grif0s Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το forum. Σαν νέο μέλος είπα να ξεκινήσω ένα topic με θέμα την προσθήκη κάρτας γραφικών μέσω external gpu σε laptop. Εχώ διαβάσει και έχω δει πάρα πολλά βίντεο σχετικά με το θέμα και ομολογώ ότι με έχει εντυπωσιάσει αλλά παρόλα αυτά έχω τους ενδιασμους μου. Έχω ένα laptop lenovo G710 με i7 τετραπυρηνο τεταρτης γενιάς , 500 gb ssd, 16gb ram, nvidia 820 m 2gb. Τον έχω αγοράσει πρόσφατα οπότε το ενδεχόμενο να χτίσω καινούργιο desktop είναι εκτός Η ερώτηση μου είναι εάν κάποιος από εσάς το έχει δοκιμάσει οπότε να μου πει εμπειρίες και εάν αξίζει να μπω στο τριπακι Δεδομένου οτι το egpu θα κοστισει περιπου 60€ + το κοστος της καρτας γραφικών + τροφοδοτικο. Σε επικοινωνία που ήρθα με ένα site στην Κίνα , που από ότι έχω διαβάσει είναι το πιο δημοφιλές στο αντικείμενο , μου είπαν ότι το μοντέλο egpu που παρέχουν είναι πλήρως συμβατό με το μοντέλο laptop που έχω. Η σύνδεση γίνεται μέσω θύρας mini pci στο laptop μου. Ευχαριστώ. 1
hackerW32 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 πουλα το λαπτοπ και παρε ενα gaming pc. best option για μενα. 1
nikοs Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Εγώ δεν νομίζω ότι αξίζει μια τέτοια επένδυση!!!Το λαπτοπ έτσι κι αλλιώς δεν το αγοράζεις για gaming,υπάρχουν βέβαια κάποιες επιλογές για gaminig laptops αλλά είναι αρκετά ακριβές! Στο θέμα μας τώρα,έστω πως το egpu έχει 60,ένα τροφοδοτικό έστω ότι έχει 40 ευρώ και μια καλή κάρτα από 200 εώς όσο πάει...Φτάνεις δηλαδή να έχεις πληρώσει 300+++ ευρώ για μια κάρτα γραφικών και μόνο!!!!!! Αν φτάσεις στα 300+ ευρώ γιατί δεν φτιάχνεις μια οικονομική σύνθεση για gaming pc που θα σου μείνει και μελλοντικά θα έχεις την δυνατότητα αναβάθμισης;;;; Για μένα η επένδυση που σκέφτεσαι να κάνεις δεν αξίζει! 2
LambisElef Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Btw η κάρτα θα του μείνει και θα ναι συμβατή με κάποιο gaming pc. Οπότε το κόστος ουσιαστικά είναι το 60ρι της υποδομής και τα 40-50€ του τροφοδοτικού. Δεν έχω όμως εμπειρία από κάτι τέτοιο, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω κατά πόσο δουλεύει απροβλημάτιστα. 1
hackerW32 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 το λαπτοπ σου εχει hdmi in? αν δεν εχει in τοτε χρειαζεσαι και μονιτορ γιατι η καρτα δεν μπορει να δωσει εικονα ετσι πισω μεσω της pci θυρας 1
grif0s Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Συμφωνώ με το Λάμπη καθώς θα μου μείνει όντως η κάρτα και δεν είναι τελείως πεταμένα λεφτά. Για προσωπικούς λόγους δεν είμαι σε θέση να χτίσω σταθερό πύργο . Μόνιτορ διαθέσιμο υπάρχει δόξα το Θεό . Θα αναμεινω για εκ νέου ενημέρωση εάν υπάρχει κάποιος με προσωπική εμπειρία ή έχει ασχοληθεί εκτενέστερα με το θέμα. Και πάλι Ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας. Εάν μάθετε κάτι περισσότερο θα χαρώ να λάβω απαντήσεις. 1
Piterakos83 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Εγώ έκανα την εν λόγω κίνηση και αγόρασα ανταπτορα σε mpcie. Για μένα είναι 50/50 αν θα δουλέψει σωστά και πιστεύω ότι έχει να κάνει και με την κάρτα γραφικών που θα βάλεις. Σε εμένα ενω πίστευα οτι στα windows 10 θα έπαιζε με το καλημέρα, ούτε καν έμπαινε στα windows. Κολλούσε στη loading screen. Δοκίμασα 8.1 όπου κολλούσαν τα πάντα σε τραγικό βαθμό και τέλος κατέφυγα στα 7άρια όπου αργούσε να μπει στα windows (ενώ χωρίς τον ανταπτορα έμπαινε σε 10 δεύτερα με τον ανταπτορα έκανε περίπου ενάμισι λεπτό) αλλά ακόμα και όταν εγκατέστησα τα drivers της κάρτας και την έβλεπε κανονικά στο device manager, δεν την ενεργοποιούσε με την καμμία. Απο την άλλη στο χακιντος έτρεξε κατευθείαν χωρίς καθόλου κολλήματα και με φουλ επιτάχυνση γραφικών. Μελανό σημείο είναι η ταχύτητα του διαύλου που ενώ το max link speed είναι 5 GT/s (2x), συνδεόταν σε 1x (2,5GT/s) αλλά παρόλα αυτά η διάφορα στις επιδόσεις είναι αισθητή. Πιστεύω ότι για την ταχύτητα ευθύνεται ο συγκεκριμένος ανταπτορας. Για την ιστορία το λάπτοπ μου είναι fujitsu ah552/sl με core i7 3632qm / 16 gb ram / ssd / intel hd 4000 gpu και radeon hd 5770 egpu. Αν θέλετε βάζω και λινκ του ανταπτορα. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2016 Ναι αν δεν σε ταλαιπωρουμε, γραψε οσα περισσοτερα μπορεις! Και γιατι το οτι δεν σου παιζει (εντελως?) σε 10αρια, ειναι θεμα...
Piterakos83 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Είδα εκ των υστέρων οτι ο συγκεκριμένος ανταπτορας δίνει συμβατότητα μέχρι τα 8,1 αλλά πιστεύω είναι και θέμα κάρτας. Ο ανταπτορας είναι ο beast v8.0 exp gdc κόστος από ebay κάπου 35€. Θα προσπαθήσω να δανειστώ μια nvidia να κάνω δοκιμές γιατί διαφορετικά θα πρέπει να παραδεχτώ ότι φταίει το λάπτοπ μου αλλά από την άλλη στο osx παίζει ρολόι ρε να πάρει. Σπαζοκεφαλιά βραδιατικα.
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Εννοεις μηπως αυτον εδω, για mini-pcie?http://www.banggood.com/Mini-PCI-E-Version-V8_0-EXP-GDC-Beast-Laptop-External-Independent-Video-Card-Dock-p-1011222.htmlΔεν αναφερει πραγματι τα 10αρια δυστυχως...Operating system: Windows XP/7/8/8.1, Linux etc.(Remind: Win XP, Win8/8.1 is only compatible with the laptop with external screen) Ενω το σχετικο θεμα @ notebookreview, εχει τις ατελειωτες σελιδες:http://forum.notebookreview.com/threads/diy-egpu-experiences.418851/~*~ Nvidia τουλαχιστον μικροτερες -> 8800gt/9600gt/9500αν δεν βρεις -> στειλε pm & στις δανειζω για δοκιμες 1
Piterakos83 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 ναι αυτός είναι ο αντάπτορας. Εγώ τον πήρα από Site: Ebay Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το θέμα με τη συμβατότητα, δεν χρειάζεται καν drivers για να πεις ότι κάτι φταίει. Θα σε ενημερώσω αν δε βρω κάτι στις επόμενες μέρες.
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Στο ebay, ειχα εντοπισει, αυτον εδω:http://www.ebay.co.uk/itm/V8-0-EXP-GDC-Beast-Laptop-External-Independent-Video-Card-Dock-Mini-PCI-E-/122208111205?hash=item1c742bca65:g:5t8AAOSwvg9Xaa5iΕντωμεταξυ, στα διαφορα review χρηστων που διαβαζω, υπαρχουν καμποσα παραποναγια "κακη ποιοτητα κατασκευης" κλπ = λογικο αποτελεσμα, κινεζο (non) quality control... Τελος δεν γνωριζω αν, το οτι δεν εχεις επανω 2η καρτα γραφικων, ειναι πιθανωςκαλυτερο, η χειροτερο: οχι μονο σε αποδοση της external, μα και συμβατοτητα..?
Piterakos83 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Όχι σαν ποιότητα κατασκευής αυτό που πήρα είναι μια χαρά. Καλύτερο από ότι περίμενα. Εννοείς ότι δεν έχω discrete gpu πάνω στο λάπτοπ
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Ναι! Δεν ξερω αν θα βοηθουσε η οχι(..?), να ειχες επανω και μια Nvidia?
Sheogorath Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2016 Με απλό riser pci express X1->X16, αντάπτορα απο mini pci express->pci express X1 και εξωτερικό τροφοδοτικό θα δουλέψει? Φυσικά ο riser pci express X1->X16 είναι powered με molex. Αν όχι, γιατί? Η λογική λέει ναι (στο κεφάλι μου τουλάχιστον).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα