unforgiven Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Καλα δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα. Δεν θα αναφερω τι κοστος εχει να ειμαι 3d/2d generalist... Και εγω εχω τη σουιτα και γενικα πολλα προγραμματα αγορασμενα, αλλα δεν επαρκει ουτε στο ελαχιστο για να εισαι ανταγωνιστικος στη διαφημιση η στο φιλμ η στα games. Ας μην ειμαστε ακραιοι με τους χαρακτηρισμους μαςΘες να εισαι ανταγωνιστικος και νομιζεις πως αυτο που σου λειπει ειναι περισσοτερα και καλυτερα προγραμματα; Πληρωσε τα, καποιος τα φτιαχνει. Δεν χαριζω τη δουλεια μου. Ουτε και οι προγραμματιστες, και κατ επεκταση, οι εταιριες τη χαριζουν.Δεν μπορεις να τα πληρωσεις ολα; Μαθε καλυτερα αυτα που εχεις. Ποτε, κανενα εργαλειο, δεν εκανε τον μαστορα. Μπορει να ακουγομαι κυνικος, αλλα 20 χρονια στη δουλεια με εμαθαν δυο τρια πραγματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Ναι ρε παιδιά! Να κάνουμε και κανέναν έρανο, κρίμα είναι! Οντως γαμα το... τι το ηθελα και το ειπα. Για τον Ελληνα ειναι σωστοτερο και ηθικο τα μυαλα που τους εφυγε ο πατος να βελτιωσουν τον κωδικα και να εξελιξουν κατι για να κανουμε τη δουλεια μας γρηγοροτερα να πανε να μαμηθουν. Τα λεφτα ο ελληνας θα τα φαει στον τζογο στον ολυμπιακο και στο σουβλακι... και δεν ειμαι και σιγουρος για τη σειρα που τα εγραψα
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Διαβαστε και εδω τα χαλια μας και το ξανασυζηταμε αυριο http://ww2.bsa.org/country/News%20and%20Events/News%20Archives/global/05252016-GSS.aspx
lepaterious Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 στο εξωτερικό δεν γίνεται να δουλέψεις με πειρατικό λογισμικό γιατί σε κυνηγάει το ίδιο το κράτος,το έχω ξέρω απο άτομο στην Γερμανία που είναι σχεδιαστής και δεν μπορεί ούτε πασιέτζα να έχει πειρατική. τώρα αν τα προγράμματα αυτά δεν υπήρχαν σε πειρατικές εκδόσεις ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ γιατί κανένας δεν θα πάει να πληρώσει ένα πρόγραμμα για να δει αν θα το μάθει και όταν το μάθει για αν θα βγάλει κέρδος,πρώτα το μαθαίνεις ,μετά το αγοράζεις και δουλεύεις γνήσιο. Πλέον υπάρχει η λύση φθηνά, το ενοικιάζεις για ένα ποσό το μήνα! Σε σχολές που σέβονται τον εαυτό τους στο εξωτερικό πουλάνε την student σουίτα που είναι πολύ φτηνότερη από την κανονική Gimp και άσε την Adobe να κάνει μπουρμπουλήθρες Κανένας μα κανένας σοβαρός γραφίστας, φωτογράφος, σχεδιαστής what ever που ζει από αυτό επαγγελματικά και το σέβεται δεν θα χρησιμοποιήσει αυτό το έκτρωμα που λέγεται gimp.... Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα δεις άνθρωπο σοβαρό να το χρησιμοποιεί. Ακόμα και αυτοί που θέλουν να κάνουν crop μια φορά τον μήνα κοιτάνε να κατεβάσουν πειρατικά το ps.....
georgepppo Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Ωραια τα εγραφες μεχρι ενα σημειο. Το αν δεν τα γνωριζε κανεις τα προγραμματα αν δεν υπηρχε πειρατια δεν θα συμφωνησω. Κατεβασε το trial και εφοσον σου αρεσει το πληρωνεις. Ολα τα αλλα ειναι κουραφεξαλα δεν μαθαίνεις ένα πρόγραμμα σε 1 μήνα ωστε να φτάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο ειδικά αν μιλάμε για κανένα 3ds max που προσωπικά για να πω ότι το δούλευα με σχετική άνεση έκανα 6+ μήνες και είχα και είδη εμβαθύνει σε άλλα 3d προγράμματα όπως το Inventor,solidwokrs κλπ..... το θέμα είναι να αποκτήσεις την εξοικείωση με ένα πρόγραμμα για να ξέρεις αν σε συμφέρει να το αγοράσεις η όχι. Πλέον υπάρχει η λύση φθηνά, το ενοικιάζεις για ένα ποσό το μήνα! Σε σχολές που σέβονται τον εαυτό τους στο εξωτερικό πουλάνε την student σουίτα που είναι πολύ φτηνότερη από την κανονική εχω ένα σωρό φοιτητικές δωρεάν εκδόσεις όπως inventor,autocad κλπ για 3 χρόνια,αλλά δεν σπουδάζουν όλοι,το photoshop αν δεν υπήρχε σπασμένο δεν θα το ήξερε κανένας πέρα απο 2-3 επαγγελματίες......θα είχαν πάει όλοι στο gimp Τι να λέμε τώρα. Οι περισσότεροι μπορούν να κάνουν δουλειά με δωρεάν προγράμματα. Οι ερασιτέχνες τουλάχιστον. Είμαστε απαράδεκτοι. Κι η εταιρία καλά κάνει και το κλειδώνει. Για τους υπόλοιπους, ας χρησιμοποιούν παλιότερες εκδόσεις. Και να εγκαταστήσουν παλιότερο λειτουργικό. Σε παλιότερους υπολογιστές. Χωρίς ιντερνετ και updates. Αυτό το πισι είναι εργαλείο δουλειάς. Κι αν σου είναι τοοοοσο σημαντικό το τελευταίο photoshop, μην πάρεις ρε μπούλη iPhone. Και το PS4 το neo μαζί με το PSVR. Να μπαίνεις στο insomnia και να το παίζεις καμπόσος. αν οι εταιρίες τα ήθελαν κλειδωμένα θα ήταν,δεν μπορεί να δουλέψει επαγγελματίας τσάμπα γιατί θα τον πιάσουν ,οι ερασιτέχνες απλά αν δεν μπορούσαν να το έχουν τσάμπα ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΑΝ το λέει και η λέξη ερασιτέχνες δηλαδή θα πάνε σε κάποιο συμβιβασμό με gimp,blender,libre κλπ για να κάνουν τα γούστα τους,δεν μπαίνει μέσα η εταιρεία απο τους ερασιτέχνες γιατί αυτοί έτσι και αλλιώς δεν θα τα αγόραζαν ποτέ. ενα γραφείο μηχανικού θα αγοράσει το autocad,το office,το 4M και κανα δυο άλλα τέτοια να δουλέψει δεν θα πάει να πάρει σπασμένα.
nikchris Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Να αγορασεις αυτα τα προγραμματα ενω εισαι απλος ερασιτεχνης χρηστης; Ουτε για αστειο. Πανακριβα. Παιζεται αν θα μπορουμε και να τα νοικιασουμε (που βγαινει 12-13€ το μηνα) 1
lepaterious Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 εχω ένα σωρό φοιτητικές δωρεάν εκδόσεις όπως inventor,autocad κλπ για 3 χρόνια,αλλά δεν σπουδάζουν όλοι,το photoshop αν δεν υπήρχε σπασμένο δεν θα το ήξερε κανένας πέρα απο 2-3 επαγγελματίες......θα είχαν πάει όλοι στο gimp Εγώ λέω ο επαγγελματίας ο οποίος βγήκε από μια σχολή θα χρησιμοποιήσει αυτό που έμαθε... Δεν έγινε διάσημο το ps από την πειρατεία, υπήρχαν εποχές που ήταν το ps και μετά το χάος... Για τον ερασιτέχνη υπάρχει πάντα το gimp που θα τον δυσκολέψει και θα αποφασίσει να γίνει πειρατής.
devill0 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Υπαρχει πλέον και το πλάνο με τα 10~12ευρω/μήνα που είναι οι 3 καφέδες που πίνετε μέσα στην εβδομάδα.
randomcat Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Τοτε και εσυ ελληναρα μαγκα να φτιαξεις δικο σου photoshop και να αφησεις τους εξυπνακισμους που ξερεις. Επισης αν δε γουσταρεις τα περι ενφια και νταβατζηλικια κλπ οπως λες και καλα κανεις ασε τη κλαψα παρε ενα αεροπλανο και πηγαινε οπου σε φωτισει ο θεος και η παναγια. Τώρα με λες ελληνάρα εσύ που υποδεικνύεις στους άλλους τι να κάνουν και με άποψη "δεν γουστάρεις ΕΝΦΙΑ άρα κάνε την από τη χώρα"; Μάλιστα. Εγώ θα συνεχίζω να τα κατεβάζω πειρατικά. Εσύ αγόραζέ τα. 2
anastako Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Και βέβαια θα πρεπει να ωριμάσουμε και να τα έχουμε πρωτότυπα, όσον αφορά το φίλο που αναφέρετε σε χρήση μια φορά το μήνα τότε κακώς εχει τα προϊόντα της, υπάρχουν αλλα αξιόλογα προγράμματα (GIMP, pixelmator, procreate, Graphic, Sketch) που ανάλογα με τη χρήση κυμαίνονται απο δωρεάν μέχρι μερικές δεκάδες ευρώ. Όσον αφορά δε το ΕΝΦΙΑ κτλ που αναφέρθηκε ειναι όντως ετσι αλλα αυτά ειναι τα αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών μας δεκαετίες τωρα... Δε φταίει η κάθε εταιρεία για αυτά! Πρεπει να ωριμάσουμε θεωρώ ως καταναλωτές και να αγοράζουμε ακομη κ στο λογισμικό αυτά που πραγματικα έχουμε ανάγκη 2
dimos47ki7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Νομίζω ότι για τον περιστασιακο χρήστη και τον ερασιτέχνη που παίζει με ps για τον χαβαλέ, δεν ενδιαφέρεται ούτε η ίδια η Adobe. Αλλά για τον επαγγελματία που βγάζει το ψωμί του από αυτό, είναι απλά αδικαιολογητο. Μπορείτε να σκεφτείτε όσες δικαιολογίες θέλετε. Αλλά για σκεφτείτε να σας δώσω εγώ μια γραφιστική δουλειά, και όταν με πάρετε τηλέφωνο και μου πείτε ότι είναι έτοιμη, να μπω το βράδυ στο pc σας, να κατεβάσω τα σχεδια-φωτογραφίες ή ότι άλλο σας έχω ζητήσει, και την άλλη μέρα όταν βρεθούμε για να μου το δείξετε να σας πω "άαα δεν μου αρέσει, άκυρη η συμφωνία ευχαριστώ Γειά χαρα" Και να δείτε μετά την δουλειά σας δημοσιευμένη και εμένα να βγάζω λεφτά εις βάρος σας... Αυτό κάνετε κι εσείς οι επαγγελματιες 2
efo355 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Πω πω να χαρώ εγώ επίπεδο μπράβο παιδιά και είχα αρχίσει να χάνω την πίστη μου στον Έλληνα. Να υποθέσω παιδιά επαγγελματίες μου εσείς πως τα πάντα απο τα γραφεία σας φεύγουν με τιμολόγια όλα σωστά χωρίς κανένα μαγείρεμα ποτέ ε; Δηλαδή αν δώσετε όλοι σας επώνυμιες και έρθει το σδοε θα σας δώσει έπαινο. 3
music_lover Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Αν τα σταξω στην adobe κραζω τους τζαμπατζηδες, λογικο. Αν πληρωνα ενφια και καποιοι αλλοι οχι, δεν θα εκραζα? Αδικια λεγεται και ειναι φυσιολογικο συναισθημα. 1
randomcat Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Και βέβαια θα πρεπει να ωριμάσουμε και να τα έχουμε πρωτότυπα, όσον αφορά το φίλο που αναφέρετε σε χρήση μια φορά το μήνα τότε κακώς εχει τα προϊόντα της, υπάρχουν αλλα αξιόλογα προγράμματα (GIMP, pixelmator, procreate, Graphic, Sketch) που ανάλογα με τη χρήση κυμαίνονται απο δωρεάν μέχρι μερικές δεκάδες ευρώ. Όσον αφορά δε το ΕΝΦΙΑ κτλ που αναφέρθηκε ειναι όντως ετσι αλλα αυτά ειναι τα αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών μας δεκαετίες τωρα... Δε φταίει η κάθε εταιρεία για αυτά! Πρεπει να ωριμάσουμε θεωρώ ως καταναλωτές και να αγοράζουμε ακομη κ στο λογισμικό αυτά που πραγματικα έχουμε ανάγκη Τροφή για σκέψη: 1. Στην αγορά εργασίας και στον ελληνικό επαγγελματικό χώρο έχουν καθιερωθεί συγκεκριμένα προγράμματα. Π.χ. PhotoShop, Microsoft Office κ.λπ. Υπάρχουν απαιτήσεις. Αναμένεται να λες ότι τα γνωρίζεις ή/και να τα παρουσιάζεις στο βιογραφικό σου. -->Δεν φταίω εγώ ή εσύ που είναι έτσι τα πράγματα.<-- Το να πεις "ναι γνωρίζω GIMP και LibreOffice, αυτά χρησιμοποιώ" ακούγεται αστείο. Το να μην είσαι ευέλικτος με MS Office, PhotoShop κ.λπ. ως επαγγελματίας στο χώρο των υπολογιστών περνιέται ως ασχετοσύνη. Οπότε χρησιμοποιώντας αυτά τα top προγράμματα όχι μόνο κάνεις πολύ καλύτερα τη δουλειά σου, αλλά ξοδεύεις το χρόνο σου για να μάθεις κάτι που αξίζει. Αν θες κάτσε και πλήρωνέ τα και στερήσου μια βόλτα για καφέ ή και ένα νέο χόμπυ κ.λπ. πράγματα που συμβάλλουν στην ψυχική σου υγεία και κατ' επέκταση στη δουλειά σου. Ή κατάλαβε ότι δεν έχουμε μισθούς ΗΠΑ (30+ χιλιάρικα) και άλλων χωρών και μην ηθικολογείς κατά της πειρατείας (όχι εσύ συγκεκριμένα). Ο καθένας μας παίζει όπως έχει στρωθεί το παιχνίδι και οι απαιτήσεις στη χώρα του. Φυσικά δεν είναι κακό να τα αγοράσεις. Σε έναν ιδανικό κόσμο, είναι το σωστό. Δεν είναι όμως και έγκλημα ηθικής το να μην τα αγοράσεις. 2. Για τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ. ευθύνονται εκείνοι που έχουν συγκεντώσει τον πλούτο, οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές και δεν έχει σημασία το τι ψήσισες. Μπορούν να καταστρέψουν μια οικονομικά ανθηρή χώρα μέσα σε διάστημα μηνών. -->Δεν φταίω εγώ ή εσύ που είναι έτσι τα πράγματα.<-- 8
AggelosTz Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Καλο θα ήταν κάποια στιγμή να ωριμάσουμε και να αναλογιστούμε λιγο και αυτούς που κάθονται και γράφουν το software και τις εταιρείες που πληρώνουν τους μισθούς αυτών. Δηλαδή αν είσαι επαγγελματίας και βγάζεις χρηματα από αυτό γιατί δεν το παίρνεις πρωτότυπο; αν είσαι επαγγελματίας και βγάζεις λεφτά από την δουλειά σου και εργαλείο της δουλειάς σου είναι κάποιο πρόγραμμα της adobe είναι γυφτιά να μην το πληρώνεις (όπως έχεις απαίτηση να σε πληρώνουν για την δουλειά σου και να μην δουλεύεις ή να προσφέρεις υπηρεσίες τζάμπα). Προσωπικά θεωρώ τεράστια ΑΠΑΤΗ την μηνιαία συνδρομή για το γεμάτο άχρηστα Updates που μόνο προβλήματα δημιουργούν στα προγράμματα της adobe Και δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως για παράδειγμα στο Ps CC σε σχέση με το cs5-cs6 απλά αλλάξανε το UI βάλανε και κάτι άχρηστα φίλτρα, μπορείς να αλλάζεις την διάταξη των εργαλείων (ουάουουου χρησιμοποιούμε shortcuts χ...με) κάναν χειρότερο το clone stamp κτλ κτλ και πάρε ένα φθηνό προιόν με δόσεις...προσωπικά χρησιμοποιώ το cs6 και δεν αλλάζω με τίποτα, α και το Lr CC....κοροϊδία πάρτε άχρηστες λειτουργίες που κρασάρουν το pc/laptop (gpu accelaration ,face detect ),hdr, pano merge με αρκετά προβήματα και πολύ πιο αργό από την 5.7 έκδοση και χαρείτε γιατί είναι CC και το πληρώνετε με δόσεις....είναι όμως μονοπώλιο και είσαι "δεμένος" σαν επαγγελματίας να τους τα σκάσεις. Και καλά Lr το αντικαθιστάς με άλλα καλύτερα standalone προγράμματα, video editors επίσης, αλλά το Ps δεν έχει ανταγωνιστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα