Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έφαγε σαβούρα από βλακεία του , είχες πρόθεση να τον τρομάξεις ,προκάλεσες τροχαίο  και την έκανες σαν λαγός . Καν δεν απάντησες στο τελευταίο παράδειγμα που σου ανέφερα ..  η περίπτωση σου ήταν ακριβώς ίδια και ήσουν υποχρεωμένος από τον νόμο να σταματήσεις εφόσον προκάλεσες τροχαίο .

Δεν είπα σε δικαιολογούν αλλά όταν ο άλλος είναι παράνομος, σε αθωώνουν.

Διάβασε αυτή την πρόταση ξανά , δεν βγάζει απολύτως κανένα νόημα .Εφόσον δεν σε δικαιολογούν πως σε αθωώνουν ;  :fear:

Τι σχέση έχει κάποιος που πέταξε ένα χαρτάκι τσίχλας με κάποιον που προκάλεσε τροχαίο με σωματικές ,υλικές βλάβες και εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος; απολύτως καμία .

Ελλάδα είμαστε θα μου πεις μπαίνει κάποιος σε ένα φόρουμ και λεείπως προκάλεσε τρόχαιο και την έκανε σαν λαγός και εμείς δεν πρέπει να πούμε τίποτα .. έπρεπε να γελάσουμε μαζί σου ε; γιατί το βρήκες και αστείο ..τι να πω ρε συ;;; σηκώνω τα χέρια ψηλά δεν βαριέσαι ..στην Ελλάδα όλα τα παίρνουμε στο χαλαρό , για αυτό είμαστε ο βόθρος της Ευρώπης .

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Nope, μου λες κάτι αντίστοιχο με.

Μπαίνει ο Μπάμπης σπίτι σου, το βράδυ να σε κλέψει. Κρατάει ραβδί και σου μαζεύει τα ασημικά. Εσύ βλέπεις ότι κρατάει ραβδί και τον χτυπάς στο χέρι. Ντροπή σου. Ο κλέφτης  Μπάμπης σου κάνει μήνυση για σωματικές βλάβες. Το δικαστήριο σε καταδικάζει.

Βάλε όπου ραβδί το μηχανάκι και το δικαστήριο, εσένα, και θα καταλάβεις. Μας έδειξες τις νομικές σου γνώσεις, μην κουράζεσαι, δεν θα βγάλεις πουθενά.

ΒΤW απο τις απαντήσεις σου βλέπω ότι μάλλον δεν έχεις οδηγήσει εδώ ελλάδα. Οχι σε δημόσιο δρόμο τουλάχιστον.

Καληνύχτα :)

Δημοσ.

Για άλλη μια φορά πετάς ένα άκυρο παράδειγμα .. τι σχέση έχει μια απόπειρα κλοπής με ένα τροχαίο ; Aπολύτως καμία σχέση . Τελοσπαντων ακόμα και κλέφτης να είναι ο άλλος εφόσον του προκαλέσεις σωματικές βλάβες και δεν μιλάμε για περίπτωση αυτοάμυνας , κατηγορείσαι για πρόκληση σωματικών βλαβών .Αν κάνεις μια αναζήτηση στο google θα βρεις αρκετά παραδείγματα .

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/varda-to-xylo-tis-hronias-toys-efagan-epidoxoi-kleftes-apo-filoys-ton-thymaton

http://www.makeleio.gr/%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B2/

Οδηγώ κάθε μέρα και τις περισσότερες φορές μηχανάκι αλλά και πάλι δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό .Αυτό που βλέπω είναι πως προσπαθείς με διάφορα άσχετα παραδείγματα να αποπροσανατολήσεις την συζήτηση , είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις ότι φταις στο περιστατικό που ανέφερες ...δεν περιμένω βέβαια από κάποιον που χρησιμοποιεί το μηχανάκι του ώστε να προκαλέσει τον τραυματισμό του συμπολίτη του να παραδεχτεί το λάθος του και αν θες την προσωπική μου άποψη το θεωρώ άνανδρο ...ειδικά να τον εγκαταλείψεις .

Mπορώ να καταλάβω τον θυμό σου .. έστω και να βρίσεις τον άλλον αλλά η πράξη που έκανες δείχνει ότι δεν έχεις την ανάλογη ωριμότητα για να χειρίζεσαι ένα όχημα το οποίο μπορεί να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή .

Η πλάκα είναι ότι το θέμα είναι για να αναφέρουμε επικίνδυνους οδηγούς και κατά έναν παράξενο τρόπο οι επικίνδυνοι οδηγοί άθελά τους αναφέρουν τον εαυτό τους .  :-D

Δημοσ.

Οι άνθρωποι ακόμα και απο την εποχή του Χριστού καταλάβαιναν απο παραδείγματα, τις παραβολές. Τώρα αν εσύ δεν θες να καταλάβεις, δεν φταίω εγώ.

Πήγαινε να οδηγήσεις λοιπόν στο ροζ συννεφάκι σου που τίποτα δεν συμβαίνει, και άσε μας στους ελληνικούς δρόμους να τα βγάλουμε πέρα. Τους χαρακτηρισμούς να τους αφήσεις στην άκρη γιατί δεν σε κάνουν "άνδρα".

Πάω και εγώ να οδηγήσω την φονική μηχανή μου, όπως την αποκάλεσες. 

6b147e1fd8b22fa196f8f7684e53dc63.jpg

Εγώ ελπίζω τουλάχιστον απο φόβο να φοράει κράνος, μετά απο αυτό που έγινε γιατί αν περιμένεις απο 15χρονο κάγκουρα με 125άρι μηχανάκι και σαγιονάρα να φορέσει κράνος γιατί πρέπει, σώθηκες. Και αν φοράει απο εδώ και πέρα, θα φταίω εγώ. Μου φτάνει.

Δημοσ.

Αντί να απαντάς με άσχετα παραδείγματα - παραβολές θα μπορούσες να αναφέρεσαι στο θέμα μας και να σταματήσεις να το αποφεύγεις . 

Ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει στους ελληνικούς δρόμους , αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας .

Όσο για τον χαρακτηρισμό ζητάω συγνώμη αλλά δεν το ανέφερα προσωπικά για εσένα αλλά για την πράξη σου , ατυχής διατύπωση .

Όσο και αν φαίνεται παράλογο φονικές μηχανές είναι τα οχήματα όταν τα χειριζόμαστε με τον λάθος τρόπο , για αυτό άλλωστε έχουμε και τόσα θανάσιμα τροχαία.

Ναι εντάξει , αφού δεν τον σκότωσες τουλάχιστον θα φοράει κράνος .. είναι και αυτή μια άποψη δεν μπορώ να πω έχει βέβαια το ρίσκο της .......τι άλλο θα διαβάσω ρε συ ............

Δημοσ.

Για να μην πιστεύεις εσφαλμένα ότι έχεις δίκιο, ρώτησα έναν νομικό φίλο μου.

Όταν κάποιος είναι αποδεδειγμένα και νομικά ανίκανος να οδηγήσει ένα όχημα, (βλέπε ανήλικος με 125άρι παπί που θέλει να είσαι 18 και να έχεις Α1) αν εμπλακεί σε ατύχημα, θα πληρώνει τον άλλο μια ζωή. Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι περιπτώσεις που ο 2ος οδηγός ήταν υπο την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, οπότε και κρίνεται εξίσου ανίκανος να οδηγήσει.

Παράδειγμα, γνωστός μου χτύπησε στα 16 του ένα αυτοκίνητο που δεν τον είδε, οδηγώντας παπί 125. 2 χιλιάρικα αποζημίωση για φθορές και σωματικές βλάβες και 50 χιλιάρικα για ψυχικές βλάβες.  Ενώ σύμφωνα με τον κοκ δεν έφταιγε, δεν ήταν νόμιμος.

Εμένα αυτή είναι η πηγή μου, δεν φαντάζομαι τίποτα ούτε υποθέτω πράγματα που νομικά δεν στέκουν. Για να μην λέει ο καθένας ότι θέλει και το παίζει έξυπνος.

Κανείς άλλος ρε παιδιά δεν έχει καμια τρομακτική-αστεία ιστορία? Τόσα γίνονται κάθε μέρα :P

Δημοσ.

Ο Sheogorath καλά έκανε, δε βλέπω κάποιο λόγο γιατί θα πρέπει να σεβόμαστε ή να προσέχουμε επικίνδυνους μ#λ#κες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ίσως το πιο ασφαλές να είναι το να κάνεις το μαλάκα και να προχωρήσεις με τη ζωή σου. Αλλά δε θα την πω κιόλας σε κάποιον που έκανε κάτι τέτοιο σε ένα προκλητικό και επικίνδυνο τύπο.

Btw, εφόσον δεν υπάρξει επαφή, μπορεί να θεωρηθεί υπαίτιος κάποιος οδηγός για το οτιδήποτε; 

Π.χ. παραβιάζω stop, τρομάζει ο πεζός που περνούσε το δρόμο, μπουρδουκλώνεται ή γλυστράει και πέφτει και σπάει τη λεκάνη του. Ενώ εγώ είμαι ακινητοποιημένος 2 μέτρα μακριά του. Φταίω σε κάτι; Ναι, προφανώς παραβίασα stop. Αλλά ως τον πεζό, φταίω σε τίποτα; 

• Like 2
Δημοσ.

Ο Sheogorath καλά έκανε, δε βλέπω κάποιο λόγο γιατί θα πρέπει να σεβόμαστε ή να προσέχουμε επικίνδυνους μ#λ#κες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ίσως το πιο ασφαλές να είναι το να κάνεις το μαλάκα και να προχωρήσεις με τη ζωή σου. Αλλά δε θα την πω κιόλας σε κάποιον που έκανε κάτι τέτοιο σε ένα προκλητικό και επικίνδυνο τύπο.

Btw, εφόσον δεν υπάρξει επαφή, μπορεί να θεωρηθεί υπαίτιος κάποιος οδηγός για το οτιδήποτε; 

Π.χ. παραβιάζω stop, τρομάζει ο πεζός που περνούσε το δρόμο, μπουρδουκλώνεται ή γλυστράει και πέφτει και σπάει τη λεκάνη του. Ενώ εγώ είμαι ακινητοποιημένος 2 μέτρα μακριά του. Φταίω σε κάτι; Ναι, προφανώς παραβίασα stop. Αλλά ως τον πεζό, φταίω σε τίποτα; 

Ηθικά θα έλεγα ναι, νομικά ΚΑΘΟΛΟΥ. Σε τέτοιες περιπτώσεις απλά βγαίνεις, ρωτάς "έπαθες κάτι φιλαράκι?", προσφέρεσαι να τον πας νοσοκομείο ή να περιμένεις μαζί του ως να έρθει το ασθενοφόρο αλλά τίποτα παραπάνω.

Τέτοια συμβαίνουν συχνά, και δεν φτάνουν δικαστήριο. Ξέρεις πόσες φορές με έχουν πετάξει έξω απο τον δρόμο ενώ είμαι με μηχανάκι, @ρχδ που τρέχουν με το αμάξι κολλητά με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ?

Ελλάς, η χώρα που μαθαίνεις να οδηγείς και να έχεις αντανακλαστικά για να αποφεύγεις τους βλάκες.

Δημοσ.

αυτουργός αρσενικό ή θηλυκό

1. ο άνδρας ή η γυναίκα που διαπράττει ένα ποινικό αδίκημα ως δράστης ή μετέχει έμμεσα σε αυτό σε σημαντικό βαθμό
  2. ο ή η συμμέτοχος στην τέλεση ενός εγγλήματος

Εκφράσεις[επεξεργασία]
  • φυσικός αυτουργός είναι εκείνος που διαπράττει ο ίδιος το αδίκημα, αυτοπροσώπως, με τα χέρια του, με δικά του μέσα, ο δράστης
  • ηθικός αυτουργός είναι εκείνος που σχεδιάζει ένα αδίκημα και παρακινεί κάποιον να το τελέσει και που μπορει ο ίδιος να μην παρευρίσκεται στην τέλεση του αδικήματος με τη φυσική του παρουσία
  • έμμεσος αυτουργός είναι εκείνος που προκαλεί ένα αδίκημα, μέσω άλλου, και που χωρις την συμμετοχή του αυτό το αδίκημα δεν θα είχε διαπραχθεί. Παραπλανεί και πείθει άλλο άτομο να παρανομήσει, χωρίς όμως ο δράστης να μπορεί να φέρει ποινική ευθύνη - π.χ. βάζει τον Τάκη να επιτεθεί στον Κώστα και παράλληλα παρακινεί τον Κώστα να αμυνθεί, ο Κώστας αμυνόμενος τραυματίζει τον Τάκη, αλλά αφού αμυνόταν, υπαίτιος είναι ο υποκινητής, ως έμμεσος αυτουργός
Δημοσ.

αυτο που περιγράφεις είναι καθαρή περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας (με καθαρή πρόθεση) και εγκατάλειψη ατυχήματος (τουλάχιστον!).

π.χ. όπως θα έπρεπε να γνωρίζεις εγκατάλειψη ατυχήματος υπάρχει ακόμα και αν δεν το προκάλεσες εσύ το τροχαίο! π.χ. αν συμβεί τροχαίο, ακόμα και αν δεν το προκάλεσες εσύ και απλά ο άλλος έπεσε μόνος του κάτω, είσαι υποχρεωμένος (ΚΟΚ άρθρο 43) να παραμείνεις εκεί και να ειδοποιήσεις αστυνομική αρχή, να δεις αν χρειάζεται ιατρική βοήθεια και να καλέσεις ασθενοφόρο κτλ κτλ.... 

Άμα είσαι τόσο σίγουρος για αυτά που λες, πήγαινε στην αστυνομία και πες τι έκανες και ρώτα τους αν είναι όλα ΟΚ. Αλλιώς ρώτα δικηγόρο να σου πει τι έχεις κάνει. 

Εγώ σε ίδια φάση με εσένα και με αμάξι 20ετίας, δεν τον άφησα. Επιταχύνω και κολλάω στο 1.5 μέτρο απο το μπροστινό για να μην χωθεί καθόλου ο παράνομος που μπαίνει απο δεξιά χωρίς να κοιτάει καν. (Φυσικά το 1.5 μέτρο με ταχύτητες 10-15χμ στην πόλη.)

Είχε πλάκα πριν κανα μήνα καλοκαίρι με το μηχανάκι, ήμουν σε φανάρι πρώτη σειρά, με το που γίνεται πράσινο το ανοίγω εκεί που ροπιάζει (4-6Κ) και πιάνω 1-2-3 καμια 45αρια χιλιόμετρα στα 10-15 μέτρα. Το κάνω πάντα στα φανάρια για αν μην είμαι ανάμεσα απο τα αυτοκίνητα και να είμαι χαλαρός. Ακούω απο πίσω ένα μπρααααααααααανκ ντουπ μπραααααααααααααανκ ένας κάγκουρας ακράνωτος πλακώνει το παπί και έρχεται με περνάει και στο καπάκι μπροστά μου πατάει φρένο, γυρίζει με κοιτάει, και πάει με 25. Βγαίνω απο αριστερά, ανοίγω την ζελατίνα, ρωτάω,

-τι κάνεις?  :ph34r: 

-Oτι γουσταρω 

Όπως είμαι λοιπόν κόβω ελάχιστα το τιμόνι δεξιά να τον τρομάξω (γύρω στους 10 πόντους πήγε το μηχανάκι δεξιά, δεν θα τον εμβόλιζα), με βλέπει, κάνει δεξιά απότομα, ακουμπάει το πατάκι στο πεζοδρόμιο και ΜΠΑΜ, πάρτον κάτω. Ακόμα γελάω όποτε το θυμάμαι... :devil:  

Δημοσ.

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι τελευταίο αν μου επιτρέπετε.

Για πολύ καιρό έκανα τον μαλάκα σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Ούτε κόρνες ούτε τίποτα. Μετά άρχισα να παρατηρώ τα ίδια και τα ίδια αυτοκίνητα να οδηγάν επικίνδυνα, να παραβιάζουν το μισό ΚΟΚ κτλ. Οπότε λέω δεν γίνεται αυτό κάποιος θα πρέπει αν τους το πει, μπας και συνέλθουν. Και απο τότε όποτε βλέπω κάτι και υπάρχει η ευκαιρία, μιλάω στον άλλο. Πχ "πρόσεχε λίγο πως βγαίνεις απο εδώ, γιατί δεν έχεις καλή ορατότητα", "βλέπε τους καθρέφτες πριν κάνεις προσπέραση"  (ναι με έχουν πετάξει στο αντίθετο ρεύμα ουκ ολίγες φορές) κτλ. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν το λάθος τους αλλά μερικά γαιδούρια συνεχίζουν. Αν αυτόν που δνε καταλαβαίνει απο λόγια δεν τον τρομάξεις κάπως, να τον απειλήσεις, ή να τον καταγγείλεις, γίνεσαι συνένοχος, ο κλασσικός τύπος έλλην, "σταππριαμου".

Δεν λέω να γινόμαστε vigilanties, αλλά αν βλέπουμε κάτι πρέπει να αντιδράμε, στην αρχή με λόγια, και μετά (στο 1%) με έργα, ότι μπορούμε, χωρίς να γινόμαστε εμείς επικίνδυνοι για το σύνολο φυσικά.

Γιατί όσο τους αφήνουμε, τόσες πιθανότητες να σκοτώσουνε κάποιον. Γιατί μερικοί είναι εν δυνάμει δολοφόνοι.

Παράδειγμα εγώ που όταν πρωτοπήρα το δίπλωμα έκανα πολλά λάθη (όποιος λέει ότι βγήκε σουμάχερ απο την σχολή οδηγών ψεύδεται). Και όμως με ειλικρινή σχόλια και προτροπές, βελτιώθηκα. Πχ, ήμουν το 2ο αμάξι στον κεντρικό απο 4-5, κοιτάω καθρέφτη, κατεβάζω ταχύτητα και πάω να κάνω προσπέραση χωρίς αν ξαναδώ πίσω μου (έχοντας βγάλει φλας, πάλι καλά). Κόντεψα να χτυπήσω έναν με μηχανή που μας περνούσε εκείνη την ώρα, με το που πέρασα, με πέρασε και μου είπε απο το παράθυρο ήρεμα "κοίτα το καθρέφτη αμέσως πριν βγεις για προσπέραση", λέω "έκανα λάθος, ευχαριστώ", και απο τότε προσέχω πολύ περισσότερο, περισσότερο και απο παλιότερους οδηγούς. Όλα είναι θέμα καλής διάθεσης.

αυτο που περιγράφεις είναι καθαρή περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας (με καθαρή πρόθεση) και εγκατάλειψη ατυχήματος (τουλάχιστον!).

π.χ. όπως θα έπρεπε να γνωρίζεις εγκατάλειψη ατυχήματος υπάρχει ακόμα και αν δεν το προκάλεσες εσύ το τροχαίο! π.χ. αν συμβεί τροχαίο, ακόμα και αν δεν το προκάλεσες εσύ και απλά ο άλλος έπεσε μόνος του κάτω, είσαι υποχρεωμένος (ΚΟΚ άρθρο 43) να παραμείνεις εκεί και να ειδοποιήσεις αστυνομική αρχή, να δεις αν χρειάζεται ιατρική βοήθεια και να καλέσεις ασθενοφόρο κτλ κτλ.... 

Άμα είσαι τόσο σίγουρος για αυτά που λες, πήγαινε στην αστυνομία και πες τι έκανες και ρώτα τους αν είναι όλα ΟΚ. Αλλιώς ρώτα δικηγόρο να σου πει τι έχεις κάνει. 

Και πάλι όχι, ρώτησα δικηγόρο, και μου είπε το παραπάνω. Όταν ο άλλος είναι νομικά ανίκανος να οδηγήσει δεν θα πρέπει να βρίσκεται εκεί. Ακόμα και να τον εμβόλιζα, που θα ήταν ηθικά εγκληματικό, ήμουν νομικά καλυμμένος. Δεν το προτείνω σε καμιά περίπτωση όμως.

• Like 1
Δημοσ.

@Sheogorath εντάξει, το τερμάτισες, ότι και να σου πούμε θα λες τα δικά σου πράσινα άλογα. Good Luck.

Δημοσ.

@Sheogorath εντάξει, το τερμάτισες, ότι και να σου πούμε θα λες τα δικά σου πράσινα άλογα. Good Luck.

Και συνεχίζεις όπως οι παραπάνω με λογική δημοτικού, "δεν με νοιάζει τι λες, δεν μ'άρέσει, δεν μ’άρέσει" :P

Έχετε πλάκα μωρέ, σε μια συζήτηση να λέτε "είσαι χαζός, μπράβο" χωρίς να λέτε κάτι ουσιαστικό. Κάπως έτσι.

lalalala-listening.jpg

Δημοσ.

οχι φίλε μου, δεν είναι το ότι δεν μου αρέσουν αυτά που μου γράφεις ή με βρίσκουν αντίθετο ή whatever. Είναι το ότι αυτά που γράφεις στερούνται οποιαδήποτε ΛΟΓΙΚΗΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ.

Ας πούμε, προσπαθείς να μας πείσεις ότι "Όταν ο άλλος είναι νομικά ανίκανος να οδηγήσει δεν θα πρέπει να βρίσκεται εκεί. Ακόμα και να τον εμβόλιζα, που θα ήταν ηθικά εγκληματικό, ήμουν νομικά καλυμμένος" και μάλιστα ότι σου το είπε και δικηγόρος. Με συγχωρείς πολύ, αλλά αυτό το επιχείρημα όχι απλά δεν ισχύει (σε ορισμένες περιπτώσεις ισχύει το αντίθετο μάλιστα), αλλά αν δεν μπορείς να καταλάβεις τον λόγο για τον οποίο δεν μπορεί ΠΟΤΕ (σχεδόν) να ισχύει κάτι τέτοιο τότε... Απορώ πραγματικά αν στο είπε καν δικηγόρος... 

Συνεπως δεν έχει νόημα να χανω τον χρόνο μου σε μια τέτοια κουβέντα...

Δημοσ.

Στείλε μου σε π.μ για να μην λερώσεις άλλο τον τόπο εδώ, μια περίπτωση που οδηγός χωρίς δίπλωμα δικαιώθηκε απέναντι σε νηφάλιο οδηγό με δίπλωμα. Μέχρι τότε θα μιλάμε με facts.

Και αν δεις παραπάνω δεν προτείνω ποτέ τέτοια οδηγική συμπεριφορά, ούτε την έχω κάνει. Αυτό που λέω είναι ότι αν και βραχυπρόθεσμα η αντιμετώπιση "ωχαδερφέ" είναι πιο ακίνδυνη, αφήνει τους άλλους "αταρακούνιστους" να συνεχίζουν να κάνουν ότι κάνανε και μακροπρόθεσμα πιο επικίνδυνη. Στην αρχή φυσικά με τα λόγια, δεν φαντάζεσαι τι μλκιες γίνονται και κάνουμε κάθε μέρα χωρίς καν να το παίρνουμε χαμπάρι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...