Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωμη μου. Επενδυσε οσα πιο λιγα μπορεις για να κανεις ενα αξιοπρεπες μαγαζι. Και χτυπα ολους τους αλλους με την τιμη. Αν σε παίρνει 1.30 ή και 1 ευρω ή και λιγότερο. Καλα υλικα, καλο καφέ. Τοτε ολοι θα προτιμουν εσενα. Ο χωρος απλα να ειναι σωστος και πεντακαθαρος και τιποτα παραπανω. Αντε να βαλεις και 2 αξιοπρεπη τραπεζακια, απλα αλλα οχι γυφτοτραπεζα. Αν και δε χρειάζεται αν θες να παιξεις μονο takeaway.

Κοίταξε αν ο νομος βαζει προϋποθέσεις για το χωρο (πχ διαστασεις, τουαλέτα κλπ) και αν υπαρχουν διαφορετικές κατηγοριες πχ για takeaway only ή καφετεριες.

• Like 2
  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν έχει χαμηλά λειτουργικά (χαμηλο νοικι) και το δουλεύεται μονοι σας τοτε μια χαρα μπορειτε να κανετε δουλεια με 12-15χιλ. Αρκεί οπως λες να σας ξέρουν στην περιοχη (γιατι οι τουριστες ειναι 5-6 μηνες)..να κανετε καλό καφέ σε καλη τιμη (1,5 ευρω)...και ευγένεια με μεράκι και παρα πολυ προσωπική εργασία. 

• Like 2
Δημοσ.

Σίγουρα η χώρα δεν έχει ανάγκη από άλλες καφετέριες αλλά η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα ο καφές είναι μαύρος χρυσός..Έχω δει πολλές νέες καφετέριες να ανοίγουν σε χώρο ήδη πηγμένο από δαύτες και λέω τι έκανε ο μ@λάκας για να δω μετά όλα τα τραπεζάκια πιασμένα..

• Like 2
Δημοσ.

Καλος καφες με ενα ευρω δεν παιζει...

Με 1.50 θα μπορεις να σερβιρεις καλο καφε αν εχεις και μια καλη καφετιερα που κοστιζει αρκετα ομως.

• Like 4
Δημοσ.

επιτελους καλως τους αισιοδοξους..:) (χωρις παρεξηγηση πλακα κανω παιδια)...

παιδια το σκεφτομαι για αρχη με ενα πολυ καλο καφε και με λιγα πρωινα..ουτε σαντουιτς ουτε κρεπες ουτε τπτ..ισως για το απογευμα βαλω και λουκουμαδες που δεν κανει κανεις στην περιοχη..επισης η γυναικα μου κανει με ζυμαρι πιτσας κατι πιτακια με αλλαντικα μεσα η λουκανικα η κιμα και τα κανει τηγανιτα..ειναι παρα πολυ νοστιμα...πιστευω οτι με πιτακια λουκαμαδες (μελι μερεντα) και το κυριοτερο απο ολα καλο καφε θα ρολαρω..στο 1.50 ευρω οσο ξερω (εκτος απο καποια καφενεια που ανακατευουν το φρεντο με το κουταλι και μετα συμπλρωνουν νερο) δεν δινει κανεις απο τα 3 με 4 μαγαζια πακετο..και ειδικα μετα τη νεα φορολογια ισως ανεβουν και αλλο λογο μη καλου ανταγωνισμου..

Υ.Γ.=σκεφτομαι για καφε taf..τι λετε?

Δημοσ.

επιτελους καλως τους αισιοδοξους.. :) (χωρις παρεξηγηση πλακα κανω παιδια)...

παιδια το σκεφτομαι για αρχη με ενα πολυ καλο καφε και με λιγα πρωινα..ουτε σαντουιτς ουτε κρεπες ουτε τπτ..ισως για το απογευμα βαλω και λουκουμαδες που δεν κανει κανεις στην περιοχη..επισης η γυναικα μου κανει με ζυμαρι πιτσας κατι πιτακια με αλλαντικα μεσα η λουκανικα η κιμα και τα κανει τηγανιτα..ειναι παρα πολυ νοστιμα...πιστευω οτι με πιτακια λουκαμαδες (μελι μερεντα) και το κυριοτερο απο ολα καλο καφε θα ρολαρω..στο 1.50 ευρω οσο ξερω (εκτος απο καποια καφενεια που ανακατευουν το φρεντο με το κουταλι και μετα συμπλρωνουν νερο) δεν δινει κανεις απο τα 3 με 4 μαγαζια πακετο..και ειδικα μετα τη νεα φορολογια ισως ανεβουν και αλλο λογο μη καλου ανταγωνισμου..

Υ.Γ.=σκεφτομαι για καφε taf..τι λετε?

Τρομερός καφές...ο καλύτερος για μένα. Αλλά και ο πιο ακριβός με διαφορά...30-40% πάνω από illy πχ η τιμή. μειώνεις αρκετά το περιθώριο κέρδους σου αν πας εκει. Επίσης θα πρέπει να κοιτάξεις αλλη μαρκα για φραπε και ελληνικο καθώς ο ταφ έχει μονο εσπρέσο. 

Τέλος θα χρειαστεί να κάνετε εντατικά μαθήματα μπαρίστα εσύ και η γυναίκα σου. Η λεπτομέρεια κανει διαφορά στον καφέ. Καλή μηχανή..καλος καφές...καλός μπαρίστα. 

• Like 4
Δημοσ.

Αν έχει χαμηλά λειτουργικά (χαμηλο νοικι) και το δουλεύεται μονοι σας τοτε μια χαρα μπορειτε να κανετε δουλεια με 12-15χιλ. Αρκεί οπως λες να σας ξέρουν στην περιοχη (γιατι οι τουριστες ειναι 5-6 μηνες)..να κανετε καλό καφέ σε καλη τιμη (1,5 ευρω)...και ευγένεια με μεράκι και παρα πολυ προσωπική εργασία. 

εχεις κατι παρομοιο φιλε μου?το υπολογιζεις τοσο δλδ?στα 20 με 25 τ.μ.?το ενοικιο το βλεπω γυρω στα 400 με 500 χωρις να ειμαι σιγουρος..

Δημοσ.

Άποψη μου, προχωρά το. πρώτα όμως ρώτα και έναν λογιστή γιατί με τα νέα μέτρα και το νέο φπα τα πράγματα δυσκολεύουν. Καλή ποιότητα καφέ (και καλή ποιότητα νερού,πολυ σημαντικό) και ευγένεια να έχεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τρομερός καφές...ο καλύτερος για μένα. Αλλά και ο πιο ακριβός με διαφορά...μειώνεις αρκετά το περιθώριο κέρδους σου αν πας εκει. Επίσης θα πρέπει να κοιτάξεις αλλη μαρκα για φραπε και ελληνικο καθώς ο ταφ έχει μονο εσπρέσο. 

Επίσης θα χρειαστεί να κάνετε εντατικά μαθήματα μπαρίστα εσύ και η γυναίκα σου. Η λεπτομέρεια κανει διαφορά στον καφέ. Καλή μηχανή..καλος καφές...καλός μπαρίστα. 

επειδη εχω σκοπο να ψωνισω οτι μπορω απο τη περιοχη και να στηριξω τους ντοπιους για να με στηριουν και αυτοι αυτο δεν θα ειναι προβλημα..θα βρω ελληνικο και φραπε απο καπου σιγουρα..

εγω ξεκινησα καποια σεμιναρια ηδη και θα κανω και αλλα..η γυναικα μου κανει καφε τα τελευταια 5 χρονια οχι σαν επαγγελματιας baristas αλλα σε αρτοζαχαροπλαστειο που σερβιρει καφε και το κανει αρκετα καλα..το καλο για μενα ειναι οτι εχει σταθεροτητα στο να κανει καλο καφε..οχι μια ετσι μια αλλιως..και το καλο μαζι της ειναι οτι οταν κατι δεν παει καλα με το φρεντο που κανει ξερει τι φταιει...βασικο για μενα..

Δημοσ.

Προχώρα φίλε! Κάνε ένα όμορφο καθαρό μαγαζί, κοίτα τι μπορείς να πάρεις σε μεταχειρισμένο εξοπλισμό και τι μπορούν να σου δώσουν οι εταιρείες (ψυγεία. καφετιέρα κλπ).

Βάλε και κανένα παγωτάκι το καλοκαίρι και κάποια σνακ όπως αυτά που είπες ή κάποια κρύα σάντουιτς κλπ.

Δημοσ.

εχεις κατι παρομοιο φιλε μου?το υπολογιζεις τοσο δλδ?στα 20 με 25 τ.μ.?το ενοικιο το βλεπω γυρω στα 400 με 500 χωρις να ειμαι σιγουρος..

Τόσο ενοίκιο για μαγαζι 20-25 τμ σε τόσο επαρχία οπως λες? Πολλά μου φαίνονται. Εδώ μεσα στο ηρακλειο σε καλα σημεια ξερω τα νοικια να ειναι γυρω στα 500-600 και σε μεγαλυτερα μαγαζια. 

Έφτιαξε κολλητός μου καφετερια προσφατα στην πολη μου με καφέ ταφ και εχω γνώση...του κοστισε 30 χιλ ακριβως το όλο κονσεπτ...αλλα μιλαμε για κανονικη καφετερια με τραπεζια και τα παντα...85τμ μαγαζι. Ε στα 25τμ δυσκολα να ξεφυγει πανω απο 15χιλ φαντάζομαι. 

Το βασικό όπως προείπε και άλλος φιλος ειναι η μηχανή. Εκεί θελει να δωσεις βάση και χρήμα. Ψυγεία για αναψυκτικά στα δινουν οι εταιρείες τζάμπα. (εδώ και μηχανες δινουν αλλα για μέτρια πράγματα)

Δημοσ.

Τόσο ενοίκιο για μαγαζι 20-25 τμ σε τόσο επαρχία οπως λες? Πολλά μου φαίνονται. Εδώ μεσα στο ηρακλειο σε καλα σημεια ξερω τα νοικια να ειναι γυρω στα 500-600 και σε μεγαλυτερα μαγαζια. 

Έφτιαξε κολλητός μου καφετερια προσφατα στην πολη μου με καφέ ταφ και εχω γνώση...του κοστισε 30 χιλ ακριβως το όλο κονσεπτ...αλλα μιλαμε για κανονικη καφετερια με τραπεζια και τα παντα...85τμ μαγαζι. Ε στα 25τμ δυσκολα να ξεφυγει πανω απο 15χιλ φαντάζομαι. 

Το βασικό όπως προείπε και άλλος φιλος ειναι η μηχανή. Εκεί θελει να δωσεις βάση και χρήμα. Ψυγεία για αναψυκτικά στα δινουν οι εταιρείες τζάμπα. (εδώ και μηχανες δινουν αλλα για μέτρια πράγματα)

Λίγα του πήγε!

Δημοσ.

Νίκαια και Κορυδαλλό που ξέρω, δεν υπάρχει μαγαζί που χρεώνει τον καφέ €1,20 στο οποίο να μη γίνεται χαμός όλη μέρα. Υπάρχει ένα τέτοιο απέναντι από τις φυλακές Κορυδαλλού 24ωρο το οποίο έχει τα πάντα ένα ευρώ. Μπαγκέτες, κρέπες, σφολιατες. Αν σε παίρνει, πήγαινε δες το ως μοντέλο, όποτε βρεθείς Αθήνα. Πνίγονται στη δουλειά και έχουν ωραίο καφέ. Υπάρχουν και πολλά άλλα γύρω του, αλλά δεν παρατηρώ κανιβαλισμό ακόμα τουλάχιστον. Καλή τύχη στο εγχείρημα που επιδιώκεις.<br><br><br>

Πάντα μα πάντα στόχος το χαμηλότερο δυνατό ενοίκιο. Φιλική συμβουλή γιατί το ενοίκιο που αναφέρεις είναι έξωπραγματικό για τα σημερινά δεδομένα, και για το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει.

• Like 1
Δημοσ.

Πέρα απο το ότι μπορείς να κάνεις κάτι φοβερό γιατί το γουστάρεις και θα γουστάρει μαζί σου και ο κόσμος κλπ κλπ (συναίσθημα), πριν κάνεις οτιδήποτε, να κάτσεις σε ένα χαρτί (excel στα μεγάλα κέφια) να γράψεις τα ακόλουθα (λογική):

• Πόσα κομμάτια καφέ κλπ πιστεύεις θα πουλάς κάθε μέρα και σε τι τιμή (έσοδα) - Αντικειμενικά νούμερα.
  • Πόσο αρχικό κεφάλαιο χρειάζεσαι και σε πόσο καιρό θα το αποσβέσεις (στην 3ετία το βάζεις περίπου)
  • Πόσες αποδείξεις επι του συνόλου θα κόβεις
  • Πάνω στις αποδείξεις αυτές να υπολογίσεις τα έξοδα (ΦΠΑ 24% και κλίμακα εισοδήματος 29%)
  • Επιπλέον έξοδα: ΔΕΗ, νερό, ασφάλιση, προκαταβολή φόρου επόμενου έτους, ενοίκιο και λογιστή
  • Θα έχεις 1-2 πάγκους έξω? Πόσα θα πληρώνεις ως τέλη στο δήμο για αυτά?
  • Delivery θα κάνεις? Πόσο θα σου κοστίζει ?
  • Θα υπολογίσεις σε ορίζοντα έτους και όχι μήνα. Ένας μήνας έχει δουλειά, άλλος όχι. Σε ορίζοντα έτους πόσα είναι τα καθαρά που μένουν τσέπη? τα οποία τα μοιράζεις για 2 άτομα σε 14 μηνες στο καθένα (για να δεις το ισόποσο σε μισθό της αγοράς)
  • Απο τον ερχόμενο μήνα ανεβαίνει η τιμή του καφέ περίπου 10% στο κιλό (στο πακέτο δηλαδή +10λεπτά). Αν κάποιος βάζει καλό καφέ ανεβαίνει κ άλλο

Στο τέλος αν τα κάνεις τα παραπάνω πες μας τι περίπου υπολογίζεις να έχεις σαν καθαρό κερδος

ps 1 Ενημερωτικά: Καφές που δίδεται αυτή τη στιγμή 1€ στο χέρι, στο τέλος του χρόνου κάθε καφές τον βάζει μέσα τον ιδιοκτήτη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν έχει καθόλου κέρδος και το κάνει μόνο για να μπαίνουν πελάτες (για αυτό το κάνουν μαγαζιά που δεν περιμένουν να ζήσουν απο τον καφέ στο χέρι). Αν δεν χτυπάει απόδειξη, ναι έχει κέρδος.

ps 2: Take away βγάζεις μεγάλο κέρδος όταν τους καφέδες τους φτιάχνουν πεταχτούλες πιτσιρίκες. Πολλοί θα πληρώσουν για να δουν μια ωραία παρουσία για 5 λεπτά η οποία στο τέλος της ημέρα υπολογίζεται ως κέρδος και όχι ως έξοδο. παρότι δηλαδή νομίζεις οτι αν δουλευεις εσυ και η γυναίκα σου θα έχετε λιγότερα έξοδα, ίσως τελικά να μην ισχύει και τόσο. Κανείς δεν θα πληρώσει για να δει ένα μαντράχαλο.

• Like 5
Δημοσ.

Λίγα του πήγε!

Ήταν ήδη πριν καφετέρια και έτσι δεν χρειάστηκε αλλαγή σε υδραυλικα-ηλεκτρολογικά και συναφη (τουαλέτες κτλπ). Μόνο βαψίματα..διακόσμηση και ηλεκτρικός εξοπλισμός.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...