Oxygene Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Κανένας μα κανένας σοβαρός γραφίστας, φωτογράφος, σχεδιαστής what ever που ζει από αυτό επαγγελματικά και το σέβεται δεν θα χρησιμοποιήσει αυτό το έκτρωμα που λέγεται gimp.... Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα δεις άνθρωπο σοβαρό να το χρησιμοποιεί. Ακόμα και αυτοί που θέλουν να κάνουν crop μια φορά τον μήνα κοιτάνε να κατεβάσουν πειρατικά το ps..... Σοβαρός χαραχτηρίζεται οποιοσδήποτε επαγγελματίας δουλεύει με τα εργαλεία που τον βολεύουν και όχι με αυτά που του επέβαλε η "μάζα" ή άκουσε από αυτή. Προσωπικά δεν θα άλλαζα το Gimp με κανένα Photoshop, ακόμα κι αν μου το πρόσφεραν δωρεάν, έχω συνηθίσει και βολευτεί με τα εργαλεία, την εμφάνιση και την επεκτασιμότητα του (plugins). 1
keysmith Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 ότι κλειδώνει (στα αλήθεια) χάνει πελάτες.- Θέλει να τα κλειδώσει (στα αλήθεια)? Ναι γίνεται! Μετά η ίδια θα κλαίγεται που θα βλέπει η αγορά για κάποιον "ανεξήγητο" λόγο να κινείται σταδιακά σε άλλες λύσεις. Μετά να δεις που θα κυκλοφορήσει (από την ίδια) ένα (και καλά) crack για το απόρθητο "κλείδωμα της" Έχουμε αναλύσει γιατί η πειρατεία βοηθάει τελικά τις μεγάλες εταιρίες (δε βοηθά τις μικρές). Τις βοηθάει γιατί τις καθιερώνει. Ακόμα θυμάμαι συνέντευξη του προέδρου (ή κάτι τέτοιο) της IBM την δεκαετία του 1990 (1994?) πριν καθιερωθεί το MS Office να λέει "Δεν εγκρίνουμε την πειρατεία στο office" αλλα αν είναι να έχετε ένα πειρατικό office ας έχετε το δικό μας! (αναφερόμενος στο πάλε ποτέ ibm star office που προσπαθούσαν να προωθήσουν) 3
lepaterious Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Σοβαρός χαραχτηρίζεται οποιοσδήποτε επαγγελματίας δουλεύει με τα εργαλεία που τον βολεύουν και όχι με αυτά που του επέβαλε η "μάζα" ή άκουσε από αυτή. Προσωπικά δεν θα άλλαζα το Gimp με κανένα Photoshop, ακόμα κι αν μου το πρόσφεραν δωρεάν, έχω συνηθίσει και βολευτεί με τα εργαλεία, την εμφάνιση και την επεκτασιμότητα του (plugins). Δεν του τα επέβαλε καμία "μάζα" υπάρχουν πράγματα στο ps που το gimp ούτε κάνει ούτε θα μπορέσει να κάνει ποτέ! Ο επαγγελματίας έξω θα χρειαστεί το καλύτερο εργαλείο όχι αυτό που λες... Είμαι πολλά χρόνια στον χώρο και μόνο πιτσιρικάδες και ερασιτέχνες έχω δει να χρησιμοποιούν gimp.... Όσα plugins και να του βάλεις στερείται σαν πρόγραμμα... Δεν θα έχει πότε τα χρώματα της pantone και το πόσο κοντά στην πραγματικότητα πλησιάζει το ps ένα πολύ σημαντικό στοιχείο όσων ασχολούνται με την εικόνα, ακόμα και την διαφορά CMYK και RGB δεν ξέρει το gimp τι είναι ακόμα ένα πολύ βασικό στοιχείο... Μετά πάμε στα uncompressed formats που αποτυγχάνει το gimp και άλλα καθημερινά προβλήματα του επαγγελματία που θα συναντήσει. Επίσης πολλοί γραφίστες χρησιμοποιούν ταυτόχρονα και το illustrator πράγμα που δεν γίνεται να το συνδυάσεις με άλλο πρόγραμμα πέρα από ps. Αυτό είναι και το πρόβλημα των άλλων προγραμμάτων δεν ανήκουν σε σουίτα, όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις πχ corel και quark αποτυγχάνουν να σου δώσουν το αποτέλεσμα γιατί δεν συνεργάζονται. Αν το gimp αρχίσει να γίνεται ps τότε ίσως το χρησιμοποιήσει και κάποιος, αν αντιγράψουν τα shortcuts, το layout, τα εργαλεία ίσως και να γίνει κάπως κάλο... Και κάτι ακόμα κατά 99% οι γραφίδες της wacom δεν συνεργάζονται με το gimp.
JonnyBoy Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Νομίζω ότι οι προλαλήσαντες τα είπαν όλα.Ένας ερασιτέχνης φωτογράφος ή γραφίστας μπορεί να αρκεστεί στο Gimp ή σε άλλα μικρότερα με λιγότερες δυνατότητες και φθηνότερα προγράμματα. Ο επαγγελματίας που βγάζει κέρδος από το photoshop κατά πάσα πιθανότητα θα το πληρώσει. Και έτσι είναι το σωστό. Το δύσκολο είναι να πείσεις τους πειρατές να εγκαταλείψουν την πρακτική τους όταν δεν μιλάμε για επαγγελματικά προγράμματα αλλά για παιχνίδια,λειτουργικά συστήματα και άλλα. Εκεί νομίζω ότι ο καθένας μας πρέπει να αναλογισθεί αν αξίζει να γίνει κλέφτης για μια τεχνητή ανάγκη.Για όλα τα επι πληρωμή υπάρχουν παρόμοια-όχι ίδια-ανοιχτού λογισμικού προγράμματα.Είτε μιλάμε για Os είτε για videogames. Χάθηκε ο κόσμος αν επιλέξω ένα από αυτά; Δεν μπορώ να κάνω υπομονή μερικούς μήνες να μαζέψω τα λεφτά να πάρω κάποιο από αυτά αν το θέλω τόσο πολύ; Μήπως θα νιώσω και μεγαλύτερη ικανοποίηση για τον τίμιο μόχθο μου όταν το αποκτήσω μετά από καιρό; Αυτή η τάση του επείγοντος που υπαγορεύει ότι: "αυτό θέλω τώρα το θέλω" με προβληματίζει. Ζούμε κυριολεκτικά στην εποχή της αφθονίας. Με τόσες επιλογές δεν θα έπρεπε να είμαστε λιγότερο απαιτητικοί; Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι και εγώ Παναγία. Έχω πάρει πολλά και πειρατικά και αυθεντικά. Όμως πλέον θεωρώ ότι αυτή η μεσοβέζικη λύση δεν βοηθάει. Και παίρνω μόνο αυθεντικά. Όποτε μπορώ,ότι μπορώ. Οποιαδήποτε διαφορετική άποψη σεβαστή... 1
Oxygene Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δεν του τα επέβαλε καμία "μάζα" υπάρχουν πράγματα στο ps που το gimp ούτε κάνει ούτε θα μπορέσει να κάνει ποτέ! Ο επαγγελματίας έξω θα χρειαστεί το καλύτερο εργαλείο όχι αυτό που λες... Είμαι πολλά χρόνια στον χώρο και μόνο πιτσιρικάδες και ερασιτέχνες έχω δει να χρησιμοποιούν gimp.... Όσα plugins και να του βάλεις στερείται σαν πρόγραμμα... Δεν θα έχει πότε τα χρώματα της pantone και το πόσο κοντά στην πραγματικότητα πλησιάζει το ps ένα πολύ σημαντικό στοιχείο όσων ασχολούνται με την εικόνα, ακόμα και την διαφορά CMYK και RGB δεν ξέρει το gimp τι είναι ακόμα ένα πολύ βασικό στοιχείο... Μετά πάμε στα uncompressed formats που αποτυγχάνει το gimp και άλλα καθημερινά προβλήματα του επαγγελματία που θα συναντήσει. Επίσης πολλοί γραφίστες χρησιμοποιούν ταυτόχρονα και το illustrator πράγμα που δεν γίνεται να το συνδυάσεις με άλλο πρόγραμμα πέρα από ps. Αυτό είναι και το πρόβλημα των άλλων προγραμμάτων δεν ανήκουν σε σουίτα, όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις πχ corel και quark αποτυγχάνουν να σου δώσουν το αποτέλεσμα γιατί δεν συνεργάζονται. Αν το gimp αρχίσει να γίνεται ps τότε ίσως το χρησιμοποιήσει και κάποιος, αν αντιγράψουν τα shortcuts, το layout, τα εργαλεία ίσως και να γίνει κάπως κάλο... Και κάτι ακόμα κατά 99% οι γραφίδες της wacom δεν συνεργάζονται με το gimp Την δουλειά μου την κάνω και με το Gimp (όπως και το 99% των χρηστών). Εμένα εμένα αυτό μ' ενδιαφέρει... Όλα τ' άλλα είναι απλά νά 'χουμε να λέμε
lepaterious Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Την δουλειά μου την κάνω και με το Gimp (όπως και το 99% των χρηστών). Εμένα εμένα αυτό μ' ενδιαφέρει... Όλα τ' άλλα είναι απλά νά 'χουμε να λέμε Την δουλειά σου! όχι η "μάζα" όπως προείπες. 1
Oxygene Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Την δουλειά σου! όχι η "μάζα" όπως προείπες.Η δουλειά μου δεν είναι σε καμιά περίπτωση λιγότερο απαιτητική από το 99% των χρηστών, άρα θα μπορούσε να απευθύνεται και στη "μάζα"
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 οι τιμές των επαγγελματικών προγραμμάτων οπως της adobe έχουν τη τάση να καθορίζονται απο τα εκτιμώμενα έσοδα που θα αποκομίσουν οι επαγγελματίες που τα χρησιμοποιούν και όχι απο τα έξοδα δημιουργίας του προγράμματος+υποστήριξης του.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Ναι, 20 χρονια στη διαφημιση στις μεγαλυτερες εταιριες παραγωγης, και πολυ μεγαλους πελατες, δεν ξερω τι λεω... Αν θες 10000 για να κανεις το τελειο camera tracking (δεν θα το σχολιασω), προφανως θα πρεπει οι απαιτησεις του project να ειναι τοσο υψηλες, αλλα και το budget μεγαλο, ωστε να αξιζει να αγορασεις το software. Θα συμφωνησω. Τα εργαλεια δεν κανουν τον μαστορα. Αλλα ο μαστορας θελει εργαλεια. Αλλα ειναι και μερικοι που δεν ξερουν την τυφλα τους, αλλα τους φταιει παντα το εργαλειο. Δρν μιλαω για σενα, δεν ξερω ποιος εισαι και δεν συνηθιζω να προσβαλω πιθανους συναδελφους που δεν γνωριζω ποιοι ειναι. Διαφορετικες αποψεις εκφραζουμε. Οχι μαν, να το σχολιασεις. Το boujou πχ σαν προγραμμα κανει 10 ή 15 χιλιαδες ευρω εαν δεν με απατα η μνημη μου. Δεν εχει να κανει με τις απαιτησεις του πελατη για το ποσο καλο θα ειναι το τρακιν αλλα για το πως να το κανεις. Ποσα tools τωρα να σου αναφερω τιμες?Real flow? plugins για 3d? 3d apps?compositing apps? color grading tools? Πως θα αντικαταστησεις το Real flow για να κανεις sim? Πως θα αντικαταστησεις το οποιοδηποτε tool γενικοτερα? Πως θα πληρωσεις τη φαρμα οταν τη χρειαστεις? Πως θα πας next level με το ΑΕ και 2 pc?Δεν εχουν τελιωμο τα εξοδα οχι μονο για freelancer αλλα και για μεσαια προς μεγαλα στουντιο 10-15 ατομων με πραγματικα μεγαλους πελατες παγκοσμιως. Μετα πας σε επιπεδο Hollywood αμα θες να εισαι 100% legit. Αμα ηταν ετσι φιλε, δε θα καναμε αυτη την κουβεντα. Θα εκανα τα παντα με το gimp και το blender.... Και σορρυ, αλλα τo οτι εισαι εσυ (και ο οποιος αλλος) 20 χρονια στη διαφημιση δε μου λεει τιποτα απολυτως μη το αναφερεις σε καθε post σου σαν οροσημο. Οπως και τις λεξεις "πολυ μεγαλοι πελατες". Δεν δινει καποια αξια στο λογο σου, ουτε ειναι επιχειρημα πανω σε ολα αυτα που εχω πει (παει να χαθει και το ποιντ εαν τα διαβασει καποιος μεμονωμενα.) Eπιπλεον μη λες οτι δε θες να προσβαλλεις, οταν εχεις σε παρενθεση ενα ειρωνικο "δεν θα το σχολιασω". Πες ευθεως ο τι θελεις, οπως λεω και εγω btw, στη διαφημιση ειτε τους δινεις σκατα, ειτε τεχνη, τη διαφορα δε την καταλαβαινουν. Και πραγματικα ειναι γελοιο να το παιζουν καποιοι ηθικολογοι τη στιγμη που ολοι μα ολοι και παντου εχουν σπασμενα τα παντα και η adobe και η καθε adobe εν γνωση τους το επιτρεπουν. My 2 cents. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2016 από thanulee
lepaterious Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Η δουλειά μου δεν είναι σε καμιά περίπτωση λιγότερο απαιτητική από το 99% των χρηστών, άρα θα μπορούσε να απευθύνεται και στη "μάζα" Παίρνεις σαν δεδομένο τον εαυτό σου και όχι σαν γενική εικόνα τι ισχύει.
unforgiven Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 btw, στη διαφημιση ειτε τους δινεις σκατα, ειτε τεχνη, τη διαφορα δε την καταλαβαινουν Σου λεω με τι ασχολουμαι μπας και παψεις να το παιζεις αυθεντια. Οσο για την προταση που παρεθεσα δειχνει το επιπεδο της δουλειας σου και με τι πελατες ασχολεισαι. Ο τροπος που απευθυνεσαι σε εναν (πλεον αμφιβαλλω) συναδελφο, δειχνει και αλλα πραγματα που δεν ειναι της παρουσης. Τελος παντων η αντιπαραθεση ειναι offtopic. Θα σε παρακαλουσα να μην επανελθεις.
Oxygene Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Παίρνεις σαν δεδομένο τον εαυτό σου και όχι σαν γενική εικόνα τι ισχύει. Τ' αντίθετο
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Σου λεω με τι ασχολουμαι μπας και παψεις να το παιζεις αυθεντια. Οσο για την προταση που παρεθεσα δειχνει το επιπεδο της δουλειας σου και με τι πελατες ασχολεισαι. Ο τροπος που απευθυνεσαι σε εναν (πλεον αμφιβαλλω) συναδελφο, δειχνει και αλλα πραγματα που δεν ειναι της παρουσης. Τελος παντων η αντιπαραθεση ειναι offtopic. Θα σε παρακαλουσα να μην επανελθεις. Σωστα επρεπε να σεβαστω τα "20 χρονια σου στη διαφημιση" και τους "πελατες σου". Δεν υπαρχει αντιπαραθεση, δεν εχεις αντιπαραθεσει τιποτα. Συνεχιζεις να περιαυτολογεις. Διαφημιστης θα εισαι οντως!!! Τουλαχιστον το πας καλα με τις "προσβολες που δεν ηθελες να κανεις".
te0ne Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Διαβάζω για ύπουλες τακτικές, διαβάζω ότι φταίει η Adobe που κυκλοφορούν σπασμένα τα λογισμικά της, διαβάζω ότι όλα αυτά ειναι κομμάτι ύπουλου marketing. Μήπως να ξεκινήσουμε τις μηνύσεις κατά τις Adobe (όσοι χρησιμοποιούν σπασμένα προγράμματα) για να αρχίζει να μοιράζει free τα προγράμματά της? Δηλαδή με ποιο δικαίωμα εκμεταλλεύεται έτσι τους πειρατές της!
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 με τρίαλ δεν μαθαίνεις φώτοσοπ ούτε αν κατεβάσεις 10 τρίαλ.....με πήρε από το μηδέν 4-5 μήνες να μάθω μόνος μου φώτοσοπ από το 0 για να πώ ότι ξέρω όλα τα εργαλεία και τις λειτουργίες και να μπορώ να κάνω ότι μου ζητήσουν στο φώτοσοπ χωρίς να σκεφτώ τι και πώς...με καθημερινή εξάσκηση τουλάχιστον 5 ώρες....όχι να παίζω λίγο με curves να τρέξουμε και κανά action να χαρούμε. και μην μου πεις για σεμινάρια και φροντιστήρια Ps, χρεώνουν έναν σκασμό λεφτά για να σου δώσουν ένα χαρτί το οποίο πιστοποιεί ότι είσαι ηλίθιος που έδωσες τόσα λεφτά για να μάθεις ότι θα μάθαινες σε 2 ώρες αν ξέρεις που να ψάξεις στο youtube!!! Αν θες να το μαθεις οπως λες και καλα κανεις γιατι σκεφτηκες οτι απο αυτο θα βγαλεις στο μελλον καποια χρηματα τοτε εφοσον το τριαλ δεν φτανει (λογικο) να πληρωσεις τη μηνιαια συνδρομη που δεν ξεπερνα πολυ το 10ευρω και να εισαι κυριος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα