Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους

Βασισμενος σε αυτο το topic

http://www.insomnia.gr/topic/535628-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-mikrotik/

και εχοντας ηδη ενα ρυθμισμενο mikrotik rb750gr2 να παιρνει πανω του 2 γραμμες (1+2 port) με ip 192.168.0.1 καταλαβα οτι επρεπε να βαλω το modem που εχω ηδη σε bridge mode (linksys) (ή modem only οπως το λεει στο netgear), αλλαξα και την ip του modem σε 192.168.0.254, απενεργοποιησα και DHCP και Wireless.

Συνδεοντας τη μια γραμμη προς το παρον στο mikrotik και εχοντας στο μυαλο οτι πια το dhcp serve το κανει το mikrotik, περιμενα συνδεοντας ενα pc στο 3,4 ή 5 port να παρει ip και internet κανονικα

Ουτε το ενα ομως ουτε το αλλο

Ουτε καν μπορω να δω το modem αν ειμαι συνδεμενος πανω στο mikrotik

Αν δουλευε ετσι μετα θα "επαιζα"¨και με το locom2 να δω σε τι Wireless mode (προφανως Access Point?) και σε τι Network mode θα το εβαζα για να παιρνει τους ασυρματους

Εχει κανεις καμια ιδεα;

Επισυναπτω και φωτο του mikrotik οπως φαινεται η quick setup σελιδα του

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για την βοηθεια

post-215134-0-37676500-1464286824_thumb.jpg

Δημοσ.

- Το modem σου πρεπει να το βάλεις σε διαφορετικό subnet π.χ. 192.168.10.1,

- το dhcp του modem αφησε το ανοιχτο

- εξηγησε περισσοτερο τις 2 γραμμες και κανε ένα "/interface print"

Για να έχεις πρόσβαση στο modem οταν είσαι συνδεμένος στο mt:

/ip address add address=192.168.10.6/24 network=192.168.10.0 interface=ether1 comment="ADSL MODEM"
/ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat out-interface=ether1 comment="ADSL MODEM"

To "ether1" αντιστοιχεί στο όνομα του interface που συνδέεις το modem.

Τα υπόλοιπα σε δεύτερο στάδιο

• Like 1
Δημοσ.

- Το modem σου πρεπει να το βάλεις σε διαφορετικό subnet π.χ. 192.168.10.1,

- το dhcp του modem αφησε το ανοιχτο

- εξηγησε περισσοτερο τις 2 γραμμες και κανε ένα "/interface print"

Για να έχεις πρόσβαση στο modem οταν είσαι συνδεμένος στο mt:

/ip address add address=192.168.10.6/24 network=192.168.10.0 interface=ether1 comment="ADSL MODEM"
/ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat out-interface=ether1 comment="ADSL MODEM"

To "ether1" αντιστοιχεί στο όνομα του interface που συνδέεις το modem.

Τα υπόλοιπα σε δεύτερο στάδιο

Σ ευχαριστω για τη βοηθεια

Οκ θα το δοκιμασω και με διαφορετικο subnet, παντως να ειναι bridge το Modem, σωστα;

Το dhcp του mikrotik να το διαγραψω;

2 γραμμες adsl οτε θα ειναι με 2 modem, προς το παρον το δοκιμαζω σπιτι μου με μια γραμμη forthnet στο 1ο port και μου λεει connected

post-215134-0-38289900-1464306929_thumb.jpg

Δημοσ.

Παντα σε bridge mode το modem.

To dhcp του mt ΔΕΝ το κλεινεις.

Το μοντεμ συνδεσε το στην πρωτη θυρα, οχι στη δευτερη!!

έαν δεν έχει ρυθμιστεί failover δεν θα δουλεύει μονο με το ether2 συνδεμενο

Βλεπω οτι τα ether3,4,5 ειναι slave. Μπορεις να μου πεις ποιο εχουν μαστερ;

επισης θα προτεινα να κατεβάσεις το winbox για τη διαχειριση του ρουτερ

Για μετα, ωστε να εχεις πρόσβαση και στα 2 μοντεμ:

Μοντεμ1: 192.168.10.1

Μοντεμ2: 192.168.11.1

/ip address add address=192.168.10.6/24 network=192.168.10.0 interface=ether1 comment="ADSL MODEM 1"
/ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat out-interface=ether1 comment="ADSL MODEM 1"
/ip address add address=192.168.11.6/24 network=192.168.11.0 interface=ether2 comment="ADSL MODEM 2"
/ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat out-interface=ether2 comment="ADSL MODEM 2"
Δημοσ.

Εχω συνδεσει το modem στο 1ο πορτ του mt, το 2ο κενο, lan που παει σε laptop εβαλα στο 4ο port, αν καταλαβα καλα master εχουν το 2ο port γιατι μονο απο κει μπαινω στο configuration

Η ip του mt ειναι 192.168.0.1 και του modem που κανω τωρα τη δοκιμη την αφησα 192.168.1.1

Στο κεντρο δικτυου βγαζει αναγνωριση για ωρα και μετα unidentified network με αυτοματη ip

Δημοσ.

Το quick setup χαλασε τις ρυθμισεις για 2 ιντερνετ.

Ξαναδιορθώνονται σχετικά εύκολα απο αυτόν που το ρύθμισε

Εαν κλικαρεις το bridge all ports στο quick setup θα δουλεψει.

Επισης να προσεχεις οταν ανεβαζεις screenshots να κρυβεις την IP διευθυνση σου και τα ddns (εκει που λεει VPN)

Δημοσ.

To quick setup το χρησιμοποιησα μονο για να δω τι ειχε ρυθμισμενο, δεν εκανα next, ασε που δεν εχει νομιζω

Το bridge all ports τωρα που το εκανα apply εξαφανιστηκε απο το quick setup που υπηρχε πριν σαν επιλογη, τωρα το εβγαλε private network κατευθειαν κιολας, λεει οτι δεν εχει internet, φυσικα το λαν το εχω στο αυτοματο

Δημοσ.

Εαν σου λεει connected στο quick setup ειναι περιεργο να μην εχει.

Μεσα απο το ρουτερ ή όπως πηγες πριν στο terminal κανε:

ping google.gr count=5

εάν λαμβάνει απάντηση, σημαίνει ότι στη διαμόρφωση τη τοπική έχεις κάποιο θεμα (DNS, dhcp server).

Αλλα όλα αυτά είναι γενικά αφού δεν ξέρω τι ρυθμίσεις είχε/έχει

Δημοσ.

Να δω κατι αλλο;

Μηπως ειναι λαθος που εχει τον dns της google 8.8.8.8, καπου το πηρε το ματι μ μεσα στις ρυθμισεις

Αν μπορεις αυριο με καποια πληρωμη να μου το ρυθμισεις για να ναι ετοιμο σε βαζω ενα teamviewer και τελειωνουμε

Τωρα συνδεσα το modem δοκιμαστικα μονο στο 2ο πορτ και δεν εγραφε connected καν, αρα ισχυει μαλλον αυτο που ειπες για τη ρυθμιση

Αν μπορεις και εχεις χρονο συζηταμε την πληρωμη και το τελειωνουμε αυριο

Θενξ

Καλο βραδυ

post-215134-0-41426600-1464310264_thumb.jpg

Δημοσ.

Φιλε μου δεν θελω καποια πληρωμη, ερασιτεχνης ειμαι. Θα βρεθει η λυση.

κανε ενα system-> reboot, και μετα από ενα λεπτο μπες και κανε μια αντιγραφη του log σου

Δημοσ.

Ετοιμο

Να προτεινω

Να συνδεσω το λαπτοπ μου μεσω wifi να βγαινει internet και τη lan του πανω στο mikrotik να μπεις teamviewer να ριξεις μια ματια σε οτι θες?

post-215134-0-14182100-1464365947_thumb.jpg

Δημοσ.

Να το το προβλημα.

Το username κωδικος που εχεις βαλει για τη συνδεση ειναι λαθος. (της forthnet οπως ειδα στο πρωτο screenshot).

Θα πας στο interfaces, pppoe-out1 (adsl1) και θα αλλαξεις απο εκει user/pass και κοιτα το log μεχρι να δεις οτι συνδεθηκες

Edit: τωρα ειδα οτι στο τελος συνδεθηκε

Δημοσ.

Αφου μου εχει connected κανονικα, ασε που μπαινω mailbox κανονικα με τους κωδικους μου αυτους τους ιδιου

Ακριβως αυτους βαζω στο διπλανο modem και.μπαινω κανονικα

post-215134-0-55060700-1464367497_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...