kfyros Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ξέρετε εσείς αν είναι βλαβερό η όχι ? και το ότι κάποιοι λένε πως ήταν πολύ πιο ελαφρύ κλπ δεν το δέχομαι σαν επιστημονική απάντηση,ξέρετε ότι αν υπάρξει υγροποιημένο νερό στον αέρα που αναπνέεις προκαλεί σπηλαίωση των πνευμόνων και εν ολίγης βγαίνουν άχρηστοι σε κάτι χρόνια? και για αυτό υπάρχει αυστηρή μελέτη της ψύξης με εξάτμιση νερού? όχι δεν τα ξέρετε αυτά ούτε έχετε μελετήσει μετά απο 10ετίες τι συμβαίνει και έτσι βγάζετε αθώο ένα προιόν. Και σαν να μην φτάνει αυτό μας τα έχετε κάνει τσουρέκια,όποιον βλέπω και κάνει ηλεκτρονικό το διαφημίζει λες και έχει μετοχές στην εταιρία και λέει ααα τεράστια οικονομία και υγεία. Από το 2004 που πρωτοεμφανίστηκε, παρόλο τον πόλεμο από την καπνοβιομηχανία, το μόνο που έχουν βρει να προτείνουν ο Π.Ο.Υ. και οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί , είναι ότι θα το απαγορεύσουν στα αεροπλάνα επειδή είναι κλειστοί χώροι, και απαγορεύουν και τη διαφήμιση και την πώληση σε ανηλίκους ώστε να μην γίνουν ατμιστές και μετά καπνιστές.. Φαντάζομαι εσύ ξερεις κάτι περισσότερο το οποίο μας το κρατάς κρυφό. Όσο για τις σπηλαιώσεις και λοιπές περίεργες λέξεις που αναφέρεις, ένα έχω να πω. ΑΤΜΟ εισπνέεις ΚΑΙ ΕΚΠΝΕΙΣ. Με νικοτίνη επιλεγμένης περιεκτικότητας (ή και καθόλου), και αρώματα ζαχαροπλαστικής (πχ. ΔΑΦΝΗ αν σου αρέσει το άρωμα). Όπως κάνουμε όταν έχουμε αρπάξει κάποιο κρύωμα... Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. ΦΥΣΙΚΑ το καλύτερο είναι να μην ατμίζει κανείς και να μην καπνίζει. Αλλά είναι εκατομύρια φορές καλύτερο το να ατμίζει από το να καπνίζει. Το 99% των χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι καπνιστές. Ελάχιστο ποσοστό είναι αυτοί που δεν κάπνιζαν και ξεκινάνε με ηλεκτρονικό τσιγάρο. Και από αυτούς, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ( με στατιστικά ηλικιακά - επιπέδου ζωής κλπ.) και πόσοι από αυτούς πάνε σε ηλεκτρονικό και γλυτώνουν το κανονικό τσιγάρο (που θα το άρχιζαν). Που και αυτό είναι τεράστια βελτίωση, όταν το 50% των ελλήνων καπνίζουν. (Μόλις το 2% ατμίζουν αυτή τη στιγμή). Μιλάμε για τεράστια βελτίωση γενικής υγείας του πληθυσμού και τεράστια οικονομική ελάφρυνση του συστήματος υγείας. ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΟ!!! Να σημειώσω ότι δεν καπνίζω, και δεν κάπνιζα ποτέ. Το θεωρώ όμως τεράστια έμπνευση για τη μείωση του καπνίσματος, και τεράστια εξοικονόμηση πόρων για τα εθνικά συστήματα υγείας. 1
kfyros Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 λολ, θες να αδειασει το Insomnia? η ελλάδα θες να πεις !! 1
kirileman Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ναι αλλά, για τα καυσαέρια των αυτοκινήτων δε λέτε τίποτα... 3
kfyros Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 "... το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως "προθάλαμος" για το κανονικό κάπνισμα..." οπως το αλκοολ με τα ναρκωτικα, ας πουμε... ? ΛΥΣΑΞΤΕ καπνοβιομηχανιες... τωρα που βρηκαμε το ηλ.τσιγαρο ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! Σωστός. ΟΛΑ τα άρθρα είναι πληρωμένα. Παρόλο που οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές υγρών και ατμοποιητών σιγά σιγά εξαγοράζονται απο καπνοβιομηχανίες.. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να διαδίδεται ούτε το άτμισμα ούτε το κάπνισμα. Όχι όμως με μπαρούφες περί υγρών στα πνευμόνια και στα σφραγίσματα και δεν ξέρω εγώ πού αλλού. Ή κάτι άλλους που βγάλανε έρευνα ότι στα 50 watt βγαίνουν και χημικά από τον ατμοποιητή. Που αν ανεβάσεις μια αντίσταση στα 50 watt , 1ον θα λιώσει, 2ον θα ζεστάνεις το δωμάτιο.. Εξωφρενικά πράγματα.. Σωστά απαγορεύεται η διαφήμιση. Η συνταγογράφηση όμως θα πρέπει να επιτραπεί. Αυτό βέβαια θα οδηγήσει σε ανάγκη για πιστοποιήσεις και θα ακριβύνουν τα προϊόντα. Και η χρήση σε κλειστούς δημόσιους χώρους θα πρέπει να απαγορεύεται. Για τα αρώματα και μόνο που μπορεί να ενοχλούν κάποιους (παθητικό άτμισμα δεν υφίσταται). Σε ιδιωτικούς χώρους (και εστίασης - καφέ κλπ.) νομίζω είναι βλακεία να απαγορευτεί. 1
realizer Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ειμαι στη 2η εβδομαδα χρησης ΗΤ... Για ΚΤ θελω 5 κουτες το μηνα, δηλαδη 200 ευρω! Το πρωτο μπουκαλακι με τα 20ml με εβγαλε για 8 μερες, πες 1 βδομαδα. 11 ευρω το μπουκαλακι των 20ml + 2,5 ευρω η αντισταση καθε φορα που τελειωνει το υγρο = 13,5 ευρω, πες 15 τη βδομαδα, δηλαδη 60 ευρω το μηνα. Απο τα 200 ευρω το μηνα, το να πεσεις στα 60 το μηνα ειναι τεραστια διαφορα στη τσεπη! Αναμενω να δω διαφορα και στην καθημερινοτητα μου, προς το παρον θα ελεγα πως δεν μου λειπει το ΚΤ. Παντως επειδη παιζονται χοντρα συμφεροντα απο τις καπνοβιομηχανιες, απο δω και περα θα ειμαι πολυ επιφυλακτικος σχετικα με πιθανες ερευνες...
discoboyminimal Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Επειδή έχω υπάρξει καπνιστής με πολλές αποτυχημένες απόπειρες διακοπής, σε καταλαβαίνω. Κι εγώ με τον ίδιο τρόπο αντιδρούσα. Μην αυταπατάς τον εαυτό σου: δε θέλεις να ρουφάς νικοτίνη... Τουλάχιστον όχι περισσότερο από το να ρουφάς κώνιο ή αρσενικό. Μην προσπαθείς να το παρουσιάσεις ως επιλογή σου, γιατί δεν είναι... Επιλογή είναι κάτι όταν κάθε φορά το επιλέγουμε και όχι όταν είναι μια συνήθεια, υποσυνείδητα συνυφασμένη με την καθημερινότητά μας. Δεν πουλάω τίποτα και δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα. Ξέρω όμως την αλήθεια γιατί ήμουν στη θέση σου. Μπορείς να την δεις και εσύ ακόμα κι αν δεν έρθεις στη δική μου. Αρκεί να απαντήσεις στον εαυτό σου με ειλικρίνεια: γιατί καπνίζεις (ή ατμίζεις); Γιατί θέλεις ή γιατί δε μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου χωρίς τη "μοναδική απόλαυση" της νικοτίνης; Αν πεις το δεύτερο (που είναι και η ειλικρινης απάντηση για κάθε καπνιστή/ατμιστή), τότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι επιλογή... Δικαίωμά σου σε κάθε περίπτωση. Δεν προσπαθώ να σε πείσω με τη βία... Στο γράφω φιλικά και σου εύχομαι ολόψυχα και με κάθε ειλικρίνεια να μην ζήσεις εσύ ή οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς σου αυτό που έζησε ο πατέρας μου. Η ζωή σου μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη χωρίς το τσιγάρο και στο λέω, σαν πρώην χρόνιος καπνιστής, ότι μπορείς χωρίς αυτό. Όχι μόνο μπορείς, αλλά σου εγγυώμαι (και επώνυμα αν θέλεις) ότι θα δεις μεγάλη διαφορά με τη διακοπή του. Ηλεκτρονικό και μη, το τσιγάρο, κάνει την ποιότητα ζωής σου πολύ χειρότερη απ' όσο νομίζεις. Δεν ξεφεύγω. Έχω ξεκαθαρίσει τί θέλω. Δε μισώ ή εντιπαθώ τους καπνιστές/ατμιστές, δεν τους θεωρώ εχθρούς μου. Τους θεωρώ παγιδευμένους, στην ίδια παγίδα που ήμουν κι εγώ. Δεν είμαι διαφορετικός από αυτούς και σίγουρα δεν είμαι καλύτερος, απλά πήγα ένα βήμα παρακάτω. Ένα βήμα προς τη ζωή. Θα ήθελα να με ακολουθήσουν κι άλλοι, αλλά είναι θέμα επιλογής τους. Όχι δικής μου. Tα λες ωραια και δεν ξερω πραγματικα που ανηκω..θελω να ατμιζω?η ειναι η συνήθεια? νομιζω οτι τι κανω επειδη θελω , αλλα βγαινουμε πολυ offtopic. δεν νομιζω οτι ειμαι εξαρτημενος..δεν το ψαχνω και δεν τρωω τον τοπο , αν ξεμεινω απο μπαταρια η υγρο..μου τυχαινει συχνα , να το χανω , και δεν το ψαχνω..θα βρεθει αργοτερα λεω. απλα ξερεις , μου αρεσει το οπτικο , και μου αρεσει η γευση ( ειναι εθιστικο δηλαδη ανεξαρτητος της νικοτινης) τα λες πολυ ωραια και οντως ισχυουν. ειμαστε φτιαγμενοι για να αναπνεουμε οξυγονο και τιποτ αλλο. ολα τ αλλα μας κανουν κακο. μακαρι ολος ο κοσμος να το κοψει μαχαιρι, και οσοι δεν καπνιζουν να μην αρχησουν τιποτα απο τα 2! 1
Jophiel Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Tα λες ωραια και δεν ξερω πραγματικα που ανηκω..θελω να ατμιζω?η ειναι η συνήθεια? νομιζω οτι τι κανω επειδη θελω , αλλα βγαινουμε πολυ offtopic. δεν νομιζω οτι ειμαι εξαρτημενος..δεν το ψαχνω και δεν τρωω τον τοπο , αν ξεμεινω απο μπαταρια η υγρο..μου τυχαινει συχνα , να το χανω , και δεν το ψαχνω..θα βρεθει αργοτερα λεω. απλα ξερεις , μου αρεσει το οπτικο , και μου αρεσει η γευση ( ειναι εθιστικο δηλαδη ανεξαρτητος της νικοτινης) τα λες πολυ ωραια και οντως ισχυουν. ειμαστε φτιαγμενοι για να αναπνεουμε οξυγονο και τιποτ αλλο. ολα τ αλλα μας κανουν κακο. μακαρι ολος ο κοσμος να το κοψει μαχαιρι, και οσοι δεν καπνιζουν να μην αρχησουν τιποτα απο τα 2! Σε ευχαριστώ. Αφιέρωσα αρκετές ώρες διαβάζοντας για τη διακοπή του καπνίσματος και το έκανα συνειδητοποιημένα. Δεν προσπαθώ να το κόψω στους άλλους επειδή μου λείπει εμένα (αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πρώην καπνιστές γίνονται φανατικοί αντικαπνιστές). Ούτε και τους ζητάω να κάνουν πράγματα, που σαν καπνιστής, με έκαναν να δυσανασχετώ. Αν δεν αισθάνεσαι την εξάρτηση που λες, τότε δε σε εμποδίζει τίποτα να το κόψεις. Θα κερδίσεις την υγεία και τα χρήματά σου. Δεν έχω το δικαίωμα να κάνω κουμάντο στην τσέπη σου, αλλά θα σου πρότεινα να ξοδέψεις τα χρήματα που δίνεις γι αυτή τη ...(μπιπ)... να τα διαθέσεις σε κάτι καλύτερο για σένα. Αυτό παραμένει μια κακή συνήθεια, ακόμα και σε αυτή τη μορφή που λες ότι το χρησιμοποιείς.Αν και η απάντησή σου στην ερώτηση που σου έθεσα στο προηγούμενο post είναι "γιατί δε μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου χωρίς τη μοναδική απόλαυση της νικοτίνης". Πάνω κάτω αυτό μου απαντάς. Δεν είσαι ο μόνος όλοι την ίδια απάντηση δώσαμε. Δε θα πιστέψεις πόσο κοινότυπες είναι οι απαντήσεις που δίνουν στα ίδια ερωτήματα οι καπνιστές. Όταν τα διάβασα σε ένα βιβλίο έμεινα άναυδος βλέποντας πόσο ίδιες απαντήσεις είχα δώσει στα ίδια ερωτήματα με άλλους καπνιστές. Δεν είναι κακό να παραδεχτείς την εξάρτηση. Είναι γενναίο, σε φέρνει σε κόντρα με το "εγώ" σου και είναι το πρώτο βήμα της αντιμετώπισης του προβλήματος. Λίγοι κερδίζουν αυτή τη μάχη, γι αυτό και λίγοι το κόβουν... Σίγουρα είμαστε φτιαγμένοι να αναπνέουμε οξυγόνο, αλλά επειδή δε ζούμε σε τόσο καθαρό περιβάλλον καλό είναι να απομονώνουμε (όσο μπορούμε) του παράγοντες που μπορούν να προξενήσουν βλάβη στην υγεία μας. Τελοσπάντων, το αφήνω εδώ γιατί δε θέλω να σε κουράσω άλλο. Το θέμα είναι το ηλ. τσιγάρο... Επεξ/σία 28 Μαΐου 2016 από Jophiel 2
vfragos Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Ναι αλλά, για τα καυσαέρια των αυτοκινήτων δε λέτε τίποτα... Ειναι το θέατρο του παραλόγου.....
savvas1340 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Επειδή έχω υπάρξει καπνιστής με πολλές αποτυχημένες απόπειρες διακοπής, σε καταλαβαίνω. Κι εγώ με τον ίδιο τρόπο αντιδρούσα. Μην αυταπατάς τον εαυτό σου: δε θέλεις να ρουφάς νικοτίνη... Τουλάχιστον όχι περισσότερο από το να ρουφάς κώνιο ή αρσενικό. Μην προσπαθείς να το παρουσιάσεις ως επιλογή σου, γιατί δεν είναι... Επιλογή είναι κάτι όταν κάθε φορά το επιλέγουμε και όχι όταν είναι μια συνήθεια, υποσυνείδητα συνυφασμένη με την καθημερινότητά μας. Δεν πουλάω τίποτα και δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα. Ξέρω όμως την αλήθεια γιατί ήμουν στη θέση σου. Μπορείς να την δεις και εσύ ακόμα κι αν δεν έρθεις στη δική μου. Αρκεί να απαντήσεις στον εαυτό σου με ειλικρίνεια: γιατί καπνίζεις (ή ατμίζεις); Γιατί θέλεις ή γιατί δε μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου χωρίς τη "μοναδική απόλαυση" της νικοτίνης; Αν πεις το δεύτερο (που είναι και η ειλικρινης απάντηση για κάθε καπνιστή/ατμιστή), τότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι επιλογή... Δικαίωμά σου σε κάθε περίπτωση. Δεν προσπαθώ να σε πείσω με τη βία... Στο γράφω φιλικά και σου εύχομαι ολόψυχα και με κάθε ειλικρίνεια να μην ζήσεις εσύ ή οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς σου αυτό που έζησε ο πατέρας μου. Η ζωή σου μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη χωρίς το τσιγάρο και στο λέω, σαν πρώην χρόνιος καπνιστής, ότι μπορείς χωρίς αυτό. Όχι μόνο μπορείς, αλλά σου εγγυώμαι (και επώνυμα αν θέλεις) ότι θα δεις μεγάλη διαφορά με τη διακοπή του. Ηλεκτρονικό και μη, το τσιγάρο, κάνει την ποιότητα ζωής σου πολύ χειρότερη απ' όσο νομίζεις. Δεν ξεφεύγω. Έχω ξεκαθαρίσει τί θέλω. Δε μισώ ή εντιπαθώ τους καπνιστές/ατμιστές, δεν τους θεωρώ εχθρούς μου. Τους θεωρώ παγιδευμένους, στην ίδια παγίδα που ήμουν κι εγώ. Δεν είμαι διαφορετικός από αυτούς και σίγουρα δεν είμαι καλύτερος, απλά πήγα ένα βήμα παρακάτω. Ένα βήμα προς τη ζωή. Θα ήθελα να με ακολουθήσουν κι άλλοι, αλλά είναι θέμα επιλογής τους. Όχι δικής μου. Σορρυ αλλά γράφεις ανοησίες.Η νικοτίνη δεν είναι ηρωίνη και συγκαταλέγεται στις ίδιες ουσίες με την καφεινή.Δε παθαίνεις καρκίνο από τη νικοτίνη.Αλλά τι να κλάσουν οι επιστημονες και οι δικές μας εμπειρίες (22 χρόνια βαρύς καπνιστής το έκοψα με τη βοηθεια ΗΤ και ω τι εκπληξη, κάνω μηδενική νικοτίνη) μπροστά στις θεωρίες σου οι οποίες δεν διαφέρουν σε τίποτα από ένα θρησκευτικό δόγμα.
savvas1340 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Αυτά τα "φιλικα γράφω και δεν προσπαθώ να να πείσω κανένα",έχοντας γράψει ενα κάρο σεντονάρες με "μοναδικές αλήθειες" ,μου προκαλούν γέλια.
Jophiel Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Σορρυ αλλά γράφεις ανοησίες.Η νικοτίνη δεν είναι ηρωίνη και συγκαταλέγεται στις ίδιες ουσίες με την καφεινή.Δε παθαίνεις καρκίνο από τη νικοτίνη.Αλλά τι να κλάσουν οι επιστημονες και οι δικές μας εμπειρίες (22 χρόνια βαρύς καπνιστής το έκοψα με τη βοηθεια ΗΤ και ω τι εκπληξη, κάνω μηδενική νικοτίνη) μπροστά στις θεωρίες σου οι οποίες δεν διαφέρουν σε τίποτα από ένα θρησκευτικό δόγμα. Αυτά τα "φιλικα γράφω και δεν προσπαθώ να να πείσω κανένα",έχοντας γράψει ενα κάρο σεντονάρες με "μοναδικές αλήθειες" ,μου προκαλούν γέλια. Δε σε κατηγορώ ούτε για την αναίδειά σου, ούτε για την άγνοιά σου πάνω στο θέμα, ούτε και για το ότι γράφεις χωρίς να διαβάσεις (δεν έγραψα πουθενά ότι η νικοτίνη προκαλεί καρκίνο). Ίσως να πουλας ηλεκτρονικά τσιγάρα και σε πειράζουν αυτά που γράφω, ίσως να θέλεις να πιστεύεις ότι το να ατμίζεις είναι σωστό για την υγεία σου... Δε με ενδιαφέρει γιατί δεν έχουμε κοινό οργανισμό. Στον δικό σου κάνε ότι θέλεις, πίστευε ότι αυταπάτες σε βολεύουν. Δικαίωμά σου. Απλά μην περιμένεις να τις "φάω" σαν χαζός τις γνωστές αντιδράσεις ενός καπνιστή. Τις είχα κι εγώ κάποτε. Είμαι αρκετά ψαγμένος πάνω στο θέμα και χρόνια παθών ο ίδιος. Οπότε αυτά να πας να τα γράψεις αλλού... Αποδεδειγμένα η νικοτίνη προκαλεί προβλήματα στην πνευμονική λειτουργία, αυξημένη πιθανότητα καρδ. παθήσεων, πονοκεφάλους, στρές κτλ. Πάρε και μία πηγή: http://www.kathimerini.gr/362571/article/epikairothta/ellada/oi-epiptwseis-ths-nikotinhs-ston-organismo Αν έκοψες το κάπνισμα, αλλά ατμίζεις, τότε στο ψυχολογικό τομέα δεν έχεις καμία διαφορά από έναν καπνιστή. Το δύσκολο κομμάτι, στη διακοπή του καπνίσματος, είναι το ψυχολογικό. Εκεί αποτυγχάνει ο ατμιστής. Γι αυτό και είμαι υπέρ του να μην ατμίζεις. Ή καπνίζεις ή όχι. Αν καπνίζεις, τότε ίσως το κόψεις ξέροντας ότι είναι βλαβερό. Αν ατμίζεις (νομίζοντας ότι δε βλάπτεις την υγεία σου) δεν πρόκειται να το κόψεις, κατά κανόνα, αφού δεν αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα. Έγραψα ότι ο ατμός δεν περιέχει τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου, αλλά είναι μία βλαβερή συνήθεία. Αν θεωρείς λογικό και σωστό να προκαλείς βλάβη στον οργανισμό σου (μικρότερη ή μεγαλύτερη), τότε δεν έχω να γράψω κάτι άλλο... Έψαξα πολύ τις φορές που προσπαθούσα να το κόψω. Οι απόψεις που γράφω δεν είναι δικές μου, προέρχονται από βιβλία και από ψάξιμο στο internet. Δεν είμαι γιατρός και δεν έγραψα ποτέ ότι είμαι. Αν εσύ είσαι, τότε μπες επώνυμα και δήλωσέ το... Αν και το μεγαλύτερο ποσοτό των ιατρών είναι οι ίδιοι καπνιστές. Αν είχαν αφεθεί όλες οι αντικαπνιστικές εκστρατείες στα χέρια των γιατρών θα είχαν όλα χαθεί. Ο σωστός άνθρωπος είναι αυτός που είναι πρώην καπνιστής (γιατρός ή μη). Αυτός σε καταλαβαίνει κι αυτός μπορεί να βοηθήσει στη διακοπή του καπνίσματος. Μάλιστα, όσο πιο πολύ ταλαίπωρήθηκε να το κόψει, τόσο πιο κατάλληλος είναι για να σου περιγράψει την εμπειρία του.. Γέλα όσο θέλεις. Οι αλήθειες που γράφω βρίσκονται σε βιβλία όπως αυτό: https://alexanton.files.wordpress.com/2011/02/cf80cf8ecf82-cebdceb1-ceb1cf80ceb1cebbcebbceb1ceb3ceb5ceafcf84ceb5-ceb1cf80cf8c-cf84cebf-cebaceaccf80cebdceb9cf83cebcceb1-cf80ceb1cebd.pdf έχω την πλήρη του μορφή και όχι την περίληψη που δίνεται. Ένα μεγάλο μπράβο στον συγγραφεά, που δίνει δωρεάν το κυρίως σώμα του βιβλίου. Επίσης διάβασα αρκετά από ελληνικά sites όπως αυτό: http://www.skeftomai.gr/ygeia/forum/index.php αλλά και σε πολλά άλλα ελληνικά και ξένα sites. Ήμουν 18 χρόνια βαρύς καπνιστής, οπότε ξέρω πολύ καλά τί γράφω. Δεν είμαι ο τύπος που δεν κάπνισε ποτέ και "κουνάει το χέρι" στους καπνιστές, το έκοψα με τον πλέον σωστό τρόπο (αντιμετωπίζοντας την σωματική και την ψυχολογική εξάρτηση) και δεν είμαι αντικαπνιστής (αντιατμιστής), απλά θεωρώ ότι η ζωή είναι πολύ καλύτερη και ποιοτικότερη χωρίς αυτά. Το έχω κόψει εδώ και 2 χρόνια και ξεκίνησα γυμναστήριο και διατροφή. Όχι κάτι υπερβολικό, όλα μέσα σε λογικά πλαίσια, δε ζω σαν στρατιώτης, απλά προσέχω λίγο... Η διαφορά είναι χαοτική! Χάρηκά με το αποτέλεσμα, γι αυτό και θέλω να το μοιραστώ με τους άλλους. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πού έχεις πρόβλημα σε αυτό; Σε πείραξα; Σε πρόσβαλα; ¨Ηρθα σπίτι σου να σου πάρω το ηλ. τσιγάρο από το στόμα; Μήπως προσπάθησα να σου απαγορέψω να γράψεις τη γνώμη σου; Ακριβώς το ανάποδο. Επειδή ήμουν καπνιστής καταλαβαίνω όλους του καπνιστές και δεν τους θεωρώ "κατώτερους" αλλά παγιδευμένους, όπως ήμουν εγώ. Οι ατμιστές έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα απλά βλάπτουν τον οργανισμό τους σε μικρότερο βαθμό (ο κίνδυνος παραμένει υψηλός βέβαια και ουδεμία σχέση έχουν με ένα μη καπνιστή...). Πάρε και έναν ορισμο της νικοτίνης και το πόσο "αθώα" είναι: Είναι υγρό άχρωμο, λιπαρό και ισχυρά δηλητηριώδες, με έντονη οσμή και ιδιαίτερα πικρή γεύση. Διαλύεται στο νερό, στην αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) και στον αιθέρα. Με θέρμανση αναδίδει ατμούς ισχυρά δηλητηριώδεις και αναφλέξιμους, ενώ σε θερμοκρασίες άνω των 55οC μπορεί να σχηματίσει με τον αέρα εκρηκτικά μίγματα. Το γεγονός ότι η νικοτίνη καίγεται στον αέρα είναι αυτό που κάνει δυνατό το κάπνισμα, καθώς από τα 20 mg περίπου που περιέχει ένα τσιγάρο μόνο το 1 mg περίπου εισπνέεται. Η νικοτίνη, όπως όλα τα αλκαλοειδή, είναι βάση και σχηματίζει άλατα με τα οξέα. Πώς λέμε "καφεΐνη"; Καμία σχέση. Μάλλον εσύ δεν έχεις ιδέα τί σου γίνεται... Αντιλαμβάνεσαι ότι η ενδοφλέβια χορήγηση της νικοτίνης ενός μόνο τσιγάρου σε "στέλνει στα θυμαράκια"; Μόλις το 1/20 απορροφάει ο οργανισμός από το κάπνισμα... Πάρε και λίγα για τη δράση της: Η νικοτίνη, όταν εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του κυκλοφορικού συστήματος, απορροφάται ταχέως και υπερβαίνει τον αιματεγκεφαλικό φραγμό. Η ημιπερίοδος ζωής της νικοτίνης στον οργανισμό είναι περίπου δύο ώρες. Από φυσιολογικής απόψεως είναι ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια και προσβάλλει τόσο το κεντρικό όσο και το περιφερειακό νευρικό σύστημα. Είναι, επίσης, ουσία η οποία προκαλεί ισχυρότατο εθισμό. Σε πολύ μικρές ποσότητες αποτελεί ισχυρό διεγερτικό και συνεπώς προκαλεί αύξηση των καρδιακών παλμών και της αρτηριακής πίεσης. Προκαλεί, επίσης, ζάλη και ναυτία καθώς και ανορεξία. Ο εθισμός που προκαλεί στους καπνιστές είναι ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς μόνο το 20% των συστηματικά καπνιστών καταφέρνουν να κόψουν το κάπνισμα με την πρώτη προσπάθεια. Η αποχή από το κάπνισμα συνήθως προκαλεί, εκτός των συμπτωμάτων στέρησης, ισχυρή αύξηση της όρεξης, με συνέπεια οι καπνιστές να εμφανίζουν έντονη αύξηση σωματικού βάρους ιδιαίτερα κατά τους πρώτους μήνες της διακοπής. Σε περιπτώσεις δηλητηρίασης από νικοτίνη (έχει παρατηρηθεί σε υπερκατανάλωση καπνού από άτομα που δεν κάπνιζαν συστηματικά, αλλά και σε χρήστες της ουσίας ως εντομοκτόνου), εμφανίζεται σιελόρροια, καυστική γεύση στο στόμα και στο λαιμό, ναυτία, εντερικοί πόνοι, έμετος και διάρροια. Εμφανίζεται, επίσης, και απώλεια νευρικού συντονισμού. Σε περιπτώσεις λήψης μεγάλων δόσεων εμφανίζεται λιποθυμία ή κώμα, δύσπνοια, κυάνωση και τελικά θάνατος. Αν η είσοδος έχει γίνει μέσω του πεπτικού συστήματος, συνιστάται η πλύση στομάχου και η χορήγηση ενεργού άνθρακα. Επειδή η είσοδός της είναι δυνατή και μέσω του δέρματος, συνιστάται στην περίπτωση αυτή η πλύση με άφθονο νερό. Σε περιπτώσεις εισπνοής της χορηγούνται ατροπίνη ή διαζεπάμη. χρησιμοποιείται και σε εντομοκτόνα... Τί άλλο να γράψω; Ότι είναι "αθώα"; Τετοιο ψέμα δε μπορώ να γράψω. Εσύ γράφε ότι καταλαβαίνεις. Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B7 Άρα καταλήγω: μπράβο που έκοψες το τσιγάρο, αλλά είσαι ακόμα εν δυνάμει καπνιστής. Έκανες ένα μικρό βήμα, αλλά θέλεις πολύ δουλειά ακόμα για να γίνεις υγιής... Αν δεν απαλλαγείς και από την ψυχολογική εξάρτηση, τότε σου εγγυώμαι ότι θα ξανακαπνίσεις με την πρώτη δικαιολογία (πχ μεγάλη χαρά, μεγάλη στεναχώρια, μεγάλο άγχος κτλ) ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ γράφω "σεντόνια". Αν δεις τα μυνήματά μου και σε άλλα θέματα, είναι πολύ μεγάλα. Αν θέλεις το διαβάζεις... Ο λόγος που γράφω σε αυτό το θέμα είναι γιατί πρόσφατα έχασα τον πατέρα μου (65 ετών) από καρκίνο του πνεύμονα. Αν δεν το καταλαβαίνεις, τότε δεν πειράζει. Σου εύχομαι, ολόψυχα και πέρα από κάθε ειρωνεία, να μην έρθεις ποτέ στη θέση του. Ούτε εσύ, ούτε κάποιος δικός σου άνθρωπος. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δεν παίζει ούτε να καπνίζει ούτε να ατμίζει κανείς ?? Υπάρχει και το τίποτα !! Συγνώμη που δεν ρωτήσαμε τι μας επιτρέπεται όσον άφορα τις συνήθειες μας.... χωρίς πλάκα τώρα, εσύ αυτό κατάλαβες από όλα όσα γράφτηκαν? το αν είναι καλύτερο να ατμιζεις/καπνίζεις ή αν είναι καλύτερο να μην κάνεις τίποτα από τα δυο? από το μυαλό σου δεν πέρασε καθόλου οτι μιλάμε για το τι είναι καλύτερο μεταξυ ΚΤ και ΗΤ? μπα, ε? Αν μπορείς να το κόψεις μαχαίρι είναι το καλυτερο. Αν μπορείς να το περιορίσεις και να αρκεστείς σε 3 τσιγάρα την μέρα μαγκιά σου. Αν όχι πιστεύω πως ίσως να είναι καλυτερο να είσαι beta tester Η.Τ. Αν ρίξεις την νικοτίνη στο Η.Τ. και το κάνεις πιπίλα η αναπνευστήρα διαρκείας και είσαι και συνδεδεμενος και στην πρίζα γιατί και 5000μιλιαμπέρ μπαταρία δεν σου φτάνει (και οσοι κάνουν ΗΤ ξέρουν τι εννοω) δεν διαφέρεις και πολύ από κανονικό βαρύ καπνιστη. Όχι επειδή ρουφάς τις ίδιες επικινδυνες ουσίες αλλά επειδή η εξαρτηση σου έχει βαρέσει κόφτες... Και μην ξεχνάτε ότι η ποσοτητα που δεν μπορεί να αφομοιωσει και να καθαρίσει/αποβαλει ο οργανισμός από οποιαδηποτε ουσια είναι το πρόβλημα. Όχι μόνο από το ΚΤ η το ΗΤ αλλά από οτιδήποτε.... πχ πιες το κόλο σου από αλκοολ και σε βλέπω στο νοσοκομείο με ορο. θεωρείς δλδ ότι είναι καλύτερο να καπνίζεις 3 τσιγάρα από το να ατμιζεις? μάλλον πλάκα κάνεις..... Αν έκοψες το κάπνισμα, αλλά ατμίζεις, τότε στο ψυχολογικό τομέα δεν έχεις καμία διαφορά από έναν καπνιστή. Το δύσκολο κομμάτι, στη διακοπή του καπνίσματος, είναι το ψυχολογικό. Εκεί αποτυγχάνει ο ατμιστής. Γι αυτό και είμαι υπέρ του να μην ατμίζεις. Ή καπνίζεις ή όχι. Αν καπνίζεις, τότε ίσως το κόψεις ξέροντας ότι είναι βλαβερό αυτο που υπογράμμισα χαλάει τα πάντα στην σκέψη σου, αν είναι δυνατόν να προτρέπει κάποιος τον κόσμο, να καπνίζει προκείμενου να (ισως) καταλάβει ότι βλάπτει. μέχρι ενα σημείο ακολούθησα το σκεπτικό σου και σε πολλά έχεις κάποιο δίκιο, το έχασες όμως με αυτό παράλογο που έγραψες. θα πρέπει να καταλάβεις ότι όλοι δεν είμαστε ίδιοι (ευτυχώς) άλλος μπορεί ή θέλει να κόψει μαχαίρι το τσιγάρο, άλλος δεν θέλει ή δεν μπορεί, άλλος προτιμάει να το κάνει με πλάγιο τρόπο (π.χ. ΗΤ). η ουσία όμως που εκεί είναι η διαφωνία μου, είναι ότι είναι καλύτερο να ατμιζεις από το να καπνίζεις. το ΗΤ σαφώς και δεν είναι αέρας (όπως πολλά άλλα στην ζωή μας) αλλά είναι καλύτερο από το ΚΤ, οπότε αν δεν θέλεις (όπως εγώ) ή δεν μπορείς να το κόψεις, είναι καλύτερα να ατμιζεις. πάνω σε αυτό ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.-
savvas1340 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Με άτομα σαν και σένα είμαι πάρα πολύ αγενής αν και ο χαρακτηρισμός " ανοησίες" μάλλον ήταν επιεικής. Στο μεταξύ τα άσχετα κατεβατά συνεχίζονται.Απο την ψυχολογική εξάρτηση (ε να απαγορεψουμε και τον έρωτα γιατι προκαλεί και αυτός ψυχολογικές εξαρτήσεις) φτάσαμε στην ενδοφλέβια χρήση της νικοτίνης και τα εντομοκτόνα(seriously??).Επίσης δεν κατανοώ πως ο θάνατος από το τσιγάρο σχετίζεται με το άτμισμα, κάτι που εντελώς προπαγανδιστικά και με λύσα προσπαθείς να συσχετίσεις σε κάθε σου ποστ.
Jophiel Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 αυτο που υπογράμμισα χαλάει τα πάντα στην σκέψη σου, αν είναι δυνατόν να προτρέπει κάποιος τον κόσμο, να καπνίζει προκείμενου να (ισως) καταλάβει ότι βλάπτει. μέχρι ενα σημείο ακολούθησα το σκεπτικό σου και σε πολλά έχεις κάποιο δίκιο, το έχασες όμως με αυτό παράλογο που έγραψες. θα πρέπει να καταλάβεις ότι όλοι δεν είμαστε ίδιοι (ευτυχώς) άλλος μπορεί ή θέλει να κόψει μαχαίρι το τσιγάρο, άλλος δεν θέλει ή δεν μπορεί, άλλος προτιμάει να το κάνει με πλάγιο τρόπο (π.χ. ΗΤ). η ουσία όμως που εκεί είναι η διαφωνία μου, είναι ότι είναι καλύτερο να ατμιζεις από το να καπνίζεις. το ΗΤ σαφώς και δεν είναι αέρας (όπως πολλά άλλα στην ζωή μας) αλλά είναι καλύτερο από το ΚΤ, οπότε αν δεν θέλεις (όπως εγώ) ή δεν μπορείς να το κόψεις, είναι καλύτερα να ατμιζεις. πάνω σε αυτό ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.- Καταρχήν δεν αντιφάσκω καθόλου. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ποιο είδος εξάρτησης είναι χειρότερο: α) αυτό που βλάπτει την υγεία μας και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι είναι λάθος, γιατί έχει πιο άμεσες επιπτώσεις ή β) αυτό που είναι εξίσου εθιστικό με το α, αλλά με πιο μακροχρόνιες επιπτώσεις που μας κάνει να νομίζουμε ότι είναι σχεδόν αθώο. Αν απαντήσεις το α... Έχασες! Το ζητούμενο είναι το σωστό και το σωστό είναι να μην καπνίζεις. Αυτό δεν το επιτυγχάνει το ηλ. τσιγάρο. Απλά αλλάζεις μια κακή συνήθεια που σε δηλητηριάζει καθημερινά με μία άλλη που κάνει το ίδιο πράγμα σε μικρότερο βαθμό. Αυτό που δεν βλέπεις έιναι το προφανές: και τα δύο σε δηλητηριάζουν καθημερινά. Για να δεις ότι είμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΙ πάνω σε αυτό το θέμα διάβασε το βιβλίο που σου παράθεσα παραπάνω. Όλοι οι καπνιστές λένε τις ίδιες ακριβώς δικαιολογίες. Πήγαινε στη σελίδα 61 του βιβλίου. Στο ξαναπαραθέτω: https://alexanton.files.wordpress.com/2011/02/cf80cf8ecf82-cebdceb1-ceb1cf80ceb1cebbcebbceb1ceb3ceb5ceafcf84ceb5-ceb1cf80cf8c-cf84cebf-cebaceaccf80cebdceb9cf83cebcceb1-cf80ceb1cebd.pdf Το τσιγάρο, όταν κόβεται σωστά, κόβεται μόνο μαχαίρι. Όταν έχεις καταλάβει γιατί πρέπει να το κόψεις, τότε το κόβεις. Σε παρακαλώ πολύ να διαβάσεις το παραπάνω βιβλίο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν μπορεί να το κόψει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν λάβει την κατάλληλη βοήθεια για να το κάνουν... Με άτομα σαν και σένα είμαι πάρα πολύ αγενής αν και ο χαρακτηρισμός " ανοησίες" μάλλον ήταν επιεικής. Στο μεταξύ τα άσχετα κατεβατά συνεχίζονται.Απο την ψυχολογική εξάρτηση (ε να απαγορεψουμε και τον έρωτα γιατι προκαλεί και αυτός ψυχολογικές εξαρτήσεις) φτάσαμε στην ενδοφλέβια χρήση της νικοτίνης και τα εντομοκτόνα(seriously??).Επίσης δεν κατανοώ πως ο θάνατος από το τσιγάρο σχετίζεται με το άτμισμα, κάτι που εντελώς προπαγανδιστικά και με λύσα προσπαθείς να συσχετίσεις σε κάθε σου ποστ. Εντάξει. Κατάλαβα. Πουλάς ηλεκτρονικά τσιγάρα ή είσαι πολύ πεισματάρης. Πρόβλημά σου. Η αγένειά σου συνεχίζεται. Όταν στα λογικά επιχειρήματα εξακολουθείς να απαντάς με προσβολές, τότε η εξήγηση είναι μία: α) δεν έχεις επιχειρήματα και θέλεις να ζεις στο "παραμύθι" σου ή β) έχεις οικονομικά οφέλη από την πώληση ηλ. τσιγάρων. Δεν έχω πρόβλημα ούτε με το ένα, ούτε με το άλλο... Αρκεί να είχες και λογικά επιχειρήματα να το στηρίξεις. Τουλάχιστον να μας γράψεις τη γνώμη σου πάνω στο θέμα, αντί να απαξιώσεις τη γνώμη του άλλου. Είμαι 100% σίγουρος ότι δε διάβασες το προηγούμενο πόστ μου και απλά έγραψες. Αν είσαι 22 χρόνια καπνιστής, δηλαδή κοντά στη δική μου ηλικία, τότε δε δικαιολογείται τέτοια ανωριμότητα... Πες μου σε ποια σημεία ταυτίζω το θάνατο από τσιγάρο με αυτόν του ατμίσματος; Πες μου, επίσης, σε ποια σημεία γράφω ότι παθαίνεις καρκίνο από τη νικοτίνη;.. Μήπως, φίλε μου, προσβάλω το προϊόν που εμπορεύεσαι;... Έγραψες τόσα ψέμματα, που αρχίζω να σιγουρεύομαι γι αυτήν την εκδοχή... Δικαίωμά σου και υποχρέωσή σου να στηρίξεις τη δουλειά σου, αλλά όχι με τον ανήθικο τρόπο που το κάνεις αυτή τη στιγμή. Φέρε μου άρθρα που να γράφουν πχ ότι η νικοτίνη είναι ίδια με την καφεΐνη, ότι δηλαδή δεν είναι δηλητήριο και δεν χρησιμοποιείται σε εντομοκτόνα, ότι μια δόση (μόλις μερικών mg) δεν μπορεί να σε σκοτώσει... Από τους δύο μας, εσύ έχει λυσσάξει εναντίον μου. Εγώ δεν επιτέθηκα σε κανένα... Άλλο ένα ψέμα σου... Αυτό που κάνεις λέγεται επίθεση στο ήθος του αντιπάλου, είναι αθέμιτος τρόπος πειθούς και χρησιμοποιείται ελλείψει επιχειρημάτων: http://vprassas.blogspot.gr/2011/01/blog-post_2225.html Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εφόσον στοιχειοθετηθούν οι ισχυρισμοί. Αν όχι, τότε το λένε και "λάσπη" ή "προπαγάνδα"... Δε γεννήθηκα χτες φίλε μου... Αυτό διδάσκεται στο λύκειο πλέον...
savvas1340 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 ΛΟΛ ποιά είναι τα επιχειρήματα στα οποία καλούμαι να απαντήσω;Οι ψυχολογικές εξαρτήσεις ,η ενδοφλέβια δόση νικοτίνης,ή τα βιβλία που ποστάρεις και μιλάνε για το ΚΑΠΝΙΣΜΑ.Για να σου λύσω την απορία:ναι είμαι έμπορος-άλλωστε μόνο ένας έμπορος θα έβρισκε εξωφρενική την μανιέρα κάποιου να αποδείξει ότι το άτμισμα είναι μια θανατηφόρα συνήθεια ερχόμενος σε σύγκρουση με οργανισμούς όπως ο βρετανικός NHS.Ιδίως δε στο νήμα με το Η.Τ του φόρουμ ,έχω ποστάρει αμέτρητα μυνήματα με λινκ από το καταστημά μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις