Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπουδάζω Μηχανικός Πληροφορικής και μέχρι τα Χριστούγεννα το αργότερο πρέπει να έχω επιλέξει ειδικότητα, οι ειδικότητες είναι Μηχανικός Λογισμικού, Μηχανικός Υπολογιστών και Μηχανικός Δικτύων. Το θέμα είναι ότι σε τίποτα δεν είμαι "καλός", δηλαδή στον προγραμματισμό ενώ ξέρω δεν μπορώ να λύσω προβλήματα και δυσκολεύομαι να λύσω τις ασκήσεις και τις εργασίες μου, στην ειδικότητα του μηχανικού υπολογιστών ναι μεν με αρέσει η χειρωνακτική εργασία, ναι φτιάχνω κυκλώματα, να κολλάω, να παίρνω μετρήσεις και τα ρέστα δυσκολεύομαι στο διάβασμα, όσο για τα δίκτυα, δεν θα τρελαθώ κιόλας για να πάρω πτυχίο. Αν μπορούσατε να με δώσετε κάποια συμβουλή θα το εκτιμούσα.

Δεν ξέρω αν είμαι εκτός θέματος εδώ αλλά δεν μπορούσα να βρω κάπου πιο σχετικά από εδώ για αυτό συγχωρέστε με.

Επεξ/σία από CharisOdessa
Δημοσ.

Αν σπουδάζεις στην Άρτα, τα μαθήματα κατεύθυνσης λογισμικού είναι θεωρητικά και δεν έχουν να κάνουν με προγραμματισμό κατά την γνώμη μου. Το μόνο που θα σε ζορίσει είναι οι εργασίες για το εργαστήριο της Υπολογιστικής Νοημοσύνης (εκεί πρέπει να σκεφτείς προγραμματιστικά και να υλοποιήσεις 2 εργασίες στο matlab οπότε πρέπει να είσαι σχετικά "καλός" και στα μαθηματικά).

Τα μαθήματα άλλων ΤΕΙ δεν τα γνωρίζω, ούτε το βαθμό δυσκολίας άλλων των κατευθύνσεων.

Πάντως στη συγκεκριμένη σχολή, η πιο εύκολη κατεύθυνση είναι αυτή των δικτύων, κυρίως λόγω καθηγητών. Αν είχες μαθήματα όπως Αναλογικά Ηλεκτρονικά, Ψηφιακά Ηλεκτρονικά, Αρχιτεκτονική Η/Υ, Απειροστικό Λογισμό, Ασύρματες Επικοινωνίες & Δίκτυα στα προηγούμενα εξάμηνα και ήσουν καλός εως πολύ καλός τότε το πιο πιθανό να σ' αρέσει η κατεύθυνση δικτύων.

Δημοσ.

Άσχετα με το που είσαι καλός, κάπου θα έχεις ένα παραπάνω ενδιαφέρον. Διάλεξε αυτό για να κάνεις και τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη στο να τελειώσεις. Μην αγχώνεσαι στην τελική πολύ γι'αυτό· καλό θα ήταν να ήξερες ήδη τι θες και που είσαι καλός αλλά αν στο μέλλον σου αρέσει κάτι άλλο, μπορείς πάντα να αλλάξεις πορεία. 

Δημοσ.

Πάντως και στη δική μου σχολή τα μαθήματα δεν έχουν καμία σχέση με τα ονόματα των κατευθύνσεων (τα οποία διάλεξε το υπουργείο) οπότε κοίτα καλύτερα το περιεχόμενο των μαθημάτων ξεχωριστά και όχι τον τίτλο της κατεύθυνσης.

Κατεύθυνση "Μηχανικών Υπολογιστών". Στα ελληνικά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα (έτσι είναι και η ονομασία της σχολής). Στα Αγγλικά την μεταφράζουν...... "Hardware Engineering"...

Μαθήματα:

• Machine Learning
  • Ευφυή Συστήματα
  • Αναγνώριση Προτύπων - Νευρωνικά Δίκτυα
  • Διαχείριση Συστήματος και Υπηρεσιών DBMS
  • Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων
  • Γραφικά Υπολογιστών
  • Προηγμένες Αρχιτεκτονικές και Παράλληλα Συστήματα

Too much hardware... wow...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...