Προς το περιεχόμενο

Επικίνδυνοι και εννευριστικοί οδηγοί

vasilissouvlaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκηνικό πρίν μερικούς μήνες.Δεν είχε ξημερώσει,είμαι σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης που έχει κράσπεδο στην μέση.Απο την στιγμή που μπήκα σε αυτόν τον δρόμο,περίπου στα 250-300 μέτρα θα έστριβα σε άλλον δρόμο δεξιά.Ξαφνικά βλέπω φώτα αυτοκινήτου να έρχονται πάνω μου.Εκοψα οσο πιο δεξιά μπορούσα γιατί θα έπεφτε πάνω μου.Ο τύπος είχε μπεί στο αντίθετο ρεύμα.Πιθανότατα μεθυσμένος.

Ή Άγγλος. Μου χει τύχει σε νησί.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

To ειπατε και θα το ξαναγράψω. 
Αυτό που βγάζεις φλας να αλλάξεις λωρίδα, είναι ο άλλος 1000 μέτρα μακριά και πατάει γκάζι για να μη περάσεις είναι τραγικό. 
Σιγουρα το φλας δεν υποχρεώνει κανέναν να πατήσει φρένο ή να αφησει τον άλλο να περάσει, αλλά εδώ το φλας αποτελεί αφορμη να πατησουμε γκάζι, μη και μας καθυστερήσει ο «μλκς που του ρθε να αλλάξει λωριδα».
Αποτέλεσμα αυτης της ανόητης νοοτροπίας είναι να δημιουργουνται ατυχήματα, διοτι ο άλλος προσπαθει για κανα χιλιομετρο να αλλάξει λωρίδα, δε μπορει και σκάει πάνω σε καναν άλλο στη τελευταια του προσπάθεια.
Το χειρότερο δε είναι η φάση που τον βλέπεις τον άλλο, να προσπαθει να αλλάξει λωρίδα και όχι απλά δε τον αφηνεις αλλά θα πέσεις πάνω του διοτι «θα με πληρώσει. Αυτος φταίει».
Γενικά οδηγουμε πολύ επιθετικά στην Ελλάδα. Μονο οι Ιταλοι και οι Τουρκοι είναι χειρότεροι από εμάς.

Όλα είναι θέμα παιδείας και αντίληψης. Υποτίθεται ότι όταν οδηγάς κοιτάς μακρυά και προβλέπεις. Δε γίνεται να μην αντιληφθείς ότι υπάρχει εμπόδιο για τον άλλο και ότι θα θελήσει να αλλάξει λωρίδα. Πλέον αρχίζω να τους καταλαβαίνω τους νταλικέριδες που είναι φλας και κόψιμο τιμονιού. Τις ζημιές του άλλου θα τις πληρώσει η ασφάλεια, το συρόμενο είναι μόνο σίδερα οπότε στα @@ τους. 

Το κορυφαιο που μου εχει τυχει;

Εγω με το δικο μου στη μεσαία , ο τοτε φιλος μου στη δεξια κι ερχεται κ περναει ενας τυπος αναμεσα μας!!!! Αν θυμαμαι καλα ειχε τζίμυ. Στη Βουλιαγμενη εγινε αυτο .

Πραγματικα επική ελληνικη στιγμη.....

Το είδα κι εγώ σήμερα.

Πήγαινα βράδυ από Αγ Μαρίνα προς Βάρκιζα και εκεί στις καλές στροφές βλέπω στο δικό μου ρεύμα να έρχεται αντίθετα κάποιος με ΣΒΗΣΤΑ φώτα.

Πήγαινα βράδυ από Αγ Μαρίνα προς Βάρκιζα και εκεί στις καλές στροφές βλέπω στο δικό μου ρεύμα να έρχεται αντίθετα κάποιος με ΣΒΗΣΤΑ φώτα.

Στις πόλεις με έντονο φωτισμό μια φορά το έχω πάθει κι εγώ, όταν πήγα κάπου πιο σκοτεινά στη Μοναστηρίου Θεσ/νικη, λέω τι κάνω ο μαλάκας.Γι αυτό το έχω κάνει συνήθεια να τα αναβω με το που μπαίνω το βράδυ.

• Like 1

Οδηγώ σε επαρχιακό δρόμο(2 λωρίδες, 2 κατευθύνσεις) με πολλές στροφές και κακή ορατότητα πίσω από αυτές. Οδηγώ αργά μας και γνωρίζω σε αυτή την περιοχή κυκλοφορούν πολλοί καγκουροβλαχοι.

Ξαφνικά, ενώ είμαι 50 μέτρα πριν μια απότομη στροφή, έρχεται από απέναντι ένας μπάρμπας με μεγάλη ταχύτητα και μπαίνει στο δικό μου ρεύμα, λες και οδηγούσε στο Ράλι Ακρόπολις!

Καλά που δεν είχα μπει ακόμα στη στροφή και ευτυχώς πρόλαβε και το επανέφερε νωρίς. Ο τύπος πραγματικά ήταν δολοφόνος, γιατί αν ήταν στη θέση μου μηχανή και βρισκόταν πιο μπροστά θα τον είχε σκοτώσει.

Του μετέφερα μερικές ευχές αλλά η αναισθησία του μπάρμπα έμεινε ακλόνητη.

• Like 1

Στην Ελλάδα έτσι και τηρήσεις απόσταση, ειδικά σε μπουρδέλα όπως η Αθήνα, τσούπ μπαίνει άλλος ενδιάμεσα. Μπορεί να χρειαστεί μετά από κανα χιλιόμετρο οχι απλά να ακινητοποιηθείς άλλα να χρειαστεί να βάλεις και όπισθεν.

Έχεις δει σε κάποια μεγαλούπολη του εξωτερικού να κρατάνε αποστάσεις; Σοβαρά ρωτάω γιατί μου φαίνεται αδύνατο πρακτικά να γίνει αυτό σε πόλη.

Έχεις δει σε κάποια μεγαλούπολη του εξωτερικού να κρατάνε αποστάσεις; Σοβαρά ρωτάω γιατί μου φαίνεται αδύνατο πρακτικά να γίνει αυτό σε πόλη.

Εξαρτάται τους δρόμους. Στη Αθήνα γίνεται από τις λεωφόρους μέχρι τα στενά. Θεωρώ επιπόλαιο να συμπεριφέρονται οι οδηγοί όπως οδηγούν σε στοίχους κολλημένοι στο κέντρο, με την κανονική ροή πχ στην Λεωφ. Συγγρού ή Κηφισίας με 80+ χιλιόμετρα ανα ώρα. Το πρόβλημά μου δεν είναι που κάνουν σφήνες, άλλα το που τις κάνουν. Κρατάω απόσταση ασφαλείας οδηγώντας στην Κηφισίας με 90 κάνει προσπέραση ο άλλος και τσουπ μπαίνει μπροστά και μου την εκμηδενίζει αναγκάζοντας με να φρενάρω για να την αποκτήσω ξανα. Μόλις την αποκτήσω, μετά από λίγο κάποιος μάγκας κάνει ακριβώς το ίδιο.Σε λίγο θα αναγκαστώ να πηγαίνω με 50 χιλιόμετρα αν δε Αυτό δε το είδα να συμβαίνει ούτε στη β. Ιταλία, ούτε στο Βέλγιο, Ολλανδια κτλ. εκεί έχουν άλλες συμπεριφορες περίεργες. Αυτό που συμπέρανα εγώ στην Αθήνα; Αν θες να φτάσεις στον προορισμό σου στην ώρα σου, πρέπει να είσαι στην τσίτα και να οδηγείς επιθετικά.

• Like 1

Εγώ πάντως σχεδόν πάντα οδηγώ επιθετικά. Δε χαίρομαι που το λέω, αλλά δε νομίζω πως μπορώ να το διορθώσω.

Οι μόνες περιπτώσεις που οδηγώ πολύ χαλαρά, είναι Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή στη δουλειά, που δε βιάζομαι να επιστρέψω.

Εκεί παραχωρώ προτεραιότητα, μένω στη λωρίδα μου, οδηγώ αργά (έως πολύ αργά) και γενικότερα οδηγώ όσο πιο σωστά (θεωρώ πως) μπορώ.

Αλλά όλες τις άλλες φορές, οδηγώ επιθετικά. Όχι ακραία επιθετικά ώστε να τρακάρω βέβαια.

Επιθετικα σε αναγκαζουν να οδηγεις

Οταν βλεπεις τον καθε παππου ή κυρατσα να σερνονται και να πιανουν 3 λωριδες κανοντας ενα σωρο @@ιες δε θα κατσεις κι απο πισω τους

εμενα μου τη δινουν (σε βαθμο να μου ρχεται να του φερω κανα μπουγελο με παγακια εντος στο δοξα πατρι) οι οδηγοι που:

- σε γκαβωνουν με τα προβολια τους (ασχολιαστο το φαινομενο με τα ξενον που ενω κανεις σινιαλο να χαμηλωσουν τα φωτα αυτοι συνεχιζουν ακαθεκτα.. τους φωναζεις και αυτοι μενουν απαθεστατοι χαζευοντας σε μ ενα υφακι λες κ ερεθιζονται ερωτικα βλεποντας τη φατσα σου εκεινη την ωρα που εχεις και τρομαξει και εκνευριστει)

- οδηγουν χωρις φωτα (το φαινομενο εχει αρχισει και εντεινεται... αντε βρες ακρη ετσι κ του τη φερεις...)

- νιωθουν πως μονο αυτοι πρεπει να κυκλοφορουν κ οι αλλοι πρεπει να κανουν ακρη (ειδικα κατι προσπερασεις απο δεξια.. η προσπερασεις πανω σε γκαβες στροφες ειναι πραγματα που σε τρελαινουν ελεηνα)

- παρκαρουν ακομα κ μες το γκαραζ σου γτ "δεν ειχα να το παω αλλου" .. ρε μαν.. οκ κανενα προβλημα.. πε μου που μενεις να ρθω την επομενη με το ροβερ να το βαλω μες τον κηπο σου..

- προκαλουν ανευ λογου και αιτιας με τη συμπεριφορα τους τους παντες (απο βρισιδια ετσι στο ξεκαρφτωτο και κορναρισματα μεχρι μαρσαρισματα απο πισω σου και ελιγμους λες και πρωταγωνιστουν σε κανα φαστ εν φιουριους)

- δε συντηρουν τα οχηματα τους με αποτελεσμα να αποτελουν κινδυνο για τους υπολοιπους (ξερετε.. αμαξια που χανουν λαδια.. που σκορπανε στο δρομο οτι εξαρτημα εχουν πχ τελικο εξατμισεων... το χω δει λαηβ)

- στη λενε για πλακα ακομα και δικιο να χεις αυτοι θα κανουν το παν για να δειξουν ανωτερωτητα με τη μαγκια τους (τι θε ρε π@π@ρα?? θε κατι?? αντε και... μα..σου κλπ τετοια ωραια)

- αυτοι που νομιζουν πως το εχουν και παιρνουν το ... τενεκε ξεγανωτο πιανοντας δυο λωριδες μην αφηνοντας χωρο να προσπερασει κανεις...

- οι καγκουρες που βαζουν οτι ακυρη καψουρια τους ερθει στη διαπασων στις 3 το μαυρο χαραμα προκαλωντας νευρικο κλωνισμο στους παντες..

και τελος...

- οι μπιιιιπ που σε στουκαρουν στα παρκινγκ και αντι να βρεις εστω ενα συγνωμη στο παρμπριζ βρισκεις απο χαρτακια παγωτου (αντε καθαριζε εσυ - σιχαμενοι!!) μεχρι και μπινελικια καθως δε χωραγε ο αλλος με αποτελεσμα με τη στουκα να γρατσουνιστει το δεξι φαναρι του καμαριου τους.. ενιοτε βρισκεις και σοβαρες στουκες με ακρη να μη βρισκεις ποτε...

υπαρχουν κ αλλα ωραια του ειδους που αποδεικνυουν το ποσο καλη παιδεια εχουμε ως λαος στην οδηγηση... αλλα θα βαρεθειτε να με διαβαζετε...

• Like 2

Οταν βλεπεις τον καθε παππου ή κυρατσα να σερνονται και να πιανουν 3 λωριδες κανοντας ενα σωρο @@ιες δε θα κατσεις κι απο πισω τους

Για να τα λέμε όλα, είναι και ψυχαναγκαστικό το θέμα.

Δε γουστάρω με τίποτα να χάνω χρόνο στο δρόμο, ή να είμαι όλη την ώρα σταμάτα-ξεκίνα ή/και να με πιάνουν όλα τα φανάρια.

Αν με παίρνει, θα αλλάζω λωρίδες ώστε να οδηγώ όσο πιο άνετα μπορώ. Δεν εννοώ σα μανιακός, αλλά όταν η λωρίδα μου αρχίζει να κινείται πιο αργά από τις άλλες, δε θέλω να παραμείνω σε αυτή για κανένα λόγο.

Εννοείται πως ευθύνη φέρουν και άλλοι, π.χ. εκείνοι που πιάνουν μονίμως την αριστερή με αποτέλεσμα να μπλοκάρει.

- οι μπιιιιπ που σε στουκαρουν στα παρκινγκ και αντι να βρεις εστω ενα συγνωμη στο παρμπριζ βρισκεις απο χαρτακια παγωτου (αντε καθαριζε εσυ - σιχαμενοι!!) μεχρι και μπινελικια καθως δε χωραγε ο αλλος με αποτελεσμα με τη στουκα να γρατσουνιστει το δεξι φαναρι του καμαριου τους.. ενιοτε βρισκεις και σοβαρες στουκες με ακρη να μη βρισκεις ποτε...

Τα ζωα του παρκαρισματος ειναι απιστευτα

Ειδικα στο κεντρο Πειραια - Αθηνας βλεπεις να παιζουν συγκρουομενα για να ανοιξουν χωρο να βαλουν το σαραβαλο τους

Εχω βρει το αυτοκινητο μου 4 φορες χτυπημενο παρκαρισμενο

Τη μια μου αφησαν χαρτι

Δεν ξερω πως να χαρακτηρισω το @#^%$## με το twingo που το εχωσε αναμεσα στα 2 αλλα

Μετα απο λιγο μπροστα απο το μερσεντες ηρθε κοτα και εχωσε κι αυτη το δικο της

post-40128-0-98520100-1464803747_thumb.jpg

• Like 1

καλα το τι εχουν δει τα ματακια μου... ειδικα αν παρκαρεις στο δρομο... μιλαμε αφηνουν χιλιοστα στον πισω κ εμπρος.. με τα γνωστα αποτελεσματα... και φυσικα αν εχεις αφησει το καψερο το οχημα σου... και μιλησεις... στανταρ θα πρεπει να παρεις κανα λεξοτανιλ η υπογλωσσιο καθως ακρη δεν παιζει να βρεθει με στανταρ αποτελεσμα σπασιμο νευρων...

επισης μου τη δινουν οι τουριστες που σε δρομο που ειναι να πηγαινεις με 80 πηγαινουν με 20 καθως πιανουν την παρλα στο κινητο η τραβανε φωτο... πηγαινοντας σα σκ..λες μες τη μεση δημιουργωντας απο πισω ουρα.. φυσικα καθε προσπαθεια προσπερασης εστι αδυνατη καθως δε γουσταρουν να κανουν ακρη λεμε... οποτε και μονη λυση ειναι η να ακολουθησεις τη.. συμφορηση η να κανεις ακρη... αναστροφη.. και επιλογη αλλου δρομου για να πας στον προορισμο σου... μου εχει τυχει... οπως μου εχει τυχει να χει συμβει κατι και να χω νι μπροστα μου που πηγαινε το αμαξι σα μεθυσμενος (δε μπορουσε να το κουμανταρει) οποτε και αρχισα να κανω σινιαλο... ακαρπο.. αρχισα τις κορνες... ακαρπο... ε πηγα σχετικα κοντα... κ αρχισα τα μαρσαρισματα... τοτε ξυπνησε... εκανε ακρη (σταυροκοπηθηκε κιολα αχαχ) και περασα...

απλα ημαρτον μερικες φορες ειναι η κατασταση ελεηνα τραγικη...

Είναι σαν αυτό που λένε ήθελε να βιαστεί δεν έφταιγε ο βιαστής .

Εγώ πάντως σχεδόν πάντα οδηγώ επιθετικά. Δε χαίρομαι που το λέω, αλλά δε νομίζω πως μπορώ να το διορθώσω.

Οι μόνες περιπτώσεις που οδηγώ πολύ χαλαρά, είναι Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή στη δουλειά, που δε βιάζομαι να επιστρέψω.

Εκεί παραχωρώ προτεραιότητα, μένω στη λωρίδα μου, οδηγώ αργά (έως πολύ αργά) και γενικότερα οδηγώ όσο πιο σωστά (θεωρώ πως) μπορώ.

Αλλά όλες τις άλλες φορές, οδηγώ επιθετικά. Όχι ακραία επιθετικά ώστε να τρακάρω βέβαια.

easytiger.gif

Αποστάσεις ασφαλείας; ΧΑ

Για πολλοστή φορά απόψε οδηγώντας Αλίμου, δεξιά λωρίδα, με 60-70χαω (το λες και λίγο γρήγορα για το συγκεκριμένο σημείο, λίγο μετά τα τζάμπο προς παραλία) και κλασσικός ελληναράς κολλημένος από πίσω προκλητικότατα. Η αριστερή με πολύ χαλαρή κίνηση, άνετα προσπερνούσε άμα ήθελε.

ΟΟΟΟΟΧΙ ο κύριος, ήθελε να κάνει τον μάγκα. Μέχρι να βρεθεί κάποιος να πλακωθεί στα φρένα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...