Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, 

εχω  εναν ASUS Α52J i3 που εχει ήδη πανω 4 GB ram. 

επειδη πλεον αρχισε να σερνεται, να ζεσταινεται, γενικα να γερναει ήθελα να του βαλω εξτρα μνημη και να αλλαξω τον σκληρο με ssd.

ποση μνημη εξτρα να του βαλω? και πως θα ξερω ποια είναι συμβατη με το λαπτοπ μου? 

ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Εφόσον έχει αρχίσει να ζεστένεται και να σέρνεται, χρειάζεται άνοιγμα και καθάρισμα. Δε πα να βάλεις και 128GB ram και ssd 1TB, αν το λάπτοπ κάνει throttling λόγω θερμοκρασιών θα συνεχίσει να το κάνει.

Φυσικά αν κάνεις αρκετό multitasking και στο task manager βλέπεις τη μνήμη πάνω από 80%, ναι χρειάζεσαι extra. Στείλε μας μια φωτό απο CPU-Z όπου θα φαίνεται η υπάρχων ραμ, συχνότητα, cas, volts κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που ειπε ο @LambisElef. Στην αρχή δες απο το task manager ποιο ειναι το bottleneck του συστήματος σου  δηλαδη πιο χτυπαει 100% χρήση και έπειτα θα αποφασίσεις τι πρέπει  να αλλάξεις. Επίσης  ποτε το λαπτοπ αυξάνει θερμοκρασιες, οταν παίζεις η κάθε φορα που τον ανοίγεις.

Δημοσ.

Εφόσον έχει αρχίσει να ζεστένεται και να σέρνεται, χρειάζεται άνοιγμα και καθάρισμα. Δε πα να βάλεις και 128GB ram και ssd 1TB, αν το λάπτοπ κάνει throttling λόγω θερμοκρασιών θα συνεχίσει να το κάνει.

Φυσικά αν κάνεις αρκετό multitasking και στο task manager βλέπεις τη μνήμη πάνω από 80%, ναι χρειάζεσαι extra. Στείλε μας μια φωτό απο CPU-Z όπου θα φαίνεται η υπάρχων ραμ, συχνότητα, cas, volts κλπ.

Αυτο που ειπε ο @LambisElef. Στην αρχή δες απο το task manager ποιο ειναι το bottleneck του συστήματος σου  δηλαδη πιο χτυπαει 100% χρήση και έπειτα θα αποφασίσεις τι πρέπει  να αλλάξεις. Επίσης  ποτε το λαπτοπ αυξάνει θερμοκρασιες, οταν παίζεις η κάθε φορα που τον ανοίγεις.

θα το καθαρισω και παραλληλα... ανοιγω αρκετα προγραμματα μαζι.. φιλε μου τι εννοεις φωτο απο CPU-Z?

Δημοσ.

Είναι τόσο δύσκολο ένα screenshot από την καρτέλα SPD να δούμε το ακριβές μοντέλο της RAM, μπας και βρούμε ίδια;

Δημοσ.

Είναι τόσο δύσκολο ένα screenshot από την καρτέλα SPD να δούμε το ακριβές μοντέλο της RAM, μπας και βρούμε ίδια;

ωχ συγνωμη,εβαλα 2 φορες την ιδια 

εχω 2 2αρες απο οτι βλεπω 

post-202291-0-23306100-1464365890_thumb.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά μιλώντας, με κάτι τέτοιο: http://www.e-shop.gr/ram-mushkin-996644-8gb-2x4gb-so-dimm-ddr3-pc3-8500-1066mhz-essentials-series-dual-channel-kit-p-PER.553631 ή από skroutz πρέπει να είσαι οκ.

Παρόλο που οι μνήμες σου όμως λειτουργούν στα 1066MHz με χρονισμούς 7-7-7-20, φαίνεται να είναι ως default 1333MHz, οπότε ίσως και κάτι τέτοιο να λειτουργήσει: https://www.skroutz.gr/s/337930/Mushkin-8GB-2x4GB-DDR3-SODIMM-PC3-10666-9-9-9-24-Essentials.html

Επεξ/σία από LambisElef
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις παλιές λες να τις βγάλω; Ή απλά να προσθέσω; Έχει και καλύτερη,πιο ακριβή από αυτή που μου προτεινες;

Επίσης γιατί 2 4αρες και όχι μία 8αρα;

Επεξ/σία από stekont
Δημοσ.

Το λάπτοπ σου υποστηρίζει 8GB μέγιστη μνήμη, και καθώς έχει 2 slots, 2 dimms θα πάρει. Έτσι 2x4GB=8GB και αυτό είναι το max που μπορεί να δεχτεί.

Ορίστε και το link από την επίσημη σελίδα της ASUS: https://www.asus.com/Notebooks/A52JC/specifications/

Δημοσ.

Δλδ σε περίπτωση που βάλω παραπανω απλά δε θα αναγνωρίζει κάτι μεγαλύτερο από 8; Γιατί τόση λίγη επέκταση; Τα τωρινά λάπτοπ έχουν αρκετά παραπάνω έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...