adi32 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δεν αντεχω οσους και οσες ανιδεους απο οδηγηση σερνονται στο δρομο κανοντας ενα σωρο καφριλικια πχ πανε και 20χλμ σε μεγαλη λεωφορο και μολις φτανουν στο φαναρι περνανε με κοκκινο αλλα αφου πανε σιγα νομιζουν οτι δεν πειραζει πανε αντιθετα σε μονοδρομους αλλα αφου πανε σιγα νομιζουν οτι δεν πειραζει περνανε τα στοπ χωρις να σταματησουν αλλα αφου πανε σιγα νομιζουν οτι δεν πειραζει στιβουν ή σταματανε οπου θελουν χωρις φλας, αλαρμ αλλα αφου πανε σιγα νομιζουν οτι δεν πειραζει Αν τους πεις κατι υποστηριζουν οτι τα ατυχηματα τα προκαλουν αυτοι που τρεχουν 3
giorpa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Αν τους πεις κατι υποστηριζουν οτι τα ατυχηματα τα προκαλουν αυτοι που τρεχουν Κοίτα τους κανόνες τους επεξεργαζεται και τους βαζει το κάθε κρατος. Το καθε κράτος επεξεργάζεται τους κανόνες που ρυθμίζουν την κυκλοφορία με βάση τη διεθνή εμπειρία και την εμπειρία της επιστημης ακριβώς με σκοπό να προνοήσει για την επίπτωση από τα ατυχήματα που οφειλονται στον ανθρώπινο παράγοντα. Με αυτη τη λογικη, τα όρια στην ταχύτητα επιβάλλονται με έμφαση στην ελάττωση της ταχύτητας της κυκλοφοριακής ροής και όχι στην αύξησή της. Με την ίδια λογική η επιβολή του μέγιστου ορίου απαντάται συχνότερα από την επιβολή της ελάχιστης ταχύτητας σε έναν δρομο, και ο οδηγός που συχνότερα είναι υπόλογος δεν είναι αυτός που παέι αργά αλλά αυτός που τρεχει παραπάνω. Και καλώς τα έχουν ορίσει με αυτό τον τρόπο γιατί αυτή είναι η τεκμηρίωση της επιστήμης και της εμπειρίας.
adi32 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δεν ειπαμε να μην υπαρχουν ορια και να πηγαινουν ολοι σαν τρελλοι (αν και σε αλλες χωρες καταργουνται) Λεω για καποιους που νομιζουν οτι επειδη δεν τρεχουν εχουν το δικαιωμα να κανουν ενα σωρο καφριλικια Εσυ προτιμας αυτον που ξερει να οδηγει και παει γρηγορα ή τον ανιδεο απο οδηγηση που παει αργα και κανει 100 αλλες παρανομιες μεσα σε μια ωρα ? Φτανουμε να λεμε μην τρεχεις για να προλαβεις την παρανομια που θα κανει ο καθε αχρηστος ο οποιος φυσικα και μενει ατιμωρητος (ποιος γραφει καποιον που περναει στοπ, που δε βγαζει φλας, που περναει κοκκινο, που ερχεται αντιθετα στο μονοδρομο...... Αυτα ανακαλυπτονται μονο οταν γινει το μοιραιο και τοτε φταιει ο αλητης απο την αλλη μερια που ετρεχε) Κατι αντιστοιχο γινεται και στη σημερινη ζωη μας Πληρωνε φορους κοροιδο για να ξεπληρωσουμε αυτα που εφαγαν καποια τομαρια συνανθρωποι σου που φυσικα δεν μπορουμε να τους τιμωρησουμε 1
giorpa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, τιμωρεί όλες τις παραβάσεις και τιμωρεί την παραβατική συμπεριφορά ανεξαρτήτως προφίλ οδηγού. Παραβάτης είναι ο οδηγός που κινείται εκτός ΚΟΚ. Δεν τον προτιμώ. Και πολύ περισσότερο δε δίνω κανένα άλλοθι σε κανένα για να παραβαίνει τον ΚΟΚ. Στη δε καθημερινή ζωη, δε δινω άλλοθι σε καμία παραβατική συμπεριφορά.
giorpa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 σε ποιον πλανητη συμβαινουν αυτα ; Σε μένα απαντάς; Αν σε μενα απαντάς λοιπόν, τότε να το εξηγήσω. Αλλα΄δεν καταλαβαίνω που σου είναι τόσο δύσκολο, το απότομο που βγαζεις λίγο μου φέρνει σε περιπτωσεις που ο άλλος δείχνει κακοπιστία και έλλειψη διάθεσης. Αν καταλαβαίνω λάθος, τότε λαθος μου. Ο νόμος τιμωρεί τις παραβασεις, γιατί τις ορίζει. Αλλα΄μάλλον μπερεδεύεις την ηθική του δικαίου με το νόμο. Και αυτό δεν αφορά τη συζήτηση μέχρι εδώ. Άσε που γενικά στο ινσομνια οι συζητήσεις δεν. 1
Lanike71 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Οι ανόητοι, που σε επαρχιακό δρόμο με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και ενώ πας με κανονική ταχύτητα, σου αναβοσβήνουν φώτα για να σε προσπεράσουν νταηλίκι. Και θέλουν να πατήσεις τη βοηθητική λωρίδα (λες και επιτρέπεται), ενώ αυτοί δε θέλουν να πατήσουν τη διπλή συνεχόμενη... 1
mclein Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, τιμωρεί όλες τις παραβάσεις και τιμωρεί την παραβατική συμπεριφορά ανεξαρτήτως προφίλ οδηγού. Παραβάτης είναι ο οδηγός που κινείται εκτός ΚΟΚ. Δεν τον προτιμώ. Και πολύ περισσότερο δε δίνω κανένα άλλοθι σε κανένα για να παραβαίνει τον ΚΟΚ. Στη δε καθημερινή ζωη, δε δινω άλλοθι σε καμία παραβατική συμπεριφορά. ο νόμος που όρισε ποιός ; με ποιές γνώσεις ; ποιά δεκαετία ; με γνώμονα το κέρδος, την εκπαίδευση ή την τιμωρία ; ο τιμωρός, κρίνει ή τηρεί το γράμμα του νόμου κάθετα ; με ποιά μέσα ; βαθμονομημένα την τρέχουσα ημερομηνία ; σε ποιές συνθήκες ; ούτε κι εγώ δίνω άλλοθι αλλά εσύ πόσες φορές μέσα στην ημέρα είτε ως πεζός είτε ως αυτοκινητιστής/μοτοσυκλετιστής παρανομείς ; φαντάζομαι δεν είσαι άριστος κ 101% προσεκτικός. όλο και κάποια ζέμπρα θα πατήσεις, όλο κ περπατητός θα περάσεις ενδιάμεσα στο δρόμο ή ακόμη καλύτερα στον κακοφτιαγμένο & αρύθμιστο δρόμο. και αφου τελειωσουμε με τα παραπανω, δεν υπάρχει άλλοθι για τίποτα όπως δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν λαθη. το απότομο που βγαζεις λίγο μου φέρνει σε περιπτωσεις που ο άλλος δείχνει κακοπιστία και έλλειψη διάθεσης. Αν καταλαβαίνω λάθος, τότε λαθος μου. Ο νόμος τιμωρεί τις παραβασεις, γιατί τις ορίζει. Αλλα΄μάλλον μπερεδεύεις την ηθική του δικαίου με το νόμο. Και αυτό δεν αφορά τη συζήτηση μέχρι εδώ. Άσε που γενικά στο ινσομνια οι συζητήσεις δεν. η διάθεσή μου είναι αρίστη μιας και δεν έχω να χωρίσω κάτι απλώς επειδή έχω γράψει πολλά χλμ στη ζωή μου και τα λάθη είναι ανθρώπινα όπως και η μαλακία δεν καταλαβαίνω που & πως οδηγείστε μερικοί σε απόψεις που μπορεί να ισχύουν στον κρόνο ή τον ουρανό αλλά στη γη είστε μάλλον εξωγήινοι ή κλεισμένοι στα σπίτια σας. ηθική και νόμος δε συμβαδίζουν κατ'εμε αλλά αυτό είναι άσχετο. ο νομοθέτης, οι νόμοι του κ η επιβολή αυτών θέλουν ενημέρωση. οι πολίτες ενός κράτους όπως η ελλάδα χρειάζονται εκπαίδευση, διαπαιδαγώγηση κ κατόπιν ενημέρωση. υγ - οπωσδηποτε σε αυτο το κρατος πρεπει να σταματησει το "αχ το παιδι εφτασε 18, να του παρουμε οχημα να μετακινειται ευκολοτερα" 7/10 παραβασεις κοκκινου σηματοδοτη, στοπ κ υπερβολικης καταναλωσης αλκοολ ειναι μεχρι 29 ετων. 1
giorpa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 ο νόμος που όρισε ποιός ; με ποιές γνώσεις ; ποιά δεκαετία ; με γνώμονα το κέρδος, την εκπαίδευση ή την τιμωρία ; ο τιμωρός, κρίνει ή τηρεί το γράμμα του νόμου κάθετα ; με ποιά μέσα ; βαθμονομημένα την τρέχουσα ημερομηνία ; σε ποιές συνθήκες ; ούτε κι εγώ δίνω άλλοθι αλλά εσύ πόσες φορές μέσα στην ημέρα είτε ως πεζός είτε ως αυτοκινητιστής/μοτοσυκλετιστής παρανομείς ; φαντάζομαι δεν είσαι άριστος κ 101% προσεκτικός. όλο και κάποια ζέμπρα θα πατήσεις, όλο κ περπατητός θα περάσεις ενδιάμεσα στο δρόμο ή ακόμη καλύτερα στον κακοφτιαγμένο & αρύθμιστο δρόμο. και αφου τελειωσουμε με τα παραπανω, δεν υπάρχει άλλοθι για τίποτα όπως δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν λαθη. Θα αποφύγω το κομμάτι που αφορά την ηθική του δικαιικού συστήματος γιατί και το ινσόμνια θα το λογοκρίνει και εκφευγει της συζήτησης. Παρα ταύτα, είμαι ο πρώτος που επισημαινει πως δίκαιο και ηθική είναι έννοιες διακριτες στην πράξη. Για τον ΚΟΚ μια φορά πιο αρμόδιοι εμού και όλων είναι η ανθρώπινη εμπειρία και η επιστήμη. Δεν είναι τα γούστα κανενός. Ούτε είναι υπερανω της επιστήμης οι αδαείς και υπεράνω του ΚΟΚ οι αναρμόδιοι. Και φυσικά δεν είναι η φροντίδα για την ανθρώπινη ζωή θέμα συμψηφισμου λαθών, ταχα θα κάνω εγω παραβάσεις γιατί κανεις εσύ ή κάνουν όλοι. Όλοι έχουν βέβαια δικαίωμα στο λαθος αλλα φυσικα και υποχρεώση στην τιμωρία του λάθους και της αμέλειας. Τα λάθη είναι μεν ανθρώπινα αλλα και η ανάληψη της ευθύνης των λαθών αυτονόητη, διαβαθμισμενη αναλόγως της ενσυνείδητης συμμετοχής του τελεσαντος και της τυχόν ανωτέρας βίας. Η δε λογική του συμψηφισμού στην εσκεμμενη και προγραμματισμενη τελεση παραβατικής συμπεριφοράς δεν είναι ούτε απλή αμελεια ούτε ανωτερα βία, είναι βαθιά εγκληματικη και αντικοινωνική συμπεριφορά. 1
mclein Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 τελικα δεν απαντησες σε κανενα ερωτημα. τσαμπα 13 γραμμες. καλη συνεχεια. οταν εχω χρονο, θα απαντησω με φωτογραφιες για τον κοκ που οι αρμοδιοι σας τηρουν απ'το '85 για την ασφαλεια σας. πχ σε εθνικους δρομους 4 λωριδων, οριο 100. 2
giorpa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 τελικα δεν απαντησες σε κανενα ερωτημα. τσαμπα 13 γραμμες. καλη συνεχεια. αν θεωρείς ότι το ύφος αυτό είναι τιμητικό τότε με γεια σου και αλήθεια καλή συνεχεια αλλά τρόπος να ντύνει κανείς την αντικοινωνική συμπεριφορά με ηθικοπλασίες τέτοιος τροπος δεν υπάρχει ΥΓ: τροφή για σκέψη, ακόμα και στις autobahn εκεί όπου δεν υπάρχει επιβολή για ανωτατο όριο ταχύτητας μέχρι και εκεί όταν θα συμβεί το μοιραιο, ο οδηγός που εμπλέκεται και είχε υπερυψηλή ταχύτητα (έτσω και επιτρεπόμενη) ο οδηγός αυτός επιμερίζεται διαφορετικά την ευθύνη του στη συμμετοχή του στο τροχαίο αυτα προς ενημέρωση για το εξωτερικό, περι δικαίου και περι κοινής λογικής 2
visualizer Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Μην συγκρίνουμε Ελλάδα με Γερμανία .. είναι η νύχτα με την μέρα.Όσοι ζητάνε αύξηση του ορίου ταχύτητας σε αυτούς τους κωλόδρομους και με αυτήν την οδική παιδεία που έχουμε προφανώς είναι εκτός τόπου και χρόνου. 2
mclein Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 αν θεωρείς ότι το ύφος αυτό είναι τιμητικό τότε με γεια σου και αλήθεια καλή συνεχεια αλλά τρόπος να ντύνει κανείς την αντικοινωνική συμπεριφορά με ηθικοπλασίες τέτοιος τροπος δεν υπάρχει ΥΓ: τροφή για σκέψη, ακόμα και στις autobahn εκεί όπου δεν υπάρχει επιβολή για ανωτατο όριο ταχύτητας μέχρι και εκεί όταν θα συμβεί το μοιραιο, ο οδηγός που εμπλέκεται και είχε υπερυψηλή ταχύτητα (έτσω και επιτρεπόμενη) ο οδηγός αυτός επιμερίζεται διαφορετικά την ευθύνη του στη συμμετοχή του στο τροχαίο αυτα προς ενημέρωση για το εξωτερικό, περι δικαίου και περι κοινής λογικής το υφος εχει τιμη αναλογη του συνομιλητη, οποτε οταν εχουμε αοριστιες για τροχους κ αμαξες ή ποδηλατικες προσβολες δεν εχει νοημα να συνυπαρχουμε, ποσο μαλλον να συνομιλουμε.. αντικοινωνικη συμπεριφορα θα ηταν να σε πλακωνα στο ξυλο (η εσυ εμενα) καθως προσβαλεις χωρις να γνωριζεις το συνομιλητη.παραβλεποντας ομως οτιδηποτε κ αραζοντας στον καναπε μου, κανοντας προγραμμα για την εβδομαδα δειχνει οτι η συμπεριφορα μου ειναι τουλαχιστον αδιαφορη σε ιντερνετικους παντογνωστες που πιθανον οδηγουν 2CV ή σκαραβαιο απο άποψη ή αυτόματη μπέμπα 6000 κυβικων στον αυτοματο πιλοτο μη τυχον και κανει σημαδι ο ιδρωτας οταν στριψουν το τιμονι. εισαι τοσο ανιδεος για τα ελληνικα δρομενα που μπλεκεις κ τα ξενα αλλα επειδη εχω χαιρετησει δε θα μπω στον κοπο να εξηγησω τι συμβαινει στην εθνικη της γερμανιας που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ και οχι συνεχεια. θες να μας ενημερωσεις κιολας...
De@th L0rd Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 ποσο επικίνδυνος μπορεί να είναι κάποιος οου κατεβαίνει το Δερβένι απ το αντίθετο ρεύμα? και μάλιστα είναι στην αριστερή λωρίδα? συναιβει χτες βράδυ γύρω στις 9 μέχρι που τον έχασα απ τον καθρέπτη ηταν ακόμη εκεί! Άγγλος τουρίστας ύπο την επήρρεια. Μεταναστευτικό Θηλαστικό κατεβαίνει προς μεσογειακά κλίματα κυρίως το καλοκαίρι. αναλογο σκηνικο που περιεγραψα με τον ηλιθιο στην εθνικη οδο αλλα εσυ σε ακομη χειροτερο δρομο. τελικα το μονο που μας σωζει με τους αναπηρους εγκεφαλικα ειναι η ψυχραιμια & το να δωσεις τοπο στην οργη. Ή η κάλυψη της ερημιάς κι ένα ωραιότατο όπλο με μπόλικες σφαίρες . Μου χεί τύχει τέτοιο @@ στο δρόμο προς Δομοκό. Ε μετά από την πολύ κόντρα φεύγει μέσα σε μια γκρεμίλα με πουρνάρια και φέρνει κάμια 10 ρια τούμπες. Ούτε καν σταμάτησα κι εμπόδισα τον συνοδηγό μου να τηλεφωνήσει για βοήθεια. Τέτοια άτομα πρέπει να πεθαίνουν μαζί με τους άλλους με τα κινητά. το ιδιο μου εχει τυχει νυχτα και να ερχεται με σβηστα φωτα στο κατασκοταδο Mήπως ήταν προς θεσσαλονίκη μεριά; 2
giorpa Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 το υφος εχει τιμη αναλογη του συνομιλητη... ...εισαι... ...θες να μας ενημερωσεις κιολας... τί άλλο να πει κανείς λοιπόν όταν δεν έχει να πει κατι... εκτός από αυτα για κάτι ποδηλατα και δεν ξέρω τί που δε με αφορούν και μαλλον είναι δικό σου μπλέξιμο από αλλού... υγ: η σεμνότητα και η τμη είναι αρετή και αξία σε εκείνους που την έχουν 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις