Προς το περιεχόμενο

Επικίνδυνοι και εννευριστικοί οδηγοί

vasilissouvlaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ερώτηση 1: ο αγρότης φυλακίστηκε?

ερώτηση 2: του αφαιρέθηκε το δίπλωμα ?

ποντάρω all in απο εμένα σε αρνητικές απαντήσεις...

Από τη σύγκρουση, το τρακτέρ ανατράπηκε και ο αγροτής χρειάστηκε να νοσηλευτεί με σοβαρά κατάγματα. Τελευταία φορά που μίλησα με το φίλο μου, ο τύπος ήταν ακόμα στο νοσοκομείο, άρα δεν ξέρω να σου απαντήσω. Προσωπικά, όμως, κι εγώ ποντάρω σε αρνητικές απαντήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 590
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

γιατί είχα την εντύπωση πως είναι...οκ ίσως να κάνω και λάθος.

mclein αν ρωτάς εμένα, θα απαντήσω με ερώτηση γιατί ρωτάς?

edit: κατάλαβα την παρεξήγηση...απλά ήθελα να πω πως κινούμαι σε δρόμο με συχνή ροή και μεγαλύτερες ταχύτητες από 30-50km/h.λάθος που χρησιμοποίησα τον όρο "ταχείας"

αδερφε μου εγω δε ρωταω τετοια πραγματα :D

Είναι 90 χλμ/ωρα ( ανάλογα τις πινακίδες ) , τι σχέση έχει αυτό όμως ; 

παρανομος κατα 20κμ. ελπιζω να οδηγεις καλυτερα απ'οτι γραφεις κ φανταζεσαι !  :-D

ερώτηση 1: ο αγρότης φυλακίστηκε?

ερώτηση 2: του αφαιρέθηκε το δίπλωμα ?

ποντάρω all in απο εμένα σε αρνητικές απαντήσεις...

για την συνέχιση του θέματος:

κινούμαι σε δρόμο ταχείας (κηφισίας) στην δεξιά λωρίδα όταν απο δεξία εισέρχεται όχημα...κινούμαι όντως πάνω από το όριο (με την ροή του δρόμου-όχι πολλά) και ο τυπάς μπαίνει μπροστά μου με σαφώς μικρότερη ταχύτητα αδιαφορώντας για το αν ακολουθεί όχημα πίσω του...του παίζω φώτα (όχι σαν μανιακός αλλά σαν προειδοποίηση τύπου πρόσεχε, έρχομαι) και προσπερνάω από αριστερά και ξανά δεξία γιατί ήθελα να βγω στην επόμενη έξοδο...εεε και με το που μπαίνω δεξία (πλέον μπροστά του) μου παίζει αυτός φώτα...

πραγματικά απορώ όταν το κάνουν αυτό γιατί δεν βρίσκω κάποια λογική στο όλο σκηνικό...τι παίζεις φώτα βρε μπετόν-αρμέ? σου θίξαμε τον εγωϊσμό? γενικά παρατηρώ ότι οι ολοένα και περισσότεροι οδηγοί αδιαφορούν για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου...και καλά να αδιαφορούν χωρίς να ενοχλούν (αυτό είναι οκ) αλλά προτιμούν να ενοχλήσουν-εμποδίσουν-καθυστερήσουν ακόμα και να κινδυνέψουν άλλους προκειμένου να πετύχουν το δικό τους....κάτι το οποίο απεχθάνομαι να κάνω εγώ και αν άθελα μου το κάνω μερικές φορές ζητάω ΠΑΝΤΑ συγνώμη...

Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου .. Η Κηφισίας έχει όριο ταχύτητας τα 70 χλμ , στα περισσότερα σημεία αν θυμάμαι καλά είναι τα 60 χιλιόμετρα .

Αν εσύ κινείσαι αρκετά πάνω από τα όρια ταχύτητας στην δεξιά λωρίδα και κάποιος βρίσκεται μπροστά σου πηγαίνωντας με το όριο ταχύτητας η λιγότερο τότε υπάρχει μερίδιο ευθύνης και από την μεριά σου.

Αρχικά παραβιάζεις τα όρια ταχύτητας και μάλιστα στην δεξιά λωρίδα όπου θεωρείται η "αργή" λωρίδα .. ο άλλος δεν είναι αναγκασμένος να παραβιάσει το όριο ταχύτητας επειδή  εσύ έρχεσαι γκαζωμένος στην δεξιά λωρίδα .

Σίγουρα ο άλλος οδηγός ανεξαρτήτως της ταχύτητας που έχεις θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι δεν θα σε αναγκάσει να κόψεις ταχύτητα όταν εισέλθει στην λωρίδα .. αλλά όταν πηγαίνεις πολύ πάνω από τα όρια το θέμα γίνεται περίπλοκο , και ειδικά όταν κινείσαι στην δεξιά λωρίδα .

αδερφε μου εγω δε ρωταω τετοια πραγματα :D

παρανομος κατα 20κμ. ελπιζω να οδηγεις καλυτερα απ'οτι γραφεις κ φανταζεσαι !  :-D

Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα ; Άμα δεις το σχόλιο μου αναφέρω πως εξαρτάται από την σήμανση .. γενικώς το ανώτατο όριο όμως είναι τα 90 χιλιόμετρα . Προφανώς όταν υπάρχει πινακίδα ακουλουθείς το όριο που αναγράφεται στην πινακίδα μέχρι να βρεις πινακίδα που να αναιρεί το προηγούμενο όριο ταχύτητας η να θέτει καινούργιο όριο.

Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα ; Άμα δεις το σχόλιο μου αναφέρω πως εξαρτάται από την σήμανση .. γενικώς το ανώτατο όριο όμως είναι τα 90 χιλιόμετρα . Προφανώς όταν υπάρχει πινακίδα ακουλουθείς το όριο που αναγράφεται στην πινακίδα μέχρι να βρεις πινακίδα που να αναιρεί το προηγούμενο όριο ταχύτητας η να θέτει καινούργιο όριο.

καλυτερος κ απ'τον καλυτερο αθλητη κωλοτουμπας.

κατσε διπλα στην κυρα κ κοιτα το αιγαιο κ ασε την οδηγηση μην εχουμε τραυματιες.

Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου .. Η Κηφισίας έχει όριο ταχύτητας τα 70 χλμ , στα περισσότερα σημεία αν θυμάμαι καλά είναι τα 60 χιλιόμετρα .

Αν εσύ κινείσαι αρκετά πάνω από τα όρια ταχύτητας στην δεξιά λωρίδα και κάποιος βρίσκεται μπροστά σου πηγαίνωντας με το όριο ταχύτητας η λιγότερο τότε υπάρχει μερίδιο ευθύνης και από την μεριά σου.

Αρχικά παραβιάζεις τα όρια ταχύτητας και μάλιστα στην δεξιά λωρίδα όπου θεωρείται η "αργή" λωρίδα .. ο άλλος δεν είναι αναγκασμένος να παραβιάσει το όριο ταχύτητας επειδή  εσύ έρχεσαι γκαζωμένος στην δεξιά λωρίδα .

Σίγουρα ο άλλος οδηγός ανεξαρτήτως της ταχύτητας που έχεις θα πρέπει να σιγουρευτεί ότι δεν θα σε αναγκάσει να κόψεις ταχύτητα όταν εισέλθει στην λωρίδα .. αλλά όταν πηγαίνεις πολύ πάνω από τα όρια το θέμα γίνεται περίπλοκο , και ειδικά όταν κινείσαι στην δεξιά λωρίδα .

δεν είναι αργή λωρίδα..το ίδιο όριο έχουν όλες οι λωρίδες.σίγουρα έχω μερίδιο ευθύνης αλλά πήγαινα με την ροή του δρόμου (δηλαδή ~100km/h)..μιλάμε για 7.00 το πρωί αυτές τις μέρες χωρίς πολύ κίνηση. απλά ο τύπος με είδε (γιατί είδε και τα φώτα που του έπαιξα) αλλά στα @@@ του...εγώ θα μπω και αν θέλει ο βλάκας απο πίσω ας κόψει...αν δεν κόψει θα με πληρώσει...

εγώ για παραδείγμα πολλές φορές για να μην κόψω τον από πίσω δίνω λίγο γκάζι παραπάνω ή σηκώνω το ξερό μου και ζητάω συγνώμη που τον έκοψα ή που μου έδωσε προτεραιότητα ενώ δεν είχα (γιατί δεν είχε)...δεν ξέρεις γιατί βιάζεται ο άλλος μερικές φορές και δεν με ενδιαφέρει κιόλας αλλά ζήτα μια συγνώμη ρε...αντί αυτού όμως ο νομοταγής οδηγός μου έπαιξε και τα φώτα...οκ

Είναι αργή λωρίδα για τον απλούστατο λόγο ότι η προσπέραση από δεξιά απαγορεύεται .

Στο τελευταίο που λες έχεις απόλυτο δίκιο .. σπάνια να πει συγνώμη κάποιος οδηγός αν κάνει κάποιο λάθος .

• Super Moderators

H Συγγρού πάντως έχει 90, οπότε πέφτει μέσα από την στιγμή που έγραψε ανάλογα με τις πινακίδες :P

H Συγγρού πάντως έχει 90, οπότε πέφτει μέσα από την στιγμή που έγραψε ανάλογα με τις πινακίδες :P

καλα, για το βιζου απορω πως μας γραφει καθημερινα....

αν οδηγει με το νομο στην ελλαδα & ειδικα αττικη κ θεσσαλονικη, καμια μερα βλεπω να τον μεταφερουν  :cry:

Είναι αργή λωρίδα για τον απλούστατο λόγο ότι η προσπέραση από δεξιά απαγορεύεται .

Στο τελευταίο που λες έχεις απόλυτο δίκιο .. σπάνια να πει συγνώμη κάποιος οδηγός αν κάνει κάποιο λάθος .

όπα, όχι μην τα μπλέκουμε. ποιός μίλησε για προσπέραση απο δεξιά? αυτό όντως απαγορεύεται αλλά όχι επειδή είναι αργή λωρίδα η δεξιά...απλά επειδή ΠΡΕΠΕΙ να προσπερνάμε απο αριστερά. όπως επίσης και ΠΡΕΠΕΙ να κινούμαστε στην δεξιά για να αφήνουμε τις αριστερότερες για προσπεράσεις.

όλες οι λωρίδες έχουν το ίδιο όριο εκτός και αν υπάρχει διαφορετική σήμανση.

Τα μπέρδεψες λίγο , η απαγόρευση προσπέρασης από τα δεξιά την καθιστά ως αργή λωρίδα .

Αν συναντήσεις κάποιο όχημα στην μεσαία λωρίδα το οποίο κινείται πιo αργά από εσένα που κινείσαι στην δεξιά είσαι υποχρεωμένος σύμφωνα με τον νόμο να αλλάξεις 2 λωρίδες ( πρώτα μεσαία και μετά αριστερή ) ώστε να προσπεράσεις και οι αλλαγές λωρίδας δεν θα πρέπει να γίνονται στο καπάκι αλλιώς θεωρείται επικίνδυνη οδήγηση . 

Αντιθέτως αν κινείσαι στην μεσαία λωρίδα προσπερνώντας τα οχήματα στην δεξιά λωρίδα αν συναντήσεις κάποιον μπροστά σου χρειάζεται να κάνεις μόνο μια αλλαγή λωρίδας( να μπεις την αριστερή ).

καλα, για το βιζου απορω πως μας γραφει καθημερινα....

αν οδηγει με το νομο στην ελλαδα & ειδικα αττικη κ θεσσαλονικη, καμια μερα βλεπω να τον μεταφερουν  :cry:

Δεν το έπαιξα νομοταγής πολίτης , θα έπρεπε να το θυμάσαι άλλωστε από μια προηγούμενη συζήτηση που είχαμε κάνει.

Τι ακριβώς είναι εγκληματικό και λάθος ; Εφόσον συμφωνείς ότι απαγορεύεται η προσπέραση από δεξιά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να διαφωνείς με αυτά που γράφω.. διαφώτισε με αν θες .

άλλο η προσπέραση άλλο η κίνηση σε στοίχους...

"Στo oδικό δίκτυo της Χώρας ισχύει η δεξιά κατεύθυνση κυκλoφoρίας. O oδηγός κάθε oχήματoς υπoχρεoύται να oδηγεί τo όχημά τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς και αν ακόμη oλόκληρo τo oδόστρωμα είναι ελεύθερo."

"O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι’ αυτoύς πoυ πρoσπερνά. Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχή- ματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα, αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω."

είναι πολλά δεν γίνεται τώρα να τα συζητήσουμε αυτά...αλλά αυτό που λες είναι λάθος....δες άρθρο 16,17 κοκ...

αλίμονο αν έπρεπε να αλλάξουμε 2 λωρίδες για να προσπεράσουμε την μεσαία στην σπάνια περίπτωση που η δεξιά κινείται πιο γρήγορα....

και για να επανέλθουμε στο θέμα εγώ στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρω ορθά βρισκόμουν στην δεξιά λωρίδα γιατί ήθελα να βγω στην επόμενη έξοδο

d947526726.png

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύεσαι , ο ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος . Αρχικά σου αναφέρει τις περιπτώσεις που μπορείς να προσπεράσεις από δεξιά  :

τo πρoσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν o πρoπoρευόμενoς
oδηγός έχει δώσει σήμα ότι πρoτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακι-
νήσει τo όχημα ή τα ζώα τoυ πρoς την πλευρά αυτήν.

Έπειτα σου αναφέρει ότι :

O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι αυτoύς πoυ πρoσπερνά.Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχήματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα, αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω.

Συμπέρασμα :

Δεν μπορείς να προσπερνάς οχήματα από δεξιά , η μόνη περίπτωση που μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο είναι όταν ο προπορευόμενος οδηγός έχει δώσει σήμα .

Ναι μεν δεν πρέπει ο άλλος οδηγός να κινείται στην μεσαία η στην αριστερή αλλά το να τον προσπεράσεις από δεξιά παραμένει παράνομο.

Τσέκαρε και ένα παρόμοιο θέμα στους 4τροχούς .. 

http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=6091

προσπέραση προϋποθέτει αλλαγή πορείας,λωρίδας...εκεί ναι,απαγορεύεται απο δεξία...

εγώ μιλάω για κίνηση σε στοιχους που προφανώς και μπορείς να περάσεις όχημα που ΛΑΘΟΣ κινείται στην μεσαία ή αριστερή με χαμηλότερη ταχύτητα από εσένα...

δηλαδή να σε ρωτήσω κατι? είσαι στην δεξιά και πας και ξαφνικά συναντάς στην αριστερή όχημα με μικρότερη ταχύτητα απο σένα? τόσο καιρό που οδηγάς τι κάνεις?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...