα ότι είναι πιο ύπουλο και (ενώ βλάπτει την υγεία) σου δίνει την αίσθηση της "ασφαλούς συνήθειας", άρα είναι ακόμα πιο εθιστικό και μακροχρόνια πιστεύω ότι θα αποδειχθεί χειρότερο, αφού οι ατμιστές νομίζουν ότι  δε βλάπτουν, σχεδόν, καθόλου την υγεία τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση μεγάλων δόσεων νικοτίνης (άρα χειρότερα από τσιγάρο) και παντελούς διάθεσης να το κόψουν (νομίζουν ότι δεν τους βλάπτει...).

Δεν μπορείς να απαντήσεις στις ψυχολογικές εξαρτήσεις ,στην ενδοφλέβια δόση νικοτίνης,ή τα βιβλία που ποστάρω και μιλάνε για το ΚΑΠΝΙΣΜΑ γιατί είναι αλήθεια. Τί να μου πεις; Ότι έχω δίκιο; Το ξέρω, είτε μου το πεις, είτε όχι. Το έχω ζήσει και το ζω. Αγόρασα ηλ. τσιγάρο από τη nobacco πριν από 5 χρόνια και άτμιζα για 6-7 μήνες. Έχω άποψη και γνώμη το ίδιο ισχυρή με τη δική σου και πιο αντικειμενική, γιατί δεν έχω οικονομικό όφελος. Δεν θα μπορούσα να έχω κανένα οικονομικό όφελος από τη στιγμή που προτείνω διακοπή του καπνίσματος. Το να είσαι ατμιστής έχει μεγάλη διαφορά από το να είσαι μη καπνιστής και δεν αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα: τον εθισμό από τη νικοτίνη. Απλά και όμορφα. Είναι καλύτερο από το να καπνίζεις τσιγάρο, όσον αφορά τις άμεσες επιπτώσεις στην υγεία, αλλά παραμένει μια κακή συνήθεια που βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την υγεία.

Όταν εκθέτεις τον εαυτό σου στο κοινό (αυτό το λαμβάνεις ως δεδομένο όταν είσαι επαγγελματίας) θα πρέπει να είσαι έτοιμος και για αντίθετες απόψεις από τις δικές σου. Δεν περιμένω να παραδεχτείς τίποτα. Αλλά σταμάτα να προσβάλεις όποιον έχει αντίθετη άποψη από τη δική σου. Δεν είναι ούτε ώριμο, ούτε επαγγελματικό και σίγουρα δεν ενισχύει τη θέση σου... Το κατάλαβα ότι είσαι έμπορος χωρίς να μου το πεις, γι αυτό και δεν επέμενα στην περίπτωσή σου να διαβάσεις το βιβλίο. Δεν είναι για σένα...

• Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιλάμε για τεράστια βελτίωση γενικής υγείας του πληθυσμού και τεράστια οικονομική ελάφρυνση του συστήματος υγείας.

.

+1000

• Like 1
Δημοσ.

"Όταν εκθέτεις τον εαυτό σου στο κοινό (αυτό το λαμβάνεις ως δεδομένο όταν είσαι επαγγελματίας) θα πρέπει να είσαι έτοιμος και για αντίθετες απόψεις από τις δικές σου."

Όντως είμαι προσβλητικός με την αντίθετη άποψη.Τις προάλλες μπήκε στο μαγαζί ένας μυστήριος τύπος και μου έκανε παρόμοιο κύρηγμα με σένα.Πρώτα  τον έφτυσα στα μουτρα και μετά τον ανέλαβαν οι μπράβοι.Τους καλούς πελάτες ,αυτούς που σεβονται την ομώνυμη άποψη ,τους έχω στα όπα όπα.Πεντακάθαρο stuff νικοτίνης τελευταίας σοδιάς και δωρεάν σύριγγες.Όλα κι όλα. 

• Like 1
Δημοσ.

Εχετε δει ποτε ανοιγμένο πνεύμονα καπνιστή ?Εχετε δει ποτε καρκινοπαθείς να αργοπεθαίνουν ?ΟΧΙ.Εγω όμως εχω δει .Να παρακαλάτε τον θεό να μην σας κάτσει ο κλήρος .Γιατι αν κάτσει εκτός το ότι θα κλαίτε σαν μωρά παιδιά θα τα κάνετε πάνω σας ,θα κόψετε το τςιγαρο το ατμισμα και ότι κακιά συνήθεια σε 1 λεπτό Μα θα ειναι αργά .Καντε το μοκο βλάκες γιατι δεν έχετε ιδέα τι μας περιμένει όλους στο μέλλον .Μην λέτε μεγάλα λόγια και κάνετε τον καμποςο .Γιατι δεν υπάρχουν μάγκες στην αρωστια .Και η αρωστια ειναι εκεί έξω και μας περιμένει .Κοιταχτε γύρο σας ολοι έχουμε κάποιους που την πατήσανε αλλά πιστεύουμε ότι εμάς δεν θα μας κάτσει ,ετσι πιστεύανε και οι άλλοι .Κοφτε το τςιγαρο και το ατμισμα και οποία άλλη μ@@@@@ α .ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΓΙΑ ΤΗ. ΥΓΕΙΑ.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το insomnia.gr το θεωρείς μαγαζί σου, τότε καλά κανείς. Αν όχι τότε σταματά τους τραμπουκισμούς. Στον τύπο καλά έκανες, γιατί δεν είχε καμία δουλειά να μπει στην επιχείρηση σου με αυτό τον σκοπό, αν και βρίσκω περιττή τη βία. Στο έγραψα και εξαρχής: δεν αναφέρομαι σε σένα. Έχεις οικονομικό όφελος και θέλεις να κανείς τη δουλειά σου. Εδώ δεν είναι το μαγαζί σου όμως... Γράψε την αποψή σου με σεβασμό στη γνώμη του άλλου. Αυτό που κανείς δε βοηθάει σε καμία περίπτωση τη δουλειά σου. Προσωπικά δε έχω δεχτεί ποτέ τον τραμπουκισμό σαν τροπο πειθούς και το θέμα είναι ότι κανένας δε τον δέχεται... Κακό στον εαυτό σου κανείς, όχι σε μένα...

Δημοσ.

Αν το insomnia.gr το θεωρείς μαγαζί σου, τότε καλά κανείς. Αν όχι τότε σταματά τους τραμπουκισμούς. Στον τύπο καλά έκανες, γιατί δεν είχε καμία δουλειά να μπει στην επιχείρηση σου με αυτό τον σκοπό, αν και βρίσκω περιττή τη βία. Στο έγραψα και εξαρχής: δεν αναφέρομαι σε σένα. Έχεις οικονομικό όφελος και θέλεις να κανείς τη δουλειά σου. Εδώ δεν είναι το μαγαζί σου όμως... Γράψε την αποψή σου με σεβασμό στη γνώμη του άλλου. Αυτό που κανείς δε βοηθάει σε καμία περίπτωση τη δουλειά σου. Προσωπικά δε έχω δεχτεί ποτέ τον τραμπουκισμό σαν τροπο πειθούς και το θέμα είναι ότι κανένας δε τον δέχεται... Κακό στον εαυτό σου κανείς, όχι σε μένα...

Seriously

Δημοσ.

OMG!!

Ήθελα να καλύψω όλες τις εκδοχές... Το κατάλαβα ότι ήταν ειρωνικό-αστείο... Είχα άλλη απάντηση αρχικά, αλλά την άλλαξα, γιατί δε μου αρέσει να αστειεύμομαι με σοβαρά πράγματα. Αρχικά σκέφτηκα να γράψω αν μετά από αυτό γύρισε μετανοιωμένος και σου φίλησε το δαχτυλίδι αποκαλώντας σε "Νονέ", ζητώντας τη συγχώρεσή σου, ή έβαλες τους μπράβους να του φτιάξουν τσιμεντένια παπουτσια και να τον "ταΐσουν στα ψάρια"...

Μέσα από την προηγούμενη απάντησή μου ήθελα να σου πω κάτι, το οποίο δεν "έπιασες" τελικά... B)

Seriously

... No!

Δημοσ.

Και η προπαγάνδα συνεχίζεται.

edit: Υπάρχει και το παρακάτω στο Avaaz

https://secure.avaaz.org/el/petition/Alexis_Tsipras_Prothypoyrgos_Ellada_Na_min_perasei_to_nomoshedio_peri_atmosmatos_os_ehei/

Ξέρετε εσείς αν είναι βλαβερό η όχι ? και το ότι κάποιοι λένε πως ήταν πολύ πιο ελαφρύ κλπ δεν το δέχομαι σαν επιστημονική απάντηση,ξέρετε ότι αν υπάρξει υγροποιημένο νερό στον αέρα που αναπνέεις προκαλεί σπηλαίωση των πνευμόνων και εν ολίγης βγαίνουν άχρηστοι σε κάτι χρόνια? και για αυτό υπάρχει αυστηρή μελέτη της ψύξης με εξάτμιση νερού? 

όχι δεν τα ξέρετε αυτά ούτε έχετε μελετήσει μετά απο 10ετίες τι συμβαίνει και έτσι βγάζετε αθώο ένα προιόν.

Και σαν να μην φτάνει αυτό μας τα έχετε κάνει τσουρέκια,όποιον βλέπω και κάνει ηλεκτρονικό το διαφημίζει λες και έχει μετοχές στην εταιρία και λέει ααα τεράστια οικονομία και υγεία.

Φιλε μου καπνιζεις ή ατμιζεις;

Δημοσ.

Αποδεδειγμένα η νικοτίνη προκαλεί προβλήματα στην πνευμονική λειτουργία, αυξημένη πιθανότητα καρδ. παθήσεων, πονοκεφάλους, στρές κτλ. Πάρε και μία πηγή:

http://www.kathimerini.gr/362571/article/epikairothta/ellada/oi-epiptwseis-ths-nikotinhs-ston-organismo

Αν έκοψες το κάπνισμα, αλλά ατμίζεις, τότε στο ψυχολογικό τομέα δεν έχεις καμία διαφορά από έναν καπνιστή. Το δύσκολο κομμάτι, στη διακοπή του καπνίσματος, είναι το ψυχολογικό. 

Moυ αρεσει που βαζεις το link απο μια μη υπογεγραμμενη ερευνα (διχως καν να αναφερει το τροπο τις ερευνας ουτε εχει καταχωρηθει στα ιατρικα αρχεια) που δεν αναφερει ΚΑΝ το ηλεκτρονικο τσιγαρο απο την Παρασκευή Κατσαούνου (μεγα τρολλ αυτη ειχε αρνητικη αποψη απο τοτε που κυκλοφορησαν οι συσκευες ατμισματος στην ελλαδα) που εχει κεντρο διακοπης καπνισματος και η επιχειριση της πληττεται απο το το 2008 στην Ελλαδα!

Προσεχε τωρα που τα εκοψες και τα δυο μη τρως μελιτζανες γιατι εχουν νικοτινη!

Καταλαβαινω πως εχεις συμφεροντα και πως δουλευεις σε κεντρο διακοπης καπνισματος. Ειναι ευκολο να το κανω. Απο τη στιγμη που αναφερεσαι στην ψυχολογια ενος καπνιστη που 99% τον περιπτωσεων το καπνισμα δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια συνηθεια.

Τους καπνιστες δεν τους σκοτωνει ουτε η συνηθεια, ουτε το ψυχολογικο, ουτε η τελετουργια. Τους σκοτωνει το ιδιο το τσιγαρο!

Αποδεδειγμενα επισης εχουν αποτυχει τα κεντρα διακοπης καπνισματος εδω και 40 χρονια. Αρπαχτες κανουν και μονο.

Αποδεδειγμενα ο πιο δημοφιλης τροπος διακοπης καπνισματος ειναι το ατμισμα.

Αποδεδειγμενα μεχρι και σημερα δεν πεθανε κανεις απο το ατμισμα,

Αποδεδειγμενα εισαι και λιγο ασχετος με το θεμα καθως αναφερεις τις συσκευες ατμισματος ως ηλεκρονικα τσιγαρα.

Γραψε οτι θελεις τωρα. 

Σε καταλβαμε.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καταρχήν δεν αντιφάσκω καθόλου. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ποιο είδος εξάρτησης είναι χειρότερο:

α) αυτό που βλάπτει την υγεία μας και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι είναι λάθος, γιατί έχει πιο άμεσες επιπτώσεις ή

β) αυτό που είναι εξίσου εθιστικό με το α, αλλά με πιο μακροχρόνιες επιπτώσεις που μας κάνει να νομίζουμε ότι είναι σχεδόν αθώο.

Αν απαντήσεις το α... Έχασες!

Το ζητούμενο είναι το σωστό και το σωστό είναι να μην καπνίζεις. Αυτό δεν το επιτυγχάνει το ηλ. τσιγάρο. Απλά αλλάζεις μια κακή συνήθεια που σε δηλητηριάζει καθημερινά με μία άλλη που κάνει το ίδιο πράγμα σε μικρότερο βαθμό. Αυτό που δεν βλέπεις έιναι το προφανές: και τα δύο σε δηλητηριάζουν καθημερινά.

Για να δεις ότι είμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΙ πάνω σε αυτό το θέμα διάβασε το βιβλίο που σου παράθεσα παραπάνω. Όλοι οι καπνιστές λένε τις ίδιες ακριβώς δικαιολογίες. Πήγαινε στη σελίδα 61 του βιβλίου. Στο ξαναπαραθέτω:

https://alexanton.files.wordpress.com/2011/02/cf80cf8ecf82-cebdceb1-ceb1cf80ceb1cebbcebbceb1ceb3ceb5ceafcf84ceb5-ceb1cf80cf8c-cf84cebf-cebaceaccf80cebdceb9cf83cebcceb1-cf80ceb1cebd.pdf

Το τσιγάρο, όταν κόβεται σωστά, κόβεται μόνο μαχαίρι. Όταν έχεις καταλάβει γιατί πρέπει να το κόψεις, τότε το κόβεις. Σε παρακαλώ πολύ να διαβάσεις το παραπάνω βιβλίο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν μπορεί να το κόψει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν λάβει την κατάλληλη βοήθεια για να το κάνουν...

Εντάξει. Κατάλαβα. Πουλάς ηλεκτρονικά τσιγάρα ή είσαι πολύ πεισματάρης. Πρόβλημά σου. Η αγένειά σου συνεχίζεται. Όταν στα λογικά επιχειρήματα εξακολουθείς να απαντάς με προσβολές, τότε η εξήγηση είναι μία:

α) δεν έχεις επιχειρήματα και θέλεις να ζεις στο "παραμύθι" σου ή

β) έχεις οικονομικά οφέλη από την πώληση ηλ. τσιγάρων.

Δεν έχω πρόβλημα ούτε με το ένα, ούτε με το άλλο... Αρκεί να είχες και λογικά επιχειρήματα να το στηρίξεις. Τουλάχιστον να μας γράψεις τη γνώμη σου πάνω στο θέμα, αντί να απαξιώσεις τη γνώμη του άλλου. Είμαι 100% σίγουρος ότι δε διάβασες το προηγούμενο πόστ μου και απλά έγραψες. Αν είσαι 22 χρόνια καπνιστής, δηλαδή κοντά στη δική μου ηλικία, τότε δε δικαιολογείται τέτοια ανωριμότητα...

Πες μου σε ποια σημεία ταυτίζω το θάνατο από τσιγάρο με αυτόν του ατμίσματος; Πες μου, επίσης, σε ποια σημεία γράφω ότι παθαίνεις καρκίνο από τη νικοτίνη;..

Μήπως, φίλε μου, προσβάλω το προϊόν που εμπορεύεσαι;... Έγραψες τόσα ψέμματα, που αρχίζω να σιγουρεύομαι γι αυτήν την εκδοχή...  Δικαίωμά σου και υποχρέωσή σου να στηρίξεις τη δουλειά σου, αλλά όχι με τον ανήθικο τρόπο που το κάνεις αυτή τη στιγμή. Φέρε μου άρθρα που να γράφουν πχ ότι η νικοτίνη είναι ίδια με την καφεΐνη, ότι δηλαδή δεν είναι δηλητήριο και δεν χρησιμοποιείται σε εντομοκτόνα, ότι μια δόση (μόλις μερικών mg) δεν μπορεί να σε σκοτώσει...

Από τους δύο μας, εσύ έχει λυσσάξει εναντίον μου. Εγώ δεν επιτέθηκα σε κανένα... Άλλο ένα ψέμα σου... Αυτό που κάνεις λέγεται επίθεση στο ήθος του αντιπάλου, είναι αθέμιτος τρόπος πειθούς και χρησιμοποιείται ελλείψει επιχειρημάτων:

http://vprassas.blogspot.gr/2011/01/blog-post_2225.html

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εφόσον στοιχειοθετηθούν οι ισχυρισμοί. Αν όχι, τότε το λένε και "λάσπη" ή "προπαγάνδα"... Δε γεννήθηκα χτες φίλε μου... Αυτό διδάσκεται στο λύκειο πλέον...

Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι επικίνδυνος.

Αν έχεις ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ μελέτη ότι το ατμισμα σκοτώνει (όπως το τσιγάρο) ή έστω ότι είναι το ίδιο όπως το κάπνισμα, δώσε λινκ.

με υποθέσεις μόνο κακό κάνεις, αλήθεια, αν αποδειχθεί σε 10 χρόνια ότι το ατμισμα δεν κάνει κανένα κακό, και εξαιτίας σου κάποιοι που θα το άρχιζαν σταματώντας το τσιγάρο δεν το έκαναν και πέθαναν, θα σου αρέσει?

είναι δυνατόν να δίνεις "συμβουλές" χωρίς στοιχεία? είναι δυνατόν να κατηγορείς κάτι απλά γιατί εσύ δεν το θέλεις?

δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν να αρχίσει να ατμιζει, κάποιοι (το Βρετανικό Υπ.υγείας) το κάνουν έμμεσα γιατί έχουν στοιχειά για την διαφορά με το κάπνισμα.

εσύ πως γράφεις αυτά που γράφεις?

θα το ξαναπώ....

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, θα στοιχίσεις την ζωή σε κάποιους. ΜΠΡΑΒΟ!

Δημοσ.

@Jophiel, θα κάνω συγκεκριμένα σχόλια, αφού δηλώσω εξ αρχής ότι δεν πρόκειται να αναλωθώ σε διάλογο μαζί σου, διότι έχεις με τα γραφόμενά σου αποδείξει ότι είσαι αυτό που λέμε «ισχυρογνώμων» :

1) Αυτός, είναι γιατρός (καρδιολόγος), ο οποίος βγαίνει και μιλά επωνύμως, δηλώνοντας το ποιος είναι, το πού εργάζεται και το ποιο είναι το αντικείμενο τής πολυετούς έρευνας που κάνει και τής οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύει τακτικά (σχετικά με τις όποιες πιθανές συνέπειες έχει η χρήση τού η/τ στην υγεία τού κόσμου). Μιλά με την ιδιότητα τού γιατρού και, αν έλεγε αβάσιμα πράγματα, θα κρινόταν και θα «καταδικαζόταν», όχι από τυχαίους ανώνυμους σε κάποιο forum, αλλά από τον Ιατρικό Σύλλογο, ρισκάροντας ακόμα και την επαγγελματική του οντότητα.

Πριν λοιπόν προτείνεις να διαβάσουμε βιβλία, έρευνες (τις οποίες, όπως ειπώθηκε λίγο νωρίτερα, μόνο το ποιος τις προωθεί - ιδιοκτήτης κέντρου διακοπής καπνίσματος π.χ... - είναι αρκετό για να μην τις αντιμετωπίσει ποτέ και κανείς στα σοβαρά...) και μπλογκοτρίχες, θα έπρεπε να κάνεις μια περιήγηση στα αποτελέσματα που βγάζει το google για αυτόν και να διαβάσεις/δεις/ακούσεις εσύ ο ίδιος.

Για να στο κάνω πιο απλό: Από τη μία έχουμε την επίσημη θέση και τα αποτελέσματα τής πολυετούς έρευνας μιας ομάδας επιστημόνων, υπό την επίβλεψη ενός καρδιολόγου και από την άλλη έχουμε τη ...δική σου(!) και τής κυρίας «μηνατμιζετεδιοτιθατοκλεισωτομαγαζάκι».

2) Η νικοτίνη, όντως είναι δηλητήριο όπως λες και ξαναλές - λες και δεν το ξέρουμε και περιμένουμε εσένα να μας το μάθεις... - αλλά όχι με τον τρόπο που προσλαμβάνεται από τη χρήση τού η/τ (εισπνοή νικοτινούχου υδρατμού). Η νικοτίνη είναι δηλητήριο, αν την ...πιεις (ή αν γεμίσεις μια μπανιέρα και βουτήξεις να μουλιάσεις μέσα της...)

Η νικοτίνη, αυτή καθ' αυτή (ως ουσία), δεν είναι υπαίτια για καμία από τής καταστροφικές για την υγεία συνέπειες ακόμα και τού κανονικού τσιγάρου. Ένοχη είναι, λόγω τού ότι, μέσω τού εθισμού που προκαλεί, σε «αναγκάζει» να συνεχίζεις να καπνίζεις (εφόσον στο τσιγάρο μπορείς να τη βρεις) και να εισάγεις στον οργανισμό σου, όλα τα υπόλοιπα «σκατά» που είτε περιέχονται εξ αρχής στον καπνό και το χαρτί, είτε απελευθερώνονται λόγω τής καύσης τους.

Από τη στιγμή που βρέθηκε ένας τρόπος είτε να καλύψουμε την εξάρτησή μας οι μέχρι πρότινος καπνιστές, είτε να παίρνουμε αντίστοιχη απόλαυση στην καθημερινότητά μας, χωρίς να παίρνουμε αναγκαστικά και τα «σκατά» στα οποία αναφέρθηκα προηγουμένως, είμαστε ευτυχισμένοι. Τόσο απλά.

Τα παραπάνω είναι τα επίσημα στοιχεία. Πάρε τώρα και τα ανεπίσημα, αυτά τής προσωπικής εμπειρίας και τής παρατήρησης τού «πώς ήμουν και πώς έγινα» :

Σε λίγους μήνες θα συμπληρώσω το 48ο έτος τής ζωής μου. Ήμουν καπνιστής από τα 17 μέχρι τα 44-45 και τα τελευταία 3 περίπου χρόνια είμαι αποκλειστικά χρήστης η/τ. Μόλις από τις δύο πρώτες εβδομάδες απομάκρυνσης από το κάπνισμα και καθιέρωσης τού η/τ, εξαφανίστηκαν από το χάρτη τής ζωής μου τα κάτωθι:

- Βήχας

- Φλέματα

- Κόπωση

- Λαχάνιασμα μετά από λίγες δεκάδες μέτρα βαδίσματος

- Βάρος στο στήθος και πόνος σε κάθε απόπειρα βαθιάς εισπνοής

Παράλληλα, επανήλθε η αίσθηση τής γεύσης, την οποία είχα χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά.

Θα πει κάποιος, ότι όλα αυτά συνέβησαν χάρη στο ότι σταμάτησα να καπνίζω και όχι χάρη στο άτμισμα και θα έχει απόλυτο δίκιο. Κοινώς, θα είχα όλο το παραπάνω κέρδος, αν απλά έκοβα το κάπνισμα, χωρίς να καταφύγω σε κάποιο υποκατάστατο. Όντως!

Με τη διαφορά ότι, εγώ προσωπικά τουλάχιστον ...δεν ήθελα να κόψω το τσιγάρο! Ή, για να είμαι ακριβής, δεν ήθελα να στερηθώ την απόλαυση που μού έδινε, συνοδεύοντας αρκετές δραστηριότητες τής καθημερινότητάς μου. Το ήξερα ότι μού κάνει κακό, το ένιωθα στον οργανισμό μου, το έβλεπα στις - ανύπαρκτες - αντοχές μου αλλά, τον καφέ ή το ποτό μου, δε μπορούσα όχι απλά να τα απολαύσω, αλλά ούτε και να τα φανταστώ χωρίς τη συνοδεία τσιγάρου.

Αυτό που ήθελα - και το βρήκα στον πλησιέστερο δυνατό βαθμό στο η/τ - ήταν ένας τρόπος με τον οποίο και την εξάρτησή μου θα κάλυπτα και την επιβάρυνση τής υγείας μου θα ελαχιστοποιούσα, χωρίς να στερηθώ την απόλαυση τού καπνίσματος.

Όπως λοιπόν - ίσως - καταλαβαίνεις, μόνο ως κούφια λόγια, προερχόμενα από άτομο αδαές και εμπαθές, μπορώ να αντιμετωπίσω τα πλήρη αβασιμότητας λεγόμενά σου. Τουλάχιστον εγώ, επιλέγω το ποιου τις θέσεις υιοθετώ, σύμφωνα με το ποιος είναι και ποια εχέγγυα έχω για την εγκυρότητα των όσων υποστηρίζει.

Κάνε λοιπόν τις επιλογές σου για τον εαυτό σου, αλλά μην εντυπωσιάζεσαι για το κράξιμο που υφίστασαι όταν γράφεις ωκεανούς ανακριβειών. Αυτά! 

• Like 4
Δημοσ.

Εξελίχτηκε το "Big brown dick". Τώρα και με button...  :)

Τουλάχιστον για εμάς που δεν καπνίζουμε ατμίζουμε δεν είναι βλαβερό.

Δημοσ.

Moυ αρεσει που βαζεις το link απο μια μη υπογεγραμμενη ερευνα (διχως καν να αναφερει το τροπο τις ερευνας ουτε εχει καταχωρηθει στα ιατρικα αρχεια) που δεν αναφερει ΚΑΝ το ηλεκτρονικο τσιγαρο απο την Παρασκευή Κατσαούνου (μεγα τρολλ αυτη ειχε αρνητικη αποψη απο τοτε που κυκλοφορησαν οι συσκευες ατμισματος στην ελλαδα) που εχει κεντρο διακοπης καπνισματος και η επιχειριση της πληττεται απο το το 2008 στην Ελλαδα!

Προσεχε τωρα που τα εκοψες και τα δυο μη τρως μελιτζανες γιατι εχουν νικοτινη!

Καταλαβαινω πως εχεις συμφεροντα και πως δουλευεις σε κεντρο διακοπης καπνισματος. Ειναι ευκολο να το κανω. Απο τη στιγμη που αναφερεσαι στην ψυχολογια ενος καπνιστη που 99% τον περιπτωσεων το καπνισμα δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια συνηθεια.

Τους καπνιστες δεν τους σκοτωνει ουτε η συνηθεια, ουτε το ψυχολογικο, ουτε η τελετουργια. Τους σκοτωνει το ιδιο το τσιγαρο!

Αποδεδειγμενα επισης εχουν αποτυχει τα κεντρα διακοπης καπνισματος εδω και 40 χρονια. Αρπαχτες κανουν και μονο.

Αποδεδειγμενα ο πιο δημοφιλης τροπος διακοπης καπνισματος ειναι το ατμισμα.

Αποδεδειγμενα μεχρι και σημερα δεν πεθανε κανεις απο το ατμισμα,

Αποδεδειγμενα εισαι και λιγο ασχετος με το θεμα καθως αναφερεις τις συσκευες ατμισματος ως ηλεκρονικα τσιγαρα.

Γραψε οτι θελεις τωρα. 

Σε καταλβαμε.

Πάρε επίσημη έρευνα από το διεθνές ινστιντούτο υγείας:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4363846/

Nicotine is one of the most toxic of all poisons and has a rapid onset of action. Apart from local actions, the target organs are the peripheral and central nervous systems. In severe poisoning, there are tremors, prostration, cyanosis, dypnoea, convulsion, progression to collapse and coma. Even death may occur from paralysis of respiratory muscles and/or central respiratory failure with a LD50 in adults of around 30-60 mg of nicotine. In children the LD50 is around 10 mg.[23]

με 10mg μπορεί να πεθάνει άμεσα ένα παιδί. Ένα τσιγάρο έχει περίπου 20mg, από τα οποία ο οργανισμός προσλαμβάνει το 1mg. Άρα με ενδοφλέβεια χορήγηση της νικοτίνης ενός μόνο τσιγάρου είσαι κοντά στο να πεθαίνεις (ο ενήλικας πεθαίνει με 30-60mg). Τώρα αν θέλεις μπορείς να συνεχίσεις να την εισπνέεις... Δικαίωμά σου... Σε μικρές ποσότητες προκαλεί αυτά που γράφει το "μέγα τρόλ", το οποίο δε μπήκες καν να διαβάσεις, και δεν είναι δικιά της ιδέα. Τα έχει πάρει από άλλα sites πουτ ασχολούνται.

Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι αυτό που λέμε "λασπη". Από που κατάλαβες ότι δουλεύω σε κέντρο διακοπής καπνίσματος; Πρότινα πουθενά κάποιο τέτοιο τρόπο; Εγώ πρότεινα διακοπή και μάλιστα παρέθεσα και ένα δωρεάν ελληνικό βιβλίο που εμένα με βοήθησε να διακόψω το κάπνισμα. Αυτά που γράφεις δεν έχουν λογική υποστήριξη. Εσένα, μάλλον, σου πρόσβαλα το κατάστημα... Οικονομολόγος είμαι και η δουλεία μου δεν έχει καμία σχέση με διακοπή καπνίσματος κτλ... Εσύ είσαι ο πρώτος έμπορος ηλ. τσιγάρων...

Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι επικίνδυνος.

Αν έχεις ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ μελέτη ότι το ατμισμα σκοτώνει (όπως το τσιγάρο) ή έστω ότι είναι το ίδιο όπως το κάπνισμα, δώσε λινκ.

με υποθέσεις μόνο κακό κάνεις, αλήθεια, αν αποδειχθεί σε 10 χρόνια ότι το ατμισμα δεν κάνει κανένα κακό, και εξαιτίας σου κάποιοι που θα το άρχιζαν σταματώντας το τσιγάρο δεν το έκαναν και πέθαναν, θα σου αρέσει?

είναι δυνατόν να δίνεις "συμβουλές" χωρίς στοιχεία? είναι δυνατόν να κατηγορείς κάτι απλά γιατί εσύ δεν το θέλεις?

δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν να αρχίσει να ατμιζει, κάποιοι (το Βρετανικό Υπ.υγείας) το κάνουν έμμεσα γιατί έχουν στοιχειά για την διαφορά με το κάπνισμα.

εσύ πως γράφεις αυτά που γράφεις?

θα το ξαναπώ....

ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, θα στοιχίσεις την ζωή σε κάποιους. ΜΠΡΑΒΟ!

Παραθέτω τις επιτπώσεις της νικοτίνης στον οργανισμό από το διεθνές ινστιντούτο υγείας:

http://www.ncbi.nlm....les/PMC4363846/

Nicotine is one of the most toxic of all poisons and has a rapid onset of action. Apart from local actions, the target organs are the peripheral and central nervous systems. In severe poisoning, there are tremors, prostration, cyanosis, dypnoea, convulsion, progression to collapse and coma. Even death may occur from paralysis of respiratory muscles and/or central respiratory failure with a LD50 in adults of around 30-60 mg of nicotine. In children the LD50 is around 10 mg.[23]

Άρα αφού το άτμισμα περιέχει νικοτίνη, εντάσσεται και αυτό στην κατηγορία του καπνίσματος. Δεν περιέχει πίσσα και άλλες βλαβερές ουσίες του καπνού, αλλά περιέχει νικοτίνη: ένα εθιστικό δηλητήριο. Αν προτείνεις σοτυς ανθρώπους να εισπέουν αυτό το δηλητήριο, τότε ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ. Εγώ πρότεινα να το κόψουν και να μην μπουν στη διαδικασία του ηλ. τσιγάρου. Όταν καπνίζεις ξέρεις ότι είναι κακό και ίσως το κόψεις. Όταν νομίζεις ότι είναι ακίνδυνο δεν το κόβεις ποτέ και δηλητηριάζεις τον οργανισμό σου ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό (σε επίπεδο νικοτίνης) απ' ότι με το τσιγάρο. Βλέπω ότι με το που έγραψε κάποιος να κόψουν το άτμισμα γέμισε ο τόπος εμπόρους. Εσύ είσαι ο δεύτερος έμπορος...

Δημοσ.

με 10mg μπορεί να πεθάνει άμεσα ένα παιδί. Ένα τσιγάρο έχει περίπου 20mg, από τα οποία ο οργανισμός προσλαμβάνει το 1mg. Άρα με ενδοφλέβια χορήγηση της νικοτίνης ενός μόνο τσιγάρου είσαι κοντά στο να πεθαίνεις

Ήμουν πολύ συγκρατημένος, όταν σε χαρακτήρισα «ισχυρογνώμονα». Εσύ είσαι τελείως κολλημένο μυαλό! Είδες εσύ κανέναν να βαράει ...ενέσεις νικοτίνης και το αναφέρεις ως επικίνδυνο, ή αμφισβήτησε κανείς ότι η λήψη τής νικοτίνης με το συγκεκριμένο τρόπο (ενδοφλεβίως) είναι επικίνδυνη;

Το μόνο που δε μας είπες ακόμα, είναι ότι είναι επικίνδυνο να την αποθηκεύει κανείς σε νταμιτζάνα των 10 λίτρων, διότι αν τη φάει κατακέφαλα θα τού σπάσει το κρανίο...

...τι διαβάζουμε ρε;;;

αφού το άτμισμα περιέχει νικοτίνη, εντάσσεται και αυτό στην κατηγορία του καπνίσματος.

Στην ...κατηγορία(!) τού καπνίσματος, το εντάσεις εσύ. Το κάπνισμα, λέγεται «κάπνισμα», όχι λόγω τής νικοτίνης (από πού κι ως πού;;; ) , αλλά λόγω τού ότι εισάγεις στον οργανισμό σου καπνό, ο οποίος είναι προϊόν καύσης.

Στο άτμισμα, ούτε καπνός υπάρχει, ούτε καύση πραγματοποιείται. Κοινώς, λες άλλα αντ' άλλων! Από την αρχή τής εμφάνισής σου στο θέμα, όχι μόνο τώρα...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...