Προς το περιεχόμενο

Επικίνδυνοι και εννευριστικοί οδηγοί

vasilissouvlaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν επιτρέπεται ..ο κοκ βέβαια μπορώ να πω πως έχει κάποια κενά στους ορισμούς . Κάνε μια αναζήτηση για τον ευρωπαικό ΚΟΚ στον οποίο στηρίζεται και ο ελληνικός να δεις ότι ισχύει αυτό που σου λέω .Με μία γρήγορη αναζήτηση ..

http://www.german-autobahn.eu/index.asp?page=regulations

http://travel.stackexchange.com/questions/13783/overtaking-regulations-when-driving-in-europe

Θα δώσω λίγο χρόνο μπας και αλλάξει λωρίδα , αν δεν αλλάξει αναγκαστικά θα προσπεράσω παράνομα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

καλά από ασάφειες και κενά άλλο τίποτα...τέλοσπάντων φαντάσου με έβαλες σε σκέψεις και ρώτησα και εκπαιδευτή οδηγών ο οποίος επιβεβαίωσε σε αυτό που λέω...anyway εξάλλου όλοι κάνουμε του κεφαλιού μας so no worries! 

Ποίος είναι αυτός ο εκπαιδευτής αν επιτρέπεται ; στην Ελλάδα ούτε καν οι αστυνόμοι δεν τον ΚΟΚ ..  :-D  

Σίγουρα κάνουμε του κεφαλιού μας .. παρότι ο ΚΟΚ δεν είναι ξεκάθαρος πιστεύω θα συμφωνήσεις πως οι Γερμανοί ( τους αναφέρω γιατί το λινκ αφορούσε συγκεκριμένα την Γερμανία ) κάτι παραπάνω ξέρουν από εμάς που απαγορεύουν ρητά την προσπέραση από δεξιά .. και μένα προσωπικά μου φαίνεται ακρως επικίνδυνο να σε προσπερνάνε αυτοκίνητα από δεξιά και από αριστερά ( ασχέτως αν παρανομεις ) .

δεν επιτρέπεται...

ασε την Γερμανία...για Ελλάδα μιλάμε τόση ώρα...και όχι δεν θα συμφωνήσω

αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφει ο ΚΟΚ και τι σου λέω ok, ήδη το κάναμε overkill το ζήτημα

φιλικά

• Like 1

Θα σου πω ένα, που σηνέβη πρόσφατα.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η μητέρα ενός φίλου μου οδηγούσε βράδυ σε επαρχιακό δρόμο. Ξαφνικά είδε μπροστά της ένα τρακτερ με καρότσα, το οποίο δεν είχε πίσω φώτα. Το αποτέλεσμα ήταν να σκάσει με φόρα πίσω του, καθώς η γυναίκα δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Υπόψιν ότι ο αγρότης δεν ήταν σταματημένος. Ήταν εν κινήσει νύχτα σε δρόμο χωρίς φωτισμό και χωρίς να έχει φώτα στο όχημά του.

Δες εδώ με τι χάρο κυκλοφορούσε ο αγρότης. Quiz για δυνατούς λύτες: βρείτε τα πίσω φώτα του τρακτέρ.

Να το κάνω ακόμα καλύτερο; Το τρακτέρ ήταν ανασφάλιστο. Fuck yeah!

Υ.Γ.: Για να προλάβω αυτούς που δεν θα διαβάσουν το άρθρο και θα πούνε για παππούδια και μπαρμπάδια, ο αγρότης ήταν 36 χρονών.

Η περίπτωση ήταν να γίνει ατύχημα με υπαιτιότητα μπροστινού που φρενάρει απότομα. Αυτό που λες εσύ είναι κάτι διαφορετικό νομίζω.

Η περίπτωση ήταν να γίνει ατύχημα με υπαιτιότητα μπροστινού που φρενάρει απότομα. Αυτό που λες εσύ είναι κάτι διαφορετικό νομίζω.

γιατι ξερεις οτι δε φρεναρε ο πανηλιθιος με το τρακτερ ;

Μετά από μικρή αναζήτηση βρήκα κάποια επιπλέον στοιχεία που ξεκαθαρίζουν το τοπίο .

Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται να προσπεράσεις από δεξιά εκτός της κλασικής είναι όταν υπάρχει μποντιλιάρισμα .

Ερώτηση από το βιβλίο εξετάσεων :

Κανονικά, επιτρέπεται να προσπερνάτε μόνο από αριστερά. Σε ποια από τις παρακάτω καταστάσεις μπορείτε να προσπεράσετε από τα δεξιά:

A. Σε στοίχους (σειρές) αργά κινουμένων αυτοκινήτων, όταν η κίνηση στη λωρίδα από τα αριστερά σας είναι αργή.
B. Σε ένα δρόμο δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση.

Από την διατύπωση της ερώτησης φαίνεται ξεκάθαρα πως ο νομοθέτης θεωρεί πως ακόμα και όταν υπάρχουν 3 λωρίδες σε στοιχους θεωρείται προσπέραση. 
Δεν νομίζω πως υπάρχει περιθώριο διαφωνίας στα παραπάνω.

ΕΡΩΤΗΣΗ 31 

Μετά από μικρή αναζήτηση βρήκα κάποια επιπλέον στοιχεία που ξεκαθαρίζουν το τοπίο .

Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται να προσπεράσεις από δεξιά εκτός της κλασικής είναι όταν υπάρχει μποντιλιάρισμα .

Ερώτηση από το βιβλίο εξετάσεων :

Κανονικά, επιτρέπεται να προσπερνάτε μόνο από αριστερά. Σε ποια από τις παρακάτω καταστάσεις μπορείτε να προσπεράσετε από τα δεξιά:

A. Σε στοίχους (σειρές) αργά κινουμένων αυτοκινήτων, όταν η κίνηση στη λωρίδα από τα αριστερά σας είναι αργή.
B. Σε ένα δρόμο δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση.

Από την διατύπωση της ερώτησης φαίνεται ξεκάθαρα πως ο νομοθέτης θεωρεί πως ακόμα και όταν υπάρχουν 3 λωρίδες θεωρείται προσπέραση. 
Δεν νομίζω πως υπάρχει περιθώριο διαφωνίας στα παραπάνω.

ΕΡΩΤΗΣΗ 31 

τώρα μάλιστα...συννενοηθήκαμε! ίσως να μην το διατύπωνα και εγώ σωστά αλλά u got the point!!! 

βιζου εγινες κατανοητος ! στις τεσσερις λωριδες, θα περναμε τους αναπηρους ΜΟΝΟ απο δεξια.

πιο ξεκαθαρο δε γινεται ! επισης, ειναι στη μοδα τελευταια στη Γερμανια να περνανε οι μεχρι τα 25 απο δεξια ακομη κ μεσα σε ΛΕΑ !

Καλά εσύ mclein με 1 μέτρο απόσταση στα 130+ χιλιόμετρα τους περνάς και από πάνω δεν σε φοβάμαι.Άστο η Γερμανία είναι δεκαετίες μπροστά από μας , μόνο αν συγκρίνεις τις εξετάσεις που δίνουν εκείνοι με τις δικές μας πέφτεις κάτω από τα γέλια.

• Like 1

Καλά εσύ mclein με 1 μέτρο απόσταση στα 130+ χιλιόμετρα τους περνάς και από πάνω δεν σε φοβάμαι.Άστο η Γερμανία είναι δεκαετίες μπροστά από μας , μόνο αν συγκρίνεις τις εξετάσεις που δίνουν εκείνοι με τις δικές μας πέφτεις κάτω από τα γέλια.

το κακο ειναι οτι στη γερμανια δεν υπαρχει οριο για το ποιος οδηγα ή οχι.

απαξ κ περασεις τις εξετασεις οδηγεις μεχρι να πεθανεις αρα και το συστημα αυτο πασχει κ ειναι για πολλα γελια :)

το μονο που τους παραδεχομαι ειναι τα ρανταρ ταχυτητας που ειναι ρυθμισμενα παντα, που τα στρουμφ σκανε απο παντου,που εχεις δικαιωματα κ μπορεις να τα φτασεις ως το τελος, που εχει παντου ελεγχους για ναρκωτικα κ αλκοολ κ δεν κινδυνευεις απο "πρεζακια" και το κυριοτερο οτι εχει προτεραιοτητα παντα ο πεζος.

το μονο κρατος που αδυνατω να οδηγησω λογω αυστηρου κωδικα κ τελειως σκληροπυρηνικους οδηγους στο γραμμα του νομου ειναι η Αυστρια. 

γενικως παντως περα απ'τα καγκουριλικια, νομιζω οτι οι τρελαμενοι με την κριση ή την αγαμια ή την ολη κατασταση γενικα εχουν ξεφυγει και ειναι πολυ επικινδυνοι γιατι μαλλον ειναι πνιγμενοι ή ετσι νιωθουν κ πραττουν χωρις καμια λογικη.

το κακο ειναι οτι στη γερμανια δεν υπαρχει οριο για το ποιος οδηγα ή οχι.

απαξ κ περασεις τις εξετασεις οδηγεις μεχρι να πεθανεις αρα και το συστημα αυτο πασχει κ ειναι για πολλα γελια :)

το μονο που τους παραδεχομαι ειναι τα ρανταρ ταχυτητας που ειναι ρυθμισμενα παντα, που τα στρουμφ σκανε απο παντου,που εχεις δικαιωματα κ μπορεις να τα φτασεις ως το τελος, που εχει παντου ελεγχους για ναρκωτικα κ αλκοολ κ δεν κινδυνευεις απο "πρεζακια" και το κυριοτερο οτι εχει προτεραιοτητα παντα ο πεζος.

το μονο κρατος που αδυνατω να οδηγησω λογω αυστηρου κωδικα κ τελειως σκληροπυρηνικους οδηγους στο γραμμα του νομου ειναι η Αυστρια. 

γενικως παντως περα απ'τα καγκουριλικια, νομιζω οτι οι τρελαμενοι με την κριση ή την αγαμια ή την ολη κατασταση γενικα εχουν ξεφυγει και ειναι πολυ επικινδυνοι γιατι μαλλον ειναι πνιγμενοι ή ετσι νιωθουν κ πραττουν χωρις καμια λογικη.

Έχοντας ζήσει 6 μήνες στη Γερμανία, διαφωνώ σε αυτό. Ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα στη διάβαση και μόνο. Αν περάσει το δρόμο jaywalking style, όχι δεν του δίνουν προτεραιότητα, αλλά δεν κόβουν καν ταχύτητα.

Έχοντας ζήσει 6 μήνες στη Γερμανία, διαφωνώ σε αυτό. Ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα στη διάβαση και μόνο. Αν περάσει το δρόμο jaywalking style, όχι δεν του δίνουν προτεραιότητα, αλλά δεν κόβουν καν ταχύτητα.

εχοντας ζησει κι εγω, ευτυχως ειμαι ολοκληρος. duss, stut, dort, recklin

γενικα οπου κατεβαινα απ'το πεζοδρομιο εντος πολης ειχε σινιαλο για παραχωρηση προτεραιοτητας.

Το ίδιο συμβαίνει σε Δράμα και Ορεστιάδα.

Για Δράμα δεν ξέρω, αλλά για Ορεστιάδα το επιβεβαιώνω. Έχω ζήσει ένα χρόνο στην Ορεστιάδα και μας είχε κάνει οικογενειακώς εντύπωση ότι με το που κατέβαζες το πόδι σου από το πεζοδρόμιο, κοκκάλωνε το σύμπαν. Πολιτισμός.

εχοντας ζησει κι εγω, ευτυχως ειμαι ολοκληρος. duss, stut, dort, recklin

γενικα οπου κατεβαινα απ'το πεζοδρομιο εντος πολης ειχε σινιαλο για παραχωρηση προτεραιοτητας.

Εγώ έζησα dresden. Ωραίες εποχές!

Τι έννοεις είχε σινιάλο για παραχώρηση προτεραιότητας?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...