Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Πέρα απο το ότι μπορείς να κάνεις κάτι φοβερό γιατί το γουστάρεις και θα γουστάρει μαζί σου και ο κόσμος κλπ κλπ (συναίσθημα), πριν κάνεις οτιδήποτε, να κάτσεις σε ένα χαρτί (excel στα μεγάλα κέφια) να γράψεις τα ακόλουθα (λογική): Πόσα κομμάτια καφέ κλπ πιστεύεις θα πουλάς κάθε μέρα και σε τι τιμή (έσοδα) - Αντικειμενικά νούμερα. Πόσο αρχικό κεφάλαιο χρειάζεσαι και σε πόσο καιρό θα το αποσβέσεις (στην 3ετία το βάζεις περίπου) Πόσες αποδείξεις επι του συνόλου θα κόβεις Πάνω στις αποδείξεις αυτές να υπολογίσεις τα έξοδα (ΦΠΑ 24% και κλίμακα εισοδήματος 29%) Επιπλέον έξοδα: ΔΕΗ, νερό, ασφάλιση, προκαταβολή φόρου επόμενου έτους, ενοίκιο και λογιστή Θα έχεις 1-2 πάγκους έξω? Πόσα θα πληρώνεις ως τέλη στο δήμο για αυτά? Delivery θα κάνεις? Πόσο θα σου κοστίζει ? Θα υπολογίσεις σε ορίζοντα έτους και όχι μήνα. Ένας μήνας έχει δουλειά, άλλος όχι. Σε ορίζοντα έτους πόσα είναι τα καθαρά που μένουν τσέπη? τα οποία τα μοιράζεις για 2 άτομα σε 14 μηνες στο καθένα (για να δεις το ισόποσο σε μισθό της αγοράς) Απο τον ερχόμενο μήνα ανεβαίνει η τιμή του καφέ περίπου 10% στο κιλό (στο πακέτο δηλαδή +10λεπτά). Αν κάποιος βάζει καλό καφέ ανεβαίνει κ άλλο Στο τέλος αν τα κάνεις τα παραπάνω πες μας τι περίπου υπολογίζεις να έχεις σαν καθαρό κερδος ps Ενημερωτικά: Καφές που δίδεται αυτή τη στιγμή 1€ στο χέρι, στο τέλος του χρόνου κάθε καφές τον βάζει μέσα τον ιδιοκτήτη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν έχει καθόλου κέρδος και το κάνει μόνο για να μπαίνουν πελάτες (για αυτό το κάνουν μαγαζιά που δεν περιμένουν να ζήσουν απο τον καφέ στο χέρι). Αν δεν χτυπάει απόδειξη, ναι έχει κέρδος. Πάντα θεωρούσα οτι είναι ζήτημα ποιοτητα vs ποσότητα. Αν έχεις ποιότητα μπορείς να τσιμπήσεις τις τιμές και να μπορείς να έχεις λιγότερους πελάτες και να διατηρείς κέρδος. Ποσότητα πρέπει να έχεις μεγάλη πελατική βάση ώστε να σου καλύπτουν τα έξοδα που δεν μπορείς να καλύψεις λόγω χαμηλών τιμών. Ξέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις ένα μαγαζί που δίνει τον καφέ 1,5€ μπορεί να έχει κέρδος αν εξυπηρετήσει 10 πελάτες για παράδειγμα. Ένα μαγαζί που δίνει τον καφέ 1€ πρέπει να εξυπηρετήσει 15 πελάτες για το ίδιο ποσο. Οπότε πρέπει ο μέλλοντας επιχειρηματίας του ποστ να κάτσει και να σκεφτεί πόσους πελάτες θα πιάσει αλλά και τακτικές για το πως να τους προσελκύσει. Κουπονάκια, αφίσες, happy hours κτλ. βοηθάνε.
xpapias Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Δημοσ. 26 Μαΐου 2016 Το θεμα ειναι οτι σε χωριο δε μπορείς να κανεις ρεσιταλ οπερας. Χρειαζεσαι κλαρινα. Θελω να πω οτι ο κοσμος ενδιαφερεται για αξιοπρεπη καφε. Αλλα οχι για την καλύτερη και ακριβοτερη ποικιλια. Δοκιμασμενες λυσεις με αξιοπρεπες αποτέλεσμα. Οχι εξεζητημένα πραγματα. Κανενας δε θα παει στα Starbucks στο χωριο οσο και αν εχουν αψογα ροφηματα. Πολυ απλα γιατι τα 5 ευρω του καφε ειναι απιαστα. Και στο χωριο ζει κοσμος με 400ε το μηνα εισοδημα. Παιξε 20 λεπτα χαμηλοτερα απο τον φθηνότερο στο χωριο. Θα μαζεψεις πολυ κοσμο και ας εχεις μικρότερο περιθωριο κέρδους. Μην τρελαθούμε οτι ο ελληνικός ή ο φραπε κοστιζει πραγματικα 1 ευρω και ο φρεντο 1.50 ευρω. Οσο και αν εχεις λειτουργικα εξοδα. Δε χρειάζεται ολα τα εξοδα του μαγαζιου να τα βγαζεις στους λιγους καφεδες που θα πουλας με αυτες τις τιμες. Μπορείς να τα βγάλεις εξισου η και καλυτερα πουλώντας πολλους καφεδες. 2
iordanis77 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μην τρελαθούμε οτι ο ελληνικός ή ο φραπε κοστιζει πραγματικα 1 ευρω και ο φρεντο 1.50 ευρω. Οσο και αν εχεις λειτουργικα εξοδα. Δε χρειάζεται ολα τα εξοδα του μαγαζιου να τα βγαζεις στους λιγους καφεδες που θα πουλας με αυτες τις τιμες. Μπορείς να τα βγάλεις εξισου η και καλυτερα πουλώντας πολλους καφεδες. Nαι αλλα αφου το 80% θα τα παιρνει η εφορια συμφωνα με το νεο νομοσχεδιο, τι θα του μενει?
NT1G Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 ... Μην τρελαθούμε οτι ο ελληνικός ή ο φραπε κοστιζει πραγματικα 1 ευρω και ο φρεντο 1.50 ευρω. Οσο και αν εχεις λειτουργικα εξοδα. Δε χρειάζεται ολα τα εξοδα του μαγαζιου να τα βγαζεις στους λιγους καφεδες που θα πουλας με αυτες τις τιμες. Μπορείς να τα βγάλεις εξισου η και καλυτερα πουλώντας πολλους καφεδες. Μου θυμίζει επίπεδο λογικής, γιατί στα σουβλατζίδικα δεν μειώνουν τις τιμές των αναψυκτικών να πουλάνε πολύ περισσότερα να έρχονται λεφτά με σέσουλα.
parlapipas25 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Φιλε με τετοια φορολογια που εχει πλεον στο ελλαντα καλυτερα να μην το κανεις. Τελος του μηνα θα σου την βαραει με τοσα λεφτα που θα δινεις στα παγια εξοδα. Καλυτερα μισθωτος πλεον με τα δωρα σου και την αδεια σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Φιλε με τετοια φορολογια που εχει πλεον στο ελλαντα καλυτερα να μην το κανεις. Τελος του μηνα θα σου την βαραει με τοσα λεφτα που θα δινεις στα παγια εξοδα. Καλυτερα μισθωτος πλεον με τα δωρα σου και την αδεια σου. Σου λέει ότι δεν μπορεί να βρει σταθερή δουλειά και ότι χρειάζεται ένα σταθερό εισόδημα ώστε να φροντίσει το κοντινό του περιβάλλον. Και εγώ το ίδιο θα έκανα αν θέτονταν τέτοιο ζήτημα.
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 υπάρχουν τόσες καφετέριες που πραγματικά ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος!! ας μη μιλήσουμε για την εφορία...καλύτερα άνοιξε κάνα ίντερνετ καφέ με τα ίδια λεφτά,στα χωριά δε θα βρεις και πολλά...όλα τα 15χρονα θα ξημεροβραδιαζονται με lol και dota2 βάλε και κανά LAN 12 ώρες με 6€ συν δώρο φραπές βάλε και ψυγεία με αυτόματους πωλητές που οι τιμές είναι 200% πάνω ...μια χαρα θα είναι...ο καφές δεν έχει μέλλον...τώρα άμα έχεις αυτόκαταστροφικές τάσεις και θέλεις η επιχείρηση να κρατήσει κάνα μήνα μέχρι να γεμισετε χρέη το να πω,δικιά σου η απόφαση...εγω θα σου πρότεινα να ανοιγες κάτι όχι τόσο συνηθισμένο επειδή συνήθως τα μαγαζιά που δεν είναι συνηθισμένα έχουν τη καλύτερη διαφήμιση για προσέλκυση πελατείας: την περιέργεια του κοσμάκη...
slvsnt Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 τι Internet cafe; υπάρχουν ακόμα; τα σκέφτεστε αυτά που λέτε ή τα γράφετε απλά για να γράψετε κάτι; 1
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 τι Internet cafe; υπάρχουν ακόμα; τα σκέφτεστε αυτά που λέτε ή τα γράφετε απλά για να γράψετε κάτι; άμα κρίνω ο,τι τα battlenet στη άλ. παπαναστασιου στη χαριλαου είναι πάντα τιγκα και κάθε χρόνο κάνουν αναβάθμιση τους πύργους πιστεύω πως οι δουλειές τους πάνε φίνα...αλλά.....εσύ ξέρεις....
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 άμα κρίνω ο,τι τα battlenet στη άλ. παπαναστασιου στη χαριλαου είναι πάντα τιγκα και κάθε χρόνο κάνουν αναβάθμιση τους πύργους πιστεύω πως οι δουλειές τους πάνε φίνα...αλλά.....εσύ ξέρεις....Δεν ζούμε στη Ν.Κορέα που το pc gaming κάνει dominate το gaming market. Και παντού έχει Internet café.Σε κωμόπολη κοντά θέλει ο άνθρωπος να ανοίξει καφέ, πόσοι θα παίζουν εκεί Dota/lol/wow κτλ; Μην σου πω και κανένας.
aggelosdim Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δεν ζούμε στη Ν.Κορέα που το pc gaming κάνει dominate το gaming market. Και παντού έχει Internet café. Σε κωμόπολη κοντά θέλει ο άνθρωπος να ανοίξει καφέ, πόσοι θα παίζουν εκεί Dota/lol/wow κτλ; Μην σου πω και κανένας. σε κωμόπολη μένω με περίπου ίδιο πληθυσμό (20.000 οι μόνιμοι κάτοικοι εδώ) και τα 2 ίντερνετ καφέ είναι full κάθε φορά που πηγαίνω...επέτρεψε μου να διαφωνήσω......
Muchacho Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Αν σε συμφερει και τελικα ανοιξεις το καφε να προσεξεις τα εξης: Eισαι στην Κρητη,σε κωμοπολη οποτε οι πελατες σου θα ειναι της περιοχης,απο γειτονικα χωρια και περαστικοι.Αναγκαστικα θα ανοιγεις νωρις το πρωι οπου ο κοσμος φευγει για να παει στην δουλεια του.Πρεπει να εισαι σε κεντρικο δρομο και να υπαρχει χωρος για να παρκαρουν.Επισης αναγκαστικα θα βαλεις και σφολιατες,σαντουιτς,ετοιμα σνακ(Big Choco κτλ).Τελος πρεπει να σκεφτεις σοβαρα καποια μειωμενη τιμη,προσφορα τυπου καφες-νερο ή τοστ κτλ. 1
kritsman Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 σας ευχαριστω ολους για το χρονο σας και για τις αποψεις σας παιδια.. η γνωμη μου επι του θεματος ειναι οτι στο καφε δεν υπαρχει κριση..και 3 ευρω να παει ο κοσμος θα τον παρει..καποιοι μιλαμε βαση της τσεπης μας..ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει κοσμος με φουσκωμενες τσεπες που γκρινιαζει παραπανω απο αυτον που εχει πραγματικη αναγκη..υπαρχει λοιπον ακομα κοσμος που ψωνιζει ποιοτικα και ειναι αρκετος..οπως προειπε ενας φιλος ανοιγουν μαγαζια μεσα στα μαγαζια ιδιου ειδους και δουλευουν μπαλα.. μου αρεσει η τεχνη του καφε οπως εχει γινει και μου αρεσει να ασχοληθω μαζι του και να με ανταμειψει μελλοντικα..πιστεψτε με ολες αυτες οι δουλειες που εχω κανει αυτα τα χρονια τπτ δν πλησιαζει στα θελω μου και σε αυτα που μου αρεσουν..ειναι ολες λογο αναγκης παντα... Υ.Γ.=τελικα μηπως υπαρχει καποιος να μου πει ενα κοστος στα 25 τ.μ. για να το στησεις..ας πουμε οτι δεν υπαρχει και υποδομη μονο το σημειο..
zio10 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 υπάρχουν τόσες καφετέριες που πραγματικά ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος!! ας μη μιλήσουμε για την εφορία...καλύτερα άνοιξε κάνα ίντερνετ καφέ με τα ίδια λεφτά,στα χωριά δε θα βρεις και πολλά...όλα τα 15χρονα θα ξημεροβραδιαζονται με lol και dota2 βάλε και κανά LAN 12 ώρες με 6€ συν δώρο φραπές βάλε και ψυγεία με αυτόματους πωλητές που οι τιμές είναι 200% πάνω ...μια χαρα θα είναι...ο καφές δεν έχει μέλλον...τώρα άμα έχεις αυτόκαταστροφικές τάσεις και θέλεις η επιχείρηση να κρατήσει κάνα μήνα μέχρι να γεμισετε χρέη το να πω,δικιά σου η απόφαση...εγω θα σου πρότεινα να ανοιγες κάτι όχι τόσο συνηθισμένο επειδή συνήθως τα μαγαζιά που δεν είναι συνηθισμένα έχουν τη καλύτερη διαφήμιση για προσέλκυση πελατείας: την περιέργεια του κοσμάκη... Δεν πιστεύω ότι τα internet cafe έχουν περισσότερο μέλλον από τις καφετέριες (και μάλιστα τις φτηνές!). Ο καφές έχει γίνει συνήθεια πλέον, οι περισσότεροι τον έχουν στα πάγια έξοδα! Σε καλό σημείο, με πάρκινγκ, καλές τιμές σε καφέ και σνακ και πολλές ώρες ανοιχτό ένα τέτοιο μαγαζί είναι από τα πιο «σίγουρα» να ανοίξει κάποιος. Φίλε μου ενδεικτικά ένα κόστος από φίλο μου που άνοιξε πριν 1-2 χρόνια είναι στα 20-25 χιλιάρικα για προσεγμένο μαγαζί. Μπορείς να ανέβεις, μπορείς και να κατέβεις, ανάλογα τι δουλειές χρειάζεται, τι μπορείς να κάνεις μόνος σου και τι πράγματα θα διαλέξεις. 1
ScorpioX777 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Δημοσ. 27 Μαΐου 2016 Να μην ξεχασεις το βασικο οτι καθε καινουργιο μαγαζι θελει τουλαχιστον ενα χρονο για να κανει πελατολογιο.Ετσι θα πρεπει να υπολογισεις οτι στο διαστημα της προσαρμογης του μαγαζιου θα πρεπει να εχεις μια καβατζα για τα εξοδα που θα τρεχουν ανελεητα ειδικα τωρα.Αν οταν βρεις το χωρο,τον εξοπλισμο, και ολα τα υπολοιπα δεις οτι εισαι τσιμα-τσιμα σκεψου το πριν ξεκινησεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις