Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω εσύ μου φαίνετε να ξέρεις. Μπορείς να μου πείς μια σχολή στην Μακεδονία που να ασχολήτε με Photshop και διάφορα γραφικά κατάλαβες τη θέλω να πώ;

#multifacepalm. Η σουίτα της Adobe εχει ένα εκατομμύριο προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε.

1)Animators και Movie makers

2)Designers 

3)Φωτογράφους.

Όχι προγραμματιστές.

Γιατί αναπαράγετε κάτι που δεν ισχύει; Προγραμματιστής !(Γκουρού του Photoshop, After Effects, Premiere Pro, και ένα κάρο άλλων πραγμάτων.) ΔΕΝ είμαστε παντογνώστες, ΔΕΝ ξέρουμε να κάνουμε παπάδες με τα πάντα, μαθαίνουμε να φτιάχνουμε και να βοηθάμε να φτιαχτούν προγράματα, για να κάνετε εσείς οι υπόλοιποι παπάδες με αυτά.

Δημοσ.

#multifacepalm. Η σουίτα της Adobe εχει ένα εκατομμύριο προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε.

1)Animators και Movie makers

2)Designers 

3)Φωτογράφους.

Όχι προγραμματιστές.

Γιατί αναπαράγετε κάτι που δεν ισχύει; Προγραμματιστής !(Γκουρού του Photoshop, After Effects, Premiere Pro, και ένα κάρο άλλων πραγμάτων.) ΔΕΝ είμαστε παντογνώστες, ΔΕΝ ξέρουμε να κάνουμε παπάδες με τα πάντα, μαθαίνουμε να φτιάχνουμε και να βοηθάμε να φτιαχτούν προγράματα, για να κάνετε εσείς οι υπόλοιποι παπάδες με αυτά.

Εικόνα και ήχο υπάρχει στην μακεδονία;

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω εσύ μου φαίνετε να ξέρεις. Μπορείς να μου πείς μια σχολή στην Μακεδονία που να ασχολήτε με Photshop και διάφορα γραφικά κατάλαβες τη θέλω να πώ;

Σχολή photoshop δεν υπάρχει.

Το photoshop δεν είναι ειδικότητα, είναι εργαλείο.

Στις σχολές συνήθως δεν μαθαίνουν απομονωμένα εργαλεία στο ξεκούδουνο, αλλά ειδικότητες, και τα εργαλεία της κάθε ειδικότητας κατά περίπτωση.

Το photoshop είναι εργαλείο Γραφιστικής, άρα θα θέλεις να γίνεις Γραφίστας.

Δεν έχει όμως καμία σχέση με τη πληροφορική και το προγραμματισμό, ο 'Γραφίστας' είναι επαγγελματική ειδικότητα του 'Ζωγράφου', και δεν εξυπακούεται καν ότι ένας γραφίστας θα δουλεύει με υπολογιστή.'

Τη διαφήμιση σε αυτή την εφημερίδα, το λογότυπο, το σχέδιο, τη διάταξή της, την σχεδίασε ένας γραφίστας, πριν περίπου 100 χρόνια, που δεν υπήρχε όχι photoshop, ούτε καν υπολογιστές:

old+newspaper+1942+026.JPG

Το photoshop είναι εργαλείο για να σε βοηθήσει να κάνεις αυτή τη δουλειά πιο εύκολα.

Για να μπορείς να ξέρεις να το χειριστείς και να φτιάξεις γραφικά, θα πρέπει να ξέρεις βασικές έννοιες γραφιστικής, ζωγραφικής, όπως θεωρία χρωμάτων, προοπτική, τεχνικές απεικόνισης, σχέδιο κτλπ.

Δημοσ.

Καλά ισχύει ότι με τα χέρια φτιάχνεις Παρθενώνες, αλλά αν έχεις μόνο τα χέρια και όχι άλλο μέσο, δεν τελειώνεις ποτέ! Και οι αρχαίοι είχαν μηχανές βλέπε τροχαλίες, μοχλούς και ράμπες, για να ξεπερνούν εμπόδια!

Προγράμματα γραφιστικής/ζωγραφικής μπορεί να έχουν ενσωματωμένη γλώσσα για να αυτοματοποιούν μια εργασία. Δηλαδή να εμφανίζουν μια φόρμα όπου θα μπαίνουν επιλογές και με ένα κουμπάκι θα ξεκινάει η διαδικασία. Μετά πάμε σε εξειδικευμένες εφαρμογές όπου για απεικόνιση στοιχείων, σε μορφή φουρνιάς (batch) ή σε σύγχρονα (real time). Και εκεί πέφτουν και εφέ! Άρα έχουμε και μαθηματικά και δημιουργία, και όλα αυτά συνιστούν προγραμματιστική εργασία.

Όταν βέβαια μιλάμε για Photoshop σκεφτόμαστε συνήθως την τελική εργασία, το προϊόν για εκτύπωση ή το παραδοτέο που θεωρείται τελικό. Σε ένα ΤΕΙ για προγραμματισμό δεν θα μαθαίνουν το Photoshop. Αλλά σε ένα άλλο για γραφιστική μπορεί να "εφαρμόζουν" προγραμματιστικά καλούδια, βλέπε javascript. http://wwwimages.adobe.com/content/dam/Adobe/en/devnet/photoshop/pdfs/photoshop-cc-scripting-guide-2015.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...