iordanis77 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δεν με συμφέρει να πάω εκεί και βαριέμαι οποτε δεν παω. Το λάδι που καταλανώνουμε σε ένα χρόνο μας κοστίζει 50-60 ευρώ και παίρνω πάντα έξτρα παρθένο. Το 1 λιτρο κανει το φτηνοτερο 5,5€ αρα με 60€ παιρνεις 11 φιαλες. Μονο τοσο λιγο τρως ολο το χρονο?! Εγω παιρνω 1 φιαλη σχεδον καθε βδομαδα.
Donalhioy Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 1 φορα να τις μαζεψει ο ιδιος να δει την γλυκα... και ποσο λαδι βγαζει το χωραφι φυσικα.. ξεζορταριασμα, κλαδεμα, ποσο κοστιζουν? εσυ θα τον πληρωσεις σε λαδι... και πες οτι εσυ θελεις Χ τενεκεδες π.χ.. τα υπολοιπα ας τα κρατησει ο αλλος αλλη λυση ειναι η απλη ενοικιαση.. θελω τοσα και παρε το χωραφι για χρηση... για χρησηκτησια, δεν παιζει φαση διοτι για να γινει πρεπει να το δηλωσει στην εφορια και να το εκμεταλλευεται για 10 χρονια. που και να γινει δεν ειναι σιγουρο οτι θα το παρει..
idomeneas7 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Το 1 λιτρο κανει το φτηνοτερο 5,5€ αρα με 60€ παιρνεις 11 φιαλες. Μονο τοσο λιγο τρως ολο το χρονο?! Εγω παιρνω 1 φιαλη σχεδον καθε βδομαδα. Σχεδον ενα λιτρο το μηνα αλλά δεν τρωμε σαλατες. Πιο πολυ καταλανωνει το παιδι παρα εμεις. Εσυ τι κανεις και χαλας ενα λιτρο την εβδομαδα?
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Σχεδον ενα λιτρο το μηνα αλλά δεν τρωμε σαλατες. Πιο πολυ καταλανωνει το παιδι παρα εμεις. Εσυ τι κανεις και χαλας ενα λιτρο την εβδομαδα? Και εγώ τόσο καταναλώνω. Στα φαγητά, στις σαλάτες παντού μπαίνει το λάδι. Αναρωτιέμαι πώς εσύ δεν χρησιμοποιείς τόσο, ζώντας στην χώρα του λαδιού.
idomeneas7 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μα ενα λιτρο την εβδομαδα ρε συ? Αν πεις οτι μια σαλατα εχει 2 κουταλιες και ενα μέσο φαγητο άλλες δυο, δεν βγαινει. Εκτος αν τρωτε ολο τηγανητά.
PETROS13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μα ενα λιτρο την εβδομαδα ρε συ? Αν πεις οτι μια σαλατα εχει 2 κουταλιες και ενα μέσο φαγητο άλλες δυο, δεν βγαινει. Εκτος αν τρωτε ολο τηγανητά. Αν είναι μεγάλη σαλάτα δε βάζεις 2 κουταλιές. Με το ροι βάζεις όπως και στο φαγητό
zey Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Νομιζω ειναι πολλα τα λεφτα (600+) για να ασχοληθεις να πας να τις μαζεψεις. Ποσο μαλλον οταν καταναλωνετε τοσο λιγο λαδι. Με προσφορες νομιζω βγαινει 4κατι το λιτρο οποτε ισως συμφερει καλυτερα να αφησεις το χωραφι και να αγορασεις απο σουπερ μαρκετ. Θα σου βγει πιο φθηνα δηλαδη. Επισης, αν τις αναλαβεις εσυ, θα πρεπει να φροντισεις ραντισμα, φρεζαρισμα,λιπασματα κλπ μονος σου οποτε πρεπει να ξανα πας στο χωραφι αλλες 2-3 φορες τον χρονο αρα παραπανω εξοδα. Στο μαζεμα θες και ατομα να σε βοηθησουν στο μαζεμα. Και οπως λες να μεινεις κ εκει (αν εχεις μονο χωραφι κ οχι κ σπιτι) αρα βαλε + ξενοδοχεια + + ... Ο αλλος ομως που θα το αναλαβει εκει και θα σου το φροντιζει λογικο δν ειναι να κρατησει λιγο παραπανω λαδι.; Δειτε το και ετσι δηλαδη. 1
idomeneas7 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μωρε εγώ έτσι το βλέπω αλλά όπως είπα ο καθένας έχει άλλη άποψη για την περιουσία του.
gokuthelegend Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Εγώ προσωπικά θα πρότεινα να βρείτε κάποιον από το χωριό που να ασχολείται με τα χωράφια και να τον βάλετε να κάνει και το δικό σας. Μπορείτε να του πείτε να σας στέλνει κάποια λίτρα λάδι τον χρόνο και τα υπόλοιπα μπορεί να τα κρατάει για τον κόπο του. Αν νομίζετε ότι μπορεί να σας κλέψει, μπορείτε να πάτε την ημέρα που θα γίνει η διακομιδή των ελιών, να είστε παρόντες δηλαδή κατά το μάζεμα, το ζύγισμα και την μεταφορά στο ελαιοτριβίο. Τον υπόλοιπο χρόνο δεν χρειάζεται να είστε εκεί.
xifiassamsung Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Ωραια ειναι τα κτηματα σου αλλα δε πατας,δεν εχεις ιδεα που ειναι,κ δεν κατεχεις απο ελιες,κ αυτος που σας εφερνε το λαδι τον βρισατε για να μη σας κλεβει.Δηλαδη εκει που επαιρνες ενα-δυο τενεκεδες τωρα δε παιρνεις τπτ "για να μη σας κλεβουν".θα πρεπε δηλ ειτε να γινουν ολες οι ελιες μονες τους λαδι κ να ρθουν αυτοματα στη πορτα σας η να μην υπαρχουν.Κ τελικα ο αντρας θελει να χαλασει 500-600ε "για να μη τον κλεβουν" επισης. Μονο εμενα μου φαινεται παραλογο ολο αυτο? 3
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μα ενα λιτρο την εβδομαδα ρε συ? Αν πεις οτι μια σαλατα εχει 2 κουταλιες και ενα μέσο φαγητο άλλες δυο, δεν βγαινει. Εκτος αν τρωτε ολο τηγανητά. Ενώ χωριάτικη σαλάτα με 2 κουταλιές λάδι βγαίνει?
bluesattack Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μα ενα λιτρο την εβδομαδα ρε συ? Αν πεις οτι μια σαλατα εχει 2 κουταλιες και ενα μέσο φαγητο άλλες δυο, δεν βγαινει. Εκτος αν τρωτε ολο τηγανητά. Γιατι ειδους σαλατα μιλαμε ? Υπαρχει η μινιμαλ με μια δυο κουταλιτσες και η παπαροσαλατα με ενα 1 κιλο ψωμι παραδιπλα 1
Irene.j Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Ο κλεψας του κλεψαντος! Πουλειστε καλυτερα.. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι κάθε χρόνο οι ελιές δεν αποδίδουν το ίδιο...και θα μπορούσες με καποιο τηλεφώνημα σε κανα γείτονα ή στο λιοτρίβι της περιοχής να ρωτούσες πχ για φέτος πόσο πήγε το λάδι εκεί στην περιοχή και σου λένε την αναλογία πχ οι περισσότεροι φέτος είχαν 1/7..(1 κιλό λάδι στα 7 κιλά ελιές) και έτσι είσαι λίγο υποψιασμένη ότι ο δικός σας δεν έβγαλε 50 τενεκέδες και σας έδωσε 2!!! Αυτο ειναι ο γενικος κανονας. Ομως οι γειτονικες ελιες με τις δικες σου δεν ειναι απαραιτητο οτι εχουν την ιδια αποδοση.Οποτε μπορει και να προκαλεσει κομφουζιο στο ηδη υπαρχον.
idomeneas7 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Γιατι ειδους σαλατα μιλαμε ? Υπαρχει η μινιμαλ με μια δυο κουταλιτσες και η παπαροσαλατα με ενα 1 κιλο ψωμι παραδιπλα Μα στη χωριάτικη η σωστή παρπάρα είναι λάδι με ντοματόζουμο σε αναλογία 1:1 ή κοντά, για τα γούστα μου τουλάχιστον. Παπάρα σε σκέτο λάδι δε λέει.
De@th L0rd Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Εγώ υπερβολή βρίσκω όλα αυτά τα περι κλεψίματος και είμαι σίγουρος ότι ο άντρα της OP δεν έχει δουλέψει ποτέ του σε χωράφι και μάζεμα ελιών πόσο μάλλον στην περιποίησή τους. Από την άλλη βρίσκω και υπερβολή το 1 λίτρο λάδι τη βδομάδα για 3-4 άτομα, εκτός κι αν κάνεις σαλάτες γομάρια και τις λούζεις με λάδι να κολυμπάνε, το οποίο αν γίνει παπάρα θα γίνεις βόδι σιγά-σιγά (100ml=900 θερμίδες), κι αν δεν γίνει θα πετιέται στα σκουπίδια και είναι κρίμα μεγάλο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα