Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Εγώ κάπνιζα περίπου 30γρ καπνού ημερησίως...αν ήταν να βγω έξω μπορεί να έπαιρνα και συν ένα πακέτο...Ήμουν δηλαδή ένας βαρύς καπνιστής με ότι συνεπάγεται αυτό...Κάθε πρωί σηκωνόμουν και είχα βήχα και φλέματα,δεν μπορούσα να τρέξω γιατί λαχάνιαζα...η γεύση μου είχε αλλοιωθεί από το πολύ τσιγάρο με αποτέλεσμα να βάζω ένα κιλό αλάτι στο φαγητό...Γενικά η ποιότητα της ζωής μου ήταν η χείριστη και αυτό οφειλόταν αποκλειστικά στο τσιγάρο...5 χρόνια τώρα είμαι με το ηλεκτρονικό...Δεν λέω πως είναι ότι καλύτερο αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από το κανονικό τσιγάρο...Κανείς δεν μπορεί να με πείσει για το αντίθετο...Δεν λαχανιάζω πια,δεν βήχω,δεν έχω μαύρα φλέματα,δεν βρωμάω,η γεύση μου έχει επανέλθει και αισθάνομαι τον εαυτό μου πιο υγιή...Παράλληλα έκανα και οικονομία που για μένα ήταν εξίσου σημαντικό!!!! Τώρα ο καθένας ας πιστέψει αυτό που θέλει ή αυτό που τον βολεύει...Εγώ πάντως κάνω συχνά εξετάσεις,έχω πάει να δω και τα πνευμόνια μου και όλα δείχνουν πως είμαι ένας 100% υγιής άνθρωπος...Οπότε δεν μιλάω απλά εμπειρικά αλλά και τεκμηριωμένα...Αν τώρα κάποιοι νομίζουν πως τα πνευμόνια των ατμιστών μαζεύουν υγρά και άλλες τέτοιες ανοησίες τι να τους πω ας καταπιούν έναν αφυγραντηρα... Ακριβως αυτο. καποιοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι δεν μιλαμε για το αν το ΗΤ ειναι καλο, καλυτερο ή χειροτερο απο το τιποτα (αν και αυτο ακομα παιζεται) αλλα το συγκρινουμε με το ΚΤ, τι ειναι εν κατακλειδι καλυτερο? το να καπνιζεις ή το να ατμιζεις? οποιος μου πει οτι το να καπνιζεις ειναι καλυτερο ειναι απλα ασχετος..... 1ος μύθος: Το η.τ. είναι βλαβερό. Ναι αλλά βλαβερό σε σχέση με τι; Σε σχέση με τον καθαρό αέρα που αναπνέει ένας μη καπνιστής είναι πιο βλαβερό. Σε σχέση όμως με το βρωμοτσίγαρο είναι αποδεδειγμένα έως 95% ασφαλέστερο (σύμφωνα με όλες τις μελέτες). Προσωπικά όμως το βλέπω (όπως και πολλοί άλλοι) στο σώμα μου. Όταν κάπνιζα ανέβαινα μια σκάλα και ήθελα δύο λεπτά να σταματήσει το λαχάνιασμα. Τώρα μπορώ να ατμίζω όλη μέρα και το απόγευμα να τρέχω μισή ώρα στο γυμναστήριο χωρίς θέμα. 2ος μύθος: Οι ουσίες των αρωμάτων είναι καρκινογόνες. Πριν 5 χρόνια που δεν είχε γίνει καμμία μελέτη μπορεί. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα και λόγω ανταγωνισμού οι εταιρείες αποφεύγουν σαν τρελές τις επικίνδυνες ουσίες. Άλλωστε από την επιστημονική κονότητα έχει αποδειχτεί ότι οι περισσότερες (αν όχι όλες) οι καρκινογόνες ουσίες είναι προϊόντα ΚΑΥΣΗΣ (βλέπε τσιγάρο) και όχι ατμοποίησης. Καύση στο η.τ. υπάρχει μόνο αν τελειώσει το υγρό στον ατμοποιητή και αρχίζει να καίγεται το φυτίλι (όπου πιστέψτε με ΠΟΛΥ πιο πριν, αν τραβήξεις τζούρα με φυτίλι που πάει να στεγνώσει, η γεύση είναι τόσο αηδία που είναι αδύνατο να συνεχίσεις). 3ος μύθος: Και μάλλον ο μεγαλύτερος. Η υγρασία προκαλεί βλάβες στους πνεύμονες. Η βέλτιστη υγρασία που πρέπει να υπάρχει την ατμόσφαιρα για τη λειτουργία του αναπνευστικού είναι 50-60%. Όταν βρέχει φτάνει πολύ κοντά στο 100%. Αν στο νοσοκομείο σου δώσουν οξυγόνο χωρίς αυτό να περάσει από υγροποιητή (το μπουκαλάκι με το νερό και τις μπουρμπουλήθρες) μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τους πνεύμονες. Όσον αφορά τα μικρόβια που αναφέρθηκαν, να πω πρώτον ότι η νικοτίνη είναι η φυσική άμυνα κάποιων φυτών έναντι σε έντομα, μικρόβια και παράσιτα (άρα όσο το υγρό έχει νικοτίνη είναι δύσκολο σε μικρόβια να αναπτυχθούν) και 2ον την ώρα που ατμοποιείται το υγρό υπόκειται σε θερμοκρασίες 200-300 βαθμούς που ουσιαστικά σκοτώνει τα πάντα. 4ος μύθος: Στα επείγοντα έχουν πάει πολλά περιστατικά από το η.τ. Σύμφωνοι, αλλά να μας πουν και το λόγο. Αν σκάσει η μπαταρία επειδή εγώ της φόρτωσα με λάθος αντίσταση πολλά περισότερα αμπέρ απ'όσο υποστηρίζει, δε φταίει το η.τ. Με αυτό το σκεπτικό ας καταργήσουμε και όλα τα κινητά που σκάνε επειδή χρησιμοποιούμε λάθος φορτιστές. Όπως επίσης δε μετράει αν κάποιος είναι αλλεργικός σε μια ουσία του υγρού, ή αν κάποιος παράτησε το υγρό σε εύκολα προσβάσιμο μέρος, το βρήκε ένα παιδάκι και το ήπιε. Με αυτό το σκεπτικό ας καταργήσουμε και όλες τις αντιβιώσεις γιατί μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, όπως και όλα τα καθαριστικά γιατί κάποιος τα ήπιε κατά λάθος. Γνώμη μου είναι ότι το η.τ. δεν αντιμετωπίζεται για αυτό που είναι. ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ. Κανείς δε λέει ότι είναι 100% ακίνδυνο, κανείς δε λέει ότι πρέπει να απευθύνεται σε ανήλικους και βέβαια είναι λίγο χαζό να το αρχίζει κάποιος μη καπνιστής (αλλά θα μου πείτε δεν είναι πιο χαζό να αρχίζει το τσιγάρο κάποιος; ) Και κάτι τελευταίο. ΟΛΕΣ οι μελέτες έχουν αποφανθεί ότι ΔΕΝ υπάρχει παθητικό άτμισμα. Από εξέταση ατόμων που ζουν με χρόνιους ατμιστές, οι ουσίες που ελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα βρέθηκαν σε ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ποσότητες στο σώμα τους. Όχι σε ασήμαντα ίχνη, ΜΗΔΕΝ! χαλας την ψευδαισθηση καποιων και γραφεις επιχειρηματα που δεν θελουν να καταλαβουν. εδω ο αλλος μου γραφει για πληρωμενες ερευνες (υπερ του ΗΤ) απο τις εταιρειες του χωρου.... δεν βλεπει τις τεκμηριωμενα πληρωμενες ερευνες απο τις βιομηχανιες καπνου, εκεινες τις δεχεται αμασητα....
bazzil Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Έχω καταναλώσει 2 σακουλάκια ποπ κορν μέχρι στιγμής. Η ουσία είναι οτι ο καθένας επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ζήσει την ζωή του. Άλλος γουστάρει να καπνίσει κανονικό, άλλος να ατμίζεται άλλος να βαράει μαλακία όλη μέρα (υπάρχει Ιάπων ο οποίος το κάνει). Τι είναι σωστό; Τί είναι λάθος; Έχει τόσο σημασία; Ο καθένας μπορεί να κρίνει για τον εαυτό του. Εχει άδικο ο φίλος που λέει για τους πνεύμονες; Οχι. Έχει άδικο ο φίλος που λέει οτι το ηλεκτρονικό είναι υγειινότερο; Οχι. Έχει άδικο ο φίλος που λέει ότι το κανονικό είναι καλύτερο; Οχι. Και τα λαχανικά όταν τα τρώς ωμά παίρνεις όλες τις βιταμίνες, Αυτό τι σημαίνει πως πρέπει να γίνω μηρυκαστικό; Αν θεωρώ οτι είναι σωστό θα γίνω. Είμαι λάθος; Για μερικούς ναι. Για άλλους ίσως και για άλλους όχι. Όμως έτσι έχω αποφασίσει να ζω. Αυτό που θέλω να πω είναι μην είστε απόλυτοι. Κάντε χώρο και για τους άλλους. 1
TasMan Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 @alfagama Λανθασμένες έρευνες (θα αποφύγω να πω πληρωμένες) έχουν γίνει κατά του η.τ. Διάβασα πχ μια έρευνα ενός πανεπιστημίου που έβαλε απλό ατμποιητή που ήταν για χρήση με μια μικρή μπαταριούλα σε μια μπαταριοθήκη που έβγαζε πάνω από 100 watt (που χρησιμοποιείται από έμπειρους χρήστες για επισκευάσιμους ατμοποιητές με διπλές-τριπλες αντιστάσεις κτλ), και πάταγαν το κουμπί για όσο πάει! Όπως καταλαβαίνεις καίγονταν φυτίλια, υγρά, πύρωναν αντιστάσεις... Και έβγαλαν αποτελέσματα για το τι αναπνέεις όταν πας να εισπνεύσεις καμμένο βαμβάκι και πυρακτωμένη αντίσταση! Και το χειρότερο είναι ότι πάει κάποιος που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο και απλά ψάχνεται για να παρατήσει το κάπνισμα, διαβάζει αυτή την αναφορά και σκέφτεται: Κι αν καεί το φυτίλι και δεν το πάρω χαμπάρι και ειπνεύσω αυτές τις ουσίες; Και δε βρίσκεται κάποιος να του πει ότι "φίλε μου, πριν καν αρχίσει να καίγεται το βαμβάκι, από τη στιγμή που θα αρχίσει να στεγνώνει, η γεύση θα γίνει τόσο άσχημη που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να θες να συνεχίσεις". Συμπέρασμα: Ο κάθε λογικός άνθρωπος δεν πρέπει να αρκείται στο να διαβάσει απλώς ένα πόρισμα. Θα πρέπει να ρίχνει μια ματιά και στο σχεδιασμό του πειράματος. Επίσης θεωρώ απλά γελοίες μελέτες που λένε ότι κάποιος που είναι βαρύς καπνιστής για 30 χρόνια και τα τελευταία 2 το γύρισε στο ηλεκτρονικό, έπαθε καρκίνο και φταίει το ηλεκτρονικό. Για να είμαι σωστός όμως θα συμφωνήσω με την άποψη ενός φίλου παραπάνω ότι έιμαστε beta testers. Είναι πολύ μικρό το διάστημα για να έχουμε ατράνταχτες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Απλά ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ όλες οι ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ δείχνουν ότι είναι πολύ ασφαλέστερο του τσιγάρου κυρίως λόγω απουσίας καύσης. Γιατί στην τελική αν είχαμε ανακαλύψει το κανονικό τσιγάρο πριν 5 χρόνια, μέχρι τώρα δε θα υπήρχαν δεδομένα για το πόσο βλαβερό είναι. 3
Johnefst Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Εγώ λέω ότι μην το τρώτε αμάσητο ότι σας σερβίρουν .Δοξα το θεό υπάρχει το Ίντερνετ να ψάξεις και να μάθεις πολλά πραματα χωρίς να ειναι κατασκευασμένα .
deesnider Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 η αλήθεια πονάει Η μαλακία πού δέρνει αλύπητα τους κατά φαντασίαν κατόχους τής μίας και απόλυτης αλήθειας, να δεις πόσο πονάει... 2
Skylined Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Οι παθητικοί καπνιστές ευχαριστούν αυτούς που ατμίζουν Μια που αναφέρθηκε η Βρετανια στη χώρα αυτή πλεον όλα τα πακέτα έχουν την ίδια εξωτερική εμφάνιση ανεξαρτήτως μάρκας
mynameislegion Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 είμαι χρόνια χρήστης ηλεκτρονικού.. εννοείτε καμιά σχέση από άποψης φυσικής κατάστασης σε σχέση με όταν κάπνιζα κανονικό τσιγάρο. όσο αφορά για το θέμα επικινδυνότητας καλά είναι να μην καπνίζει τίποτα κάποιος.. αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, καμιά σχέση η σαπίλα του κανονικού τσιγάρου με το ηλεκτρονικό και αν υπήρχε σοβαρό κράτος θα ενημέρωνε επίσημα τον κόσμο ότι το ηλεκτρονικό είναι λιγότερο βλαβερό, αλλά πολλά τα φράγκα από τις καπνοβιομηχανίες
vastegial_74 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ολες οι ερευνες ειναι χρηματοδοτουμενες. Οταν το καταλαβει ολος ο κοσμος μπορει και να δουμε τα πραγματα οπως ακριβως ειναι. Τα αποτελεσματα πρεπει να ευνοουν ασφαλως τον σπονδορα. Καποτε και το τσιγαρο το εδιναν οι γιατροι σαν φαρμακο για το ασθμα. Τωρα δεν ξερω αν ειναι καλυτερο η χειροτερο το ητ ομως η διακοπη του τσιγαρου δεν εχει να κανει μονο με τη νικοτινη αλλα κυριως με ολη τη διαδικασια του καπνισματος, το ολο τελετουργικο. Αυτο δεν το προσφερει το ηλεκτρονικο. Επομενως αν θες να το κοψεις το κοβεις μαχαιρι και τελιώνεις. Με μεσοβεζικες λυσεις δεν κανεις δουλεια γιατι δειχνει πως δεν το εχεις παρει πραγματικα αποφαση αλλα εκβιαζεις μια κατασταση. 1
iosifp86 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ο πεθερός μου έχει κατάστημα ΗΤ στο Π. Φάληρο και έχουμε συζητήσει αρκετά οπότε έχω μια άποψη. Εγώ δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ καπνιστής ή ατμιστής και γενικά είμαι υπέρ του ΗΤ σε σχέση με το τσιγάρο, το οποίο και σιχαίνομαι. Επίσης αν και δεν πιστεύω ότι είναι εντελώς αβλαβές (όχι σε σχέση με το τσιγάρο, γενικά μιλάμε) δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να εξισωθεί με τα καπνικά προϊόντα ΑΛΛΑ... Υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΆ. Στο παθητικό διαφωνώ και προτιμώ να ενταχθεί στα καπνικά αν υπάρχει έστω και μια περίπτωση να είναι ελεύθερο σε δημόσιους χώρους και εξηγούμαι. Έχω νεογέννητο παιδί και άλλα δύο μικρά παιδία. Μπορεί καμία έρευνα ή ο οποιοσδήποτε να μου εγγυηθεί ότι δεν θα προκαλέσει καμία βλάβη στο παιδί μου, έστω και στο ελάχιστο; Μπορεί κανείς να μου εγγυηθεί ότι ο τάδε άγνωστος δίπλα μου ατμίζει σωστά και εγκεκριμένα προϊόντα και ότι αυτό που βγάζει δεν είναι κακό; Δηλαδή αν αυτός έχει βάλει υγρό με δηλητήριο μέσα ποιος τον ελέγχει; Υπερβολή, αλλά αυτό που θέλω να πω ότι δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου σε αυτά που ατμίζει ο καθένας κι εγώ δεν θέλω να τα εισπνέω. Είμαι υπέρ του ΗΤ αλλά κατά του παθητικού. Όσο για το θέμα του εθισμού, ο πεθερός μου έβγαλε να ατμίσει πάνω απ το κεφάλι του μωρού, προφανώς γιατί το είχε “ανάγκη”. Πόσοι από εσάς (τους ατμιστές) θα το κάνατε αυτό; 4
Psaris Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 αυτο που μπαινει ο καθε wanabe τρολλερ , σε ενα τοπικ , και πεταει μια κοτσανα απο δω μεχρι εκει , εχει παραγινει. χωρις να εχεις ιδεα. ιδεα ομως , λες πως θα πεθανουμε. οτι νανε , εν ετη 2016..απλα τραγικο.. το εν-λογο τρολλ απορω πως δεν εχει φαει ban ακομα απο αυτο το site...
tsagk21 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Η μαλακία πού δέρνει αλύπητα τους κατά φαντασίαν κατόχους τής μίας και απόλυτης αλήθειας, να δεις πόσο πονάει... Τόσος φανατισμός, τόσα νεύρα, τόσες οφθαλμαπάτες.. τόσο μίσος! ...γιατί? για το (ηλεκτρονικό) τσιγάρο.. αυτή είναι κύριοι η νοημοσύνη των νέων σήμερα! Θαυμάστε τους! 1
gasantony Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δεν παίζει ούτε να καπνίζει ούτε να ατμίζει κανείς ?? Υπάρχει και το τίποτα !! 2
vste Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ασχετο (αλλα και σχετικο ταυτοχρονα). Γιατι στα περισσοτερα ποστς υπαρχει μια μουρμουρα, ενας τσαμπουκισμος, μια αγενεια? Γιατι γενικοτερα ο κοσμος εδω μεσα τσακωνεται σε αρκετα μεγαλο βαθμο? Παιδια, αφου ολοι τα ξερετε: 1) Δεν ταιζουμε τα τρολ. 2) Απανταμε οταν αυτος που γραφει εχει καποια εστω στοιχειωδη επιχειρηματα και δεν πεταει απλα μια ατακα για να κανει ντορο. 3) Προσπαθουμε οταν απανταμε να κρατησουμε το ΕΠΙΠΕΔΟ μας. Γιατι πολλες συζητησεις καταληγουν σε ματς χουλιγκανων? ΥΓ: Περιμενω μετακινηση/διαγραφη του ποστ απο Mod σε 3..2..1..
Paralizer Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 19 χρόνια καπνιστής έκανα την πρώτη αγορά ηλεκτρονικού τσιγάρου στις 20 Δεκέμβρη 2015. Ένα μήνα μετά έριξα στα υγρά που έπαιρνα τη νικοτίνη στο 0. Άλλον έναν μήνα μετά ούτε που ζητούσα να ατμίσω-καπνίσω. Πλέον έχω 6 μήνες να βάλω καπνό στο στόμα μου και 4 μήνες ατμό. Το κάπνισμα ποτέ δεν λες ότι το κόβεις. Ξέρω όμως ότι προς το παρόν δεν έχω επιθυμία για τίποτα και μόνο οφέλη έχω να δω σε όλα. Τουλάχιστον για μένα το ηλεκτρονικό ήταν ένας καλός προθάλαμος για να το κόψω εντελώς το τσιγάρο. Σημαντικός όμως παράγοντα είναι ΤΟ ΜΥΑΛΟ. Για να το κόψεις, πρέπει να το θες να το κόψεις. Αν δεν θες, όσο και να ατμίσεις, πάλι στο τσιγάρο θα γυρίσεις. Νομος! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις